分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 21

类型广西玉林市第十一中学2022届高三上学期9月份月考英语试题 WORD版含解析.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:377050
  • 上传时间:2025-11-29
  • 格式:DOC
  • 页数:21
  • 大小:100KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    广西玉林市第十一中学2022届高三上学期9月份月考英语试题 WORD版含解析 广西 玉林市 第十一 中学 2022 届高三 上学 月份 月考 英语试题 WORD 解析
    资源描述:

    1、2021秋季期高三9月月考英语第一部分听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上,录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话,每段对话后有一个小题。从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. How many people live in the mans dormitory now?A. Three B. Four C. Six2. What will the woman do next

    2、?A. Wait for the man. B. Find some vegetable oil. C. Make a phone call.3. Which book is the man interested in?A. The one about a swimmer. B. The one about a singer. C. The one about a model.4. What are the speakers discussing?A. Whether to buy books. B. What to do first. C. Where to buy shoes.5. Whe

    3、re does the conversation take place?A. In a hospital. B. In the womans home. C. In a hotel.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What are the speakers mainly talking about?A We

    4、ekend plans. B. A city tour. C. Japanese food.7. Where will the speakers meet on Saturday night?A. At a concert hall. B. At the womans house. C. At a Japanese restaurant.听第7段材料,回答第8、9题。8. What did the man do last month?A. He moved house. B. He rented a house. C. He bought a house.9. What happened to

    5、 the woman when she was in Italy?A. She fell in love with a man.B. She was attracted by the Italian food.C. She missed some classes in Italian cooking.听第8段材料,回答第10至12题。10. Who is the Best Car Design Prize winner?A. Mr. Giddings. B. Ms. Miller. C. Mr. Zarba.11. Where is the Hyatt Hotel?A. On the left

    6、 side of Granville Avenue.B. Across from a department store.C. Opposite a bank12. What do we know about the Best Car Design competition?A. It was very fierce.B. There were few competitors.C. The winner will receive much money.听第9段材料,回答第13至16题。13. What is the probable relationship between the speaker

    7、s?A. Husband and wife. B. Travel agent and customer. C. Boss and secretary.14. Way is the man going to Paris?A. For a family visit. B. On business. C. For sightseeing.15. How will the man go to Nice?A. By train. B. By air. C. By car.16. When will the man come back?A. On the 25th. B. On the 28th. C.

    8、On the 29th.听第10段材料,回答第17至20题。17. Why did Cherry start her cafe?A. She saw a business opportunity.B. She wanted to achieve a dream.C. She had lost her former job.18. What did Cherry consider most important when she chose the site for her cafe?A. Its size was big enough. B. It was not far from school

    9、. C. There were no other cafes around.19. What does Cherry think of the food her cafe serves?A. Healthy. B. Reasonably priced. C. Quick to prepare.20. What do parents like about the cafe?A. The food. B. The prices. C. The atmosphere.第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)

    10、中,选出最佳选项。ASometimes the best gift is the one you can use at home. These items will likely be appreciated all year for time spent relaxing, entertaining or getting things done.Jawbone Jambox Wireless Speaker$199 retail ( far cheaper online) . The bigger version goes for $299.The cool-looking recharge

    11、able wireless speaker is getting good reviews for its big, balanced sound and compact design. It lets you stream music from smartphones, laptops and other Bluetooth devices(设备).Chalkboard Wall Planter$129. 95 retail at Williams-SonomaNo need to make room indoors for more flower pots. Grow a herb gar

    12、den indoors in a wall-fixed vertical planter, and youll get the benefits of fragrance (芳香). Fill the 10 planting cells with the herbs of your choice, and hang the planter in a sunny spot. Use the chalkboard borders to label each plant. Measures 16 by 5 by 24 inches and weighs 11 pounds.Pocket Projec

    13、tor$299 retail at BrookstoneLet everyone get a good look at the pictures on your smartphone, computer, video player, or digital camera. This rechargeable pocket projector can turn a flat surface into a 60-inch big screen with 1080p HD picture quality. Invite friends for a movie night or a presentati

    14、on. An HDMI cable is included to connect it to your device.Adjustable Tablet Stand$159 at Sharper ImageThis is the gift for the person who enjoys mobile. Use it to keep your hands free while doing homework, crafts or writing out bills. It can be rotated through 360 degrees. The stand slides easily u

    15、nder your furniture and can be used on either side of a bed or a sofa. It also folds for storage.1 How much will you pay if you buy a bigger version of wireless speaker?A. $129.B. $159.C. $199.D. $299.2. What might a movie lover prefer to choose?A. A pocket projector.B. An adjustable tablet stand.C.

