广西玉林市第十一中学2021-2022学年高二上学期10月月考英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 广西玉林市第十一中学2021-2022学年高二上学期10月月考英语试题 WORD版含解析 广西 玉林市 第十一 中学 2021 2022 学年 上学 10 月月 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、2021年秋季期高二10月月考英语试题第一部分听力(两节,30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题, 从题中所给的A、B、 C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What will Lisa do next?A. Give a performance. B. Go to the park. C. Watch TV.2. What will the man bring the woman?A. Diet pills. B. A lettuce salad. C. So
2、me apples.3. Why will the street be decorated?A. To attract tourists.B. To celebrate a festival.C. To welcome certain people.4. Where does the conversation take place?A. On a boat. B. On a train. C. On a plane.5. What does the woman think of the festival?A. It is great.B. Little of it is enjoyable.
3、C. The dance music of it is terrible.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What do we know about the man?A. He is not a wine drinker.B. He knows what he wants.C. He will eat at the resta
4、urant,7 What will the man order?A. Steak. B. Fish. C. Mushrooms.听第7段材料,回答第8至9题。8. Why did the man call the woman yesterday?A. To visit Dr Fugazi. B. To see the woman. C. To fill out forms.9. What will the man do with the forms?A. Leave them empty.B. Write down some information.C. Fill them out compl
5、etely.听第8段材料,回答第10至12题。10. Whats the possible relationship between the speakers?A. Husband and wife.B. Boss and employee. C. Customer and shopkeeper.11. When will the speakers go shopping?A. On Saturday. B. On Sunday. C. On Friday.12. What will the man probably do on the womans birthday?A. He will c
6、ook her a dinner.B. He will buy her comic books.C. He will buy her a diamond necklace.听第9段材料,回答第13至16题。13. What does the man remind the woman of?A. The coming deadline.B. The test scores.C. The weekend activities.14. What will the speakers do this weekend?A. Review their lessons.B. Compare their res
7、earch.C. Deal with the social studies report.15. What can we learn about the speakers?A. They are cooperative in their work.B. They treat their work in the same way.C. They have different attitudes to their work.16. Which word can best describe the womans character?A. Serious. B. Steady. C. Confiden
8、t.听第10段材料,回答第17至20题。17. Who is the speaker?A. A clerk. B. A manager. C. A policewoman.18. How did the speaker get the information of the backpack?A. By a message. B. By a call. C. By an e-mail.19. Where is the backpack?A. On the square. B. In a park. C. In a restroom.20. What will be given to every
9、audience?A. A backpack. B. Two play tickets. C. A parking ticket.第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AThe Los Angeles Zoo has many public programs that aim to teach the public about animals and natural protection.Safari shuttle(旅游电车)While youre here, take the Sa
10、fari shuttle for a quick trip from one end of the Zoo to the other.All day long, seven days a week (from 10 am to 5 pm), the Safari Shuttle picks up passengers, circles the Zoo, and returns to the main flamingo (火烈鸟) exhibit near the front entrance. You can get on and off the shuttle as often as you
11、 like.FoodSafari Caf (at the Zoo entrance) offers Starbucks coffee, fresh-baked cookies, and ice cream. Gorilla Grill is the spot for toasted food, kids meals, snacks, and ice cream. La Casita serves a variety of Mexican food and refreshments (甜点). Silverbacks Cafe offers sandwiches, salads, bread b
12、owls, cold beer, and refreshments.HourThe Zoo is open from 10 am to 5 pm every day of the year except Christmas Day. Special summer long hours are until 6 pm. from July 1 to September 7. Please remember, the Zoo starts putting animals in for the night at 4 pm during regular hours, and at 5 pm. durin
13、g summer hours.Admission Prices(票价)Adults (aged 13 and above): $ 9Seniors (aged 62 and above): $ 6Children (aged 2 to 12): $ 4Children (under 2): freeItems Not Allowed on Zoo GroundsAlcohol, Glass bottles, Pets, Bicycles, Skateboards, and In-line skate.If you are planning a picnic while visiting the
14、 Zoo, please do not bring any glass items or other things that are easy to break. Also for the safety of the animals, no plastic bags are allowed within the Zoo.1. Which of the following provides kids meals?A. Safari Caf.B. Gorilla Grill.C. La Casita.D. Silverbacks Caf.2. People can see all the anim
15、als at the Los Angeles Zoo at _.A. 11 am. on Christmas DayB. 4:30 pm. on May 5C. 3 pm. on March 5D. 6 pm. on September 73. How much does it cost if a couple with their one-year-old twins visit the Los Angeles Zoo?A. $18.B. $26.C. $22.D. $17.4. When visiting the Los Angeles Zoo, people can_.A. ride a
