分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 9

类型广西博白县2017高考英语暑假阅读理解训练 WORD版含解析.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:373010
  • 上传时间:2025-11-29
  • 格式:DOC
  • 页数:9
  • 大小:51.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    广西博白县2017高考英语暑假阅读理解训练 WORD版含解析 广西 博白县 2017 高考 英语 暑假 阅读 理解 训练 WORD 解析
    资源描述:

    1、广西博白县2017高考英语暑假阅读理解训练含答案阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。I received a call today asking if I would be willing to bring food to a family in need. The mother was having a major operation and would be lying down for several weeks. Of course, I responded with an immediate“Yes! ”. As I planned th

    2、e meal in my head, I reflected on how many times over the years I had been asked to prepare food. I have done so countless times with a very open heart. But the truly amazing thing is that I have received double over the course of my life. When my mother passed away, our house was filled with fresh

    3、dinners for weeks. A woman from the church of our community stepped by each evening with some food. The gift of food was her small way of trying to ease our pain. Later in my life, when I was on bed rest during my pregnancy with twins, women of the church again stepped in to help. They arranged baby

    4、sitting for my two-year-old daughter, and brought lovely dinners to our house. Even when I was put in the hospital, my husband would bring cooked meals to my hospital room. How we relied on these dinners to feed my tired husband and young daughter! Food is all about comfort. It feeds our bodies, but

    5、 it can also feed our souls. When you hear people talking about their favourite holidays, it usually includes their feelings connected with sharing food. I know that I will have many more opportunities in my lifetime to prepare food for others. It is truly a gift I want to prepare and deliver to som

    6、eone in need. 【文章大意】作者的母亲过世的时候, 社区教堂中的女人给她带过食物; 作者怀孕的时候, 社区教堂中的女人也同样给她带过食物, 并帮她照顾她两岁的女儿。因此, 今天有人需要帮助的时候, 作者也非常愿意伸出援手。1. The author has given lots of food to others because. A. she is poor at cookingB. she is a church memberC. she is friendly to othersD. she has received others food【解析】选D。细节理解题。根据第二段

    7、“But the truly amazing thing is that I have received double over the course of my life. ”可知作者乐于赠送食物给别人是因为她自己也曾经受到别人的许多馈赠。2. We can learn from the first paragraph that the author. A. had to stay in bed for several weeksB. knew the family in need very wellC. was glad to be able to lend a handD. was ti

    8、red of preparing food【解析】选C。推理判断题。根据第一段“Of course, I responded with an immediateYes! ”可以推断作者非常高兴能帮助别人。3. Which of the following is TRUE about the author? A. Her mother died when she was in hospital. B. She didnt get enough food during her pregnancy. C. She received food as well as comfort in her har

    9、d times. D. She thinks offering food is the best way to show love. 【解析】选C。细节理解题。根据第二、三段可知作者在她自己有困难的时候接受过他人的食物与照顾。4. According to the passage, which of the following conclusions can we get? A. A good beginning makes a good ending. B. One good turn deserves another. C. Actions speak louder than words.

    10、 D. Every man has his faults. 【解析】选B。推理判断题。通过上下文可知, 作者在自己困难的时候接受过别人的帮助, 如今她也非常乐意帮助别人, 由此可得出这么一个结论: 善有善报。阅读理解-人物传记类(2013太原一模)When Debbie Macomber decided to pursue her dream of becoming a writer,she rented a typewriter,put it on the kitchen table,and began typing each morning before the kids went to

    11、school.When the kids came home,she moved the typewriter and made them dinner.When they went to bed,she moved it back and typed some more.For two years,Debbie followed this routine.Supermom had become a struggling writer and she was loving every minute of it.One night,however,her husband,said to her,

    12、“Honey,Im sorry,but youre not bringing in any income.We cant do this anymore.We cant survive on just what I make.”That night,her heart broken and her mind too busy to let her sleep.She stared at the ceiling in their darkened bedroom.Debbie knewwith all of the responsibilities of keeping up a house a

    13、nd looking after four kidsthat working 40 hours a week would leave her no time to write.Seeing her despair,her husband woke up and asked,“Whats wrong?”“I really think I could have made it as a writer,I really do.”Wayne was silent for a long time,and then said,“All right,honey,go for it.”So Debbie re

