分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 6

类型2021届高考二轮英语高频阅读词组 练习(四十五) WORD版含解析.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:370603
  • 上传时间:2025-11-29
  • 格式:DOC
  • 页数:6
  • 大小:28.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2021届高考二轮英语高频阅读词组 练习四十五 WORD版含解析 2021 高考 二轮 英语 高频 阅读 词组 练习 四十五 WORD 解析
    资源描述:

    1、2021届高考英语高频阅读词组+练习(四十五)一:词组梳理1 in exchange for作为对的交换2 in favor of赞成,支持3 in need of需要4 in return作为回报5 in return for作为对的回报6 in the meanwhile与此同时,在此期间7 in the way造成不便8 on the other hand从另一方面来说9 to be sure诚然10 动词+about/around/at/back/for11 care about在乎,在意 关心12 look around向四周看13 turn around(使)翻身,翻转14 loo

    2、k at看15 come back回来16 get back取回 回来17 hold back阻挡 抑制(感情等) 隐瞒18 apply for申请19 fight for为而战20 go for争取得到21 动词+up22 close up关闭 停业23 cut up切开 把切成小块24 divide up分享 分配25 eat up吃光26 fill up填充,填满27 finish up最后处于,终于 吃完28 give up放弃29 go up(价格、数量等)上升30 hold up举起 支撑31 join up联合起来32 pack up打点行李 打包,装箱33 pull up(使车

    3、)停下34 动词+off35 come off脱落,掉落,分开 成功36 cut off切掉,割掉37 get off别碰 下班 脱下 离开38 give off发出(气味、光等),长出(枝等)39 hold off挡住 耽搁40 leave off停止二:习题训练(A)High levels of chocolate consumption might be associated with a one third reduction in the risk of developing heart disease, suggests a study published online in th

    4、e British Medical Journal. The findings confirm the results of existing studies that generally agree on a potential beneficial link between chocolate consumption and heart health. However, the authors stress that further studies are needed to test whether chocolate actually causes this reduction or

    5、if it can be explained by some other unmeasured factors.The World Health Organization predicts that by 2030, nearly 236 million people will die from heart disease. However, lifestyle and diet are key factors in preventing heart disease, says the paper. A number of recent studies have shown that eati

    6、ng chocolate has a positive influence on human health due to its antioxidant and anti-inflammatory properties. This includes reducing blood pressure and improving insulin sensitivity.However, the evidence about how eating chocolate affects your heart still remains unclear. So, Dr Oscar Franco and co

    7、lleagues from the University of Cambridge carried out a large scale of review of the existing evidence to evaluate the effects of eating chocolate on cardiovascular(心血管的)events like heart attacks and strokes.They analyzed the results of seven studies, involving over 100,000 participants with and wit

    8、hout existing heart disease. For each study, they compared the group with the highest chocolate consumption and the group with the lowest consumption.Five studies reported a beneficial link between higher levels of chocolate consumption and the risk of cardiovascular events. They found that the “hig

    9、hest levels of chocolate consumption were associated with a 37% reduction in cardiovascular disease and a 29% reduction in strokes compared with the lowest levels”. No significant reduction was found in relation to heart failure.The authors say the findings need to be interpreted with caution, in pa

    10、rticular because commercially available chocolate is very calorific(around 500 calories for every 100 grams)and eating too much of it could lead to weight gain, the risk of diabetes and heart disease.However, they conclude that given the health benefits of eating chocolate, initiatives to reduce the

    11、 current fat and sugar content in most chocolate products should be explored.1.Which statement is NOT true according to the passage?A.There used to be studies about the beneficial link between chocolate consumption and heart health.B.Millions of people will die from heart disease according to the WH

    12、O.C.There are still other factors that may reduce the risk of heart disease.D.There is clear evidence about how eating chocolate affects your heart.2.What are the possible causes of heart disease?A.Unhealthy diet.B.Eating chocolate.C.Exercising regularly.D.Drinking coffee.3.Whats the authors attitud

    13、e towards the findings?A.Doubtful.B.Cautious.C.Disapproving.D.Negative.4.If the author will go on writing, what is likely to be talked about?A.We should eat less chocolate.B.Chocolate benefits our health.C.The ways to reduce the sugar and fat content in chocolate products.D.When to eat chocolate is

    14、better for our health.(B)Traditional Chinese medicine (TCM) isnt supported by most Westerners.1.TCM will be included in the new version of the International Classification of Diseases (ICD), which will be published by the World Health Organization in 2019, Nature magazine reported. 2 Ryan Abbott at