16、 bike through the ZooB. have a picnic on the Zoo groundsC. take food with plastic bagsD. take their pets along【答案】1. B 2. C 3. A 4. B【解析】【分析】这是一篇应用文。文章介绍了洛杉矶动物园有里的公共项目。【1题详解】细节理解题。根据Food这部分的句子“Gorilla Grill is the spot for grilled (烤的) food, kids meals, refreshments (点心), and ice cream.(大猩猩烧烤是烧烤食物,儿
17、童餐,茶点,和冰淇淋的地点。)”可知,Gorilla Grill提供儿童餐。故选B【2题详解】细节理解题。根据“The Zoo is open from 10 am to 5 pm every day of the year except Christmas Day. (除了圣诞节,动物园每天上午10点到下午5点开放。)”可知,A. 11 am. on Christmas Day(圣诞节上午11点)不对:根据“Please remember, the Zoo starts putting animals in for the night at 4 pm during regular hours
18、, and at 5 pm. during summer hours(请记住,动物园在正常时间下午4点开始放动物过夜,在夏季时间是下午5点)”可知,B项:4:30 pm. on May 5(五月5日下午4点半)和D项:6 pm. on September 7(9月7日下午6点)不对;只有C时间吻合。故选C。【3题详解】细节理解题。根据Admission Prices部分“Adults (aged 13 and above): $ 9”和“Children (under 2): free”可知,从定价看,成人9美元一张票,两岁以下的儿童是免费的,所以一对夫妇带一岁的双胞胎是18美元。故选A。【4
19、题详解】推理判断题。根据文章最后一段的句子“If you are planning a picnic while visiting the Zoo, please do not bring any glass items or other things that are easy to break.(如果您计划在参观动物园时野餐,请不要携带任何玻璃制品或其他容易打碎的物品。)”可推知,当参观洛杉矶动物园时,人们可以在动物园的场地上野餐。故选BBPolice work is often a thankless job, so when a community member goes out of
20、 their way to show thanks, officers certainly take notice. For many years, the Medford Police Department in Massachusetts frequently found plates of pizzelles(Italian cookies)waiting for them in the hall. Nobody knew who made these delicious pizzelles, but that didnt keep them from feeling the love!
21、It wasnt until the sweet treats stopped coming that they learned the story behind the unknown Pizzelle Lady. Antonietta Manganiello, a local woman, had done the baking until she fell ill. But she wasnt going to let that stop her from showing the police her appreciation! So she called her daughter an
22、d insisted that she take a bag of her garden tomatoes to the station instead of the usual cookies.When her daughter arrived, the officers finally learned Antoniettas identity! Naturally, they wanted to thank her for everything she had given them over the years, so Chief Jack Buckley arranged a speci
23、al surprise.One Saturday morning, dozens of Medford police officers volunteered to show up outside Antoniettas home in uniform. When they did, they lined the streets to show their appreciation for the woman who went out of her way to revere them for so long. When Antonietta saw them, her face lit up
24、. Are you coming to get me? she joked. Holding the flowers, Chief Buckley explained what her kindness meant to the men and women in blue. He said, We are so thankful for everything youve ever done. As if that gesture wasnt enough, Buckley then presented Antonietta with a special plaque(匾牌)made out t
25、o The Pizzelle Lady.It might not seem like much, but it clearly meant a lot to Manganiello. Its evidence that its the little things that really matter in life. Sometimes, it only takes one small gesture to make someone feel truly loved.5. Manganiellos daughter went to the police station to _.A. ask
26、the police to see her motherB. give the police their ordered pizzellesC. offer some garden vegetables to the policeD. provide the police with information on a case6. What does the underlined word revere in paragraph 4 probably mean?A. honorB. impressC. observeD. challenge7. Which of the following ca
27、n best describe Antonietta Manganiello?A. Thoughtful and humorous.B. Brave and determined.C. Wise and outgoing.D. Strict and hard-working.8. What can we learn from the story?A. Facts speak louder than words.B. Love is all about the little things.C. Hope for the best, but prepare for the worst.D. Whe
28、n you get used to it, you forget to be thankful.【答案】5. C 6. A 7. A 8. B【解析】【分析】本文是一篇记叙文。主要讲述了安东妮塔曼格尼埃洛经常给警察做披萨,很尊敬他们。警察也很感激她。【5题详解】细节理解题。根据文章“So she called her daughter and insisted that she take a bag of her garden tomatoes to the station instead of the usual cookies.(所以她打电话给女儿,坚持要她带一袋西红柿去车站,而不是通常的
29、饼干。)”可知,此处表示曼格尼埃洛的女儿去警察局给警察送些蔬菜。故选C项。【6题详解】词义猜测题。根据文章“they lined the streets to show their appreciation for the woman who went out of her way to revere them for so long.(他们在街道两旁表示他们对这位女士的感激之情,这位女士特意尊敬他们这么久。)”可知,此处表示这位女士一直很尊敬他们。故选A项。【7题详解】细节理解题。根据文章“For many years, the Medford Police Department in Ma
30、ssachusetts frequently found plates of pizzelles waiting for them in the hall.(多年来,马萨诸塞州的梅德福德警察局经常在大厅里发现一盘盘披萨。)”以及“Are you coming to get me? she joked.(你来接我吗?她开玩笑说)”可知,安东妮塔曼格尼埃洛体贴又幽默。故选A 项。【8题详解】主旨大意题。根据文章“Its evidence that its the little things that really matter in life. Sometimes, it only takes o
31、ne small gesture to make someone feel truly loved.(有证据表明,生活中真正重要的是小事。有时候,只需要一个小小的手势,就能让一个人感到真正的爱。)”可知,此处表示爱都是关于小事的。故选B项。CAlbert was an ordinary worker in an oil company in America. His workmates gave a nickname(绰号) “Four dollars a bucket (桶)” to him, for he was always used to leaving an advertisemen