    14、turned to her dream and her typewriter on the kitchen table,pounding out page after page for another two years.Her family went without vacations,pinched pennies,and wore handmedowns.But the sacrifice and the persistence finally paid off.After five years of struggling,Debbie sold her first book.Then

    15、another.And another.Until finally,today,Debbie has published more than 100 books,three of which have been sold for movies.Over 60 million copies are in print,and she has millions of loyal fans.And Wayne?All that sacrifice in support of his wife paid off handsomely.He got to retire at age 50 and now

    16、spends his time building an airplane in the basement of their 7,000 squarefoot mansion.Debbies kids got a gift far more important than a few summer camps.As adults,they realize what Debbie gave them was far more importantpermission and encouragement to pursue their own dreams.【语篇解读】 本文主要讲述了Debbie Ma

    17、comber坚持不懈地追逐自己的梦想,最后取得成功的故事。20Her husband asked her to give up writing because _.Ahe wanted her to do more housework rather than just writeBshe couldnt earn any money and it was hard for them to make ends meetChe wanted her to find a betterpaid job that interested herDhe thought keeping up a house

    18、was a wifes responsibility解析细节理解题。根据第二段可知她的丈夫感到自己一个人挣钱实在难以应付家庭的开支,希望她能放弃写作,去挣钱分担家庭的负担,故B项符合题意。答案B21Which of the following statements is TRUE according to the passage?ADebbie spent 40 hours in writing a week before she succeeded as a writer.BDebbies family often went out on vacations without her.CDeb

    19、bies husband gave up his own job to support her writing.DDebbies success has brought her lots of money.解析细节理解题。根据倒数第二、三段可知,Debbie作为一个职业作家获得了巨大的成功,改善了家人的生活条件,故D项符合文意。答案D22We can infer from the last paragraph that _.AWayne doesnt benefit from her wifes successBDebbie has great influence on her childre

    20、ns going after their dreamsCDebbies kids all realized their dreams as adultsDDebbie is a failure as a mother while she is a success as a writer解析推理判断题。根据最后一段内容可知,Debbie支持鼓励她的孩子追求梦想,给了孩子们比野营更重要的礼物,Debbie对她的孩子追求梦想有着极大的影响,故B项正确。答案B23Whats probably the best title for the passage?AGo for it BA great moth

    21、er CUnion is strength DWriting pays more解析主旨大意题。本文主要讲述了Debbie Macomber坚持不懈地追逐自己的梦想,并取得成功的故事,告诉我们要努力争取,坚持不懈。Go for it表示“努力争取”,形象地表达了文章的主旨。答案A阅读下列短文,从每题所给的A.B.C和D项中,选出最佳选项。When milk arrived on the doorstepWhen I was a boy growing up in New Jersey in the 1960s, we had a milkman delivering milk to our d

    22、oorstep. His name was Mr. Basille. He wore a white cap and drove a white truck. As a 5-year-old boy, I couldnt take my eyes off the coin changer fixed to his belt. He noticed this one day during a delivery and gave me a quarter out of his coin changer.Of course, he delivered more than milk. There wa

    23、s cheese, eggs and so on. If we needed to change our order, my mother would pen a note-“Please add a bottle of buttermilk next delivery”-and place it in the box along with the empty bottles. And then, the buttermilk would magically appear.All of this was about more than convenience. There existed a

    24、close relationship between families and their milkmen. Mr. Basille even had a key to our house, for those times when it was so cold outside that we put the box indoors, so that the milk wouldnt freeze. And I remember Mr. Basille from time to time taking a break at our kitchen table, having a cup of

    25、tea and telling stories about his delivery.There is sadly no home milk delivery today. Big companies allowed the production of cheaper milk, thus making it difficult for milkmen to compete. Besides, milk is for sale everywhere, and it may just not have been practical to have a delivery service.Recen

    26、tly, I saw an old milk box in the countryside. I took it home and planted it on the back porch (门廊). Every so often my sons friends will ask what it is. So I start telling stories of my boyhood, and of the milkman who brought us friendship along with his milk.1. Mr. Basille gave the boy a quarter ou

    27、t of his coin changer_.A. to show his magical power B. to pay for the delivery C. to satisfy his curiosity D. to please his mother 2. What does “this” in the third paragraph refer to?A. The milkmans magic powerB. The milkmans kindness to meC. The note to change an orderD. The home delivery service 3

