分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 11

类型2022-2023学年新教材高中英语 Unit 4 Exploring literature Section C Extended reading & Project & Assessment课后习题 牛津译林版必修第二册.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:369184
  • 上传时间:2025-11-28
  • 格式:DOCX
  • 页数:11
  • 大小:48.24KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2022-2023学年新教材高中英语 Unit Exploring literature Section Extended reading Project Assessment课
    资源描述:

    1、SectionCExtendedreading&Project&Assessment必备知识基础练.单句语法填空1.In one week he was the (confuse) owner of a cone five hundred feet high.2.Parents are making an attempt (protect) their kids by giving whatever they have.3.What you said at the meeting is (extreme) useful.4.The conversation was over a flash,b

    2、ut I suddenly felt quite different about Al Gore.5.They will do their best to preserve the historic buildings from (destroy).6.They married into the (noble) and entered the highest ranks of state administration.7.The road continues as (straighten) as an arrow.8.Jack (work) in the lab when the power

    3、cut occurred.9.Carrying adequate batteries,however,would make the plane too heavy (get) off the ground.10.With time (go) by,the woman gradually forgot that accident.短语填空pull on,straighten oneself,hold on,get over,hold up,reach for,clear up,on the point of1.She was going to bed when there was a power

    4、 failure.2.A burst of laughter made him and look round.3.He the phone and knocked over a glass.4.If he can just a little longer,help will arrive.5.She found a hole in it when she her stockings.6.I do not think he will ever the loss of his wife.7.My husband has lost so much weight that he has to wear

    5、 a belt to his trousers .8.I dont mind you using the kitchen as long as you afterwards.完成句子1.他几乎无法抑制他的兴奋。他兴奋地上跳下窜。(部分倒装)his excitement.He jumped up and down in excitement.2.过去,晚饭后我们总会坐在爷爷周围,听他讲故事。(情态动词)We Grandpa after supper,listening to his stories.3.现在判断这些幼崽是否适合被送回野生保护区还为时过早。(too.to.)It is if the

    6、 calves will make good candidates to be returned to protected areas of the wild.4.汤姆收到一个邀请,因为他的工作已经完成了,所以他很开心地接受了这个邀请。(with复合结构) Tom received an invitation,and ,he gladly accepted it.5.那不可能是解决问题的唯一办法,肯定有另外的办法。(情态动词)That the only way of solving the problem.There other ways.能力素养提升练.阅读理解AWilliam Butler

    7、 Yeats,a famous Irish writer,was born in Dublin on June 13,1865.His childhood lacked the harmony (和睦) that was typical of a happy family.Later,Yeats shocked his family by saying that he remembered “little of childhood but its pain”.In fact,he inherited (继承) excellent taste in art from his family bot

    8、h his father and his brother were painters.But he finally settled on literature,particularly drama (戏剧) and poetry.Yeats had strong faith in coming of new artistic movements.He set himself the fresh task in founding an Irish national theatre in the late 1890s.His early theatrical experiments,however

    9、,were not received favourably at the beginning.He didnt lose heart,and finally enjoyed success in his poetical drama.Compared with his dramatic works,Yeatss poems attract much admiring notice.The subject matter includes love,nature,history,time and aging.Though Yeats generally relied on very traditi

    10、onal forms,he brought modern sensibility to them.As his literary life progressed,his poetry grew finer and richer,which led him to worldwide recognition.He had not enjoyed a major public life since winning the Nobel Price in 1923.Yet,he continued writing almost to the end of his life,for there is no

    11、 other example in literary history of a poet who produced his greatest works between the ages of 50 and 70.He died in 1939,aged 73.1.Which of the following can describe Yeatss family?A.It filled Yeatss childhood with laughter.B.It was shocked by Yeatss choice.C.It was a typically wealthy family.D.It

    12、 had an artistic atmosphere.2.According to the passage,which is NOT TRUE about Yeatss poems?A.The theme of his poems includes love,nature,history,time and aging.B.His poems catch more attention than his dramatic works.C.His poems only receive recognition in Ireland.D.His poems carried traditional fo

    13、rms and modern sensibility.3.Where is the text most probably taken from?A.A travel guide.B.A literary journal.C.A science book.D.A health magazine.4.What is the passage mainly about?A.Yeatss literary achievements.B.Yeatss historical influence.C.Yeatss artistic ambition.D.Yeatss national honour.BTeen

    14、s and younger children are reading a lot less for fun,according to a Common Sense Media report.While the decline over the past decade is steep for teen readers,some data in the report shows that reading remains a big part of many childrens lives,and indicates how parents might help encourage more re

