山东省寿光现代中学2019-2020学年高一英语10月月考试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 山东省 寿光 现代 中学 2019 2020 学年 英语 10 月月 考试题 解析
- 资源描述:
-
1、山东省寿光现代中学2019-2020学年高一英语10月月考试题(含解析)第二部分 阅读理解(152)AAlthough English is not as old as Chinese, it is spoken by many people around the world every day. English speakers are always creating new words, and we are often able to know where most words come from.Sometimes, however, no one may really know wh
2、ere a word comes from. Did you ever think about why hamburgers are called hamburgers, especially when they are not made with ham? About a hundred years ago, some men went to America from Europe. They came from a big city in Germany called Hamburger. They did not speak good English, but they ate good
3、 food. When some Americans saw them eating round pieces of beef, they asked the Germans what it was. The Germans did not understand the question and answered. “We came from Hamburger.” One of these Americans owned a restaurant, and had an idea. He cooked some round pieces of beef like those which th
4、e men from Hamburger ate. Then he put each between two pieces of bread and started selling them. Such bread came to be called “ hamburgers”. Today “hamburgers” are sold in many countries around the world.Whether this story is true or not, it is certainly is interesting. Knowing why any word has a ce
5、rtain meaning is interesting, too. The reason, for most English words, can be found in any large English dictionary.1. According to the writer, English is .A. as old as ChineseB. older than GermanC. not so old as ChineseD. very difficult to learn2. Hamburg is .A. a kind of foodB. a round piece of be
6、efC. the name of a villageD. a city in Germany3. We know from the story that .A. few Americans like hamburgersB. hamburgers were made by GermansC. hamburgers are made with hamD. hamburgers were sold all over the world about a century ago4. Which of the following can often be found in any large Engli
7、sh dictionary based on para. 3?A. Where all the words come fromB. Where those Germans came fromC. The reason why a word has a certain meaning.D. The reason why English is spoken around the world5. According to the story, the word “hamburger” comes from .A. China because it has a long historyB. Engla
8、nd because Germans dont speak good EnglishC. the round pieces of beef which those people from Hamburger were eatingD. the city of Hamburger in Germany【答案】1. C 2. D 3. D 4. C 5. C【解析】本文主要讲了英语中词汇的来历,以汉堡包为例,说明了了解一些单词的来历是一件非常有趣的事情。【1题详解】细节理解题。由Although English is not as old as Chinese,可知英语没有汉语古老,故选C。【2题
9、详解】细节理解题。由They came from a big city in Germany called Hamburger.可知Hamburg是德国的一个城市,故选D。【3题详解】细节理解题。由About a hundred years ago, some men went to America from Europe.可知在一个世纪之前,汉堡包销往全国各地,故选D。【4题详解】细节理解题。由Knowing why any word has a certain meaning is interesting, too. The reason, for most English words,
10、can be found in any large English dictionary.可知选C。【5题详解】细节理解题。从第二段举的例子可知汉堡包来自于从Hamburger 来的人带到美国的牛肉。选C。BAustralia is a big country, but it is easy to get around. The untouched beaches that go for miles and deserts that touch the horizon(地平线) are just there, waiting to be reached and explored. You ca
11、n explore the big country in different ways.AirFlying is the best way to cover large distances in a short time. You can spend more time on the Australias landscapes(陆地风光) and relaxing lifestyle. Moreover, competition among airlines makes great flying fees available for you.DriveAustralia has a big n
12、etwork of well-kept roads and some of the most beautiful touring routes in the world. You have no trouble finding car rental companies at major airports, central city and suburbs(怒火).BusBus travel in Australia is comfortable, easy and cheap. Buses generally have air conditioning, reading lights, adj
13、ustable(可调) seats and videos. Services are good for everyone, frequent.RailTrain travel is the cheapest and gives you an insight into Australias size, all from the comfort of your carriage. Scheduled services are a great way to get quickly between our cities and regional centers.Ferry(轮渡)The Spirit
14、of Tasmania runs a passenger and vehicle ferry service between Melbourne and Tasmania nightly. Extra services are running during summer rush hours. Sea-link ferries connect South Australia and Kangaroo Island several times a day. Ferries connect suburbs in our capital citiesBesides all of above, you
15、 can also experience some of the longest tracks and trails in the world in central Australia-impressive journeys of a thousand kilometers or more that can take several weeks to complete.6. If you want to see the largest land sights in a short time you can .A. travel by planeB. ride a busC. take a tr
16、ainD. drive a car7. Which of the following is TRUE about traveling in Australia?A. More travelers make the flying fees higher than beforeB. You can rent a car easily to explore its touring routesC. Taking a bus tour is the most comfortable and cheapest wayD. Train services can make you more comforta
17、ble8. Ferry service between Melbourne and Tasmania usually runs .A. only at night hoursB. only during rush hoursC. several times a dayD. between different cities【答案】6. A 7. B 8. A【解析】本文是一篇广告布告。文章介绍了探索和游览澳大利亚大陆的不同交通工具。【6题详解】细节理解题。由Flying is the best way to cover large distances in a short time.可知如果你想
18、在短时间内看到最大面积的陆地风光,你可以乘飞机旅行,故选A。【7题详解】细节理解题。根据文章内容You have no trouble finding car rental companies at major airports, central city and suburbs可知探索旅游路线时,你可以很容易租到汽车,故选B。【8题详解】细节理解题。由The Spirit of Tasmania runs a passenger and vehicle ferry service between Melbourne and Tasmania nightly.可知Melbourne与Tasma
19、nia之间轮渡服务只在夜间运行,故选A。CA girl with blue eyes is a blue-eyed girl. A man with long legs is a long-legged man. A woman with white hair is a white-haired woman. Children who have good looks are good-looking children. What do you do when you want to buy clothes? You go to a shop. If you can find clothes t
