2022-2023学年高中英语 Unit 3 Fascinating Parks(课时2)课件 新人教版选择性必修第一册.pptx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022-2023学年高中英语 Unit Fascinating Parks课时2课件 新人教版选择性必修第一册 2022 2023 学年 高中英语 Parks 课时 课件 新人 选择性 必修 一册
- 资源描述:
-
1、Unit3FascinatingParks单元综合测试第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1.What does the man do?A.A librarian.B.A student.C.A novelist.2.Where does the conversation take place?A.In a classroom.B.In a gallery.C.On the str
2、eet.3.How much will the woman pay for the skirt?A.$30.B.$70.C.$100.答案1.B2.C3.B4.When does the conversation probably take place?A.In the morning.B.In the afternoon.C.At night.5.What are the speakers doing?A.Setting the table.B.Eating in a restaurant.C.Shopping for kitchen supplies.第二节(共15小题;每小题1.5分,满
3、分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6.What does the woman like about the new design?A.The red walls.B.The new piano.C.The new floor.答案4.C5.A6.C7.What does the man want to do at the end of the conversation?A.
4、Listen to live music.B.Repair the piano.C.Have a meal.听第7段材料,回答第8至10题。8.What are the speakers trying to do?A.Look for their car.B.Ask their friends for help.C.Pay the parking fee.9.What did Todd learn last year?A.Italian.B.Greek.C.Latin.10.What will Rebecca do next?A.Try to use body language.B.Call
5、someone in Rome.C.Pretend to know the man.答案7.C8.A9.B10.A听第8段材料,回答第11至13题。11.Where will the family be on Friday night?A.At home.B.In a park.C.In a cinema.12.What is hard for the family to agree on?A.Food.B.A movie.C.Games.13.What is the man going to do next?A.Finish his work.B.Order some food.C.Talk
6、 with the kids.听第9段材料,回答第14至17题。14.Why did the man quit his job?A.He felt stressed.B.He felt bored.C.He felt tired out.答案11.A12.B13.C14.B15.How long should the bank manager work on workdays?A.For eight and a half hours.B.For nine hours.C.For nine and a half hours.16.What does the man care about most
7、 when looking for a job?A.The benefits.B.The salary.C.The working hours.17.What will the man do first?A.Contact the bank.B.Apply for the job.C.Write an application letter.听第10段材料,回答第18至20题。18.Whom is the announcement for?A.New students.B.Graduating students.C.Student advisors.答案15.A16.B17.A18.A19.Wh
8、ere should students sign up for classes?A.At the main office.B.At their own houses.C.At the school library.20.When is the deadline for choosing a food plan?A.In 7 days.B.In 14 days.C.In 21 days.答案19.C20.B第二部分 阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。A主题语境:人与自然 语篇类型:应用文
9、难度:易Amazing national parks in the USAGrand Canyon National ParkLarge enough to fit 19 Statues of Liberty piled up on top of each other,Grand Canyon National Park is a sprawling gorge(峡谷)of layers in different colors of pink,red,and orange,revealing millions of years of geological history.Due to the
10、absence of broad roads,there are only three ways to explore below the edges:hiking,mule trips,and river rafting trips.Visitors are reminded to mind their steps along the way.Death Valley National ParkAs the largest national park south of Alaska,Death Valley National Park is known for extremes:It is
