2021_2022学年新教材高中英语课时检测四Unit1PeopleofAchievementPeriod4含解析新人教版选择性必修第一册202106021214.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021 _2022 学年 新教材 高中英语 课时 检测 Unit1PeopleofAchievementPeriod4 解析 新人 选择性 必修 一册 202106021214
- 资源描述:
-
1、四Unit 1Period 4. 阅读理解Stephen Hawking knew what he wanted to do by the time he was eight years old. His parents lived in London where his father was researching medicine. He did not want to follow his father as his parents hoped. Mathematics was not available at University College, so he did physics
2、instead. Stephen was interested in studying the universe. But when he was 21, he was told that he had ALSan incurable nerve disease, which affects walking, speaking, breathing, swallowing, and many other things. The doctors predicted that he had only a few years to live. “The doctors grim(残忍的)progno
3、sis(预测) made me determine to get the most from life I had previously taken for granted and life was no longer boring for me, ” Hawking said, speaking from his wheelchair through a computerized voice synthesizer. In 1988, Stephen Hawking published a book called A Brief History of Time: From the Big B
4、ang to Black Holes. The book tries to explain many of Hawkings physical and mathematical ideas and calculations without using maths. The book became a best-seller. His later books were Black Holes and Baby Universes and Other Essays and most recently in 2001, The Universe in a Nutshell. Of the three
5、, the first one was made into a film in 1991. Hawking says, “You have to be positive if youre to get much sympathy or help. Nowadays, muscle power is out of date. What we need is mind power and disabled people are as good at that as anyone else. ”【语篇概述】本文主要介绍了著名的物理学家霍金对研究领域的选择, 何时患病, 患病后的态度以及所取得的成就等
6、。1. What career did Hawkings parents want him to study in the university? A. Physics. B. Geography. C. Medicine. D. Mathematics. 【解析】选C。细节理解题。根据第一段的二、三句 “His parents lived in London where his father was researching medicine. He did not want to follow his father as his parents hoped. ”可知, 故选C。2. Whic
7、h book of Stephen Hawkings was made into a movie? A. The Universe in a Nutshell. B. Black Holes and Baby Universes and Other Essays. C. On the Shoulders of Giants. D. A Brief History of Time. 【解析】选D。细节理解题。根据第三段可知, 文中列举的霍金写的三本书中, 他的第一本书A Brief History of Time在1991年被拍成了电影, 故选D。3. From the second parag
8、raph, we can learn that before he knew his disease, Hawking _. A. focused his attention on his researchB. was very bored with lifeC. always valued timeD. was interested in everything around him【解析】选B。推理判断题。根据第二段第三句“The doctors grim prognosis made me determine to get the most from life I had previous
9、ly taken for granted and life was no longer boring for me”可知霍金在此之前对生活的态度并不积极, 觉得生活没有意思, 故选B。4. According to Hawking, his disease _. A. stopped him from making greater achievementsB. stopped him from becoming more famousC. made him focus all of his attention on researchD. caused him to lose hope of l
10、iving【解析】选C。推理判断题。根据第四段末句 “What we need is mind power and disabled people are as good at that as anyone else. ”可知, 正是因为他的疾病才使得他把精力放在他最擅长的领域, 故选C。. 阅读填句阅读下面短文, 从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项, 选项中有两项为多余选项。What personal qualities are desirable in a teacher? I think the following would be generally accepted. Fi
11、rstly, the teachers personality should be lively and attractive. This does not rule out people who are plain-looking, or even ugly, because many such people have great personal charm. 1. Secondly, it is not merely desirable but essential for a teacher to have real capacity for sympathy, a capacity t
12、o understand the minds and feelings of children. 2. not of what is wrong, but of the weaknesses and immaturity of children, which cause them to make mistakes. Thirdly, I hold it essential for a teacher to be both intellectually and morally honest. This means that he will be aware of his intellectual
13、 strengths and limitations, and will have thought about and decided upon the moral principles by which his life shall be guided. 3. That is part of the technique of teaching, which demands that every now and then a teacher should be able to put on an actto enliven(使生动)a lesson, correct a fault, or a
14、ward praise. A teacher must be capable of infinite patience. 4, for we are none of us born like that. Finally, I think a teacher should have the kind of mind which always wants to go on learning. 5; there is always something more to learn about. There are three principal objects of study: the subjec
15、ts which the teacher is teaching; the methods by which the subjects can best be taught to the particular pupils in the classes he is teaching; most importantly, the children, young people, or adults to whom the subjects are to be taught. A. This, I may say, is largely a matter of self-discipline and
16、 self-trainingB. Closely related to this is the capacity to be tolerantC. Teaching is a job at which one will never be perfectD. Children, especially young children, live in a world that is rather larger than lifeE. There is no contradiction (自相矛盾)in my going on to say that a teacher should be a bit
17、 of an actorF. But it does rule out such types as the over-excitable, sad, cold, and frustratedG. There are two fundamental principles of British education today【语篇概述】本文介绍了老师应该具有什么样的品质。1. 【解析】选F。本段介绍了作为老师相貌平平无所谓, 但是要具有人格魅力。但是性格上有问题的人就要排除在外, 比如容易过于兴奋, 悲伤, 冷酷或者沮丧的人就不适合做老师, 故选F。2. 【解析】选B。根据上下文可知, 老师应该富
18、有同情心, 能够理解孩子们的感情, 对孩子们的不成熟的做法能够宽容, 故选B。3. 【解析】选E。根据下文可知, 表演也是老师的教学技巧之一, 老师们为了使课堂活跃起来偶尔也需要表演, 故选E。4. 【解析】选A。根据上文可知, 老师必须要有足够的耐心, 另外根据下文的we are none of us born like that可知, 这种能力不是天生的, 在很大程度上是自律和自我训练的结果, 故选A。5. 【解析】选C。根据上下文可知, 老师永远有新的东西要去学习, 所以永远不会非常完美, 故选C。. 完形填空Dante Gabriel Rossetti was a famous 19t
19、h-century poet and artist. One day, he was 1 by an elderly man. The old fellow had some sketches and drawings that he wanted Rossetti to look at and tell him if they were any good, 2 if they at least showed 3 talent. Rossetti examined them carefully. After the first few, he knew that they were 4, sh
20、owing not the least sign of artistic talent. But Rossetti was a kind man, and he told the elderly man as 5 as possible that the pictures were 6 much value and showed little talent. He was sorry, but he could not 7 to the man. The visitor was disappointed, but seemed to 8 Rossettis judgment. He then
21、apologized for taking up Rossettis time, but 9 to ask whether he would just look at a few more drawingsthese done by a young art student. Rossetti looked over the second batch of sketches and immediately became 10 over the talent they revealed. “These, ”he said, “oh, these are good. This young stude
22、nt has great talent. He should be given every help and encouragement in his 11 as an artist. He has a great future if he will work hard and 12 it. ”Rossetti could see that the old fellow was deeply 13. “Who is this fine young artist? ” he asked. “Your son? ” “No, ” said the old man sadly. “It is me4
23、0 years ago. If only I had heard your 14 then! For you see, I got discouraged and gave uptoo 15. ”【语篇概述】文章通过一个画家的故事给我们讲述了一个人生道理: 通往成功的路没有捷径, 任何时候都要相信自己, 要经受住挫折的打击, 不能轻言放弃。1. A. thrilled B. approachedC. huntedD. admired【解析】选B。逻辑推理题。根据后面一句可知, 老人拿着素描和画作让Rossetti鉴赏, 那个老人是来拜访Rossetti的。thrilled使激动; approa
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-369604.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