    16、 A chalkboard wall planter.D. A Jawbone Jambox wireless speaker.3. What is the purpose of the text?A. To warn.B. To advertise.C. To bargain.D. To educate.【答案】1. D 2. A 3. B【解析】【分析】本文是一篇说明文。主要介绍了几款可以在家里使用的产品,让你更轻松、更快乐,或者帮你做完事情。【1题详解】细节理解题。根据 Jawbone Jambox Wireless Speaker部分可知,这种音箱的零售价是199美元(网上要便宜得多)

    17、,更大版本的售价是299美元。由此可知,如果你买个大一点的无线扬声器,需要付299美元,故选D。【2题详解】细节理解题。根据 Pocket Projector部分可知,这种微型投影仪图像清晰并能够放大屏幕,适合投放电影,由此可知,电影爱好者会选择一个袖珍放映机,故选A。【3题详解】推理判断题。本文介绍了无线音箱、壁挂式花盆、微型投影仪和可调式移动设备支架四种商品的性价、性能及优点等,再结合第一段内容可知,本文的目的就是向读者推销产品,故选B。BMrs. Jones was my first patient when I started medical school-and I owe her

    18、a lot.She was under my care for the first two years of my medical training, yet I knew very little about her, except that she was thin, perhaps in her mid70s. It might seem rather inattentive not to know the basic facts of my patient, but I had an acceptable reason-Mrs. Jones was dead, and had been

    19、dead for about three years before I made a patient of her. Mrs. Jones was the dead body that I dissected (解剖)over the first two years of my medical training.Of course, her name wasnt really Mrs. Jones, but it seemed a little impolite to be conducting research into someones body without even knowing

    20、its name, so out of respect, I thought she should have one. Me and Mrs. Jones, weve got a thing going on, went the song coming out of the radio as I opened the bag of her on my first day-and so she was christened.As the months passed, I soon forgot that Mrs. Jones had, in fact, once been alive. One

    21、day, though, she suddenly became very human again. Id been dissecting Mrs. Jones a good 18 months before I got around to the uterus (子宫). After Id removed it, the professor came up to me, If you look at the opening carefully, youll see that the angle indicates that this woman has had several childre

    22、n, probably three. I stared at it, and I suddenly felt very strange. This woman, who had given me something extremely precious that Id begun to take for granted, wasnt a dead body. She was a person, a mother, in fact .At my graduation, the same professor came over to congratulate me. I explained the

    23、 story about Mrs. Jones to him, and recalled what hed told me about her having children and how that had affected me all those years ago.Well, he said, at the beginning of your training you had a dead body and managed to turn it into a person. Now youre a doctor, the trick is to have a person and no

    24、t turn them into a dead body, and he laughed, shook my hand and walked away.4. Why didnt the author know much about Mrs. Jones?A. Because he was irresponsible for his patients.B. Because he wasnt allowed to ask for her privacy.C. Because he didnt know her until she passed away.D. Because he was too

    25、careless while dissecting her.5. How did Mrs. Jones get her name?A. It was passed down from the seniors of my school.B. It came from a song being played when we first met.C. She was named after a well-known singer I liked best.D. It just occurred to me when I opened the bag of her.6. What could be t

    26、he authors feeling for Mrs. Jones now?A. Grateful.B. Pitiless.C. Hateful.D. Cold.7. What did the professor imply by his words in the last paragraph?A. Medical students are able to bring the dead back to life.B. Being a doctor has nothing to do with the medical training.C. Good doctors never fail to

    27、save their patients from dying.D. Medical staff ought to have respect for life and humanity.【答案】4. C 5. B 6. A 7. D【解析】【分析】本文是一篇记叙文。本文通过讲述作者和被解剖尸体琼斯夫人之间的故事,说明了医务人员应该尊敬生命和人道。【4题详解】推理判断题。由第二段“It might seem rather inattentive not to know the basic facts of my patient, but I had an acceptable reason-Mrs

    28、. Jones was dead, and had been dead for about three years before I made a patient of her. (不知道我的病人的基本情况似乎有点漫不经心,但我有一个可以接受的理由琼斯太太死了,在我让她成为我的病人之前,她已经死了大约三年了。)”可知,因为直到琼斯太太去世他才认识她。所以作者并不了解琼斯夫人。选C。【5题详解】细节理解题。根据第三段中“Me and Mrs. Jones, weve got a thing going on, went the song coming out of the radio as I

    29、opened the bag of her on my first day-and so she was christened.(“我和琼斯太太,我们有一件事要做,”当我第一天打开她的袋子时,收音机里传出了这首歌,于是她被命名为“琼斯夫人”。)”可知,当作者和琼斯夫人第一次见面的时候,收音机里面正在播放一首歌我和琼斯夫人,她就这样命名了。由此可知,Jones夫人的名字来自于他们第一次见面时播放的一首歌。故选B。【6题详解】细节理解题。根据第一段中Mrs. Jones was my first patient when I started medical school and I owe her

    30、 a lot.(Jones夫人是我刚上医学院时的第一个病人,我非常感激她。)”可知,作者现在对Jones夫人非常感激。故选A。【7题详解】推理判断题。根据最后一段中“Well,” he said, “at the beginning of your training you had a dead body and managed to turn it into a person. Now youre a doctor, the trick is to have a person and not turn them into a dead body,” and he laughed, shook

    31、 my hand and walked away.(“好吧,”他说,“在你训练的开始,你有一具尸体,并设法把它变成了一个人。现在你是一名医生,诀窍是有一个人,而不是把他们变成一具死尸,”他笑了,握了握我的手,走开了。)”可推知,教授在最后一段话中暗示了医护人员应该尊重生命和人性。故选D。CCan you imagine printing food? Some scientists are trying to revolutionize the dining experience by doing this. They hope that having a 3D printer in the k