32、t of his company “Four dollars a bucket of oil” below his name whenever and wherever he wrote down his name.As time went by, people forgot his real name. Later, when Rockefeller, the board chairman of the oil company, heard of it, he was very surprised, so he invited Albert to come to his office.“So
33、me people give you a nickname for Four dollars a bucket. Why arent you angry?” asked Rockefeller with some puzzlement in his eyes. “Oh! Mr. Rockefeller! I like this nickname very much, because Four dollars a bucket is our companys advertisement. As long as someone calls me Four dollars a bucket once
34、, I think its a free advertisement for our company. I have no reason to get angry. Dont you think so, Mr. Rockefeller?” “Oh! What a fantastic man!” Rockefeller said excitedly when hearing Alberts words. “Young man, work harder! You must succeed in the future! I believe in you!”Five years later, Albe
35、rt became the second board chairman after Rockefeller. Later Albert said in one of his reports, “I dont think we should feel frustrated when we have no way to do the world-shaking things. We should treat everything actively because maybe our future success will begin with a small thing!”9. What was
36、Albert in the oil company at the beginning?A A customer.B. An assistant.C. A manager.D. A worker.10. Why wasnt Albert angry at his nickname?A. He could become famous.B. He liked to have a nickname.C. It could make his workmates happy.D. It could advertise for his company for free.11. What would be t
37、he best title for this passage?A. A Clever Way to Make Advertisements.B. Albert and Rockefeller.C. Four Dollars a Bucket.D. The Second Board Chairman.【答案】9. D 10. D 11. C【解析】【分析】本文属于记叙文,主要描述了一个普通工人因为自己的绰号引起公司董事长的注意,在这个绰号问题上反映出来的主人公的细密思维,受到董事长欣赏,后来成为第二任董事会主席的故事。短文最后通过阿尔伯特的报告告诉我们要注意从小事做起。【9题详解】细节理解题。根
38、据第一段Albert was an ordinary worker in an oil company in America.可知,最初Albert是个普通工人,故选D。【10题详解】细节理解题。根据第三段Oh! Mr. Rockefeller! I like this nickname very much, because Four dollars a bucket is our companys advertisement. As long as someone calls me Four dollars a bucket once, I think its a free advertis
39、ement for our company. I have no reason to get angry.可知,Albert认为自己的绰号可以免费为公司打广告,他没有理由生气。故选D。【11题详解】标题判断题。通过阅读短文可知本文就是告诉人们要从小事做起,而主人公这个绰号正好体现除了他注意细节问题的性格,故选C,最符合本文中心。DAdults understand what it feels like to be flooded with objects. Why do we often assume that more is more when it comes to kids and th
40、eir belongings? The good news is that I can help my own kids learn earlier than I did how to live more with less.I found the pre-holidays a good time to encourage young children to donate less-used things, and it worked. Because of our efforts, our daughter Georgia did decide to donate a large bag o
41、f toys to a little girl whose mother was unable to pay for her holiday due to illness. She chose to sell a few larger objects that were less often used when we promised to put the money into her school fund(基金)(our kindergarten daughter is serious about becoming a doctor)For weeks, Ive been thinking
42、 of bigger, deeper questions: How do we make it a habit for them? And how do we train ourselves to help them live with, need, and use less? Yesterday, I sat with my son, Shepherd, determined to test my own theory on this. I decided to play with him with only one toy for as long as it would keep his
43、interest. I expected that one toy would keep his attention for about five minutes, ten minutes, max. I chose a red rubber ball-simple, universally available. We passed it, he tried to put it in his mouth, he tried bouncing it, rolling it, sitting on it, throwing it. It was totally, completely enough
44、 for him. Before I knew it an hour had passed and it was time to move on to lunch.We both became absorbed in the simplicity of playing together. He had my full attention and I had his. My little experiment to find joy in a single object worked for both of us.12. What do the words “more is more” in p
45、aragraph 1 probably mean?A. The more, the better.B. Enough is enough.C. More money, more worries.D. Earn more and spend more.13. What made Georgia agree to sell some of her objects?A. Saving up for her holidayB. Raising money for a poor girlC. Adding the money to her fundD. Giving the money to a sic
46、k mother14. Why did the author play the ball with Shepherd?A. To try out an ideaB. To show a parents loveC. To train his attentionD. To help him start a hobby15. What can be a suitable title for the text?A. Take It or Leave ItB. A Lesson from KidsC. Live More with LessD. The Pleasure of Giving【答案】12
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-377049.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