    28、. What can be inferred from the fact that the milkman had the key to the boys house?A. He wanted to have tea there. B. He was a respectable person.C. He was treated as a family member. D. He was fully trusted by the family.4. Why does home milk delivery no longer exist?A. Nobody wants to be a milkma

    29、n now. B. It has been driven out of the market.C. Its service is getting poor. D. It is forbidden by law.5. Why did the author bring back home an old milk box?A. He missed the good old days. B. He wanted to tell interesting stories.C. He missed it for his milk bottles. D. He planted flowers in it. 【

    30、参考答案1-5】C D D B A阅读下列短文,从每题所给的A.B.C和D项中,选出最佳选项。As a young girl growing up in the 1930s, I always wanted to fly a plane, but back then it was almost unheard of for a woman to do that. I got a taste of that dream in 2001, when my husband arranged for me to ride in a hot air balloon for my birthday. Bu

    31、t the experience turned out to be very dull. Around that time, I told my husband that I wanted to skydive. So when our retirement community announced that they were having an essay competition and the topic was an experience of a lifetime that you wanted to have, I decided to write about my dream.In

    32、 the essay, I wrote about my desire to skydive, stating George Brush Sr. did it at age 80. Why not me? I was just 84 and in pretty good health. A year went by and I heard nothing. But then at a community party in late April 2009, they announced that I was one of the winners. I just couldnt believe i

    33、t. Inspired by this, I decided to realize my dream, even though some of my family members and my doctor were against it.On June 11, 2009, nearly 40 of my family and friends gathered in the area close to where I would land while I headed up in the airplane. My instructor, Jay, guided me through the e

    34、xperience. The plane was the noisiest one I had ever been in, but I wasnt frightenedI was really just looking forward to the experience. When we reached 13,000 feet, Jay instructed me to throw myself out of the plane. When we first hit the air, the wind was so strong that I could hardly breathe. For

    35、 a second I thought, “What have I gotten myself into?” But then everything got calmer. We were in a free fall for about a minute before Jay opened the parachute(降落伞), then we just floated downward for about five minutes. Being up in the clouds and looking at the view below was unlike anything I have

    36、 ever feltmuch better than the hot air balloon. I was just enjoying it. Skydiving was really one of the greatest experiences of my life. I hope other people will look at me and realize that you dont stop living just because you are 84 years old. If theres something you want to experience, look into

    37、it. If its something that is possible, make it happen.6. What happened to the author in 2001?A. She flew an airplane.B. She entered a competition.C. She went on a hot air balloon ride.D. She moved into a retirement community.7. The author mentioned George Bush Sr. in her essay to .A. make her argume

    38、nt persuasive B. show her admiration for himC. compare their health conditionD. build up her own reputation8. How did the author feel immediately after she jumped out of the plane?A. Excited. B. Regretful. C. Nervous. D. Scared.9. What did the author enjoy most when she was skydiving?A. The beautifu

    39、l clouds. B. The wonderful view.C. The company of Jay. D. The one-minute free fall.10. What is the best title of the passage?A. Impossible is nothing. B. A dream made come true.C. An unforgettable skydiving.D. I Went Skydiving at 84!【参考答案6-10】C A B B D阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。I got my

    40、 first drivers license (执照)in 1953 by taking driver education in my first year at Central High School in Charlotte, North Carolina. Four years later when it was time to renew my license I was a married woman. Henry and I were living in Baltimore, Maryland. Two weeks before my 20th birthday, Henry dr

    41、ove me to the motor vehicle office on a hot July afternoon. When I got to the office and showed to the man behind the counter my North Carolina drivers license, ready to renew, the man told me that I was under age by Maryland law since I was not yet 21. “Mr. Henry Smith, your husband, will have to s

    42、ign for you,” he said.I argued, pointing to a very large belly(肚子)of mine,” I am married. I am having a baby. Why should I have to have someone sign for me to drive?” He answered coldly, “Its the law, madam?” Henry encouraged me to calm down, just go ahead and get the license and be done with it “No

    43、.” I said. I refused to have him sign for me. So I left without a Maryland license.I called the North Carolina Motor Vehicle Office and renewed my NC license by mail-using my name Susan Brown. And thus it was for the next twelve years. Since Henry was in the army I could drive under my home state li

    44、cense. By the time Henry left the army we were once again living in Maryland, and I had to take the Maryland drivers exam. Since then I just go in and renew every four years-sign the name Susan Brown, have my new picture taken, and walk out with a license to drive.( ) 1. Susan got her first drivers

