河北省唐山市遵化市2020-2021学年高二上学期期中考试英语试卷 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河北省唐山市遵化市2020-2021学年高二上学期期中考试英语试卷 WORD版含解析 河北省 唐山市 遵化市 2020 2021 学年 上学 期中考试 英语 试卷 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、遵化市20202021学年度第一学期期中考试高二英语试卷注意事项:本试卷分第卷(选择题)和第卷(非选择题)两部分,第卷第1至9页,第卷10至12页。本试卷共150分,考试时间120分钟。1、答第卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号、考试科目用铅笔填涂在答题卡上。每小题选出答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需要改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。不能答在试卷上。2、第卷答案一律写在试卷上。交卷时只交答题卡和第卷。第I卷(共95分)第一部分听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题
2、;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1.What is the woman going to do tomorrow? A.Go fishing. B.Go out with a friend. C.Go to the hospital.2.How will the woman get to the museum? ABy taking a shortcut(捷径).B.By taking the subway.C.By walki
3、ng through the park.3.Where will the woman go on vacation? A.To New York City. B.To Los Angeles. C.To Burbank.4.Who is Mike? A.Miguels friend. B.Melvins friend. C.The girls brother.5.What do the speakers mainly talk about? A.The mans hair. B.A photo of the man.C.The womans new hairstyle.第二节听下面5段对话或独
4、白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6.Why does the man say it wasnt easy to win the match? A.The visiting team was really strong.B.The best player on his team didnt play.C.The coach of the visiting team was very
5、good.7.When is the mans next match? A.This Friday. B.Next Monday. C.Next Friday.听第7段材料,回答第8、9题。8.How does the man know its the womans first match? A.She is wearing a soccer shirt.B.She isnt sure who is playing.C.She doesnt know the teams colors.9.What does the man give the woman? A.A different shirt
6、. B.A scarf. C.Some face paint.听第8段材料,回答第10至12题。10.Whats the relationship between the speakers? A.Classmates. B.Teacher and student. C.Father and daughter.11.What is the last test that the woman failed? A.Greek history. B.The Mongol Empire. C.The Roman Empire.12.Why does the man think the woman will
7、 do better on the next test? A.He will help her study.B.She doesnt want to take the class again.C.Shell be studying her own countrys history.听第9段材料,回答第13至16题。13.What will Lucy mainly do during the summer vacation? A.Go traveling.B.Work in a hotel.C.Take courses for college.14.What does Lucy want to
8、do at her friends house? A.Read books. B.Watch movies. C.Go swimming.15.How long will Lucy stay in Canada? A.Two weeks. B.Three weeks. C.Four weeks.16.Who can show Lucy around in Canada? A.Her aunt. B.Her friend. C.Her cousins.听第10段材料,回答第17至20题。17.How many items does each team need to find? A.20. B.
