分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 28

类型上海市杨浦区控江中学2021-2022学年高二英语下学期期中考试试卷(Word版附解析).docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:378580
  • 上传时间:2025-11-29
  • 格式:DOCX
  • 页数:28
  • 大小:211.99KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    上海市 杨浦区 中学 2021 2022 学年 英语 学期 期中考试 试卷 Word 解析
    资源描述:

    1、上海市控江中学 2021 学年第二学期高二年级期中英语试卷(满分 150 分)I. Listening Comprehension (30 分) Section A (10 分) Directions: In Section A, you will hear ten short conversations between two speakers. At the end of each conversation, a question will be asked about what was said. The conversations and the questions will be s

    2、poken only once. After you hear a conversation and the question about it, read the four possible answers on your paper, and decide which one is the best answer to the question you have heard. 1. A. See a film with the man. B. Offer the man some help. C. Listen to some great music. D. Say thanks to t

    3、he man. 2. A. At 1:00 pm. B. At 3:00 pm. C. At 4:00 pm. D. At 5:00 pm. 3. A. On his way. B. In a restaurant. C. At home. D. On a train. 4. A. A guy stole his clothes. B. He found his clothes ugly. C. Someone said he was ugly. D. The clothes in the supermarket are ugly. 5. A. Ask for something cheape

    4、r. B. Buy the vase she really likes. C Protect herself from being hurt. D. Bargain with the shop assistant. 6. A. 147 pounds. B. 150 pounds. C. 153 pounds. D. 163 pounds. 7. A. To get a haircut. B. To attend a party. C. To do some shopping. D. To drive her home. 8. A. Use a computer in the lab. B. T

    5、ake a chemistry course. C. Help him revise his report. D. Get her computer repaired. 9. A. It spoke highly of the mayor. B. It misinterpreted the mayors speech. C. It made the mayors view clearer. D. It carried the mayors speech accurately. 10. A. Germany. B. France. C. West Africa. D. Spain. Sectio

    6、n B (20 分) Directions: In Section B, you will hear two short passages and one longer conversation, and you will be asked three questions on each of the passages and the conversation. The passages and the conversation will be read twice, but the questions will be spoken only once. When you hear a que

    7、stion, read the four possible answers on your paper and decide which one would be the best answer to the question you have heard. Questions 11 through 13 are based on the following passage. 11. A. He was Ms. Beachs neighbor. B. He used to work at Ms. Beachs bookstore. C. He has followed Ms. Beachs w

    8、ay of doing business. D. He came from Britain. 12. A. She died. B. The Germans made her give it up. C. Her business went from bad to worse. D. She decided to start a new business. 13. A. In 1951. B. In 1962. C.1964 D. In 1919. Questions 14 through 16 are based on the following passage. 14. A. 0.1 cm

    9、. B. 1 cm. C. 0.01 mm. D. 0.1 mm. 15. A. There was a hole in it. B. It got hurt by something hard. C. It went off Bill Beavers eye. D. It sometimes didnt work well. 16. A. It was made by hand. B. It was made by a special robot. C. There was some blood during the operation. D. The doctors didnt take

    10、part during the operation. Questions 17 through 20 are based on the following conversation. 17. A. It could be done with good grades. B. It couldnt be done. C. It was very difficult. D. It was boring. 18. A. He didnt like physical education. B. He had so little physical energy. C. He was unable to s

    11、it still in class. D. He cant use skateboard at school. 19. A. He had a different school. B. He let students plan P. E. classes on their own. C. He was kind to every student. D. He showed some techniques during classes. 20. A. It was robot-like with new tricks. B. He was more professional. C. He cre

    12、ated it by himself. D. It is smoother than others. II. Grammar & Vocabulary (25 分) Section A (10 分) Directions: After reading the passage below, fill in the blanks to make the passage coherent and grammatically correct. For the blanks with a given word, fill in each blank with the proper form of the

    13、 given word; for the other blanks, use one word that best fits each blank. Young Chinese Take a Stand Against Pressure of Life by Lying DownYoung Chinese are rebelling against society through a simple act of resistance: lying down. Examples of the “tangping”, or “lying flat,” way of life _1_ (includ

    14、e) not getting married, not having children, and refusing to work extra hours or to hold a job at all. “I stay at home and sleep and watch television series. Sometimes I go out for walks, read books and just think a lot,” said Daisy Zhang, who described herself as “lying flat” for the last two weeks

    15、 _2_ leaving her job in the film industry in Wuxi. “Tangping” _3_ (emerge) over the last few months as the rallying call (口号) of Chinese millennials who have had enough of the rat race. Some compare them to the 1950s Beat Generation in the United States. _4_ call their behavior a form of nonviolent

    16、resistance or “ideological emancipation (解放)” from consumerism. Supporters portray it as a rejection of struggle and endless striving. Critics say it is defeatist. “People realize there is no upward mobility,” said Yicheng Wang, a PhD student in political science at Boston University. “My life is li

    17、ke this. It will always be like this.” The term developed after an April post on the Tieba forum, _5_ the author, unemployed for the last two years, described a low-effort, low-cost lifestyle _6_ (consist) of just a few months work out of the year. “Lying flat is my sophistic (诡辩的) movement,” he wro