    45、license .A. before she got married to Henry B. when she was twenty years oldC. after she finished high school D. when she just moved to Maryland【答案】:A【解析】:细节理解题。由第1段可知拿证4年后作者20岁,排除B,由第1句知道是作者在中学第1年取得的驾驶证,排除C,领了证件4年后作者和丈夫在Maryland排除D。选A。( ) 2. Susan failed to renew her license the first time in Maryl

    46、and because .A. she was forbidden to drive by Maryland lawB. she lacked driving experience in MarylandC. she was to give birth to a baby soonD. she insisted on signing for herself【答案】:D【解析】:细节理解。由第3段I refused to have him sign for me. So I left without a Maryland license.可知选D。( ) 3. We can infer from the text that in the U.S. .A. American males should serve in the armyB. different states my have different laws C. people have to renew their licenses in their home statesD. women should adopt their husbands family names after marriage【答案】:B【解析】:推断题,由续办驾驶证到后来从新考驾驶证可看出选B。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:广西博白县2017高考英语暑假阅读理解训练 WORD版含解析.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-373010.html
    相关资源 更多
  • 2019-2020学年外研版高中英语必修五课件:MODULE 5 THE GREAT SPORTS PERSONALITY PERIOD 3 .ppt2019-2020学年外研版高中英语必修五课件:MODULE 5 THE GREAT SPORTS PERSONALITY PERIOD 3 .ppt
  • 2019-2020学年外研版高中英语必修五课件:MODULE 3 ADVENTURE IN LITERATURE AND THE CINEMA PERIOD 4 .ppt2019-2020学年外研版高中英语必修五课件:MODULE 3 ADVENTURE IN LITERATURE AND THE CINEMA PERIOD 4 .ppt
  • 云南省昆明市东川区明月中学2018_2019学年高一英语下学期期中试题.doc云南省昆明市东川区明月中学2018_2019学年高一英语下学期期中试题.doc
  • 云南省昆明市东川区明月中学2018-2019学年高二英语下学期期中试题(含解析).doc云南省昆明市东川区明月中学2018-2019学年高二英语下学期期中试题(含解析).doc
  • 云南省昆明市东川区明月中学2018-2019学年高二下学期期中考试英语试题 WORD版含解析.doc云南省昆明市东川区明月中学2018-2019学年高二下学期期中考试英语试题 WORD版含解析.doc
  • 云南省昆明市东川区明月中学2018-2019学年高二下学期期中考试英语试题 WORD版含答案.doc云南省昆明市东川区明月中学2018-2019学年高二下学期期中考试英语试题 WORD版含答案.doc
  • 2019-2020学年外研版高中英语必修三学练测精练:MODULE 6 OLD AND NEW SECTION Ⅱ WORD版含答案.doc2019-2020学年外研版高中英语必修三学练测精练:MODULE 6 OLD AND NEW SECTION Ⅱ WORD版含答案.doc
  • 2019-2020学年外研版高中英语必修三学练测精练:MODULE 5 GREAT PEOPLE AND GREAT INVENTIONS OF ANCIENT CHINA SECTION Ⅰ WORD版含答案.doc2019-2020学年外研版高中英语必修三学练测精练:MODULE 5 GREAT PEOPLE AND GREAT INVENTIONS OF ANCIENT CHINA SECTION Ⅰ WORD版含答案.doc
  • 2019-2020学年外研版高中英语必修三学练测精练:MODULE 4 SANDSTORMS IN ASIA SECTION Ⅰ WORD版含答案.doc2019-2020学年外研版高中英语必修三学练测精练:MODULE 4 SANDSTORMS IN ASIA SECTION Ⅰ WORD版含答案.doc