9、14. C.4.18.How will the teams know where to go? A.All locations are listed in the book.B.There are clues at each location.C.There are directions inside the envelope.19.What does every team receive in the beginning? A.Several letters with instructions.B.A map with different items.C.Some money.20.How
10、many participants were there last year? A.Around 250. B.Around 500. C.Around 1000.第二部分 阅读理解(共两节;满分35分)第一节(共10小题;每小题2.5分,满分25分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AYou may have heard of the Red Cross. It is an organization that helps people who are in need. It may be because of a flood, a wa
11、r or an earthquake. No matter how bad the situation is, it will always be there to help! But it hasnt always been this way. For example, in the United States, but for the passion (热情) of a woman named Clara Barton, the American Red Cross may have never been formed!When Clara was young, she was very
12、shy. One day when she was 11 years old, her elder brother, David, was badly injured. He was ill for two years. Clara cared for him the whole time. Through this experience she learned something very valuable about herself. She found out that she came alive when she cared for others.Soon, Clara began
13、taking care of injured animals. Neighbors began bringing their pets to her. And almost always, she made them better. When she was older, she became a nurse in the American Civil War and she helped save hundreds of soldiers.After the Civil War, Clara went to Europe for a holiday. But that did not las
14、t long. Soon she began caring for soldiers in battle once again! But this time, she learned about an organization called the Red Cross which worked alongside her on the battlefield. Its task was to help those who needed it most.She believed that the Red Cross was badly needed in America. Over severa
15、l years, she asked different Presidents to bring the Red Cross to America. They all said no. But then, thanks to her persistence, one of the Presidents changed his mind! And the American Red Cross was born.1. What is the second paragraph mainly about?A. Who Clara cared about most.B. Why Clara liked
16、to care for others.C. What Clara did for the Red Cross.D. How Clara discovered her own value.2. Clara first learned about the Red Cross when she _.A. took a holiday in EuropeB. cared for her brotherC. helped injured soldiers in EuropeD. worked as a nurse in the American Civil War3. Which of the foll
17、owing can replace the underlined word “persistence” in the last paragraph?A. Encouragement.B. Determination.C. Bravery.D. Achievement.【答案】1. D 2. C 3. B【解析】这是一篇说明文。文章主要讲述了美国红十字会是怎样建立的。【1题详解】段落大意题。根据文章第二段的主要内容尤其是最后一句She found out that she came alive when she cared for others.(她发现照顾别人时她很有活力)可知,本段主要讲述了
18、通过照顾弟弟Clara发现了自身的价值照顾别人。故选D。【2题详解】细节理解题。根据第四段中After the Civil War, Clara went to Europe for a holiday. But that did not last long. Soon she began caring for soldiers in battle once again! But this time, she learned about an organization called the Red Cross.可知,Clara去欧洲度假,但是没过多久她开始在战场上照顾受伤的战士,就在那时她知道
19、了红十字会这个组织。也就是她在欧洲帮助受伤士兵的时候知道了红十字会这个组织。故选C。【3题详解】词义猜测题。根据划线部分的前一句以及所在句子Over several years, she asked different Presidents to bring the Red Cross to America, They all said no. But then, thanks to her persistence, one of the Presidents changed his mind!可知,多年以来Clara请求不同的美国总统建立红十字会,但是他们都拒绝了,多亏了她的persiste
20、nce,一个总统改变主意,同意建立红十字会。结合句意,尤其是Over several years,推测划线词的意思为“决心,坚持”。故选B项。BBinge-watching (追剧) your favorite TV series is bad for your brain. Dr. Randall Wright, based in Texas, said the need to watch episode (集) after episode has a similar influence on the brain to gambling (赌博).Whats more, it often l
21、eads to social loneliness, snacking on junk food and a shortage of exercise and sleep, which, over time, is bad for the brain.When you let auto play start the next episode, you can find out what happens next and your brain receives good feedback, Dr. Wright wrote in an article. This right-away satis
22、faction is similar to gambling where even after a win, you are not satisfied and want to continue playing. With binge-watching, you are not satisfied with stopping after episode five and want to continue watching.This cycle coupled with the snacking and the long time sitting can lead to unhealthy ch
