广西南宁市第八中学2016-2017学年高二下学期期末考试英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 广西南宁市第八中学2016-2017学年高二下学期期末考试英语试题 WORD版含解析 广西 南宁市 第八 中学 2016 2017 学年 高二下 学期 期末考试 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、2017年春季学期南宁八中高二年级期考英语试卷第卷(共100分)第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节 (共5个小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例:How much is the shirt?A. 19.15 B. 9.18 C. 9.15答案是C。1. What did the man do yesterday afternoon?A. He wrote some letters to his f
2、riends.B. He read some business letters.C. He typed some business letters.2. What did the man lose?A. A jacket. B. A wallet. C. A book3. What is the man going?A. The airport. B. The station C. The office.4. How much does the pen cost?A. 27yuan. B. 13yuan. C. 7yuan.5. What is the mans plan?A. To earn
3、 money B. To finish his study C. To visit China第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段对话,回答第6和7两个小题。6. What is the womans native language?A. Chinese. B. English. C. Korean.7. How does the man practice
4、his German?A. He often travels to Berlin.B. He speaks to his neighbor from Germany.C. He uses German a lot in his work.听下面一段对话,回答第8和9两个小题。8. Why does Julia want to leave her present job?A. She wants to do something different.B. She doesnt like the job.C. She wants to travel and teach English.9. Who
5、is Tom?A. Julias husband. B. Julias boss. C. Julias brother.听下面一段对话,回答第10至12三个小题。10. Where did the two speakers go for dinner?A. To a Chinese restaurant. B. To KFC. C. To McDonalds .11. Why didnt they eat at home?A. Because Jills mother was not in the house.B. Because Jills father wanted to eat frie
6、d chicken.C. Because Jill was tired of her fathers cooking.12. What did Jill want for her dinner?A. Hamburger, salad, coffee and chicken.B. Hamburger, salad, Coke and ice cream.C. Hamburger, vegetable and coffee.听下面一段对话,回答第13至16四个小题。13. What is the probable relationship between the speakers?A. Workm
7、ates B. Neighbors. C. Employer and employee14. What is the purpose of the womans visit to the man?A. To borrow his telephone.B. To ask him to call the police.C. To get information about a theft15. What happened last night?A. The womans house was broken into.B. The window of the womans house was smas
8、hed.C. The womans car was broken into.16. What did the woman do last night?A. She went to a party B. She bought a CD player. C. She worked late. .听下面一段对话,回答第17至20四个小题。17. What kind of products would people buy, according to the advertisers?A. The most expensive products.B. The products that people t
9、hey admire are using.C. The products of the latest fashion.18. Why do so many ads feature famous people?A. Because ordinary people like to follow them.B. Because they know more about the products.C. Because they ask for more money.19. Why do we want to follow those “best” people?A. Because we want t
10、o give them some advice.B. Because we want to get their signatures.C. Because we want to show we are as good as them.20. What principle are many ads based on according to the text?A. Discussing something with people.B. Doing ads on TV.C. Keeping talking about something long enough.第二部分 阅读理解(共两节,满分40
11、分)第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AArrivinginSydneyonhisownfromIndia, my husband, Rashid, stayedina hotel for a short time while looking for a house for me and our children.During the first week of his stay, he went out one day to do some shopping. He came back in
12、 the late afternoon to discover that his suitcase was gone. He was extremely worried as the suitcase had all his important papers, including his passport.He reported the case to the police and then sat there,lost and lonely in strange city, thinking of the terrible troubles of getting all the paperw
13、ork organized again from a distant country while trying to settle down in a new one.Late in the evening, the phone rang. It was a stranger. He was trying to pronounce my husbands name and was asking him a lot of questions. Then he said they had found a pile of papers in their trash can(垃圾桶)that had
14、been left out on the footpath.My husband rushed to their home to find a kind family holding all his papers and documents. Their young daughter had gone to the trash can and found a pile of unfamiliar papers. Her parents had carefully sorted them out, although they had found mainly foreign addresses
15、on most of the documents. At last they had seen a half-written letter in the pile in which my husband had given his new telephone number to a friend.That family not only restored the important documents to us that day but also restored our faith and trust in people. We still remember their kindness
16、and often send a warm wish their way.1. What did Rashid plan to do after his arrival in Sydney?A. Go shopping B. Find a houseC. Join his family D. Take his family2. The girls parents got Rashids phone number from_.A. a friend of his family B. a Sydney policemanC. a letter in his papers D. a stranger
17、 in Sydney3. What does the underlined word “restored” in the last paragraph mean?A. Showed B. Sent outC. Delivered D. Gave back4. Which of the following can be the best title for the text?A. From India to Australia. B. Living in a New Country.C. Turning Trash to Treasure. D. In Search of New Friends
18、.【答案】1. B 2. C 3. D 4. C【解析】试题分析:文中作者讲述了她们一家经历的一件事情。作者的丈夫不慎丢失了文件包,正当着急的时候,有人打电话给送了回来,原来是那家人发现他们家的小孩在垃圾桶旁边发现了这些文件,然后给送还了回来,通过这件事作者一家又找回了对人的信任。1. B 细节理解题。根据文章首段Rashid, stayed in a hotel for a short time while looking for a short time while looking for a house可知,Rashid到了悉尼后,在旅馆待了很短一段时间就出去给家人找房子了。故选B。2.