    15、ading.According to the reports key findings,“the proportion (比例) who say they hardly ever read for fun has gone from 8 percent of 13-year-olds and 9 percent of 17-year-olds in 1984 to 22 percent and 27 percent respectively today.”The report data shows that pleasure reading levels for younger childre

    16、n,ages 2-8,remain largely the same.But the amount of time spent in reading each session has declined,from closer to an hour or more to closer to a half hour per session.When it comes to technology and reading,the report does little to counsel (建议) parents looking for data about the effect of e-reade

    17、rs and tablets on reading.It does point out that many parents still limit electronic reading,mainly due to concerns about increased screen time.The most hopeful data shared in the report shows clear evidence of parents serving as examples and important guides for their kids when it comes to reading.

    18、Data shows that kids and teens who do read frequently,compared to infrequent readers,have more books in the home,more books purchased for them,parents who read more often,and parents who set aside time for them to read.As the end of school approaches,and school vacation reading lists loom (逼近) ahead

    19、,parents might take this chance to step in and make their own summer reading list and plan a family trip to the library or bookstore.5.What is the Common Sense Media report probably about?A.Childrens reading habits.B.Quality of childrens books.C.Childrens after-class activities.D.Parent-child relati

    20、onships.6.Where can you find the data that best supports “children are reading a lot less for fun”?A.In paragraph 2.B.In paragraph 3.C.In paragraph 4.D.In paragraph 5.7.Why do many parents limit electronic reading?A.E-books are of poor quality.B.It could be a waste of time.C.It may harm childrens he

    21、alth.D.E-readers are expensive.8.How should parents encourage their children to read more?A.By acting as role models for them.B.By asking them to write book reports.C.By setting up reading groups for them.D.By talking with their reading class teachers.七选五Encouraging a teen to read the classics can b

    22、e a challenging task due to their increased time commitments,social pressures,and the challenging nature of classic works of literature.1Pairtheirreadinginterestswiththeclassics.If your teens enjoy reading a certain kind of work,ask them what they are reading and why they like it,then talk about a w

    23、ork of classic literature you enjoy that explores similar topics.Present them with that book and say something encouraging,such as,“The way you were talking about vampires in Twilight yesterday reminded me of Bram Stokers Dracula.2 I would be curious to hear what you think about it.”3Television and

    24、radios that are constantly on can dull attention spans and discourage attentive reading.Make sure your teens have a lamp that make reading in bed comfortable.Provide them with a bookshelf for their room and encourage them to collect books.Even if teens arent reading the classics,an encouraging home

    25、environment will help them to build the literary foundation for approaching those works later.Makefrequenttripstothelibrarywithyourteens.Libraries often have summer challenges that encourage youth to read with prizes and competitions.Reading will likely become more exciting for your teens if theyve

    26、set a goal to read a certain number of books over the summer.4Takeyourteenstothebookstore.5 However,publishers are increasingly paying more attention to book design as they compete with digital book formats.Take your teens to bookstores in your area;they may be inclined to approach classic novels wi

    27、th the help of eye-catching book jackets and cover designs.A.Create an encouraging reading environment.B.Heres the copy that I read when I was your age.C.Lead your teens towards novels with themes relevant to their life.D.Describe your favourite scene from a classic youre encouraging them to read.E.

    28、However,it should be a loose goal,and encourage your teens to be flexible with it.F.Libraries and school textbooks often cant offer attractive editions of classic works.G.Fortunately,with a bit of creativity,there are many ways to inspire teens to read the classics.应用文写作假设你是李华,你的英国笔友Peter想让你向他推荐一个能够

    29、很好了解中国的途径。请根据下列信息,给Peter写一封推荐信,介绍一个名为“阅读中国”(Reading about China)的读书活动。内容要点:1.英国115家书店展销43 000余册有关中国的图书;2.书籍内容:中国传统文化、旅游、城市、著名人物等;3.活动时间:为期3周(从10月20日开始)。注意:1.词数80左右;2.可以适当增加细节,以使行文连贯。答案:.1.confused2.toprotect3.extremely4.in5.beingdestroyed6.nobility7.straight8.wasworking9.toget10.going.1.onthepointof

    30、2.straightenhimself3.reachedfor4.holdon5.pulledon6.getover7.hold;up8.clearup.1.Hardlycouldhecontain2.wouldsitaround3.tooearlytotell4.withhisworkfinished5.cantbe;mustbe.【语篇导读】本文是一篇记叙文。文章主要介绍了爱尔兰著名作家WilliamButlerYeats的生平和文学成就。1.D推理判断题。根据第一段中的“Infact,heinheritedexcellenttasteinartfromhisfamilybothhisfa

