广西省桂林市2016-2017学年高二下学期期末质量检测英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 广西省桂林市2016-2017学年高二下学期期末质量检测英语试题 WORD版含解析 广西 桂林市 2016 2017 学年 高二下 学期 期末 质量 检测 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、广西省桂林市2016-2017学年高二下学期期末质量检测英语试题第卷(共90分)第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1.What does the woman mean?A.She is glad to lend her car. B.She has lent her car to someone. C.She is unwilling to lend her
2、 car.2.How did the mans sister feel yesterday?A.Sad. B.Angry. C.Excited.3.What is the actual color of the dress?A.Green. B.Blue. C.Yellow.4.What will the boy do first?A.Watch TV. B.Go to bed. C.Do homework.5.What is Jane probably going to do?A.Attend evening classes. B.Hire a secretary. C.Buy a comp
3、uter.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或对白,每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置,听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题。每小题5秒钟;听完后,各小题给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段对话,回答第6和第7两个小题。6.What is the woman complaining about?A.She has to work overtime.B.She was not selected to be the manager.C.She doesnt get along wel
4、l with her assistant.7.What does the man advise the woman to do?A.Look for a new job. B.Talk with her boss. C.Ask for leave.听下面一段对话,回答第8和第9两个小题。8.What does the man say about the flat?A.It doesnt need to redecorate. B.It is cheap. C.It is near the subway.9.What is Alice?A.An artist. B.A teacher. C.A
5、student.听下面一段对话,回答第10至第12三个小题。10.When does the woman drink milk?A.Before going to bed. B.After each meal. C.In the morning.11.What does the man prefer to have?A.Tea. B.Milk. C.Soda.12.What is the mans opinion of milk?A.It is better than water if youre thirsty. B.Only children drink a lot of it. C.It
6、 makes people gain weight.听下面一段对话,回答第13至第16四个小题。13.Where does Sally want to go?A.The zoo. B.The London Eye. C.The Covent Garden.14.What is Billy interested in?A.Boats. B.Operas. C.Paintings.15.What does the man suggest the woman do in London?A.Go shopping. B.Enjoy an opera. C.Visit her parents.16.Wh
7、o is the woman speaking to?A.Her father. B.Her husband. C.A tour guide.听下面一段独白,回答第17至第20四个小题。17.Which place will be used for the new market?A.A parking lot. B.The playground. C.The students dining hall.18.At what time will the market begin on Fridays?A.9:00 am. B.10:00 am. C.3:00 pm.19.Who may perfo
8、rm in the market?A.Student bands. B.Music teachers. C.Some farmers.20.What will the first 100 people get on the markets opening day?A.A free meal. B.Tickets to a concert. C.Free desserts.第二部分 阅读理解(共两节,满分30分)第一节(共3篇,10小题,每小题2分,满分20分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。AJoshua,Helmut,and BethlehenzMich
9、elle O.DonovanISBN 9781462058679Life is not easy for nine-year-old Joshua during World War II.Because of his familys Jewish background,they are sent to live in the concentration camps(集中营).Scared and alone,Joshua one day makes friends with a little mouse he calls Bethlehem who becomes his closest fr
10、iend.Encourage Me!Inspirational PoetryGloria CoykendallISBN 9781412027854It is an easy-to-read collection of poems originally written to encourage in faith and to be a cure for chronic depression(长期抑郁)cure to strengthen identity and purpose.Seeking the EdgeDr.Joseph L.RoseISBN 9781462031795Seeking t
11、he Edge provides the tools and techniques to find that edge in ones life-driving readers to achieve success whether in your current job,finding a new job,in education,family,or even hobbies.More Things in HeavenBill BosworthISBN 9780595433582In his More Things in Heaven,Bill Bosworth presents the hi
12、ghlights(最有趣味的部分)of his 83 years of life, including his trips to India and the study of the writings of several great spiritual leaders.More things in Heaven will appeal to anyone who insists on finding the deepest meaning for their existence based on their own experience.Creation,or EvolutionMichae
13、l EbifeghaISBN9781450289023Were humans created,or did they evolve(进化)?How old is the Earth?The debate between science and religion continues to be heated.In Creation or Evolution,Michael Ebifegha examines these two opposed world views within the structure of empirical(实证的)science.1. Who wrote the st