    32、itchen will become as commonplace as the microwave. Scientists say that they are easy to use: you simply have to select a recipe and put the raw food inks into the printer. You can also change the instructions to make the food exactly how you want it. This means that it would be very quick and easy

    33、to create tasty and nutritious meals.They say that if people used 3D printers to create meals there would be less need for traditional growing, transporting and packaging processes as food production would be a lot easier. For example, alternative ingredients (原料) such as proteins from insects could

    34、 be changed into tasty products. And as is known, those traditional activities are not beneficial to our surroundings.This technology could also help people who suffer from dysphagia (a swallowing disorder). The patients could program the printer and softer versions would be made so that they would

    35、not have trouble swallowing them.However, some people think that using 3D-printed foods would be a disaster. It could take away many jobs, including those for growing, transporting and packaging food. Imagine a world where there was no need for farming or growing crops and the same tastes could be p

    36、rinted from a raw food ink. Likewise, traditional cafes and restaurants might lose business. Also, there are concerns about the nutritional value of printed food: is it really possible to get the nutrients we need from food-based inks?Whats more, cooking and eating together with family and friends h

    37、as long been a traditional and enjoyable activity. It is hard to imagine a world where the pastime of cooking is dead and meals can be created at the touch of a button.8. What do scientists think of 3D food printing?A. It is cheap to use it.B. It is environment-friendly.C. It is advancing quickly.D.

    38、 It needs improving.9. What does the underlined part in Paragraph 3 refer to?A. The printed foods.B. Their favorite foods.C. The more nutritious foods.D. The more tasty foods.10. What can we infer about the printed foods from Paragraph 4?A. Their raw food inks are more nutritional.B. People would ge

    39、t more jobs produced by them.C. People need more evidence about their nutrition.D. They would be bought in traditional restaurants.11. What is the best title for the text?A. The growth of 3D food printingB. The future of 3D food printingC. The 3D food printing businessD. The two sides of 3D food pri

    40、nting【答案】8. B 9. A 10. C 11. D【解析】【分析】本文讲述了3D printer运用于食品行业的影响。本文从正反两方面分析了3D food printing对社会的影响。【8题详解】B推理判断题。根据第二段第一句They say that if people used 3D printers to create meals there would be less need for traditional growing, transporting and packaging processes as food production would be a lot eas

    41、ier.可知,如果人们使用3D打印机来制作餐食,那么传统的种植、运输和包装过程就不那么必要了,食品生产将变得容易得多。所以科学家们认为3D食物打印是环保的。答案为B。【9题详解】A词义猜测题。根据The patients could program the printer and softer versions would be made so that they would not have trouble swallowing them.可知,病人可以设置打印机,让打印出来的食物更好吞咽,故划线词是指The printed foods(打印食物),故选A。【10题详解】C推理判断题。根据第

    42、四段最后一句Also, there are concerns about the nutritional value of printed food: is it really possible to get the nutrients we need from food-based inks?可知,人们需要更多关于打印食品营养的证据。答案为C。【11题详解】D主旨大意题。根据第二段第一句They say that if people used 3D printers to create meals there would be less need for traditional growin

    43、g, transporting and packaging processes as food production would be a lot easier.和第四段第一句However, some people think that using 3D-printed foods would be a disaster.可知,本文一分为二地分析了3D food printing。故选D。DDo you know that junk food isnt healthy? Of course you do! Do you eat it anyway? Of course you do! But

    44、 a new study shows teaching adolescents about the ways food companies fool then into thinking junk food is cool can encourage kids to fight back-by eating healthier.The pull of junk food can be super-strong. Its designed to be tasty, which makes eating well one of the great health challenges of our

    45、time. Everyone from doctors to the government has been trying to handle it. Yet we keep eating junk food.Professor Christopher Bryan says, Food companies want you to want junk food. They spend millions of dollars coming up with new ways to promote junk food consumption. They hire scientists to make

    46、new junk food almost irresistible. They might do this, for example, by adding more sugar. Rats fed junk food for six weeks will even walk across a floor that gives them electric shocks just to get more of such food.Foods ads often make unhealthy junk food seem healthy by featuring professional athle

    47、tes, fit-looking pop stars and smiling, active teens. We thought when the students learned this, it would matter to them. Bryan says. He worked with 8th graders at a Texas school. Half of them got a lesson Bryan created. It focused on the ways junk food is advertised, or marketed. A second group rec

    48、eived lessons that focused on health. These lessons informed students junk food is bad, and that foods like apples or carrots are a better choice. The students learned a bad diet can lead to major weight gain, and that being overweight puts people at risk for serious diseases. They also learned how

    49、eating well now can keep you healthy when youre older.After the lessons, the kids in both groups were asked how they felt about junk food. Most didnt have positive feelings about these unhealthy foods.12. Why does the author mention the questions in paragraph 1?A. To express his doubts about junk fo

