《创新设计》2015高考英语(课标通用)大二轮复习限时测试(15).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 创新设计 创新 设计 2015 高考 英语 通用 二轮 复习 限时 测试 15
- 资源描述:
-
1、限时测试(15)专题特训(阅读理解主旨大意) 体裁:说明文话题:生态旅游时间:6分钟Ecotourism is a combination of ecology(the study of systems of living things) and tourism.The International Ecotourism Society defines ecotourism as “responsible travel to natural areas that conserves the environment and improves the wellbeing of the local p
2、eople.”Actually,ecotourism can mean travel to faroff places of great natural beauty,but not always in a responsible way.Its big business,and the attraction of money can cause people to think about profits first.While ecotourism offers benefits for people and ecosystems,it leaves ecosystems open to n
3、egative effects,too.Costa Rica,once a Spanish colony,and independent since 1821,has an ecotourism industry worth over one billion dollars yearly,and thousands of jobs have been created.Nearly 21 percent of the land is now protected national parks,largely thanks to ecotourism.Nonetheless,due to the n
4、umber of people visiting the countrys natural places,some damage to the ecosystem has occurred.While tourists can have a negative influence on ecosystems,the same areas might have been totally destroyed by industries such as farming,logging,or mining were there no ecotourism industry.Instead,nature
5、reserves have been created,keeping the ecosystem protected.And,by visiting beautiful rainforests and seeing rare animals,visitors get a sense of their value,and of gratitude for them.Tour guides can also be educators who train people to love and care for the environment.Visitors can take these lesso
6、ns with them to their home countries.Unfortunately,while their effect may not be noticeable in the offseason,the constant procession of visitors in the high season can be damaging.At one national park in Costa Rica,wild monkeys now feed on garbage left by the tourists.Furthermore,ecotourists tend to
7、 seek out places with the rarest animals and plants,pressuring the most delicate living things.Controlling random development isnt easy.Corruption can lead officials to stand ecological damage.For example,a large resort facility,normally not allowed near a reserve,may be allowed if the company pays
8、enough money to certain people in the government.Limited resources are another issue.Areas of forests and beaches that would require an army to protect are often watched by several employees.It is easy to be critical of the ecotourism industry but it is important to be positive as well.Ecotourism ca
9、n never be“pure.”We cant expect zero negative effects on the ecosystem.It is also unrealistic to think that humans wont go anywhere accessible to them.If protection efforts are maintained and strengthened,those remaining places of undisturbed nature may be stressed,but they wont be destroyed.【语篇导读】本
10、文是一篇说明文。本文讲述了生态旅游的定义和好处以及它所带来的负面效应。1The main purpose of the passage is to _Acall for creating more ecotourismrelated jobs for peopleBintroduce ecotourism as a way of protecting natural placesCargue against ecotourism as a damaging trend that must be stoppedDstress that ecotourism benefits ecosystems
11、 on the whole despite its damage解析主旨大意题。文章既涉及到生态旅游所带来的巨大效益好处,也交代了它同时产生的一些负面效应,从文章的最后一段“but it is important to be positive as well”可看出作者更强调前者。故选D。答案D2Which change has occurred in Costa Rica since the introduction of ecotourism?ANational parks have been set up thanks to ecotourism.BCosta Rica became i
12、ndependent from Spain.CWild monkeys suffered a lot from feeding on garbage.DMany areas have been destroyed by developing ecotourism.解析细节理解题。从文章第二段“Nearly 21 percent of the land is now protected national parks,largely thanks to ecotourism”得出答案为A。答案A3It can be learned from Paragraph 5 that _Aofficials
13、 work hard to control random developmentBofficials are not tough enough with ecological protectionCthere is no enough money available to build resortsDlocal officials paid great attention to illegal activities解析推理判断题。从第五段 “Corruption can lead officials to stand ecological damage”得出政府对生态保护不够雷厉风行,导致了有
14、贿赂腐败事情存在。故选B。答案B4Why does the author think it is easy to be critical of the ecotourism industry?ABecause wildlife is very easy to protect.BBecause it is easy to remove the negative effects of ecotourism.CBecause ecotourism is not as profitable as it should be.DBecause it takes advantage of nature fo
15、r profit.解析细节理解题。从第四段“wild monkeys now feed on garbage left by the tourists”可排除A,从第五段中“Controlling random development isnt easy”可排除B,正是因为有巨大利益可图,在第五段中“may be allowed if the company pays enough money to certain people in the government”故可排除C,选D,利用自然寻求利益。答案D5What is the writers attitude towards ecotou
16、rism?AConcerned. BSubjective.CRealistic. DUnfavorable.解析推理判断题。从最后一段“but it is important to be positive as well”和“Ecotourism can never be pureWe cant expect zero negative effects on the ecosystem”故可推断出作者态度是现实的,选C。答案C 体裁:记叙文话题:生活经历时间:10分钟The event that stands out in my memory happened one morning in 1
17、983 when I was 14 years old.I was at home with my mother,getting ready for the afternoon session of school.I was doing my homework when I heard raised voices.At first I thought nothing of itcustomers in the motorcycle shop directly below us often became unruly and loud,but I soon realized this was d
18、ifferent.“Quick!Remove the motorcycles from the shop,”someone yelled.Then a thick burning smell filled the air.When I opened the front door of our flat to investigate,a thick cloud of smoke,billowing up from the ground floor,greeted me.The motorcycle shop had caught fire.My mum,who had been working
19、in the kitchen,hurried to the living room.We rushed out of the door and along the corridor through the smoke.We were heading towards the stairway at the far end of the corridor when Mum stopped in her tracks.She turned around and headed back the way we came.I had no idea what she was doing,but I fol
20、lowed suit.Mum had suddenly remembered the Korean lady in her 70s who lived next door to us,who we called Makcik.Mum began banging on Makciks door,but to no avail.As the smoke thickened around us,I could see many of our neighborssome still in their pyjamasrunning for safety.“She would have run for s
21、afety like everyone else!”I cried.Mum refused to give up.“I know Makciks still inside,”she said as she pounded the door.“Go downstairs,Shaji.Go now!”However,frozen with fear,I stood rooted to the spot.By then,both of us were coughing and our eyes were stinging.Time seemed to stand still,though we we
22、re probably there for only two or three minutes.Just as I was beginning to suffocate(窒息),the door opened.Makcik stood there,totally confused.Mum was rightshe had been unaware of what was happening.Grabbing her hand,Mum led Makcik downstairs and outside to a safe spot where people had gathered to wit
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
五年级上语文课件-桂林山水1_沪教版.ppt