20、hat are the right size for you, and if they are ready to wear, you will probably buy them. They are called ready-made clothes. If you can not find clothes that are the right size, you will go to a tailors shop. A tailor is a man who makes clothes. He will measure you carefully and will then make clo
21、thes for you. Such clothes are called tailor-made clothes.What do we call a man who is dressed badly? We call him a badly-dressed man. A woman who is dressed well is called a well-dressed woman.What do you wear when it rains heavily? You wear a coat that will keep the rain out. Such a coat is called
22、 a raincoat. It is made of waterproof cloth-cloth that does not let water pass through. We have a lot of rain in England. If you come to England, bring a raincoat and an umbrella. You will find them useful.If the floor, walls and ceiling of a room are made so that sound cannot pass through the wall,
23、 we say that the room is sound-proof. There are sound-proof rooms in all broadcasting stations.9. The clothes which you buy from the supermarket are called clothes.A. tailor-madeB. ready-madeC. hand-madeD. mass production10. If you come to England, bring both a raincoat and an umbrella because .A. t
24、here is a lot of rain in EnglandB. there are few umbrellas in the countryC. gentlemen usually carry umbrellas with them in EnglandD. walking with an umbrella in hand is popular in England11. On back of a watch we can often see the word “water-proof”. The word means .A. water wont get into the watchB
25、. you can put water into the watchC. not putting the watch into waterD. you can see the watch clearly in water12. What do you think is the best title for the article?A. The Forms of Compound WordsB. Compound Words in Everyday LifeC. How to Use Compound WordsD. Water-proof Cloth in the Best【答案】9. B 1
26、0. A 11. A 12. B【解析】DPele was born to a very poor family on October 23, 1940. His real name is Edison Arantes do Nascimento. Pele is just a nickname.Pele first learned the game soccer from his father. As a youngster Pele played soccer for a local club. By the time he was 16, he was playing professio
27、nally for the Santos Football Club. The club won nine national championships while he played for it.Pele also played for Brazils national team in four World Cups. At his first World Cup in 1958, when he was just 17, Pele scored an amazing six goals. In the final game against Sweden, he scored two go
28、als and Brazil won its first-ever World Cup. Pele also helped Brazil win World Cups in 1962 and 1970.Pele had an outstanding(突出) natural ability as a soccer player. He had great speed and balance and was able to shoot powerfully and accurately with either foot and with his head. Many European teams
29、offered huge amounts of money to get Pele to play for their countries but Brazil declared him an official national treasure so he would stay in the country.In 1974, Pele retired from the Santos Club, but the next year, he came out of retirement and signed a reported $ 7-million 3-year contact(合同) to
30、 play for the New York Cosmos of the North American Soccer League. Pele said he did not this for the money. He said that he wanted to make soccer a truly popular sport in the United States. Millions of North Americans gained a new respect for the game after watching Pele play.13. The passage is writ
31、ten to .A. make readers interested in great soccer playersB. Praise Pele for his soccer skills and national spiritsC. list Brazils wonderful performances in the World CupsD. give readers a brief introduction to Peles achievements14. We can conclude from the passage that Brazil has won World Cup .A.
32、only one timeB. two timesC. at least three timesD. at most four times15. The underlined word “ treasure” in paragraph 4 most probably means .A. highly valued personB. valuable giftC. a great deal of moneyD. big winner【答案】13. D 14. C 15. A【解析】这篇文章介绍了Pele在足球领域的成长以及所取得的一些成就。【13题详解】主旨大意题。这篇文章介绍了Pele在足球领
33、域的成长以及所取得的一些成就,故选D。【14题详解】计算题。In the final game against Sweden, he scored two goals and Brazil won its first-ever World Cup. Pele also helped Brazil win World Cups in 1962 and 1970.可知在足球世界杯中,巴西至少三次获得冠军,故选C。【15题详解】词义猜测题。由“ treasure” 所在的句子Many European teams offered huge amounts of money to get Pele t
34、o play for their countries but Brazil declared him an official national treasure so he would stay in the country. 可知巴西宣布他是国家财富,所以“ treasure” 意思是很宝贵的人,故选A。第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。After entering high school, you must wonder how to study well. Here are some good sk
35、ills for you, which will be helpful to you.Go to class.If you want to do well at school, going to class is the first step in studying well. If you miss (错过) classes, you will miss what the teacher thinks is important; as a result, youll miss what is the most likely to end up on the test. _16_Take go
36、od notes.Try not to write down everything. _17_Write down unfamiliar terms. After class, review (复习) your notes as soon as possible. You can fill in details that you missed and review the material while it is still fresh on your mind. _18_If you are struggling in class, talk to your teacher. He or s
37、he may be able to give you more help or tutor (指导) you before or after class. Most teachers have little sympathy (同情) for students who just become worried about failing during the last few weeks of the grading period.Take part in class discussions.In order to learn more in class, it is helpful to ta
38、ke part in class discussions. Asking questions and having eye contact (交流) with your teachers and classmates can increase your participation (参与) and your focus during the class discussion._19_This helps you make your point clear in class.Form study groups._20_Make sure that everyone is familiar wit
39、h the material because you do not want to spend time re-teaching material to people who do not understand it. Be careful! Sometimes group sessions can become chatting sessions.A. Talk to your teacher if you need help.B. Dont be late for your class.C. So if you want to study well go to every class.D.
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