    31、therandhisbrotherwerepainters.Buthefinallysettledonliterature,particularlydramaandpoetry.”可推知,Yeats的家庭有艺术氛围,故选D项。2.C细节理解题。根据第三段中的“Ashisliterarylifeprogressed,hispoetrygrewfinerandricher,whichledhimtoworldwiderecognition.”可知,C项“他的诗只在爱尔兰得到认可”描述错误,故选C项。3.B推理判断题。根据第一段中的“WilliamButlerYeats,afamousIrishwr

    32、iter,wasborninDublinonJune13,1865.”以及下文描述可知,本文主要介绍了爱尔兰著名作家WilliamButlerYeats的生平和文学成就。由此推知,本文最有可能摘自文学杂志,故选B项。4.A主旨大意题。根据第一段中的“WilliamButlerYeats,afamousIrishwriter,wasborninDublinonJune13,1865.”以及下文描述可知,本文主要介绍了爱尔兰著名作家WilliamButlerYeats的生平和文学成就,故选A项。【语篇导读】本文是一篇议论文。一份调查报告显示,尽管阅读在很多孩子的生活中仍然是很重要的一部分,但是进行

    33、趣味性阅读的青少年人数在减少。要想改变这种状况,父母应该在阅读方面起示范作用,成为重要的引导者。5.A推理判断题。关于题干提到的这份报告,第二、三段说孩子们的趣味性阅读减少了,几乎不进行趣味性阅读的人数增加了,第五、六段提到电子书的阅读以及父母的榜样作用,从这些信息推断,这份报告研究的内容是孩子们的阅读习惯,因此选A项。6.B推理判断题。第三段说几乎不进行趣味性阅读的孩子的人数比例上升了,因此这一段说的是孩子们趣味性阅读的情况减少了。这与题干中的“孩子们趣味性阅读的情况减少了”相吻合。7.C推理判断题。第五段提到科技产品与阅读的关系,说这份报告几乎没有建议父母去了解电子读物和平板电脑对阅读的影

    34、响,但是提到许多父母因为注意到孩子看屏幕的时间在不断增加,就对电子书的阅读进行限制。从这些信息看,父母这样做的原因是从孩子的身心健康方面去考虑的,因此选C项。8.A推理判断题。关于父母怎样鼓励孩子多读书,第六段说,在阅读方面父母能给孩子树立榜样,成为重要的引导者,并且指出,读书多的孩子,他们的父母经常阅读,还给孩子留出读书的时间。由此推断选A项“成为他们的榜样”。.【语篇导读】本文是一篇说明文。文章介绍了鼓励青少年阅读经典文学作品的几点建议。1.G根据上文“Encouragingateentoreadtheclassicscanbeachallengingtaskduetotheirincre

    35、asedtimecommitments,socialpressures,andthechallengingnatureofclassicworksofliterature.”可知,青少年不爱阅读经典读物,结合下文提出的四点鼓励青少年阅读经典的建议可知,G项“幸运的是,只要有一点创造力,就有很多方法来激励青少年阅读经典”承上启下,符合文意,故选G项。2.B根据上文“Ifyourteensenjoyreadingacertainkindofwork,askthemwhattheyarereadingandwhytheylikeit,thentalkaboutaworkofclassiclitera

    36、tureyouenjoythatexploressimilartopics.Presentthemwiththatbookandsaysomethingencouraging”可知,此处作者提出阅读孩子们感兴趣的经典作品,所以作者应继续介绍这本书。B项“这是我在你这么大的时候读的那本书”符合文意,故选B项。3.A根据下文内容可知,本段提出应为孩子创造一个适合阅读的环境。A项“创造一个令人鼓舞的阅读环境”符合本段主旨,适合作本段的小标题,故选A项。4.E根据上文“Librariesoftenhavesummerchallengesthatencourageyouthtoreadwithprize

    37、sandcompetitions.Readingwilllikelybecomemoreexcitingforyourteensiftheyvesetagoaltoreadacertainnumberofbooksoverthesummer.”可知,本段提出要给孩子设立一个有效的阅读目标以鼓励阅读。此处承接上文,具体说明应该设定一个什么样的目标。E项“然而,这应该是一个宽松的目标,并鼓励你的孩子灵活对待”符合文意,故选E项。5.F根据本段小标题“Takeyourteenstothebookstore.”可知,本段提出带孩子去书店进行阅读。结合下文“However,publishersarein