    50、od.B. To promote the idea of healthy eating.C. To describe the situation of junk food.D. To introduce junk food for discussion.13. What remains a great health challenge to doctors?A. Making people do more exercise.B. Making people eat healthily.C. Making people lose weight.D. Making people prefer ju

    51、nk food.14. What message does paragraph 3 mainly try to convey?A. What makes junk food almost impossible to resist.B. What influence junk food can have on consumers.C. How food companies try to get people to reach for junk food.D. Why food companies promote the consumption of junk food.15. Which of

    52、the following words can best describe Bryans lessons?A. Shocking.B. PopularC. EffectiveD. Interesting【答案】12. D 13. B 14. C 15. C【解析】【分析】这是一篇说明文。研究表明:让青少年了解食品公司的推销方式比单纯告诉他们垃圾食品的危害更能让他们选择健康的饮食。【12题详解】推理判断题。通读全文内容可以得知本文介绍了一项研究:让青少年了解食品公司的推销方式比单纯告诉他们垃圾食品的危害更能让他们选择健康的饮食。可以推断出,文章第一段中提及那两个问题“Do you know th

    53、at junk food isnt healthy? (你知道垃圾食品不健康吗?)”和“Do you eat it anyway? (你仍然还吃垃圾食品?)” 是为了引出本文要讨论的话题。故选D项。【13题详解】细节理解题。根据第二段中“Its designed to be tasty, which makes eating well one of the great health challenges of our time. Everyone from doctors to the government has been trying to handle it.(垃圾食品很美味,这使吃得好

    54、成为一个巨大健康挑战,从医生到政府每一个人都一直在努力应对这一挑战。)”可知,对医生而言,让人们吃得健康依然是一个巨大的健康挑战。故选B项。【14题详解】推理判断题。根据第三段中先提到“食品公司想要消费者想吃垃圾食品”,紧接着说到“它们(食品公司)花巨资想办法推广垃圾食品,它们聘请科学家制作新的垃圾食品,使人们几乎无法抗拒”,接着还举例说“它们可能会往垃圾食品中添加更多的糖”。由此可以推断,作者在本段主要是想告诉读者食品公司是如何想方设法让人们去吃垃圾食品的。故选C项。【15题详解】推理判断题。根据第四段主要介绍Bryan给德克萨斯州的一所学校的八年级学生们上的课,再根据文章最后一段“Afte

    55、r the lessons, the kids in both groups were asked how they felt about junk food. Most didnt have positive feelings about these unhealthy foods.”可知,课后当这些孩子被问及他们对垃圾食品的看法时,大多数人对这些不健康的食品都不持正面的看法。由此可以推断,Bryan的课是有效的。故选C项。第二节(共5小题:每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中的两项为多余选项。When writing the story

    56、of your life, dont let someone else hold the pen. _16_ Each day you make a choice as to whether the sentence ends with a period, a question mark, or an exclamation point. Here are some ideas for writing a life story.Live happily in your ow way. You are not in this world to live up to the expectation

    57、s of others, nor should you feel that others are here to live up to yours. What success means to each of us is totally different. Success to others may mean being a good parent. Success is only about spending your life happily in your own way. _17_ There are thousands of possible paths up the mounta

    58、in of life, so it really doesnt matter which path you start off on. The only mistake is by wasting time running around at the base of the mountain, telling everyone that your life path is wrong.Embrace(欣然接受)new ideas, lessons, and challenges. Sometimes growing up means growing apart from old habits,

    59、 relationships, and situations, and finding something new that truly moves you. _18_ You should look very clearly into the unknown and enjoy it. Because when you come in contact with things that you dont know, thats when youre learning, growing, and truly living.Live honorably through kindness. If y

    60、ou live honorably, no matter how old you get, youll never lose your beauty. _19_ Spend quality time with people you love. _20_ People dont live forever. Appreciate what you have, who loves you and who cares for you. Youll never know how much they mean until the day when they are no longer beside you

    61、. Someday you will either regret not doing so, or you will say, Im glad I did. A. Lost time is never found again.B. Appreciate the little things in life that mean a lot.C. Change your path when you must, but keep moving forward.D. There is nothing more wonderful than seeing life as an adventure.E. F

    62、or others, it may mean to simply be happy or it can be all of the above.F. And remember, there is no better thing than reaching out and holding the hand of someone in need.G. Make choices every day based on your values and dreams because the way you live each day is a sentence in the story of your l

    63、ife.【答案】16. G 17. C 18. D 19. F 20. A【解析】【分析】这是一篇说明文。短文向读者介绍了读者在写自己人生故事的时候的一些想法。【16题详解】由前文“When writing the story of your life, dont let someone else hold the pen”(写自己的人生故事时,不要让别人拿笔)以及后文“Each day you make a choice as to whether the sentence ends with a period, a question mark, or an exclamation poin

    64、t.” (每天你都要选择句子的结尾是句号、问号还是感叹号)可知,写自己人生篇章的时候,不要把笔交给别人,因为每一天都是不同的体验,会以不同的方式结束。故G选项“每天都要做出明智的选择,因为你每天的生活方式就是你人生篇章中的一句话”符合题意,sentence是关键词。故选G项。【17题详解】空处为本段主旨句,由后文“There are thousands of possible paths up the mountain of life, so it really doesnt matter which path you start off on. The only mistake is by