11、North Americas driest and hottest spot with less than two inches of rainfall annually,and it has the lowest altitude on the continent.Even with these extremes,the park still attracts nearly a million visitors each year.Denali National Park&PreserveLarger than the state of New Jersey,Denali National
12、Park&Preserve is a vast open field that is mostly untouched by human hands,apart from one park road and a few scattered services.It is known for extraordinary wildlife and big adventures,from backcountry camping to mountain climbing.White Sands National ParkNew Mexicos White Sands National Park join
13、ed the big league in December 2019,becoming the 62nd national park in the National Park System.It protects the largest gypsum dune(石膏沙丘)on the earth,the remnants(残余部分)of previous lakes and seas,and a 275-square-mile basin.Visitors come to experience the eight-mile Dunes Drive,hike one of the five es
14、tablished trails,or see the soft sand appear blue-white under a full moon.21.What can visitors do in Grand Canyon National Park?A.Enjoy the sight of the Statue of Liberty.B.Watch the largest gypsum dune.C.Experience more adventurous hiking.D.Explore more convenient paths to the gorge.22.Whats specia
15、l about Death Valley National Park?A.It can be flooded easily.B.It has the extreme environment.C.It has terrible traffic conditions.D.It can provide the chance to see the soft sand.23.Which of the following parks is the most appealing to wildlife lovers?A.Death Valley National Park.B.White Sands Nat
16、ional Park.C.Grand Canyon National Park.D.Denali National Park&Preserve.答案A【解题导语】这是一篇应用文。文章介绍了几个美国的国家公园及其特点。语篇精读【熟词生义】1.fit(Para.1)常用义:v.合(某人的)身;(尺寸或形状)合适;符合,适合 adj.合适的,适当的;(尤因经常锻炼而)健壮的,健康的文章义:v.可容纳,装进2.extreme(Para.2)常用义:adj.极大的;极度的文章义:n.极端;极度【核心词汇】pile up(使)堆积,(使)积累;把堆积/堆叠起来mind ones step走路小心;言行小心
17、谨慎【长难句解读】Larger than the state of New Jersey,Denali National Park&Preserve is a vast open field that is mostly untouched by humanhands,apart from one park road and a few scattered services.(Para.3)答案分析:Larger than the state of New Jersey为形容词短语作状语;that引导定语从句,指代先行词a vast open field并在从句中作主语;apart from意
18、为除了外(别无)。译文:Denali National Park&Preserve比新泽西州还要大,它是一片巨大的开阔地带,除了一条公园道路和一些零星的服务设施外,这里大部分地方都未受人类的影响。21.C 考查细节理解。根据Grand Canyon National Park部分中的Due to the absence of broad roads.mind their steps along the way可知,在Grand Canyon National Park,游客们可以体验更多惊险的徒步旅行。故选C项。22.B 考查细节理解。根据Death Valley National Park部
19、分中的Death Valley National Park is known for extremes.on the continent可知,Death Valley National Park的极端环境是它的特别之处。故选B项。23.D 考查细节理解。根据Denali National Park&Preserve部分中的It is known for extraordinary wildlife可知,Denali National Park&Preserve是最吸引野生动物爱好者的地方。故选D项。B主题语境:人与自我 语篇类型:夹叙夹议文 难度:中I realized something t
20、his morning.I have been writing for 34 years.It all started when I was just 18 years old.As a boy I had read literally hundreds of books.I had a thirst for knowledge that seemingly could never fade.Then suddenly I found I had something I wanted to share.I tried to ignore it,but as any writer will te
21、ll you once the ideas awaken inside of you they wont leave you alone until you write them down.I didnt have a computer,a word processor,or even a typewriter.Still,I grabbed a pen and lined notebook paper and wrote everything that was burning inside of me.When I was done I didnt know how to share it.
