广西省北海市2014高考英语阅读理解巩固全程训练(10)及答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 广西 北海市 2014 高考 英语 阅读 理解 巩固 全程 训练 10 答案
- 资源描述:
-
1、广西省北海市2014高考英语阅读理解巩固全程训练(10)及答案阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该选项标号涂黑。【浙江省2014高考英语模拟冲刺卷】AI live in the land of Disney, Hollywood and year-round sun. You may think people in such an attractive and exciting, fun-filled place are happier than others. If so, you have some mistaken ideas about
2、 the nature of happiness.Many intelligent people still consider happiness equal to fun. The truth is that fun and happiness have little or nothing in common. Fun is what we experience during an act. Happiness is what we experience after an act. It is a deeper, more lasting emotion.Going to an amusem
3、ent park or ball game, watching a movie or television, are fun activities that help us relax, temporarily forget our problems and maybe even laugh. But they do not bring happiness, because their positive effects end when the fun ends.I have often thought that if Hollywood stars have a role to play,
4、it is to teach us that happiness has nothing to do with fun. These rich, beautiful individuals have constant access to glamorous parties, fancy cars, expensive homes, everything that spells “happiness”. But in memoir (回忆录) after memoir, famous people expose the unhappiness hidden beneath all their f
5、un depression, alcoholism (酗酒), drug addiction, broken marriages, troubled children and extreme loneliness.Ask an unmarried man why he refuses to get married even though he finds dating to be less and less satisfying. If hes honest, he will tell you that he is afraid of making a commitment (承诺). For
6、 commitment is in fact quite painful. The single life is filled with fun, adventure and excitement. Marriage has such moments, but they are not its most distinguishing features.Similarly, couples that choose not to have children are deciding in favor of painless fun over painful happiness. They can
7、dine out whenever they want and sleep as late as they want. Couples with babies are lucky to get a whole nights sleep or a three-day vacation. I dont know any parent who would choose the word fun to describe raising children.The way people stick to the belief that a fun-filled, pain-free life equals
8、 happiness actually reduces their chances of ever achieving real happiness. If fun and pleasure are equal to happiness, then pain must be equal to unhappiness. But, in fact, the opposite is true More times than not, things that lead to happiness involve some pain.As a result, many people avoid the v
9、ery efforts that are the source of true happiness. They fear the pain unavoidably brought by such things as marriage, raising children, professional achievement, religious commitment and self-improvement.Understanding and accepting that true happiness has nothing to do with fun is one of the most li
10、berating (解放) realizations we can ever come to. It liberates time now we can devote more hours to activities that can truly increase our happiness. It liberates money buying that new car or those fancy clothes that will do nothing to increase our happiness now seems pointless. And it liberates us fr
11、om envy we now understand that all those rich and glamorous people we were so sure are happy because they are always having so much fun actually may not be happy at all. 41. According to the passage, which of the following people are more likely to achieve happiness?A. People living in fun-filled pl
12、aces. B. People taking pains to raise children.C. People living a wealthy life. D. People who are free from responsibility.42. According to the writer, an important role Hollywood stars have to play is to _.A. give audience enough fun B. write memoirs to introduce their livesC. tell people what happ
13、iness is D. show unhappiness beneath fun43. In the writers opinion, marriage _.A. means responsibility B. means the end of fun C. leads to raising children D. leads to less sleep44. Many people fail to enjoy real happiness because _.A. they believe fun is equal to happiness B. they get married and h
14、ave childrenC. they dont have religious beliefs D. they cant free themselves from commitment45. If one understands the nature of happiness, he will _. A. stop seeking fun from daily lifeB. enjoy life by spending all his wealth C. keep himself with his familyD. make more efforts to take responsibilit
15、esPassage A【语篇解读】本文是一篇关于何为幸福的本质的议论文。作者通过阐述fun与happiness的区别向读者表明了自己对于幸福本质的认识。41B【解析】判断题。结合主题及文中的例子,答案应为B。42C【解析】事实细节题。可从语篇第四段的首句得出答案。43A【解析】推理判断题。可从语篇第五段推知。选项中的responsibility实际上中段中commitment的替代词。44A【解析】推理判断题。可从语篇第七段的首句推知。45D【解析】推理判断题。根据全文及最后一段推知。阅读理解-B Boiler rooms are often dirty and steamy, but thi
16、s one is clean and cool. Fox Point is a very new47-unit living building in South Bronx, one of the citys poorest areas. Two-thirds of the people living there are formerly (以前) homeless people, whose rent is paid by the government. The rest are low-income families. The boiler room has special equipme
17、nt, which produces energy for electricity and heat. It reuses heat that would otherwise be lost to the air, reducing carbon emissions(碳排放)while also cutting costs. Fox Point is operated by Palladian, a group that specializes in providing housing and services to needy, people. Palladian received supp
18、ort from Enterprise Community Partners (ECP), which helps build affordable housing by providing support to housing developers. w_w*w.k_s*5_u.c_o mECP has created national standards for healthy, environmentally (环境方面) clever and affordable homes which are called, the Green Communities Standards. Thes
19、e standards include water keeping, energy saving and the use of environmentally friendly building materials. Meeting the standards increases housing construction costs by 2%, which is rapidly paid back by lower running costs. Even the positioning of a window to get most daylight can help save energy
20、.Michael. Bloomberg, New Yorks mayor, plans to create 165,000 affordable housing units for500,000 New Yorkers. Almost 80% of New York Citys greenhouse-gas emissions come from buildings, and 40% of those are caused, by housing. So he recently announced that the citys Department of Housing and Preserv
21、ation and Development (DHPD) , whose duty is to develop and keep the citys supply of affordable housing, will require all its new projects to follow ECPs green standards. w_w*w.k_s*5_u.c_o mSimilar measures have been taken by other cities such as Cleveland and Denver, but New Yorks DHPD is the large
22、st city developer of affordable housing in the country.( ) 1. What is the purpose of describing the boiler room in the first paragraph? w_w w. k#s5_u.c o*mA. To explain the measures the city takes to care for poor people. B. To suggest that affordable housing is possible in all areas.C. To show how
23、the environment-friendly building works.D. To compare old and new boiler rooms.( ) 2. What is an advantage of the buildings meeting the Green Communities Standards? A. Lower running costs. w_w*w.k_s*5_u.c_o mB. Costing less in construction. C. Less air to be lost in hot days.D. Better prices for hom
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
人教初中语文七上《4散文诗两首》PPT课件 (3) (共40张PPT).pptx