    65、wasting time running around at the base of the mountain, telling everyone that your life path is wrong.”(通往人生这座高山有很多路可以走,走哪条并不重要。唯一的错误是我们把时间浪费在在山脚下徘徊,告诉其他人你选择的路是一条错误的路)可知,本段主要在告诉读者当你必须改变自己所走的路时,你可以改变。但不能停留,要继续前行。故C选项:Change your path when you must, but keep moving forward.(当你必须改变自己所走的路时,你可以改变。但要继续前行

    66、)符合本段主旨。故选C项。【18题详解】由上句“Sometimes growing up means growing apart from old habits, relationships, and situations, and finding something new that truly moves you.”(有时候,成长意味着远离旧的习惯、关系和情况,找到真正打动你的新事物)以及下句“You should look very clearly into the unknown and enjoy it. ”(你应该清楚地洞察未知并享受它)可知,有时候,成长意味着远离陈旧的习惯、人际

    67、关系和环境,去发现一些真正打动你的新东西。你应该非常清楚地看到未知的事物并去享受它的乐趣。由此推知,空处承上启下,说明我们应该怎样看待生活。故D选项:There is nothing more wonderful than seeing life as an adventure.(没有什么比把生活看成一场冒险更奇妙的了)符合句意,选项中的adventure呼应下文的unknown。故选D项。【19题详解】由本段主旨句“Live honorably through kindness.”(通过仁慈而体面是生活)可知,本段内容与善良有关,故F选项:And remember, there is no

    68、better thing than reaching out and holding the hand of someone in need.(记住,没有什么比伸出手来帮助有需要的人的手更好的了)符合句意。故选F项。【20题详解】由小标题“Spend quality time with people you love”以及“People dont live forever.”可知,要与你爱的人共度美好时光,因为人们不会永远活着。由此推知,空处呈上启下,陈述为什么要和爱的人共度美好时光。故A选项:Lost time is never found again.(光阴一去不复返)符合文意。故选A项。

    69、第三部分英语知识运用(共两节,满分45分)第一节完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。My parents moved to Vermont when I was still a baby. A soft-spoken man, my father _21_ quietly into his medical practice. Soon the local people _22_ my father, greeting him as “Doc Eppley”. And I was known as “Doct

    70、or Eppleys son”, which I was happy about._23_, something changed when I was sixteen. The neighbors _24_ called me “Doctor Eppleys son.” I began to hate being followed by my fathers good name. I wondered how I would ever _25_ my friends, but I managed to _26_ my last years of high school. I wanted to

    71、 be myself so I went to college far away, where _27_ called me “Doctor Eppleys son.”One night at college I talked with my roommates about what we hated _28_ in high schools. I said, “I couldnt _29_ growing up in a town where everybody always compared me _30_ my father.” The boy next to me said, “Id

    72、be proud to have a father whos so well respected.” There was a(n) _31_ silence, and then I changed the subject.I returned home for winter _32_ the first year. I took my fathers car out for a _33_. Unfortunately, I hit a car in front _34_ I knew it. The woman in the car jumped out, screaming, “You id

    73、iot! Why didnt you look _35_ you were going?” I sat there like a _36_ child. “Can you pay for this? Who are you?” she kept asking. I _37_ and, without thinking, shouted, “Im Doctor Eppleys son.” I felt _38_. I couldnt believe what I had just said. Almost _39_, the womans frown(皱眉) became a smile of

    74、_40_. “Im sorry” she said, “I didnt realize who you were.”21. A. brokeB. settledC. fellD. changed22. A. acceptedB. employedC. calledD. requested23. A. ThereforeB. InsteadC. BesidesD. However24. A. alsoB. againC. stillD. even25. A. take care ofB. fit in withC. break away fromD. speak up for26. A. sav

    75、eB. wasteC. valueD. survive27. A. nobodyB. everybodyC. anybodyD. somebody28. A. leastB. mostC. lessD. more29. A. hateB. stopC. riskD. stand30. A. byB. asC. withD. beyond31 A. goodB. awkwardC. shallowD. similar32. A. weatherB. dayC. breakD. season33. A. driveB. liftC. checkD. run34. A. afterB. before

    76、C. untilD. while35. A. whenB. whyC. howD. where36. A. naughtyB. sickC. lovelyD. guilty37. A. panickedB. admittedC. escapedD. understood38. A. excitedB. amusedC. astonishedD. satisfied39. A. certainlyB. immediatelyC. impossiblyD. completely40. A. confusionB. satisfactionC. recognitionD. sympathy【答案】2

    77、1. B 22. A 23. D 24. C 25. B 26. D 27. A 28. B 29. D 30. C 31. B 32. C 33. A 34. B 35. D 36. D 37. A 38. C 39. B 40. C【解析】【分析】这是一篇记叙文。本文主要讲了作者的父亲是一个城镇上有名的一位医生,作者从小就被称之为“Eppley 医生的儿子”,作者也很喜欢这个称呼。但是随着年龄的增长,作者不想再顶着父亲的光环生活,于是作者去远离家的地方读大学。后来偶然发生的一件事情,让作者意识到原来顶着父亲的光环生活,也是一件非常值得骄傲的事情。【21题详解】考查动词词义辨析。句意:我父亲