    38、creasinglypayingmoreattentiontobookdesignastheycompetewithdigitalbookformats.Takeyourteenstobookstoresinyourarea;theymaybeinclinedtoapproachclassicnovelswiththehelpofeye-catchingbookjacketsandcoverdesigns.”可知,此处进一步解释去书店的原因,并与下文形成转折,因此F项“图书馆和学校教科书通常无法提供有吸引力的经典著作版本”符合文意,故选F项。.DearPeter,Sinceyouarelong

    39、ingtoacquireagoodknowledgeofChina,Ieagerlyrecommendtoyouacampaignnamed“ReadingaboutChina”.InBritain,withpeoplesgreatinterestinChineseculture,115bookstoresexhibit43,000booksaboutChina,involvingmanysubjects.NotonlycanyoureadabouttraditionalChinesecultureandhistoricalcivilization,butalsosomebigmoderncities,placesofinterestandbiographiesoffamouspeopleareintroduced.ThecampaignisduetolastthreeweeksfromOct.20th,duringwhichyouareboundtoenjoyamazingreadingaboutChina.IhopemyrecommendationwillbenefityouandhelpyoulearnmoreaboutChina.Bestwishes!Yours,LiHua11

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2022-2023学年新教材高中英语 Unit 4 Exploring literature Section C Extended reading & Project & Assessment课后习题 牛津译林版必修第二册.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-369184.html
    相关资源 更多
  • 2022版新高考英语人教版一轮练习课时提能练28 选修6 UNIT 3 A HEALTHY LIFE WORD版含解析.doc2022版新高考英语人教版一轮练习课时提能练28 选修6 UNIT 3 A HEALTHY LIFE WORD版含解析.doc
  • 2022版新高考英语人教版一轮练习课时提能练23 必修5 UNIT 3 LIFE IN THE FUTURE WORD版含解析.doc2022版新高考英语人教版一轮练习课时提能练23 必修5 UNIT 3 LIFE IN THE FUTURE WORD版含解析.doc
  • 2022版新高考英语人教版一轮练习课时提能练22 必修5 UNIT 2 THE UNITED KINGDOM WORD版含解析.doc2022版新高考英语人教版一轮练习课时提能练22 必修5 UNIT 2 THE UNITED KINGDOM WORD版含解析.doc
  • 2022版新高考英语人教版一轮练习课时提能练2 必修1 UNIT 2 ENGLISH AROUND THE WORLD WORD版含解析.doc2022版新高考英语人教版一轮练习课时提能练2 必修1 UNIT 2 ENGLISH AROUND THE WORLD WORD版含解析.doc
  • 2022版新高考英语人教版一轮练习课时提能练19 必修4 UNIT 4 BODY LANGUAGE WORD版含解析.doc2022版新高考英语人教版一轮练习课时提能练19 必修4 UNIT 4 BODY LANGUAGE WORD版含解析.doc
  • 2022版新高考英语人教版一轮练习课时提能练16 必修4 UNIT 1 WOMEN OF ACHIEVEMENT WORD版含解析.doc2022版新高考英语人教版一轮练习课时提能练16 必修4 UNIT 1 WOMEN OF ACHIEVEMENT WORD版含解析.doc
  • 2022版新高考英语人教版一轮练习课时提能练15 必修3 UNIT 5 CANADA — “THE TRUE NORTH ” WORD版含解析.doc2022版新高考英语人教版一轮练习课时提能练15 必修3 UNIT 5 CANADA — “THE TRUE NORTH ” WORD版含解析.doc
  • 2022版新高考英语人教版一轮练习课时提能练11 必修3 UNIT 1 FESTIVALS AROUND THE WORLD WORD版含解析.doc2022版新高考英语人教版一轮练习课时提能练11 必修3 UNIT 1 FESTIVALS AROUND THE WORLD WORD版含解析.doc
  • 2022版新高考英语人教版一轮练习课时提能练10 必修2 UNIT 5 MUSIC WORD版含解析.doc2022版新高考英语人教版一轮练习课时提能练10 必修2 UNIT 5 MUSIC WORD版含解析.doc
