2021届高考英语大一轮复习 课时作业41 Unit 21 Human Biology(含解析)北师大版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021届高考英语大一轮复习 课时作业41 Unit 21 Human Biology含解析北师大版 2021 高考 英语 一轮 复习 课时 作业 41 Biology 解析 北师大
- 资源描述:
-
1、课时作业41.阅读理解AAlmost every day we come across situations where we have to make decisions one way or another. Choice, we are given to believe, is a right. But for a good many people in the world, in rich and poor countries, choice is a luxury, something wonderful but hard to get, not a right. And for t
2、hose who think they are exercising their rights to make choices, the whole system is merely an illusion (幻觉), a false idea created by companies and advertisers, hoping to sell their products.The endless choice gives birth to anxiety in peoples lives. Buying something as basic as a coffee pot is not
3、exactly simple. Easy access to a wide range of everyday goods leads to a sense of powerlessness in many people, ending in the shoppers giving up and walking away, or just buying an unsuitable item that is not really wanted. Recent studies have shown that many electrical goods bought in almost every
4、family are not really needed. More difficult decisionmaking is then either avoided or trusted to the hands of the professionals, lifestyle instructors, or advisors.It is not just the availability of the goods that is the problem, but the speed with which new types of products come on the market. Adv
5、ances in design and production help quicken the process. Products also need to have a short lifespan so that the public can be persuaded to replace them within a short time. The typical example is computers, which are almost outofdate once they are bought. This indeed makes selection a problem. Gone
6、 are the days when one could just walk with ease into a shop and buy one thing; no choice, no anxiety.当今社会,很多人误以为选择是自己拥有的一项权利。其实,在很多情况下,那只是一种幻觉,不过是被一些公司或广告商为了出售他们的产品而营造的一种错误想法。1What does the author try to argue in the first paragraph?AThe practice of choice is difficult.BChoice is a born right.CIts
7、easy to make choices.DCompanies offer good shopping choice.答案:A解析:细节理解题。根据第一段中的“But for a good many people.but hard to get, not a right.”可知,作者认为对世界上的很多人来说,选择并非是一种权利,无论是在贫穷的国家还是在富有的国家中,选择对他们来说其实是一种奢侈品,很美好但很难得到。也就是说选择是很难做到的。故选A项。2Which of the following is most likely to cause anxiety?AEasy access to e
8、veryday goods.BToo many choices.CMisleading advertisements.DProfessional shopping advice.答案:B解析:细节理解题。根据第二段中的“The endless choice gives birth to anxiety in peoples lives.”可知,无休止的选择催生出人们生活中的焦虑,即人们焦虑是因为选择太多而导致的。故选B项。3The example of computers is used to prove that _.Aupdated products flood the marketBhi
9、ghtech products are of poor qualityCeveryday goods need to be replacedDadvanced products are in demand答案:A解析:推理判断题。根据最后一段中的“Advances in design and production.which are almost outofdate once they are bought.”可知,产品的设计和生产方面的进步加速了(产品)被推向市场的进程,产品也需要缩短使用期,电脑便是其中的一个例子。由此可以推断,作者以电脑为例,证明市场上充斥着更新的产品。故选A项。4Wha
10、t is this passage mainly about?AThe opinions on peoples right.BThe problems of the availability of daily goods.CThe helplessness in purchasing decisions.DThe variety of choices in modern society.答案:C解析:主旨大意题。综观全文,尤其是文章最后一句“Gone are the days.no anxiety.”可知,本文主要讲述了人们在购物时因为选择太多而无法简单选择的现状。故选C项。BPlay is
11、vital in every childs development, and for toddlers (蹒跚学步的小孩) the benefits of play especially come to life when they can connect with parents during playtime. To raise awareness and help parents create the time and attention span needed, the Lego Group launches a “Do not disturb playtime” campaign.
12、21 days is what it takes on average to break a habit, so for 21 days the Lego team will not post on social media during “todder playtime”, defined as 5 am8 pm.With social media being an integrated part and creative inspiration to modern family life, it is no surprise that researchers call our digita
13、l behavior as a concerning obstacle to quality playtime.“While we are hooked_on our cellphones, we should think about turning them off when interacting with our young children. Kids learn so much from us and we dont want to get in the way of that. Take language learning for example. When nurturing c
14、aregivers talk to their children about what they are interested in, it helps them learn new words and new ways to express themselves. Our research shows that the use of cellphones in a conversation between parents and children disturbs childrens word learning,” advises Roberta Golinkoff, Ph.D., prof
15、essor at the University of Delaware.Our research shows that parents today understand their significant roles in insuring their kids grow up to be happy, wellrounded, and equipped for the future. At the same time, many worry about not spending enough time with their toddlers. Lego wants to inspire pa
16、rents to make the small moments memorable.“We know parents today feel more timestarved than ever before. Many feel guilty about not spending enough time with their little ones. Through the Do not disturb playtime campaign we hope to reassure parents that its not so much the amount of time they spend
17、 with their kids, but the small meaningful moments they create during play,” said Steffen Jensen, LEGO Group Senior Marketing Director.本文通过乐高公司的一项活动,引发人们的思考:与孩子互动时,父母应该关掉手机,专注于陪伴孩子玩耍与成长。5Which of the following words can replace the underlined phrase “hooked on” in paragraph 3?AAddicted to.BFamiliar
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-371993.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2015—2016高中语文鲁人版(必修3)第四单元课件:第9课《兰亭集序_》(共46张PPT).ppt