    78、是个说话温和的人,他平静地开始行医。A. broke破坏;B. settled安置;C. fell跌倒;D. changed改变。由Soon the local people _2_ my father, greeting him as “Doc Eppley”. 可知,我的父亲平稳地适应了那里的医学实践。settle into适应,是固定短语。故选B。【22题详解】考查动词词义辨析。句意:很快,当地人就接受了我父亲,并称呼他为“埃普利医生”。A. accepted接受;B. employed雇佣;C. called称呼;D. requested要求。由greeting him as “Doc

    79、 Eppley”. 可知很快当地人接受了我的父亲。故选A。【23题详解】考查副词词义辨析。句意:然而,当我16岁的时候,事情发生了变化。A. Therefore因此;B. Instead反而;C. Besides此外;D. However然而。之前,人们称我为Eppley 医生的儿子,我很高兴,但是,我十六岁时,事情发生了改变。故选D。【24题详解】考查副词词义辨析。句意:邻居们仍然叫我“埃普利医生的儿子”。A. also也;B. again再一次;C. still仍然;D. even甚至。由I began to hate being followed by my fathers good n

    80、ame.可知邻居们仍然称我为Eppley 医生的儿子。故选C。【25题详解】考查动词短语辨析。句意:我不知道我怎样才能融入我的朋友们,但我设法熬过了高中的最后几年。A. take care of照顾;B. fit in with适应;C. break away from 脱离;D. speak up for为辩护。我想知道我怎样才能适应我的朋友们。故选B。【26题详解】考查动词词义辨析。句意同上。A. save节省;B. waste 浪费;C. value 重视;D. survive幸免。但是我设法在中学的最后几年幸免。故选D。【27题详解】考查代词词义辨析。句意:我想做我自己,所以我去了很远

    81、的地方上大学,那里没有人叫我“埃普利医生的儿子”。A. nobody 没有人;B. everybody 每个人;C. anybody 任何人;D. somebody某人。由I wanted to be myself so I went to college far away, 可知,在那里没人叫我“Eppley 医生的儿子”。故选A。【28题详解】考查形容词词义辨析。句意:大学里的一个晚上,我和室友们谈论我们在高中最讨厌的事情。A. least 最少;B. most 最多;C. less 较少;D. more较多。由I said, “I couldnt _9_ growing up in a

    82、town where everybody always compared me _10_ my father.”可知一天晚上,在大学的寝室里,我和我的舍友们谈论在高中里最讨厌的事情是什么。故选B。【29题详解】考查动词词义辨析。句意:我说:“我无法忍受在一个所有人都拿我和我父亲做比较的城市里长大。”A. hate 讨厌;B. stop停止;C. risk 冒险;D. stand忍受。由The boy next to me said, “Id be proud to have a father whos so well respected.”可知我无法忍受在那样一个城市长大,在那里,每个人总是要

    83、把我和我的父亲作比较。故选D。【30题详解】考查介词词义辨析。句意同上。A. by被;B. as作为;C. with和一起;D. beyond超越。我无法忍受在那样一个城市长大,在那里,每个人总是要把我和我的父亲作比较。compare with 与相比较,是固定短语。故选C。【31题详解】考查形容词词义辨析。句意:先是一阵尴尬的沉默,然后我转移了话题。A. good 好的;B. awkward 尴尬的;C. shallow 浅的;D. similar相似的。由and then I changed the subject.可知,现场变成了尴尬的寂静。故选B。【32题详解】考查名词词义辨析。句意:

    84、第一年我回家过寒假。A. weather 天气;B. day一天;C. break 间歇;D. season季节。在第一年的寒假,我回家了。故选C。【33题详解】考查名词词义辨析。句意:我开着爸爸的车出去兜风。A. drive驾车;B. lift电梯;C. check 核实;D. run跑步。由Unfortunately, I hit a car in front _14_ I knew it.可知我驾驶我父亲的汽车外出。故选A。【34题详解】考查连词词义辨析。句意:不幸是,我还没反应过来就撞上了前面的一辆车。A. after 在之后;B. before 在之前;C. until直到;D. w

    85、hile当时候。我在意识到之前,撞上了前面的一辆汽车。故选B。【35题详解】考查宾语从句。句意:车里的女人跳了出来,尖叫着:“你这个白痴!你为什么不往哪儿看?”A. when当时;B. why为什么;C. how 怎样;D. where哪里。为什么你不看看自己开到了哪里。故选D。【36题详解】考查形容词词义辨析。句意:我像个内疚的孩子一样坐在那里。A. naughty 淘气的;B. sick 生病的;C. lovely 可爱的;D. guilty有罪的。由I hit a car in front _14_ I knew it. The woman in the car jumped out,