19、 C 细节理解题。根据文章倒数第二段At last they had seen a half-written letter in the pile in which my husband had given his new telephone number to a friend.可知,陌生人一家是通过作者丈夫文件中的一封信里的内容得知他的电话号码的,故答案选C。3. D 猜测词义题。根据文章倒数第二段My husband rushed to their home to find a kind family holding all his papers and documents.可知,那家人
20、把捡到的文件送还给作者的丈夫,应该是“归还”文件,由此判断该词意思是“归还”。故选D。4. C 主旨大意题。文章讲述了作者的丈夫丢失的物品被扔到了垃圾箱,但是有一个好心的家庭却把那些文件等整理好送还给作者的丈夫,这些别人眼里的垃圾对作者的丈夫来说非常重要,由此判断C选项内容更能体现文章中心。故选C。【名师点睛】科普类文章是高考英语的常考题材,这类文章的总体特点是:科技词汇多,句子结构复杂,理论性强,逻辑严谨。具体说来它有以下几个特点:1. 文章中词汇的意义比较单一、稳定、简明,不带感情色彩,具有单一性和准确性的特点。这类文章通常不会出现文学英语中采用的排比、比喻、夸张等修辞手法,一词多义的现象
21、也不多见。2. 句子结构较复杂,语法分析较困难。为了描述一个客观事物,严密地表达自己的思想,作者经常会使用集多种语法现象于一体的长句。3. 常使用被动语态,尤其是一些惯用被动句式。三、命题特点科普类阅读的主要命题形式有事实细节题、词义猜测题、推理判断题以及主旨概括题等,其中推理判断题居多。四、应对策略1. 要想做好科普英语阅读理解题,同学们就要注意平时多读科普知识类文章,学习科普知识,积累常见的科普词汇,从根本上提高科普英语的阅读能力。2. 要熟悉科普类文章的结构特点。科普类文章一般由标题(Headlines),导语(Introductions),背景( Background),主体(Main
22、 body)和结尾(Ends)五部分构成。标题是文章中心思想高度而又精辟的概括,但根据历年的高考真题情况来看,这类阅读理解材料一般不给标题,而要同学们选择标题。导语一般位于整篇文章的首段。背景交待一个事实的起因。主体则对导语概括的事实进行详细叙述。这一部分命题往往最多,因此,阅读时,同学们要把这部分作为重点。结尾往往也是中心思想的概括,并与导语相呼应,命题者常在此要设计一道推理判断题。3. 在进行推理判断时,同学们一定要以阅读材料所提供的科学事实为依据,同时所得出的结论还应符合基本的科普常识。考点:故事类阅读理解BSince the first Earth Day in 1970, Ameri
23、cans have gotten a lot “greener” toward the environment. “We didnt know at that time there even was an environment, let alone that there was a problem with it,” says Bruce Anderson, president of Earth Day USA.But what began as nothing important in public affairs has grown into a social movement .Bus
24、iness people, political leaders, university professors, and especially millions of grass-roots Americans are taking part in the movement. “The understanding has increased many, many times,” says Gaylord Nelson, the former governor from Wisconsin, who thought up the first. According to US government
25、reports, emissions (排放)from cars and trucks have dropped from 10.3 million tons a year to 5.5 tons .The number of cities producing CO beyond the standard has been reduced from 40 to 9. Although serious problems still remain and need to be dealt with, the world is a safer and healthier place. A kind
26、of “Green thinking” has become part of practices.Great improvement has been achieved. In 1988 there were only 600 recycling programs; today in 1995 there are about 6,600. Advanced lights, motors, and building designs have helped save a lot of energy and therefore prevented pollution.Twenty five year
27、s ago, there were hardly any education programs for environment. Today, its hard to find a public school, university, or law school that does not have such a kind of program. “Until we do that, nothing else will change!” say Bruce Anderson.5. According to Anderson, before 1970, Americans had little
28、idea about _A. the social movement B. recycling techniquesC. environmental problems D. the importance of Earth Day6. Where does the support for environmental protection mainly come from?A. The grass roots level B. The business circleC. Government officials D. University professors7. What have Americ
29、ans achieved in environmental protection?A. They have cut car emissions to the lowestB. They have settled their environmental problemsC. They have lowered their CO levels in forty cities.D. They have reduced pollution through effective measures.8. What is especially important for environmental prote
30、ction according to the last paragraph?A. Education B. PlanningC. Green living D. CO reduction【答案】5. C 6. A 7. D 8. A【解析】试题分析:本文属于记叙文题材。在文章中作者介绍了自从1970年第一个地球日成立以来,美国的环境问题有了很大的改善。以前在公共事物中无足轻重的环境问题现在成了一项社会关注的问题,从科学家到大学教授到贫民百姓都有了环保意识。此外作者还指出教育在这种变化方面也起着非常重要的作用。5. C 细节理解题。根据文章第一段第2句“We didnt know at that
31、 time there even was an environment, let alone that there was a problem with it,” says Bruce Anderson, president of Earth Day USA.可知在1970年世界地球日开始的时候,人们甚至都不知道有“环境这个词”,更不要说知道存在着环境问题了,故选C6. D 细节理解题。根据文章第二段.Business people, political leaders, university professors, and especially millions of grass-roots
32、可知商人,政界领导,大学教授,尤其是平民百姓们都参与到了保护环境的运动中来,由此判断保护环境的支持主要来自草根阶层,故选D7. A 细节理解题。根据文章倒数第二段内容In 1988 there were only 600 recycling programs and building designs have helped save a lot of energy and therefore prevented pollution .可知回收工作的改进,先进产品和住房设计的研制开发等措施都有效地减少了污染,改善了环境,故选A8. B 主旨大意题。四个选项内容对于保护环境都是重要的,但是作者在文
