2021高考课标版英语外研版一轮精炼:07_组合训练四(A) WORD版含解析.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021高考课标版英语外研版一轮精炼:07_组合训练四A WORD版含解析 2021 高考 课标版 英语 外研版 一轮 精炼 07 组合 训练 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、组合训练四(A)阅读理解阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。A(2019山西大学附中4月诊断)Hiking is a great way to get active and reduce stress while you are exploring the city.Visit our page to find some of the best free walking tours across New York City.Community Days at Conference House ParkWednesday, September 19, 201812:
2、00 a.m.2:00 p.m.Enjoy new gardens at the Visitor Center. Explore and help repair the three self-designed gardens: vegetable, native plant, and sculpture. Experience kids crafts,adult art programs, Tai Chi and more in this lovely setting.Position: Conference House Park, 298 Satterlee Street, Staten I
3、slandEvent Organizer: Conference House ParkPhone Number: (718)2271463Contact Email: john.kilcullenparks.nyc.qovGreenbelt on the GoTuesday, August 14, 201810:00 a.m.11:30 a.m.Join us for relaxing walks through our parks. Enjoy the pretty views of them, as we point out a few of the distinct features t
4、hat make each park special. The length of each hike will be determined by the pace of the group. Registration is required. To register, please email naturecentersigreenbelt.org before August 14.Position: Greenbelt Nature Center in Blood Root Valley, 700 Rockland Avenue at Brielle Avenue Staten Islan
5、dEvent Organizer: Staten Island Greenbelt Conservancy, Greenbelt Environmental Education DepartmentPhone Number: (718)3513450Contact Email: naturecentersigreenbelt.orgAdult Afternoon HikesWednesday, October 10,20181:30 p.m.3:00 p.m.Get familiar with the Greenbelt and local parks by hiking with other
6、 adults!Youre encouraged to bring small meals and drinks for the break time.Position: Greenbelt Nature Center in Blood Root Valley, 700 Rockland Avenue at Brielle Avenue Staten IslandEvent Organizer: Staten Island Greenbelt Conservancy, Greenbelt Environmental Education DepartmentPhone Number: (718)
7、3513450Contact Email: naturecentersigreenbelt.orgThe South Pole at Wards PointThursday, November 15,20187:00 a.m.7:00 p.m.The three miles of nearby natural shoreline is a sandy beach. Shells, rocks, and stones of any shape and size can be found here. Not to be missed are the parks other attractions:
8、 acres of woodland, four galleries, and five historic houses! Position:Conference House Park Visitor Center in Conference House Park, 298 Satterlee Street, Staten Island Event Organizer: Conference House ParkContactEmail: john.kilcullenparks.nyc.qov1.Which walking tour may attract people interested
9、in Chinese culture?A.Community Days at Conference House Park.B.Greenbelt on the Go.C.Adult Afternoon Hikes.D.The South Pole at Wards Point.2.What do we know about Greenbelt on the Go?A.The length of the hike is settled.B.People will visit three distinct parks.C.It takes place in Conference House Par
10、k.D.Visitors need to register in advance.3.What do the four walking tours have in common?A.They are all for adults.B.They all charged no fees.C.Theyre held by the same organizer.D.They require visitors to bring food.答案语篇解读本文为应用文。在一个城市徒步旅行是了解一个城市最好的方式,本文推荐了几条在纽约市徒步旅行的路线。1.A细节理解题。根据对第一条路线Community Day
11、s at Conference House Park的介绍:Experience kids crafts,adult art programs, Tai Chi and more in this lovely setting.可知,我们可以体验儿童艺术作品、成人艺术节目、太极拳等。其中的太极拳属于中国文化,所以答案为A项。2.D细节理解题。根据对第二条路线Greenbelt on the Go的描述:Registration is required.可知,这条线路需要提前报名,故选D项。3.B细节理解题。根据第一段中的Visit our page to find some of the bes
12、t free walking tours across New York City.可知,这四条步行路线都是免费的,故选B。B(2019河北“五个一名校联盟”高三一诊)I live on the West Coast of British Columbia with my husband and three children. Our day started like any other day. My husband left for work in the north of the town, which is an hour and a halfs drive. The younger
13、children caught their bus to school ten minutes away. Our oldest attends high school and it is a 40-minute drive away. I work at home, working on the computer.It was November 2006 and the news had reported gusty winds. When the winds started to get strong I shut the computer down and tried to phone
14、my husband. I left a message telling him the winds were blowing at 80 to 90 km/hr. As I hung up the phone, I heard a tree crack. I went outside and stood in the driveway. Another tree exploded and my heart was racing.When the school bus carrying the youngsters arrived, I ran to get them. No sooner h
15、ad we made it to the house than another tree exploded. The children were clearly scared, so I loaded them into the car and we parked in the middle of the yard, where no trees could land on us, it was starting to get dark.My oldest son didnt come home and my husband was stranded at work. I called the
16、 high school and reached my son. He said he was stranded and didnt know what to do. I called a friend in town for help. He managed to get my son home to me. Finally, my husband managed to get home.We had been prepared for such events, as we had a generator, candles, a wood stove, fresh water, batter
17、ies and two freezers full of food. We were without power for five days. But we didnt panicwe had all the emergency equipment we needed. Thankfully, none of our neighbours were injured, but the damage was extensive. We are witnessing climate change. We need to be prepared.4.When did the mother hear a
18、 tree crack for the third time?A.When she was on the phone.B.After she hung up the phone.C.Right before she and her kids went into the house.D.Right after she and her kids got into the house.5.Why did the mother park the car in the middle of the yard?A.It was dark inside the house.B.It was safer the
19、re than in the house.C.She wanted to wait for her family there.D.She wanted to receive help from others.6.What does the underlined phrase “stranded at work” probably mean?A.Busy completing his work.B.Under the pressure of work.C.Stuck at the workplace.D.Worried while working.7.Why didnt the family f
20、eel anxious when there was a power failure?A.Everyone made it home.B.They encouraged each other.C.The power would very soon be restored.D.They had got all the necessities for emergency.答案语篇解读本文是记叙文。作者一家人遭遇极端天气,家庭成员未能按时到家,房前大树被刮倒,家里停电5天。但因为做了充分的准备,所以作者一家并不慌张。4.D细节理解题。根据第二段中的As I hung up the phone, I
21、heard a tree crack. I went outside and stood in the driveway. Another tree exploded and my heart was racing.和第三段第一句和第二句When the school bus carrying the youngsters arrived, I ran to get them. No sooner had we made it to the house than another tree exploded.可知,作者刚把年龄小的孩子带回房子,就第三次听到树断裂的声音,故选D项。5.B推理判断题
22、。根据第三段最后一句The children were clearly scared, so I loaded them into the car and we parked in the middle of the yard, where no trees could land on us, it was starting to get dark.可知,作者把车停在院子中间,是因为这儿没有树木能够砸到他们,这里比房子里更安全,故选B项。6.C词义猜测题。根据第一段中的My husband left for work in the north of the town及第四段第一句My olde
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-368073.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