    86、screaming, “You idiot! Why didnt you look _15_ you were going?”可知我坐在那里像一个有罪的孩子一样。故选D。【37题详解】考查动词词义辨析。句意:我惊慌失措,不假思索地喊道:“我是埃普利医生的儿子。”A. panicked 恐慌;B. admitted 承认;C. escaped 逃跑;D. understood明白。由“Can you pay for this? Who are you?” she kept asking. 可知这位女士让作者赔钱,所以作者非常的恐慌。故选A。【38题详解】考查形容词词义辨析。句意:我感到惊讶。由“

    87、I couldnt believe what I had just said.”可知,作者非常吃惊。A. excited 兴奋的;B. amused 愉快的;C. astonished 吃惊的;D. satisfied满意的。故选C。【39题详解】考查副词词义辨析。句意:几乎立刻,女人的皱眉变成了赞誉的微笑。A. certainly 当然,B. immediately 立即; C. impossibly不可能地;D. completely完全地。几乎立即,这位女士皱起的眉头变成了一个赞誉的微笑。故选B。【40题详解】考查名词词义辨析。句意同上。A. confusion混乱;B. satisfa

    88、ction 满意;C. recognition赞誉;D. sympathy同情。几乎立即,这位女士皱起的眉头变成了一个赞誉的微笑。故选C。第二节语法填空(共10小题;每题1.5分,共15分)阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。For the first time in 94 years, the Palace Museum has extended its opening hours, allowing the public _41_(celebrate)the Lantern Festival at night in the ancient palace.

    89、About 3,000 lucky visitors received free tickets from the government, among _42_ was Zhang Zhifu, a 77-year-old public security volunteer. Its an expression of gratitude _43_ her volunteer work. It is truly _44_ honor to be granted this special privilege, Zhang said.To guarantee the _45_(safe)of the

    90、 palace, festival organizers _46_(plan)this years Lantern Festival event used LED lights rather than traditional paper lanterns and red candles. Its a fascinating event for visitors to absorb _47_(they)in the festive atmosphere in the museum Discussion of the Palace Museums new look lit up social me

    91、dia following Tuesdays display.Since he became director of the Palace Museum, Shan Jixiang _48_(bring)many changes to the worlds largest royal complex (建筑群). Once in a speech the 64-year-old director shared his idea about how to make _49_(tradition)treasures come alive again. What matters to a museu

    92、m is not how many visitors they have, _50_ how close they are to peoples daily lives, be said.【答案】41. to celebrate 42. whom 43. for 44. an 45. safety 46. planning 47. themselves 48. has brought 49. traditional 50. but【解析】【分析】这是一篇说明文。文章讲述了故宫博物院94年来首次延长开放时间,允许公众在晚上在这座古老的宫殿里庆祝元宵节,并且吸引了很多游客。【41题详解】考查动词不

    93、定式。句意:故宫博物院94年来首次延长了开放时间,允许公众在晚上在这座古老的宫殿里庆祝元宵节。allow sb. to do sth.允许某人做某事,固定搭配,所以空处需用动词不定式作宾语补足语。故填to celebrate。【42题详解】考查定语从句连接词。句意:大约3000名幸运的游客获得了政府的免费门票,其中包括77岁的公安志愿者张志福。分析句子结构可知,介词among后需接关系词引导非限制性定语从句,先行词visitors,指人,关系词在定语从句中作介词among的宾语和从句的主语,所以此处需用关系代词whom引导定语从句。故填whom。【43题详解】考查介词。句意:这是对她的志愿者工

    94、作的一种感谢。 gratitude for“对的感激”,固定搭配。故填for。【44题详解】考查冠词。句意:“能被授予这一特权真是一种荣幸,”张说。空处需用不定冠词a/an泛指一种荣誉,honor是发元音音素开头的单词,所以此处需用不定冠词an。故填an。【45题详解】考查名词。句意:为了保证故宫的安全,今年元宵节活动的组织者使用LED灯而不是传统的纸灯笼和红蜡烛。空处需用名词作动词guarantee的宾语,safe对应的名词为safety“安全”,不可数名词。故填safety。【46题详解】考查非谓语动词。句意:同上。本句已有动词 used,且空处没有连词,所以空处需用非谓语动词;organ

    95、izers与plan是主动关系,所以用现在分词做后置定语,故填planning。【47题详解】考查反身代词。句意:这是一个吸引人的事件,让游客沉浸在博物馆的节日气氛中。短语absorb oneself in表示“集中注意力在上”,所以此处需用they的反身代词themselves,故填themselves。【48题详解】考查动词时态。句意:自从成为故宫博物院院长以来,单霁翔给这个世界上最大的皇家建筑群带来了许多变化。根据since可知,空处需用现在完成时:has/have done,主语是单数名词,故填has brought。【49题详解】考查形容词。句意:在一次演讲中,这位64岁的导演分享了

    96、他关于如何让传统宝藏重新焕发生机的想法。空处需用形容词作定语修饰名词treasures 。故填traditional。【50题详解】考查连词。句意:“对博物馆来说,重要的不是有多少游客,而是他们离人们的日常生活有多近,”他说。根据空前后句意可知,此处前后表示转折关系,所以空处需用转折连词but。故填but。第四部分:写作(共两节,满分35分)弟一节:短文改错(共10分;每小题1分,满分10分)51. 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下短文。短文中共有10处错误,每句中最多有两处。错误涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在此符号下面写