22、There was no Internet back then,no smartphones,or no social media.I sought out the editor of my local county newspaper and asked him to print what I had written.He was a good man full of both wisdom and kindness.He not only printed my first story but agreed to publish anything else I was willing to
23、write.I continued to write new articles each week and shared them first with other local papers and later online as well.Years later at the urging of my readers I even self-published two collections of my stories.Through my writing I slowly became better than I was.In my writings I encountered my be
24、st self.In my writings I discovered the goodness and light that lie in us all.In my writings I found great love and joy and encouraged others to choose love and joy as well.I also found that we all are writers whether we put pen to paper or not.With every choice we make,with every thought we hold,an
25、d with everything we do we are writing our own life story.Lance Wubbels once wrote,I hope you realize your life is truly your life.It belongs to you.It is your story to write with love.Day by day,line by line,write it well.24.What did the author do when he wanted to share something?A.He wrote it dow
26、n.B.He told it to a writer.C.He managed to ignore it.D.He shared it on social media.25.How did the author begin his writing career?A.He self-published two books.B.He put his stories online by himself.C.He was hired as a newspaper editor.D.He was helped by a local newspaper editor.26.What does the au
27、thor think of writing?A.Writing takes practice and efforts.B.Writing can benefit oneself and others.C.Writing helps people tell right from wrong.D.Only with a pen can one write his life story.27.Which of the following can be the best title for the text?A.Living is writing B.A way to share ideas C.A
28、way to be a writer D.Writing is the source of love答案B【解题导语】这是一篇夹叙夹议文。通过自己的写作经历,作者想告诉我们一个道理:我们每个人都是作家,要好好书写自己的人生。语篇精读【核心词汇】fade vi.褪色;逐渐消失 vt.使褪色encounter vt.遭遇,遇到答案encourage vt.鼓励,激励【长难句解读】I tried to ignore it,but as any writer will tell you once the ideas awaken inside of you they wont leave you al
29、one until you write them down.(Para.1)分析:这是一个由but连接的并列句,第二个分句中的as引导非限制性定语从句;once引导时间状语从句,表示一旦。译文:我努力忽略它,但是正如任何作家会告诉你的那样,一旦你心中有了想法,直到你把这些想法写下来,它们才会不再打扰你。24.A 考查细节理解。依据第一段的内容尤其是尾句可知,作者拿起笔,把想到的东西写了下来,故选A项。25.D 考查细节理解。依据第二段的内容可知,一个当地报纸的编辑不但把作者的第一个故事印刷在报纸上,而且同意刊登作者愿意写的任何东西。故选D项。26.B 考查细节理解。依据第三段中的In my w
30、ritings I found great love and joy and encouraged others to choose love and joy as well可知,作者通过写作得到爱和快乐,同时也鼓励他人选择爱和快乐,故选B项。27.A 考查主旨大意。作者通过写作这件事谈到人生,在倒数第二段作者总结道:With every choice we make,with every thought we hold,and with everything we do we are writing our own life story,由此可知,我们时时刻刻都在书写我们自己的故事,因此生活
31、就是写作,故选A项。C主题语境:人与自我 语篇类型:说明文 难度:中There is a famous story about how Walt Disney was inspired to build Disneyland.The story goes that during an afternoon visit to Griffith Park located near the Burbank Studios,Walt took a seat while his two young daughters rode the merry-go-round.Walt thought there s
32、hould be a place where both children and their parents could enjoy spending some time together in an environment that would be both entertaining and pleasing to the eye,so with this thought came the idea for Disneyland.Walts original plan was to build an eight-acre park located near the Burbank Stud
33、ios that would be a place for his employees and their families.The plan was put on hold because of the start of World War.By 1952,Walt had created a special department that was devoted to planning his dream.Finally in 1953,the first steps in building the park happened when Walt employed the Stanford
34、 Research Institute to make a survey to determine the best possible location of the future park.Considering population growth and the future freeway construction(建设),they finally found a location in Anaheim and 160 acres of land was bought for the site of the new park.The building of the park was ve
