2021届高考英语调研大一轮复习外研版精练:必修7 课时作业42B WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021届高考英语调研大一轮复习外研版精练:必修7 课时作业42B WORD版含答案 2021 高考 英语 调研 一轮 复习 外研版 精练 必修 课时 作业 42 WORD 答案
- 资源描述:
-
1、课时作业42The Worlds Cultural Heritage.阅读理解(2019山东邹城一中质量检测)These days, zoos are popular with people of all ages. But are they actually a good thing?Critics of zoos argue that animals often suffer physical and mental pain. Even the best artificial environment cant come close to matching the space, divers
2、ity and freedom that animals have in their natural habitats. Some zoos make animals behave unnaturally. For example, marine (海洋的) parks often force dolphins and whales to perform tricks. These animals may die decades earlier than their wild relatives.By bringing people and animals together, zoos hav
3、e the potential to educate the public about conservation issues and inspire people to protect animals and their habitats. Some zoos provide a safe environment for animals which have been mistreated in circuses (马戏团) or pets which have been abandoned. Zoos also carry out important research into subje
4、cts like animals behaviour and how to treat illness.One of the most important modern functions of zoos is supporting international breeding (培育) programs, particularly for endangered species. In the wild, some of the rarest species have difficulty in finding mates and breeding, and they may also be
5、threatened by hunters, their enemies and the loss of their habitats. A good zoo will enable these species to live and breed in a safe environment. In addition, asthe number of some wild species drops, there is an increased danger of populations becoming too genetically (基因上地) similar. Breeding progr
6、ams provide a safeguard: zoobred animals can be released into the wild to increase genetic diversity.However, those who are against zoos say that most of breeding programs do not release animals back into the wild. Animals are sold not only to other zoos but also to circuses or hunting ranches (大牧场)
7、So, are zoos good for animals or not? Perhaps it all depends on how well individual zoos are managed, and whether the benefit of zoos can surely outweigh their harmful effects. However, it is understandable that many people believe imprisoning animals for any reason is simply wrong.本文是一篇议论文。动物园遍布世界各
8、地,但动物园对动物确实是件好事吗?1According to critics, zoos offer animals a living environment _.Athat is the same as their natural habitatsBthat may cause them to experience painCwhere they can live longer than they do in the wildDwhere they enjoy more freedom than they do in the wild答案:B解析:释义:细节理解题。根据第二段的第一句可知,批
9、评的声音指出动物园的动物遭受很多身心上的痛苦。2Zoos play a role in _.Asupporting animal protectionBfinding out endangered speciesCmaking animals behave naturallyDdoing research on natural habitats答案:A解析:释义:推理判断题。由第三段可知,动物园的积极作用是为那些受虐待和被遗弃的动物提供一个安全的住所,教育并激励人们保护动物及其栖息地;根据第四段可知,动物园为那些濒临灭绝的物种提供了居住和繁殖的环境;由此可推知,动物园在支持动物保护方面发挥作用
10、。3According to the text, zoos promote genetic diversity by _.Ahelping animals quickly adapt to life in zoosBstopping animals from being sold to circusesCpreventing animals being hunted by human beingsDbreeding animals and releasing them back into the wild答案:D解析:释义:细节理解题。根据第四段,尤其是最后一句可知,动物园饲养很多濒临灭绝的动
11、物,然后放归野外从而提高基因多样性。4What would be the best title for the text?AAre zoos good or bad?BHow are zoos managed?CThe harmful effects of zoosDThe important functions of zoos答案:A解析:释义:标题判断题。文章首尾呼应,提出疑问:动物园对于动物而言是好还是坏?文章的中间部分既探讨了动物园的弊端也陈述了动物园的正面作用,故A项最为合适。.阅读填句(2019安徽皖南八校联考)Everybody in this world is differen
12、t from one another. But do you know that understanding differences can help you better manage your money?As we grow up, we gradually develop a set of our own values or beliefs. These are influenced by society, our family, the education we receive and so on. _1_Financial experts say that everyone als
13、o has their own beliefs of how to manage their finances. This is part of our value system and it has a great impact on the way we look after our money._2_ They are: the ant, the cricket and the snail.The ant works first_3_ They work very hard and save money they earn so that they can enjoy life when
14、 they get old and retire. Ants love to save but they could make more out of their money if they were willing to invest in some funds and stocks with low risk.The cricket enjoys firstThe cricket wants to enjoy everything now and doesnt think too much about the future. They even borrow money when they
15、 really want something. _4_ These people have little savings. When they get old, they might have problems. They should learn to save and buy insurance.The snail lives under pressure_5_ They take big longterm loans from the bank in order to buy things such as luxury houses. They are happy to take big
16、 loans even though they are not sure whether they can afford them. This can cause problems in the future. They should plan more carefully.AMany young people now belong to this group.BOn the other hand, many old people belong to this group.CAccording to our different values, experts put us in three c
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-372184.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