    97、出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1、每处错误及其修改均仅限一词:2、只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。Dear Mr. Li,Im terribly sorry to have missed the first lessons this morning. Actually, I got up early than usual in the morning as I had set my alarm clock for 6:00 am instead of 7:00 am. However, while I wa

    98、s about to set off, I find my bicycles front tire flat. I wanted to take bus or taxi to school, but I didnt have any money with me. I had to search for a place along the empty street to get my bicycle repairing. Unluckily, there was not any bicycle repair shop open in the early morning. So I had to

    99、walk to school, carrying my bicycle all the way. Thats the reason that I was late for school.Please dont worry with my lesson, Mr. Li. Ill make up for them and if necessary, Ill turn to teachers for help.Yours sincerely,LiHua【答案】1.lessonslesson2.earlyearlier3.whilewhen4.findfound5.bus前加a6.repairingr

    100、epaired7. shopshops8.thatwhy9.withabout10.themit【解析】【分析】本文是一篇记叙文,作者解释了自己上学迟到的原因并保证自己会补上所缺的功课。【详解】1.考查名词。句意:非常抱歉我错过了今天早上的第一节课。结合句意,是指的第一节课,lesson应用单数的形式。故将lessons改为lesson。2. 考查副词比较级。句意:事实上,我早上起得比平时早,因为我把闹钟设在6点而不是7点。根据本句中的than可知此处副词应用比较级形式。故将early改为earlier。3考查连词。句意:然而,当我正要出发时,我发现我的自行车的前轮胎瘪了。when可以和短暂性

    101、动词连用,而while只能和延续性动词连用,故while改为when。4. 考查动词。句意同上。本文讲述的是过去发生的事情,要用一般过去时态。故find改为found。5. 考查冠词。句意:我想乘公共汽车或出租车去学校,但我身上没带钱。take a bus or taxi意为乘公共汽车或出租车,是习惯搭配。故bus前加a。6. 考查过去分词。句意:我不得不沿街找个地方把自行车修理好。短语get sth done 意为“使某物/事被做”,sth与 done 存在逻辑上的动宾关系。故repairing改为repaired。7. 考查名词的数。句意:不幸的是,没有一家自行车修理店在早上营业。否定句中

    102、,any后常接可数名词复数,故将shop改为shops。8. 考查定语从句。句意:这就是我为什么上学迟到的原因。本句为定语从句,关系词指代先行词reason 并在从句中作原因状语,故that改为why。9. 考查固定短语。句意:李老师,请不要担心我的功课,我会补上的,如果有必要我会向老师寻求帮助。worry about意为为担忧,是固定搭配。故with改为about。10. 考查代词。句意同上。指代前文中的lesson应用it。故them改为it。第二节书面表达(满分25分)52. 假如你是李华,为庆祝你校100周年校庆,学生会将举办“我和我的学校”微视频大赛。请你写一封信给来自英国的交换生M

    103、ike,邀请他参加,并告知相关信息,内容包括:1. 作品内容;2. 视频不超过6分钟;3. 作品上传方式和截止时间。注意:1. 词数100左右。2. 可适当增加细节,以使行文连贯。3. 开头与结尾已给出,不计入总词数。参考词汇:周年纪念 anniversary 微视频大赛 micro video contestDear Mike,I am pleased to tell you some good news. _Yours, Li Hua【答案】Dear Jim,I am pleased to tell you some good news. A video contest is going

    104、to be organized in our school soon, and knowing that you are such an expert in filming videos, I am wondering whether you would like to participate.Topics like campus life, family life or the great changes that have taken place in your hometown can be covered in the video, which should not be longer

    105、 than 8 minutes. The deadline is December 10th, 2017, and once you have created your video, you can just upload it to the school website. It is a good chance to prove your talent in filming as well as an opportunity to share your works with more people. I believe you wont regret doing it. Wish you g

    106、ood luck! Yours, Li Hua【解析】【分析】本篇书面表达属于应用文。要求考生给来自英国的交换生Mike写封信,告知对方学生会将举办“我和我的学校”微视频大赛相关信息,并邀请其参加。【详解】1.词汇积累比赛:gamecontest参加:take part inparticipate机会:chanceopportunity和:and as well as2.句式拓展简单句变复合句原句:It is a good chance to prove your talent in filming as well as an opportunity to share your works w

    107、ith more people. I believe you wont regret doing it.拓展句:It is a good chance to prove your talent in filming as well as an opportunity to share your works with more people,which I believe you wont regret doing it.【点睛】高分句型1 Topics like campus life, family life or the great changes that have taken place in your hometown can be covered in the video, which should not be longer than 8 minutes. (运用了which引导的非限制性定语从句)高分句型2 I am wondering whether you would like to participate. (运用了whether引导的宾语从句)

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:广西玉林市第十一中学2022届高三上学期9月份月考英语试题 WORD版含解析.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-377050.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1