35、ry expensive and to collect money for the project,Walt developed the idea of the WaltDisneys Disneyland television show.It turned out to be a marvelous idea not only gaining the money to build the park but also presenting the park to the American public.Construction officially began on July 21,1954,
36、and it was an ambitious(有雄心的)building schedule of less than one year to complete the new park for the projected opening day.Walt watched over the parks construction and progress continued with just a few minor hold-ups.Finally,the park was ready for the opening day on July 17,1955.28.What inspired W
37、alt Disney to build Disneyland?A.The special design of Griffith Park.B.A trip to a park with his daughters.C.Requests from his family and employees.D.The idea of building a park for his daughters.29.What was mainly considered in choosing the location of Disneyland?A.Population and traffic.B.The natu
38、ral environment.C.The advice of the public.D.Walt Disneys personal preference.30.What can we learn about the construction process?A.It was smooth generally.B.It was affected by World War.C.It was completed later than expected.D.It was influenced by a shortage of money.31.Where is the text most likel
39、y from?A.A diary.B.A novel.C.A magazine.D.A guidebook.答案C【解题导语】本文是一篇说明文,简要介绍了Walt Disney建造迪士尼乐园的灵感来源以及乐园的选址和建设过程。语篇精读【核心词汇】original adj.原来的;起初的marvelous adj.极好的;非凡的答案【长难句解读】Walt thought there should be a place where both children and their parents could enjoy spending some time together in an enviro
40、nment that would be both entertaining and pleasing to the eye,so with this thought came the idea for Disneyland.(Para.1)分析:本句中thought后为省略了连接词的宾语从句;where和that均引导定语从句,分别修饰先行词a place和an environment。译文:Walt认为应该有一个地方,让孩子们和他们的父母都能在一个既有趣又赏心悦目的环境中共度时光,于是就有了建造迪士尼乐园的想法。28.B 考查细节理解。根据第一段内容可知,Walt有一次坐在公园里看着女儿们骑
41、旋转木马,那时他有了建立一个乐园让孩子们和他们的父母可以共享时光的想法,后来就建造了迪士尼乐园。故B项符合题意。29.A 考查细节理解。根据第三段最后一句可知,考虑到人口的增长和未来高速公路的建设,他们最终将迪士尼乐园的位置定在了阿纳海姆,故选A。30.A 考查推理判断。根据最后一段内容可知,虽然迪士尼公园的建设过程中有过几次小的延误,但是最后还是如期在一年内完成了,故总体来说这个建设过程是顺利的。故选A。31.C 考查文章出处。通读全文可知,本文主要是对迪士尼乐园从最初的蓝图到建成的简要介绍。结合选项可知,本文应该出自一本杂志。故选C。D主题语境:人与社会 语篇类型:说明文 难度:难Phot
42、ography is a very popular art form.Anyone with a camera or a mobile phone can practice it.A picture communicates in a way that words often cant.As the photographer Destin Sparks put it,Photography is the story I fail to put into words.And theres no better chance to practice the art of photography th
43、an during our vacation time.Holiday photos have been a part of the culture of travelers for a long time.For decades,vacationers have made sure theyve packed a camera along with bathing suits,Hawaiian shirts and sunglasses.A camera is an important holiday item.But over the last 10 years,photography h
44、as become much more popular.Its easy to capture still and moving pictures of places of interest,and its also easy to show off these pictures on social media.Armed with their smart phones,tourists,this year more than ever,are capturing the beauty of our planet.Of course,travel companies have caught o
45、n to this.TrekkSoft has an example of photo-tourism from the United States,a land with a vast choice of beautiful locations.Antelope Slot Canyon Tours in Arizona specializes in tours of the states famous canyons,which gives photographers the chance to capture them on camera.Most of the tourists are
46、able to make beautiful images with just their mobile phones.Still,help is on hand from the tour guide for those who arent great at using their cameras.These tour guides have taken a course in photography in case their customers need them.32.Which of the following can be the best time to practice pho
47、tography?A.When people are traveling around.B.When people have no words to say.C.When people have a tour guide to help them.D.When people have a mobile phone with them.33.Why has photography become much more popular in the past ten years?A.More and more people have cameras.B.The planet is becoming m