  • 2022版新高考英语人教版一轮练习课件:课时提能练27 选修6 UNIT 2 POEMS .ppt2022版新高考英语人教版一轮练习课件:课时提能练27 选修6 UNIT 2 POEMS .ppt
  • 2022版新高考英语人教版一轮练习课件:课时提能练19 必修4 UNIT 4 BODY LANGUAGE .ppt2022版新高考英语人教版一轮练习课件:课时提能练19 必修4 UNIT 4 BODY LANGUAGE .ppt
  • 2022版新高考英语人教版一轮练习对点冲关练 板块5 第2讲 定语从句 WORD版含解析.doc2022版新高考英语人教版一轮练习对点冲关练 板块5 第2讲 定语从句 WORD版含解析.doc
  • 2022版新高考英语人教版一轮练习对点冲关练 板块3 第2讲 非谓语动词 WORD版含解析.doc2022版新高考英语人教版一轮练习对点冲关练 板块3 第2讲 非谓语动词 WORD版含解析.doc
  • 2022版新高考英语人教版一轮练习对点冲关练 板块2 第2讲 动词转换为名词或形容词 WORD版含解析.doc2022版新高考英语人教版一轮练习对点冲关练 板块2 第2讲 动词转换为名词或形容词 WORD版含解析.doc
  • 2022版新高考英语人教版一轮学案:选修7 UNIT 4 SHARING WORD版含解析.doc2022版新高考英语人教版一轮学案:选修7 UNIT 4 SHARING WORD版含解析.doc
  • 2022版新高考英语人教版一轮学案:选修6 UNIT 3 A HEALTHY LIFE WORD版含解析.doc2022版新高考英语人教版一轮学案:选修6 UNIT 3 A HEALTHY LIFE WORD版含解析.doc
  • 2022版新高考英语人教版一轮学案:板块2 第3讲 形容词转换为名词、副词或动词 WORD版含解析.doc2022版新高考英语人教版一轮学案:板块2 第3讲 形容词转换为名词、副词或动词 WORD版含解析.doc
  • 2022版新高考英语人教版一轮学案:板块1 第2讲 形容词、副词的比较等级 WORD版含解析.doc2022版新高考英语人教版一轮学案:板块1 第2讲 形容词、副词的比较等级 WORD版含解析.doc
  • 2022版新高考英语人教版一轮学案:必修5 UNIT 3 LIFE IN THE FUTURE WORD版含解析.doc2022版新高考英语人教版一轮学案:必修5 UNIT 3 LIFE IN THE FUTURE WORD版含解析.doc
  • 2022版新高考英语人教版一轮学案:必修5 UNIT 2 THE UNITED KINGDOM WORD版含解析.doc2022版新高考英语人教版一轮学案:必修5 UNIT 2 THE UNITED KINGDOM WORD版含解析.doc
  • 2022版新高考英语人教版一轮学案:必修5 UNIT 1 GREAT SCIENTISTS WORD版含解析.doc2022版新高考英语人教版一轮学案:必修5 UNIT 1 GREAT SCIENTISTS WORD版含解析.doc
  • 2022版新高考英语人教版一轮学案:必修4 UNIT 5 THEME PARKS WORD版含解析.doc2022版新高考英语人教版一轮学案:必修4 UNIT 5 THEME PARKS WORD版含解析.doc
  • 2022版新高考英语人教版一轮学案:必修3 UNIT 5 CANADA — “THE TRUE NORTH ” WORD版含解析.doc2022版新高考英语人教版一轮学案:必修3 UNIT 5 CANADA — “THE TRUE NORTH ” WORD版含解析.doc
  • 2022版新高考英语人教版一轮学案:必修3 UNIT 4 ASTRONOMY THE SCIENCE OF THE STARS WORD版含解析.doc2022版新高考英语人教版一轮学案:必修3 UNIT 4 ASTRONOMY THE SCIENCE OF THE STARS WORD版含解析.doc
  • 2022版新高考英语人教版一轮学案:必修2 UNIT 1 CULTURAL RELICS WORD版含解析.doc2022版新高考英语人教版一轮学案:必修2 UNIT 1 CULTURAL RELICS WORD版含解析.doc
  • 2022版新高考英语人教版一轮学案:必修1 UNIT 4 EARTHQUAKES WORD版含解析.doc2022版新高考英语人教版一轮学案:必修1 UNIT 4 EARTHQUAKES WORD版含解析.doc
  • 2022版新高考英语人教版一轮学案:必修1 UNIT 2 ENGLISH AROUND THE WORLD WORD版含解析.doc2022版新高考英语人教版一轮学案:必修1 UNIT 2 ENGLISH AROUND THE WORLD WORD版含解析.doc
  • 2022版新高考英语人教版一轮学案:层级4 第1讲 记叙文 WORD版含解析.doc2022版新高考英语人教版一轮学案:层级4 第1讲 记叙文 WORD版含解析.doc
  • 2020-2021学年人教版高中英语选修八Unit2 名词性从句总复习课件(含音频素材).docx2020-2021学年人教版高中英语选修八Unit2 名词性从句总复习课件(含音频素材).docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1