  • 2019-2020学年外研版高中英语必修三同步课件:MODULE 5 GREAT PEOPLE AND GREAT INVENTIONS OF ANCIENT CHINA5-1-1 .ppt2019-2020学年外研版高中英语必修三同步课件:MODULE 5 GREAT PEOPLE AND GREAT INVENTIONS OF ANCIENT CHINA5-1-1 .ppt
  • 云南省昆明市一中2018_2019学年高一英语上学期期中试题.doc云南省昆明市一中2018_2019学年高一英语上学期期中试题.doc
  • 云南省昆明市“三诊一模”2020届高三英语复习教学质量检测试题(含解析).doc云南省昆明市“三诊一模”2020届高三英语复习教学质量检测试题(含解析).doc
  • 云南省昆明市“三诊一模”2020届高三英语复习教学质量检测试题含解析.doc云南省昆明市“三诊一模”2020届高三英语复习教学质量检测试题含解析.doc
  • 云南省昆明市2023届高三英语高考适应性月考试题(一)(含听力).doc云南省昆明市2023届高三英语高考适应性月考试题(一)(含听力).doc
  • 云南省昆明市2021届高三英语下学期5月“三诊一模”模拟考试(三模)试题.doc云南省昆明市2021届高三英语下学期5月“三诊一模”模拟考试(三模)试题.doc
  • 云南省昆明市2021届高三英语下学期3月”三诊一模“复习教学质量检测(二模)试题.doc云南省昆明市2021届高三英语下学期3月”三诊一模“复习教学质量检测(二模)试题.doc
  • 云南省昆明市2021届高三英语下学期3月”三诊一模“复习教学质量检测二模试题202104100174.doc云南省昆明市2021届高三英语下学期3月”三诊一模“复习教学质量检测二模试题202104100174.doc
  • 2019-2020学年外研版高中英语必修三同步作业:MODULE 4 SANDSTORMS IN ASIA课时作业12 WORD版含答案.doc2019-2020学年外研版高中英语必修三同步作业:MODULE 4 SANDSTORMS IN ASIA课时作业12 WORD版含答案.doc
  • 2019-2020学年外研版高中英语必修七培优课件:MODULE 6 THE WORLD’S CULTURAL HERITAGE SECTION Ⅲ .ppt2019-2020学年外研版高中英语必修七培优课件:MODULE 6 THE WORLD’S CULTURAL HERITAGE SECTION Ⅲ .ppt
  • 2019-2020学年外研版高中英语必修一课件:MODULE 3-SECTION Ⅱ GRAMMAR——过去分词作定语和一般过去时的时间状语 .ppt2019-2020学年外研版高中英语必修一课件:MODULE 3-SECTION Ⅱ GRAMMAR——过去分词作定语和一般过去时的时间状语 .ppt
  • 云南省昆明市2021届高三”三诊一模“摸底诊断测试英语试题 WORD版含解析.doc云南省昆明市2021届高三”三诊一模“摸底诊断测试英语试题 WORD版含解析.doc
  • 云南省昆明市2020届高三英语“三诊一模”教学质量检测试题.doc云南省昆明市2020届高三英语“三诊一模”教学质量检测试题.doc
  • 2019-2020学年外研版英语选修六练习:模块达标检测 WORD版含答案.doc2019-2020学年外研版英语选修六练习:模块达标检测 WORD版含答案.doc
  • 2019-2020学年外研版英语选修六练习:MODULE 6 SECTION Ⅰ INTRODUCTION & VOCABULARY AND READING WORD版含答案.doc2019-2020学年外研版英语选修六练习:MODULE 6 SECTION Ⅰ INTRODUCTION & VOCABULARY AND READING WORD版含答案.doc
  • 云南省昆明市2020届高三“三诊一模”教学质量检测英语试题 WORD版含答案.doc云南省昆明市2020届高三“三诊一模”教学质量检测英语试题 WORD版含答案.doc
  • 2019-2020学年外研版英语选修六培优教程课件:MODULE 2 FANTASY LITERATURE SECTION Ⅱ .ppt2019-2020学年外研版英语选修六培优教程课件:MODULE 2 FANTASY LITERATURE SECTION Ⅱ .ppt
  • 云南省昆明市2020-2021学年高二英语下学期期末质量检测试题.doc云南省昆明市2020-2021学年高二英语下学期期末质量检测试题.doc
  • 2019-2020学年外研版英语选修八同步课件:MODULE 6 THE TANG POEMS SECTION Ⅴ WRITING .ppt2019-2020学年外研版英语选修八同步课件:MODULE 6 THE TANG POEMS SECTION Ⅴ WRITING .ppt
  • 2019-2020学年外研版英语选修八同步课件:MODULE 6 THE TANG POEMS SECTION Ⅱ INTRODUCTION & READING AND VOCABULARY—LANGUAGE POINTS .ppt2019-2020学年外研版英语选修八同步课件:MODULE 6 THE TANG POEMS SECTION Ⅱ INTRODUCTION & READING AND VOCABULARY—LANGUAGE POINTS .ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1