48、ore beautiful.C.Visiting places of interest becomes easy.D.Taking photos and posting them online become easy.34.What does the underlined word this in Paragraph 3 refer to?A.The beauty of our planet.B.The technology of photography.C.The tourism in the United States.D.The popularity of holiday photogr
49、aphy.35.What is special about Antelope Slot Canyon Tours?A.Its wide choices.B.Its photo-tourism.C.Its best tour guides.D.Its great photography course.答案D【解题导语】本文为说明文。文章介绍了摄影是一种非常流行的艺术形式,一些旅游公司抓住这种趋势来改进旅游服务。语篇精读【核心词汇】put sth.into words 用语言表达capture vt.(用文字或图片)记录,描述,捕捉;攻取,夺取;捕获(动物)catch on to理解special
50、ize vi.专门研究,专门从事,专攻答案 on hand在手头;在近旁【长难句解读】These tour guides have taken a course in photography in case their customers need them.(Para.4)分析:本句是一个复合句。句中的in case引导状语从句。译文:这些导游参加了摄影课程,以防他们的顾客需要他们。32.A 考查细节理解。根据第一段中的And theres no better chance to practice the art of photography than during our vacation
51、 time可知,练习摄影的最佳时间是假期旅游的时候。故A项正确。33.D 考查推理判断。根据第二段中的Its easy to capture still and moving pictures of places of interest,and its also easy to show off these pictures on social media可知,在过去的十年里,因为拍照和在网上发布照片变得很容易,所以摄影变得越来越受欢迎。故D项正确。34.D 考查代词指代。根据第二段中的Armed with their smart phones,tourists,this year more
52、than ever,are capturing the beauty of our planet并结合画线词所在句可知,今年游客们比以往任何时候都更多地用他们的智能手机来捕捉地球的美。当然,旅游公司已经注意到这一点。故D项正确。【解题技巧】代词指代题要求同学们根据语境的逻辑关系判断画线的人称代词或指示代词在文章中指代的对象,包括考查it(指动物、无生命的事物、特定的事件或人),they/them(指代人、物、事件的复数名词),he/she等人称代词答案的指代意义以及指示代词this,that,these,those等在文章中的指代意义。这类题目考查同学们对文章中特定的人、物、事件的认知能力。解
53、答这类题时,同学们要认真阅读画线词所在句和上下文的内容,分析人称转换和动作变换的详细过程,厘清来龙去脉和前因后果,从而准确推断其指代的对象。35.B 考查细节理解。根据第三段中的Antelope Slot Canyon Tours.to capture them on camera可知,摄影旅游是Antelope Slot Canyon Tours的特色。故B项正确。第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。主题语境:人与社会 语篇类型:议论文 难度:难2022江苏省丹阳高级中学高二月考The Chan
54、ging Landscape of the Music BusinessThe music industry is in the process of a great change.In recent years,downloading songs from services such as iTunes has become the most common way for people to purchase music,and the whole idea of buying music to own may be falling.To take its place are Interne
55、t apps that stream music directly to listeners on their smartphones,tablets,or computers.36.While this is great for fans,who now have access to millions of songs at the flick of a touchscreen,it has broken the traditional model of how an artist manages his or her career.The main problem facing many
56、musicians is that payments-per-stream of a song are much lower than what an artist would receive from a download.37.In November of 2014,award-winning musician Taylor Swift pulled her entire music catalog from Spotify,a popular streaming app,claiming that their business model suggests that music does
57、 not hold much worth.38.They claim that it offers some artists a chance for their music to get heard by a wider audience.Regardless of what artists may think about this change in the music industry,theres no arguing that they need to adapt in order to make money.39.Corporate sponsorship can be a ris
58、ky option for musicians.A band can make much money by agreeing to promote a product or license its music for use in advertisements,but there are many ways that this can backfire.When bands work with businesses,they may lose the image they have worked to create.40.Artists must develop an image that a
59、ppeals to their fans in order to remain unique,or they risk striking the wrong chord,which can leave them struggling to sustain careers in this new business landscape.A.Others have welcomed the idea of streaming music.B.However,those forms of media are quickly fading away.C.Some big-name artists hav
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-369995.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
二年级上语文课件-古诗诵读 一字诗_沪教版.ppt