    18、te, referring to the Greek philosopher Diogenes, who was known for living in a barrel. He posted a picture of himself lying in bed in the middle of the day with the curtains _7_(draw). In the following weeks, a “lying flat” group on the online forum Douban increased to 9,000 members. Internet users

    19、identified themselves as “lying flatists,” posting photos of cats and seals lying flat on their back. But _8_ tangping gained popularity, it also drew a level of criticism. Nanfang Daily called the philosophy “shameful.” Global Times made light of it, describing “lying flat” as “not a serious philos

    20、ophy.” The Youth League pointed out that young medical workers on the front lines during the pandemic “never chose _9_(lie) down.” For Zhang in Wuxi, lying flat is not about giving up or withdrawing from society. “Many people want to lie down because 996 is too tiring,” she said, referring to the in

    21、famous hours common in Chinas tech industry, where staff _10_ (expect) to work from 9 a.m. to 9 p.m., six days a week. The philosophy is also about giving oneself a break.【答案】1. include 2. after 3. has emerged 4. Others 5. where 6. consisting 7. drawn 8. as 9. to lie 10. are expected【解析】【导语】这是一篇说明文,

    22、文章讲述了网络流行语“躺平”,它起源于4月份一个失业2年的人在贴吧上描述的“躺平”生活,后来在年轻人中逐渐演化成“低努力、低消费”的一种生活态度,年轻人通过“躺平”反抗生活压力。【1题详解】考查时态和主谓一致。句意:“躺平”的生活方式包括不结婚、不生孩子、不买房、不买车、不加班或根本不工作。分析句子可知,空处是谓语动词,句子是描述事实,应用一般现在时,主语Examples是名词复数,故谓语动词用原形。故填include。【2题详解】考查介词。句意:“我在家睡觉,看电视,有时会出去走走、读书,思考”,Daisy Zhang说,她辞去了江苏无锡电影行业的工作后,过去两周她一直处于“躺平”状态。结合

    23、句意可知,此处指“辞去了江苏无锡电影行业的工作后,过去两周她一直处于躺平状态”,应用介词after,表示“在以后”。故填after。【3题详解】考查时态和主谓一致。句意:过去几个月,躺平成为中国千禧一代的口号,他们已经受够了激烈的竞争。由时间状语“over the last few months”可知,句子应用现在完成时,主语“Tangping”表示单数意义,助动词用has。故填has emerged。【4题详解】考查代词。句意:另一些人则称他们的行为是一种“非暴力抵抗”或是从消费主义中“思想解放”。由上一句的“Some compare them”可知,此处是固定结构“someothers”,

    24、表示“一些人另一些人”。首字母应大写。故填Others。【5题详解】考查定语从句。句意:这个词源于今年4月在贴吧论坛上的一篇帖子,帖子中,作者在过去2年处于失业状态,描述了一种不努力、低成本的生活方式,一年只工作几个月。分析句子可知,空处引导非限制性定语从句,先行词是post,表示抽象的地点,关系词在从句中作地点状语,应用关系副词where引导。故填where。【6题详解】考查现在分词。句意:这个词源于今年4月在贴吧论坛上的一篇帖子,帖子中,作者在过去2年处于失业状态,描述了一种不努力、低成本的生活方式,一年只工作几个月。分析句子可知,consist为非谓语动词,无被动形式的动词consist

    25、和lifestyle之间是主谓关系,应用现在分词主动表被动,作后置定语。故填consisting。【7题详解】考查过去分词。句意:他上传了一张拉上窗帘,自己中午躺在床上的照片。此处是“with+宾语+宾语补足语”结构,动词draw和宾语the curtains之间是动宾关系,应用过去分词表被动,作宾语补足语。故填drawn。【8题详解】考查时间状语从句。句意:但随着“躺平”越来越流行,它也招致了一定程度的批评。结合句意可知,此处指“随着”,用as引导时间状语从句。故填as。【9题详解】考查动词不定式。句意:共青团指出,奋战在疫情第一线的年轻医务工作者“从未选择躺平”。choose to do

    26、sth.选择做某事,固定短语,故填to lie。【10题详解】考查时态、语态和主谓一致。句意:“很多人想躺平,因为996太累了”,她说,996是指中国科技行业常见的臭名昭著的工作时间,员工要从早9点工作到晚9点,每周工作6天。分析句子可知,空处是非限制性定语从句的谓语部分,结合主句时态可知,从句用一般现在时,主语staff和动词expect之间是被动关系,故用一般现在时的被动语态,主语staff (全体员工,工作人员)表示复数意义,be动词用are。故填are expected。Section B (15 分) Directions: Fill in each blank with a pro

    27、per word chosen from the box. Each word can be used only once. Note that there one word more than you need. A. starring B. matured C. lengths D. specifically E. mission F. typical G. shifts H. uncovering I. evaluative J. previously K. reception RED Re-Released: Now We Begin AgainTAYLOR SWIFT cant st