23、anges in your brain and body over time.Dr.Wright said, “Binge-watching itself is not bad. It becomes problematic when you are watching a third, fourth or fifth episode instead of doing healthy activities.” But he said it is possible to avoid the bad influence of binge-watching with four tips, includ
24、ing staying away from salty, fatty, calorific foods, exercising before a binge-watching, setting an alarm for sleep and balancing TV viewing with socializing.If you add these tips to your binge-watching practice, you can create lasting healthy habits and still enjoy the now-and-then binge-watching t
25、ime without hurting your brain.4. In what way is binge-watching like gambling?A. The long time sitting.B. The changes of feeling.C. The snacking on junk food.D. The immediate satisfaction.5. What is paragraph 3 mainly about?A. The tips on how to develop a healthy lifestyle.B. The reasons why binge-w
26、atching is problematic.C. The ways to keep away from binge-watching.D. Dos and donts of binge-watching.6. What may be the best title of the passage?A. Ill Health: The Result of AddictionB. Healthy Habits: A Must of A Better LifeC. Binge-watching: A Killer of Your BrainD. TV-Viewing: Gradual Harm on
27、Your Health【答案】4. D 5. C 6. C【解析】这是一篇说明文。有研究表明沉迷于你最喜欢的电视剧对你的大脑有害,文章介绍了沉迷追剧的危害以及避免沉迷于电视的方法。文章指出养成持久健康的习惯,还能享受不时的追剧而不伤大脑。【4题详解】细节理解题。根据第二段中“This right-away satisfaction is similar to gambling where even after a win, you are not satisfied and want to continue playing.(这种即时的满足感类似于赌博,即使赢了,你也不满意,想要继续玩下去)”
28、可知,追剧在即时的满足感方面就像赌博。故选D。【5题详解】主旨大意题。根据第三段中“But he said it is possible to avoid the bad influence of binge-watching with four tips, including staying away from salty, fatty, calorific foods, exercising before a binge-watching, setting an alarm for sleep and balancing TV viewing with socializing.(但他表示,
29、有四点建议可以避免追剧的不良影响,包括远离高盐、高脂肪和高热量的食物,在沉迷于电视前运动,设定睡眠闹钟,以及在看电视和社交之间保持平衡)”可知,第三段的主要内容是避免沉迷于电视的方法。故选C。【6题详解】主旨大意题。根据文章主要内容可知,本文主要说明了有研究表明沉迷于你最喜欢的电视剧对你的大脑有害,文章介绍了沉迷追剧的危害以及避免沉迷于电视的方法。文章指出养成持久健康的习惯,还能享受不时的追剧而不伤大脑。再结合第一段中“Binge-watching your favorite TV series is bad for your brain.(沉迷于你最喜欢的电视剧对你的大脑有害)”可知,C选项
30、“追剧:大脑杀手”最符合文章标题。故选C。CCall it a mobility system or a wheelchairit can be seen at the Tokyo airport moving on its own.It is helping with social distancing while fighting the spread of the coronavirus. It also helps older passengers and those who otherwise need assistance walking the last few steps to
31、 the boarding gate.The mobility system seats one person and runs on its own without hitting anything. It has a pre-programmed path of about 600 meters at Tokyos Haneda International Airport. It was shown on Monday by WHILL, the company behind the technology.WHILL Chief Executive Satoshi Sugie said r
32、obotics and self-driving technology reduce the need for a human at the wheel. They are good for these times of living with coronavirus. The ride lasts several minutes. It travels from the security area to the boarding gate at a speed of 3.5 kilometers per hour. But many people hope the technology ca
33、n help in other places, such as hospitals or parks. The technology uses sensors and cameras to see a clear path and avoid hitting those walking toward it. It could also help Japan free up laborers. Japan, like many other nations, suffers from a labor shortage. The technology could free a worker to d
34、o another job.Tests have been carried out at several airports since last year, including John F. Kennedy International Airport in New York. The company hopes to put it in airports around the world.The person on the machine can start or stop it through a simple controller .It runs on batteries and is
35、 programmed to return to where it started when its passenger gets off Anyone needing help walking long distances can use it at Terminal One at Haneda airport. It is called the last-mile mobility, says WHILL.7. What do we know about the mobility system?A. It can seat more than one person.B. It runs w
36、ith the assistance of a controller.C. It helps older passengers to the boarding gate.D. It has a flexible path of about 600 meters.8. What does they” in Paragraph 3 refer to?A. Humans at the wheel.B. The needs for human beings.C. These times of living with coronavirus.D. Robotics and self-driving te
37、chnology.9. What plays an essential part in the technology?A. Sensors and cameras.B. The speed of the machine.C. The path of the ride.D. The distance of the ride.10. What can we infer from the last two paragraphs?A. The system runs completely on its own.B. The system has been put into use in the US.
