广西博白县2017高考英语暑假阅读理解训练 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 广西博白县2017高考英语暑假阅读理解训练 WORD版含解析 广西 博白县 2017 高考 英语 暑假 阅读 理解 训练 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、广西博白县2017高考英语暑假阅读理解训练含答案阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。I received a call today asking if I would be willing to bring food to a family in need. The mother was having a major operation and would be lying down for several weeks. Of course, I responded with an immediate“Yes! ”. As I planned th
2、e meal in my head, I reflected on how many times over the years I had been asked to prepare food. I have done so countless times with a very open heart. But the truly amazing thing is that I have received double over the course of my life. When my mother passed away, our house was filled with fresh
3、dinners for weeks. A woman from the church of our community stepped by each evening with some food. The gift of food was her small way of trying to ease our pain. Later in my life, when I was on bed rest during my pregnancy with twins, women of the church again stepped in to help. They arranged baby
4、sitting for my two-year-old daughter, and brought lovely dinners to our house. Even when I was put in the hospital, my husband would bring cooked meals to my hospital room. How we relied on these dinners to feed my tired husband and young daughter! Food is all about comfort. It feeds our bodies, but
5、 it can also feed our souls. When you hear people talking about their favourite holidays, it usually includes their feelings connected with sharing food. I know that I will have many more opportunities in my lifetime to prepare food for others. It is truly a gift I want to prepare and deliver to som
6、eone in need. 【文章大意】作者的母亲过世的时候, 社区教堂中的女人给她带过食物; 作者怀孕的时候, 社区教堂中的女人也同样给她带过食物, 并帮她照顾她两岁的女儿。因此, 今天有人需要帮助的时候, 作者也非常愿意伸出援手。1. The author has given lots of food to others because. A. she is poor at cookingB. she is a church memberC. she is friendly to othersD. she has received others food【解析】选D。细节理解题。根据第二段
7、“But the truly amazing thing is that I have received double over the course of my life. ”可知作者乐于赠送食物给别人是因为她自己也曾经受到别人的许多馈赠。2. We can learn from the first paragraph that the author. A. had to stay in bed for several weeksB. knew the family in need very wellC. was glad to be able to lend a handD. was ti
8、red of preparing food【解析】选C。推理判断题。根据第一段“Of course, I responded with an immediateYes! ”可以推断作者非常高兴能帮助别人。3. Which of the following is TRUE about the author? A. Her mother died when she was in hospital. B. She didnt get enough food during her pregnancy. C. She received food as well as comfort in her har
9、d times. D. She thinks offering food is the best way to show love. 【解析】选C。细节理解题。根据第二、三段可知作者在她自己有困难的时候接受过他人的食物与照顾。4. According to the passage, which of the following conclusions can we get? A. A good beginning makes a good ending. B. One good turn deserves another. C. Actions speak louder than words.
10、 D. Every man has his faults. 【解析】选B。推理判断题。通过上下文可知, 作者在自己困难的时候接受过别人的帮助, 如今她也非常乐意帮助别人, 由此可得出这么一个结论: 善有善报。阅读理解-人物传记类(2013太原一模)When Debbie Macomber decided to pursue her dream of becoming a writer,she rented a typewriter,put it on the kitchen table,and began typing each morning before the kids went to
11、school.When the kids came home,she moved the typewriter and made them dinner.When they went to bed,she moved it back and typed some more.For two years,Debbie followed this routine.Supermom had become a struggling writer and she was loving every minute of it.One night,however,her husband,said to her,
12、“Honey,Im sorry,but youre not bringing in any income.We cant do this anymore.We cant survive on just what I make.”That night,her heart broken and her mind too busy to let her sleep.She stared at the ceiling in their darkened bedroom.Debbie knewwith all of the responsibilities of keeping up a house a
13、nd looking after four kidsthat working 40 hours a week would leave her no time to write.Seeing her despair,her husband woke up and asked,“Whats wrong?”“I really think I could have made it as a writer,I really do.”Wayne was silent for a long time,and then said,“All right,honey,go for it.”So Debbie re
14、turned to her dream and her typewriter on the kitchen table,pounding out page after page for another two years.Her family went without vacations,pinched pennies,and wore handmedowns.But the sacrifice and the persistence finally paid off.After five years of struggling,Debbie sold her first book.Then
15、another.And another.Until finally,today,Debbie has published more than 100 books,three of which have been sold for movies.Over 60 million copies are in print,and she has millions of loyal fans.And Wayne?All that sacrifice in support of his wife paid off handsomely.He got to retire at age 50 and now
16、spends his time building an airplane in the basement of their 7,000 squarefoot mansion.Debbies kids got a gift far more important than a few summer camps.As adults,they realize what Debbie gave them was far more importantpermission and encouragement to pursue their own dreams.【语篇解读】 本文主要讲述了Debbie Ma
17、comber坚持不懈地追逐自己的梦想,最后取得成功的故事。20Her husband asked her to give up writing because _.Ahe wanted her to do more housework rather than just writeBshe couldnt earn any money and it was hard for them to make ends meetChe wanted her to find a betterpaid job that interested herDhe thought keeping up a house
18、was a wifes responsibility解析细节理解题。根据第二段可知她的丈夫感到自己一个人挣钱实在难以应付家庭的开支,希望她能放弃写作,去挣钱分担家庭的负担,故B项符合题意。答案B21Which of the following statements is TRUE according to the passage?ADebbie spent 40 hours in writing a week before she succeeded as a writer.BDebbies family often went out on vacations without her.CDeb
19、bies husband gave up his own job to support her writing.DDebbies success has brought her lots of money.解析细节理解题。根据倒数第二、三段可知,Debbie作为一个职业作家获得了巨大的成功,改善了家人的生活条件,故D项符合文意。答案D22We can infer from the last paragraph that _.AWayne doesnt benefit from her wifes successBDebbie has great influence on her childre
20、ns going after their dreamsCDebbies kids all realized their dreams as adultsDDebbie is a failure as a mother while she is a success as a writer解析推理判断题。根据最后一段内容可知,Debbie支持鼓励她的孩子追求梦想,给了孩子们比野营更重要的礼物,Debbie对她的孩子追求梦想有着极大的影响,故B项正确。答案B23Whats probably the best title for the passage?AGo for it BA great moth
21、er CUnion is strength DWriting pays more解析主旨大意题。本文主要讲述了Debbie Macomber坚持不懈地追逐自己的梦想,并取得成功的故事,告诉我们要努力争取,坚持不懈。Go for it表示“努力争取”,形象地表达了文章的主旨。答案A阅读下列短文,从每题所给的A.B.C和D项中,选出最佳选项。When milk arrived on the doorstepWhen I was a boy growing up in New Jersey in the 1960s, we had a milkman delivering milk to our d
22、oorstep. His name was Mr. Basille. He wore a white cap and drove a white truck. As a 5-year-old boy, I couldnt take my eyes off the coin changer fixed to his belt. He noticed this one day during a delivery and gave me a quarter out of his coin changer.Of course, he delivered more than milk. There wa
23、s cheese, eggs and so on. If we needed to change our order, my mother would pen a note-“Please add a bottle of buttermilk next delivery”-and place it in the box along with the empty bottles. And then, the buttermilk would magically appear.All of this was about more than convenience. There existed a
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