33、章末段提到目前几乎每所学校都有关于环境保护的课程,而且通过最后Bruce Anderson说的话“Until we do that , nothing else will change! ”可知教育在改变人们保护环境意识,改善环境问题方面至关重要,故选B考点:考查记叙类短文阅读CRecently I started discovering one thing which amazes me so much: how perfect everything is in the world we are living in! Just look, all day long we are busy w
34、orking and just when we get tired, the night comes in, so we may sleep and relax. One day we may enjoy the bright sun and another day, when we get tired of the sun, the rain pours down.A few months ago I was so happy with my life. Later, I got tired from the happiness. I wished I would have some tri
35、al to strengthen my character and learn something new about life. I got what I wanted. Shortly after I got severe angina (心绞痛), so I had to stay home for several weeks. During this period I had time to rethink my life and discover myself. The lessons were terrific, but I felt grateful for this time.
36、Another example: I have a friend, who primarily thinks about having fun. Once I thought why we get along well with each other and what in me attracts her. A couple of days ago I found the answer. I like calmness and silence. She likes noise and agitation (热闹). We attract each other just to balance o
37、urselves, in other words, to give some drive to me and some calmness to her!So remember that the universe is so wise that it will try to balance you. As for me, this is perfect because extremes create suffering: too much food too little food, too cold too hot, too much fun too little fun.9. We can l
38、earn from the first paragraph that the author_.A. always feels down on rainy daysB. always tries his best to do everythingC. feels happy with everything in lifeD. is amazed at the changes in life10. The example given in the third paragraph is to show that_.A. its necessary to get along with differen
39、t peopleB. there exists a kind of balance in lifeC. a person shouldnt just think of fun in lifeD. one should put others interests above his own11. The author would probably agree that_.A. we shouldnt go to extremes in life B. we should be nice to others and ourselvesC. we should adapt ourselves to c
40、hanges in lifeD. life can be annoying sometimes【答案】9. C 10. B 11. A【解析】本文主要讲了作者对生活中的每一件事情都非常开心,并且举例告诉我们生活中总是存在着一种平衡,所以我们在生活中不要走极端。9. 根据how perfect everything is in the world we are living in! 可知作者对生活中的每一件事情都非常开心,所以选C。10. 根据We attract each other just to balance ourselves, in other words, to give some
41、 drive to me and some calmness to her! 可知,第三自然段中给出的例子是为了告诉我们生活中存在着一种平衡,所以选B。DMetro Pocket GuideMetrorail(地铁)Each passenger needs a farecard to enter and go out. Up to two children under five may travel free with a paying customer.Farecard machine are in every station, Bring small bills because there
42、 are no change machines in the station and farecard machine only provide up to $ 5 in change.Get one of unlimited Metrorail rides with a One Day Pass. Buy it from a farecard machine in Metro stations. Use it after 9:30 a.m. until closing on weekdays, and all day on weekends and holidays.Hours of Ser
43、viceOpen: 5 a.m. Mon-Fri 7a.m. SatSun.Close midnight SunThur. 3. a.m. Fri Sat. nightsLast train times vary. To avoid missing the last train, please check the last train time posted in the station.MetrobusWhen paying with exact change, the fare is $ 1.35. When paying with a smatTrip CARD the fare is
44、$1.25Fares for the Senior /disabled customersSenior citizens 65 and older and disabled customers may ride for half the regular fare. On Metrorail and Metrobus, use a senior/disabled farecard or SmarTrip card. For more information about buying senior/disabled farecards, farecard or SmarTripR card and
45、 passes, please visit MetroOpenD or call 202-637-7000 and 202-637-8000.Senior citizens and disabled customers can get free guide on how to use proper Metrobus and Metrorail services by calling 202-962-1100Travel tips. Avoid riding during weekday rush periods before 9:30 a.m. and between 4 and 6 p.m.
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-372352.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