    15、the Center for EastWest Medicine at the University of California, Los Angeles, the US, said this could benefit TCM.3 For example, during the 2016 Rio Olympic Games, the US swimmer Michael Phelps was seen with circular bruises(瘀青) on his body. Such bruises are caused by cupping, a traditional Chinese

    16、 medicinal practice that has been around for more than 2,000 years.In 2015, Chinese scientist Tu Youyou was awarded the Nobel Prize in Medicine for her discovery of artemisinin(青蒿素), a drug that can cure malaria(疟疾). She said she was inspired by traditional Chinese medicine.4 Twentysix TCM centers w

    17、ere set up overseas over three years, according to a 2017 report published by Xinhua News Agency.TCM still faces many challenges, such as a lack of clinical evidence as to precisely how it works. 5 Some say that TCM methodology should be combined with modern scientific methods to make it more accept

    18、able to people outside of China.A.However, this is starting to change.B.TCM has cured millions of people in the world.C.China has made some efforts to promote TCM overseas.D.TCMs effectiveness has been difficult to study or provide evidence for.E.Having been tried and tested over thousands of years,

    19、 the effectiveness of TCM is clear.F.TCM has seen some growth in other countries, with a number of famous people being known to use it.G.This is the first time for TCM to be included in the ICD, which serves as the international standard for diseases and health conditions.答案及解析A语篇解读本文为说明文。一些研究表明吃巧克力

    20、有利于心脏的健康,但是吃巧克力对我们的心脏有着怎样的影响仍然不能够确定,还需要进一步的研究来证明。1.D根据第三段中的However, the evidence about how eating chocolate affects your heart still remains unclear.可知,关于吃巧克力如何影响你的心脏的证据仍不清楚,故选D。2.A根据第二段中的However, lifestyle and diet are key factors in preventing heart disease, says the paper.可知,不健康的饮食是导致心脏疾病的一个原因,故选

    21、A。3.B文章讲述了一些研究表明吃巧克力有利于心脏的健康,但是吃巧克力对我们的心脏有着怎样的影响仍然不能够确定,还需要进一步的研究来证明。可知作者的态度是谨慎的。A.怀疑的;B.谨慎的;C.不赞成的;D.否定的。故选B。4.C根据最后一段:然而,他们得出的结论是,考虑到吃巧克力对健康的益处,应该探索减少目前大多数巧克力产品中脂肪和糖的含量的举措。可知下一段应该叙述:减少巧克力产品中糖和脂肪含量的方法,故选C。 B语篇解读本文为记叙文,文章主要介绍了中医首次被纳入国际疾病分类中。1.A根据上文Traditional Chinese medicine (TCM) isnt supported by

    22、 most Westerners.可知中医不被认可,再根据下文TCM will be included in the new version of the International Classification of Diseases (ICD), which will be published by the World Health Organization in 2019, Nature magazine reported.可知中医开始被国际认可。所以中间是转折关系,故选A(这一情况开始有了改变)。2.G根据上文中药已经被纳入国际疾病分类中,可知此处介绍这一变化,所以选G,说明这次变化是