38、C. WHILL will continue to test the system in airports worldwide.D. The system is controlled by a passenger to return to the start.【答案】7. C 8. D 9. A 10. C【解析】这是一篇说明文。文章主要介绍了在新冠肺炎时期新发明的一种机场载人移动系统,它有助于保持社会距离,同时对抗冠状病毒的传播。它还可以帮助年长的乘客和那些在走最后几步到登机口时需要帮助的人。文章介绍了这个系统的工作方式以及好处。【7题详解】细节理解题。根据第一段最后一句It also he
39、lps older passengers and those who otherwise need assistance walking the last few steps to the boarding gate.可知它还可以帮助年长的乘客和那些在走最后几步到登机口时需要帮助的人。由此可知,移动系统可以帮助年长乘客登机。故选C。【8题详解】词句猜测题。根据第三段第一句WHILL Chief Executive Satoshi Sugie said robotics and self-driving technology reduce the need for a human at the
40、wheel.可知WHILL首席执行官Satoshi Sugie表示,机器人技术和自动驾驶技术降低了对人类驾驶的需求。由此可知,在这些“与冠状病毒一起生活”的时代,机器人技术和自动驾驶技术是有益的。即they指代“机器人和自动驾驶技术”。故选D。【9题详解】细节理解题。根据第三段中The technology uses sensors and cameras to see a clear path and avoid hitting those walking toward it.可知该技术利用传感器和摄像头看到清晰的道路,并避免撞到那些走向它的人。由此可知,传感器和摄像机在这项技术中起着至关重
41、要的作用。故选A。【10题详解】推理判断题。根据倒数第二段Tests have been carried out at several airports since last year, including John F. Kennedy International Airport in New York. The company hopes to put it in airports around the world.可知自去年以来,包括纽约肯尼迪国际机场在内的多个机场都进行了测试。该公司希望将其推广到世界各地的机场。由此可推知,WHILL公司将继续在世界各地的机场测试这个系统。故选C。第二
42、节 七选五(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。(答题卡上若选E填涂AB; F填涂AC; G填涂AD)Study Tips for ExamsIt happens at times that you study for whole nights before an exam but still fail to remember a word in the actual paper. _11_ The following are a few study tips for exams, which will help
43、you to answer your papers with confidence._12_ It is better to have all the study material with you before you start reading. This not only includes your texts and notes but also things like a dictionary and reference books with you.Study in advance. _13_ What most of the students do is to study onl
44、y the so-called important points. As a result, even if the paper is easy, you get a low score. So start studying at least a month before the exams. If time does not permit you to learn your lessons, at least go through them regularly.Understand the lessons. Do not just recite the answers. Try to und
45、erstand what you are reading for this is the best method for good recall at the time of exams. The major disadvantage of reciting the answers is that even if you forget one word of the answer during your examination, you are likely to go completely bank. _14_Follow some effective study skills. There
46、 are some easy ways to study well, like reading the lesson casually, at least twice. _15_ When you start reading for the second time, read those underlined points first and then the rest of the text. Before going to exams, read only the underlined points. This is one of the last minute study tips fo
47、r exams.A. Set down the study material beforehand.B. Collect the study material.C. But how do you deal with the pressure in study?D. This happens because of improper planning and too much stress.E. And while reading, mark the important points with a pencil and move on.F. The most common mistake that
48、 students make is that they start studying a day or two before exams!G. Instead of this, if you understand the lesson well, you can write the answer on your own at any time.【答案】11. D 12. B 13. F 14. G 15. E【解析】本文是一篇选句填空,文章主要介绍了几种高效的为考试而复习的方法。【11题详解】根据前文It happens at times that you study for whole ni
49、ghts before an exam but still fail to remember a word in the actual paper.可知,有时你在考试前学了一整晚却一个单词都没记住。D项This happens because of improper planning and too much stress.(这种情况的发生是因为没有适当的计划和压力过大。)解释前文这种现象发生的原因,故选D项。【12题详解】根据后文It is better to have all the study material with you before you start reading.可知,在
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-377998.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