14、ory about a little boy and a little mouse?A. Bill Bosworth. B. Gloria Coykendall.C. Dr.Joseph L.Rose. D. Michelle O.Donovan.2. What kind of readers will probably like reading More Things in Heaven?A. Those who are searching for the meaning of life.B. Those who study the art of writing.C. Those who a
15、re trying to be spiritual leaders.D. Those who like traveling abroad.3. Which of the following books explores the origin of humans?A. Creation or Evolution. B. Seeking the Edge.C. Joshua,Helmut,and Bethlehem. D. More Thin,gs in Heaven.【答案】1. D 2. C 3. A【解析】本文是一篇应用文,由几篇海报组成。1. D细节理解题。题干中出现了“the story
16、 about a little boy and a little mouse”,根据此信息可以查找到Joshua,Helmut,and Bethlehem,进而找到书的作者是Michelle ODonovan,故选择D项。2. C细节理解题。题干中的More Things in Heaven是关键词。据此信息查找到More Things in Heaven,再根据本海报的最后一句“More Things in Heaven will appeal to anyone who insists on finding the deepest meaning for their existence b
17、ased on their own experiences.”可知答案为C。3. A细节理解题。题干中的the origin of humans是关键词。根据这个关键词查找相关的海报,就会发现Creation or Evolution涉及人类的起源,故选择A项。BPappadavada,a popular restaurant in Kochi,India,is urging customers and the community to put their leftover food in a fridge located outside of the restaurant for the h
18、ungry to take.People who are in need of a meal are encouraged to take from the fridge at any time,for any reason.Minu Pauline,who runs Pappadavada,has nicknamed the fridge,which was placed there on March 23 and is shaded by a neighboring tree,tree of goodness.The fridge is open 24 hours a day,seven
19、days a week and stays unlocked.Pauline asks that people write the date they left the food,so those who take know how long its been there.But most food doesnt stay in the fridge for long. In spite of a huge response from the community and plenty of donations,the fridge needs to be brought more in to
20、replace in time.Pauling herself adds around 75% to 80% of food from Pappadavada a day in the fridge.The idea to put a fridge on the street came to Pauline late on night when she saw a lady searching in a dustbin for food.She was especially saddened because that particular night,her restaurant had ma
21、de a ton of food that they could have easily given the woman,instead of her searching for it.She felt like she contributed to waste,and avoiding waste is what Pauline pays her attention to.The only thing I want to say no is that people are actually buying food and putting it in the fridge.But Id rat
22、her people put their food they bought but arent going to eat in the fridge instead of the dustbin,she said.4. What does the underlined part in Paragraph 2 refer to?A. A tree planted on March 23.B. The fridge outside for the hungry to take from.C. The popular restaurant in Kochi,India.D. A neighborin
23、g tree near Pappadavada.5. What does the manager of the restaurant advise in the last paragraph?A. People shouldnt throw foods into dustbin.B. Everyone should always avoid waste.C. People shouldnt buy food for that.D. Everyone should help those in need.6. What is special about Minu Pauline?A. She ru
24、ns her restaurant in a different way.B. She saves food and helps others in a wise way.C. She sets a higher standard to deal with waste.D. She makes the community more friendly to each other.【答案】4. B 5. C 6. B【解析】本文介绍印度有一家餐厅非常受欢迎,这家餐厅在路边放了一台冰箱,鼓励人们把剩饭剩菜放在里面,供饿肚皮的人们取用,称其冰箱为“善心之树”。这个餐馆的经理以明智的方式节约食物和帮助别
25、人。4. B词义猜测题。根据第一段Pappadavada,a popular restaurant in Kochi,India,is urging customers and the community to put their leftover food in a fridge located outside of the restaurant for the hungry to take. 印度有家餐馆在Kochi是受欢迎的,在路边放了台冰箱,现在正鼓励客人还有社区居民把剩菜放入冰箱里供饿肚皮的人们取用。可知第二段which was placed there on March 23 an
26、d is shaded by a neighboring tree,tree of goodness.中划线部分“善心之树”指的是放在路边的冰箱,饥饿的人可以从里面拿东西吃。根据句意选B。5. C推理判断题。根据最后一段The only thing I want to say no is that people are actually buying food and putting it in the fridge.But Id rather people put their food they bought but arent going to eat in the fridge inst