    23、第一次被认可。3.F根据后文的例子For example, during the 2016 Rio Olympic Games, the US swimmer Michael Phelps was seen with circular bruises on his body.对应F项中的famous people,故选F。4.C根据下文Twentysix TCM centers were set up overseas over three years, according to a 2017 report published by Xinhua News Agency.可知26个中医中心在海外建立,说明中国在为传播中医做出努力,故选C。5.D根据前一句TCM still faces many challenges, such as a lack of clinical evidence as to precisely how it works.可知中医依然面临很多挑战,所以本段主要介绍困难,故选D。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2021届高考二轮英语高频阅读词组 练习(四十五) WORD版含解析.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-370603.html
    相关资源 更多
  • 四年级上册英语课件-Lesson 3 Coat and Scarf|冀教版(三起) (共25张PPT).ppt四年级上册英语课件-Lesson 3 Coat and Scarf|冀教版(三起) (共25张PPT).ppt
  • 六年级上册英语教案Unit 2 What a day! (Checkout time)译林版(三起).doc六年级上册英语教案Unit 2 What a day! (Checkout time)译林版(三起).doc
  • 四年级上册英语课件-lesson 2 what’s the missing number? ∣川教版(三年级起点)(19张ppt) (共16张PPT).ppt四年级上册英语课件-lesson 2 what’s the missing number? ∣川教版(三年级起点)(19张ppt) (共16张PPT).ppt
  • 六年级上册英语教案Unit 2 Ways to go to school人教.doc六年级上册英语教案Unit 2 Ways to go to school人教.doc
  • 四年级上册英语课件-lesson 2 what’s the missing number? ∣川教版(三年级起点) (共13张PPT).ppt四年级上册英语课件-lesson 2 what’s the missing number? ∣川教版(三年级起点) (共13张PPT).ppt
  • 六年级上册英语教案Unit 2 Ways to go to school 人教.doc六年级上册英语教案Unit 2 Ways to go to school 人教.doc
  • 六年级上册英语教案unit 2 ways to go to school part B∣人教(PEP)().doc六年级上册英语教案unit 2 ways to go to school part B∣人教(PEP)().doc
  • 四年级上册英语课件-Lesson 2 What is it?|接力版 (共15张PPT).ppt四年级上册英语课件-Lesson 2 What is it?|接力版 (共15张PPT).ppt
  • 六年级上册英语教案Unit 2 Part B 第二课时.doc六年级上册英语教案Unit 2 Part B 第二课时.doc
  • 四年级上册英语课件-Lesson 2 What is it 课件1|接力版 (共17张PPT).ppt四年级上册英语课件-Lesson 2 What is it 课件1|接力版 (共17张PPT).ppt
  • 六年级上册英语教案Unit 2 Lesson 6 Round Up 北师大版.doc六年级上册英语教案Unit 2 Lesson 6 Round Up 北师大版.doc
  • 四年级上册英语课件-Lesson 2 New and Old|冀教版(三起) (共23张PPT).ppt四年级上册英语课件-Lesson 2 New and Old|冀教版(三起) (共23张PPT).ppt
  • 六年级上册英语教案Unit 2 Lesson 5 Get It Right 北师大版.doc六年级上册英语教案Unit 2 Lesson 5 Get It Right 北师大版.doc
  • 六年级上册英语教案unit 2 lesson 10_人教(精通).doc六年级上册英语教案unit 2 lesson 10_人教(精通).doc
  • 四年级上册英语课件-Lesson 19 Let’s Go Shopping!_冀教版.ppt四年级上册英语课件-Lesson 19 Let’s Go Shopping!_冀教版.ppt
  • 六年级上册英语教案Unit 2 Lesson 10 How Many Are There冀教版.doc六年级上册英语教案Unit 2 Lesson 10 How Many Are There冀教版.doc
  • 四年级上册英语课件-Lesson 16 How many pupils can you see?|接力版 (共18张PPT).ppt四年级上册英语课件-Lesson 16 How many pupils can you see?|接力版 (共18张PPT).ppt
  • 六年级上册英语教案Unit 2 Katie always gets up early湘少版.doc六年级上册英语教案Unit 2 Katie always gets up early湘少版.doc
  • 四年级上册英语课件-Lesson 15 These are pigs. |接力版 (共18张PPT).ppt四年级上册英语课件-Lesson 15 These are pigs. |接力版 (共18张PPT).ppt
  • 四年级上册英语课件-Lesson 15 These are pigs. |接力版 (共17张PPT).ppt四年级上册英语课件-Lesson 15 These are pigs. |接力版 (共17张PPT).ppt
  • 六年级上册英语教案Unit 2 Charlie’s chores北师大版.doc六年级上册英语教案Unit 2 Charlie’s chores北师大版.doc
  • 四年级上册英语课件-Lesson 14 Is the cat fat or thin?|接力版 (共15张PPT).ppt四年级上册英语课件-Lesson 14 Is the cat fat or thin?|接力版 (共15张PPT).ppt
  • 六年级上册英语教案Unit 2Ways to go to school B Review 人教PEP.doc六年级上册英语教案Unit 2Ways to go to school B Review 人教PEP.doc
  • 四年级上册英语课件-Lesson 14 Is the cat fat or thin |接力版 (共18张PPT).ppt四年级上册英语课件-Lesson 14 Is the cat fat or thin |接力版 (共18张PPT).ppt
  • 六年级上册英语教案Unit 1How can I get therePBLet.doc六年级上册英语教案Unit 1How can I get therePBLet.doc
  • 四年级上册英语课件-Lesson 14 Is the cat fat or thin |接力版 (共17张PPT).ppt四年级上册英语课件-Lesson 14 Is the cat fat or thin |接力版 (共17张PPT).ppt
  • 四年级上册英语课件-Lesson 13 The dress is clean|接力版 (共15张PPT).ppt四年级上册英语课件-Lesson 13 The dress is clean|接力版 (共15张PPT).ppt
  • 六年级上册英语教案Unit 11 Shall we go to the theatre湘少版.doc六年级上册英语教案Unit 11 Shall we go to the theatre湘少版.doc
  • 四年级上册英语课件-Lesson 13 The dress is clean. |接力版 (共17张PPT).ppt四年级上册英语课件-Lesson 13 The dress is clean. |接力版 (共17张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1