27、ead of the dustbin, “我唯一不推荐的就是人们真去把食物买来放进冰箱里。我宁愿人们是食物买多了又不高兴吃,这样把食物放冰箱而不是直接扔垃圾桶。”根据句意可知答案为C。6. B推理判断题。根据最后一段The only thing I want to say no is that people are actually buying food and putting it in the fridge.But Id rather people put their food they bought but arent going to eat in the fridge instea
28、d of the dustbin, “我唯一不推荐的就是人们真去把食物买来放进冰箱里。我宁愿人们是食物买多了又不高兴吃,这样把食物放冰箱而不是直接扔垃圾桶。”可以看出 她以明智的方式节约食物和帮助别人。根据句意可知答案为B。CWhat do you often do when you wait for a bus or a train at the station?Tom arrived at the bus station quite early for Paris bus.The bus for Paris would not leave until five to twelve.He s
29、aw a lot of people waiting in the station.Some were standing in line,others were walking around.There was a group of schoolgirls.The teacher was trying to keep them in line.Tom looked around but there was no place for him to sit.He walked into the station cafe.He looked up at the clock there.It was
30、only twenty to twelve.He found a seat and sat down before a large mirror on the wall.Just then,Mike,one of Toms workmates,came in and sat with Tom. What time is your bus?asked Mike.Theres plenty of time yet,answered Tom.Well,Ill get you more tea then, said Mike.They talked while drinking.Then Tom lo
31、oked at the clock again.Oh!Its going backward!he cried.A few minutes ago it was twenty to twelve and now its half past eleven.Youre looking at the clock in the mirror,said Mike.Tom was so sad.The next bus was not to leave for another hour.Since then Tom has never liked mirrors.7. Why did Tom go into
32、 the station cafe?A. It was quite early and he couldnt find a seat in the station.B. Mike asked him to have a cup of tea together.C. He wanted to have a drink with his workmate there.D. He didnt like to stay with the schoolgirls.8. What time was it in fact when Tom looked at the clock in the mirror?
33、A. Half past eleven. B. Twenty to twelve.C. Half past twelve. D. Half past one.9. From the story we know that when we look at a clock in a mirror,we will find .A. its going slower B. its going fasterC. the time is right D. its going backward10. Which is the following is the best title of the story?A
34、. Not a Careful Man B. The Clock in the MirrorC. Being Late for a Bus D. The Mirror of the Station【答案】7. A 8. C 9. D 10. B【解析】本文故事告诉我们,从镜子里看时间是错误的,时间在倒退。7. A推理判断题。Tom arrived at the bus station quite early for Paris bus.The bus for Paris would not leave until five to twelve. Tom looked around but th
35、ere was no place for him to sit.可知他到达车站早,并在车站不能找到一个座位,所以去了咖啡馆。根据句意可知选A。8. C9. D推理判断题。根据故事中Tom从镜子里看时间,错把十二点半看成了十一点半,说明在镜子里看时间,它正在倒退。根据句意可知选D。10. B主旨大意题。通过本文故事从镜子了看时间,结果看到的是错误时间,特别是根据最后一段Youre looking at the clock in the mirror,said Mike.Tom was so sad.The next bus was not to leave for another hour.Si
36、nce then Tom has never liked mirrors.可知文章主题应该是“镜子里的钟表”。第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。选项中有两项为多余选项。How to Care for Your Ears?Ears not only let us hear,but they also play a role in maintaining our balance,which is vital to our ability to function in daily life.Yet,we ign
37、ore them.We cant even see our ears,except in a mirror.We take it for granted what they do for us day in and day outuntil we notice something wrong,such as when an earache strikes or when we start having to ask people to repeat what they say._11_Clean your ear with a washclothcovered finger only.Neve
38、r put anything inside your ear canal,including cotton swabs(药签)._12_Leave earwax(耳垢)alone.Wax is your ears way of eliminating(消除)anything foreign that gets into the ear canal._13_If you find you have too much earwax,use a few drops of earwax remover in the canal.After a few minutes,wash the ear with
39、 warm water.Avoid noisy places.Rock concerts and construction sites are just a few places that frequently have noise levels that can damage hearing.Any place where you have to shout to be heard should be avoided._14_Be careful not to play MP3 too loud,especially if using earphone.Be careful with ill
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-377202.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2020-2021学年新高考语文(人教版)一轮复习课件:第1部分 专题 4 关键能力 第1讲 把握小说要素准解综合选择题 .ppt