    28、op breaking the internet. On November 12, the Grammy award-winning singer-songwriter released Red (Taylors Version), a rerecording of her honored 2012 album Red, as part of her ongoing _11_ to regain ownership of her early music. While the original album included 16 tracks, Red (Taylors Version) off

    29、ers an epic 30 tracks, including nine _12_ unreleased songs. After dropping the new album, Swift also released her directorial debut (首演) in the form of a short film All Too Well, named after the fifth track on the record and _13_ herself, actor Dylan OBrien and Stranger Things star Sadie Sink. By t

    30、he time this article was finished, it had acquired more than 22.5 million views on YouTube. Swift made history with the release of Red (Taylors Version) on November 12, breaking the record for the most-streamed album in a day by a female artist and the most-streamed female in a day on Spotify. Among

    31、 music critics, the_14_ was also largely positive. Awarding the album five stars, Rolling Stones Rob Sheffield described the project as “a tribute (致敬) to how far shes traveled, but it makes you even more excited for where shes heading next.” Writing _15_ about the long-lost 10-minute version of “Al

    32、l Too Well,” the music critic said Swift “takes her own masterpiece, tears it all up, breaks it like a promise, and rebuilds it into a new heartbreak epic, twice as long and twice as mad.” In a four-star review, multimedia producer Hannah Mylrea says 31-year-old Swifts _16_ vocals (歌唱部分) are the mos

    33、t significant change. “You hear it clearest on the spoken-word moments, like the withering put-down (令人羞愧的吐槽) in We Are Never Ever Getting Back Together : With some indie (独立制作) record thats much cooler than mine, ” she writes, before adding that “Its the sort of eye-roll moment _17_ of being a youn

    34、g adult, and while delivered with passion in its creation, in these moments the _18_ in Swifts lyricism (抒情方式) and vocals in the 10 years since Red was first released are obvious.” Taylor has been open about why shes gone to such _19_ to re-record her music and why these new releases mean so much to

    35、 her. “Artists should own their own work for so many reasons, but the most screamingly obvious one is that the artist is the only one who really knows that body of work,” she wrote in a social media post earlier this year. Following the release, Swift thanked fans for inspiring her to recover posses

    36、sion of her art, telling her 89 million Twitter followers: “It never would have been possible to go back and remake my previous work, _20_ lost art and forgotten jewels along the way if you hadnt encouraged me. Red is about to be mine again, but it has always been ours. Now we begin again.”【答案】11. E

    37、 12. J 13. A 14. K 15. D 16. B 17. F 18. G 19. C 20. H【解析】【导语】这是一篇说明文。文章主要介绍了格莱美获奖歌手泰勒斯威夫特发行了红色音乐专辑的情况。【11题详解】考查名词。句意:11月12日,这位格莱美获奖歌手兼词曲作者发行了红色,重新记录了她2012年的专辑红色,这是她重新获得早期音乐所有权的持续使命的一部分。根据下文“to regain ownership of her early music.(重新获得早期音乐所有权)”可知,重新获得早期音乐所有权是她的任务或使命,所以此处用mission表示“任务、使命”,符合语境。故选E项。【

    38、12题详解】考查副词。句意:原版专辑包含16首歌曲,而红(泰勒版)则提供了30首史诗般的歌曲,其中包括9首之前未发行的歌曲。根据空格后的“unreleased songs(未发行的歌曲)” 可知,此处,应该用副词previously表示“先前”未发行的歌曲,符合语境。故选J项。【13题详解】考查动名词。句意:在发布新专辑后,斯威夫特还发布了她的导演处女作短片All Too Well,以专辑中的第五首歌命名,由她自己、演员迪伦奥布莱恩和怪奇物语主演赛迪辛克主演。根据空格后的这些演员的名字,再分析句意可知,此处是指由她本人和这些演员一起担任主演,所以此处用starring表示“领衔主演” 符合语境

    39、。故选A项。【14题详解】考查名词。句意:在音乐评论家中,反响也大体上是积极的。根据下文的“largely positive(大体上是积极的)”可知,此处用reception表示“反响”是积极的,符合语境。故选K项。【15题详解】考查副词。句意:这位乐评人特别提到了失传已久的10分钟版All Too Well,她说斯威夫特“拿出自己的杰作,撕得粉碎,像承诺一样打破它,然后重新构建成一部新的心碎史诗,两倍长,两倍疯狂。”根据空格后的“long-lost(失传已久)”可知,此处应该是“特别”提到失传已久的版本,符合语境。故选D项。【16题详解】考查形容词。句意:多媒体制作人汉娜迈雷亚(Hannah

    40、 Mylrea)在一篇四星评论中表示,31岁的斯威夫特成熟的嗓音是最重要的变化。根据空格后的vocals可知,此处用matured来表示“成熟的” 嗓音,符合语境。故选B项。【17题详解】考查形容词。句意:“一些独立唱片比我的酷多了,”她写道,然后补充说,“这是一个年轻人典型的眼花缭乱的时刻,虽然在创作中充满激情,但在这些时刻,斯威夫特的抒情诗和声乐在红色首次发行后的10年里发生了明显的变化。”根据下文“of being a young adult(作为一个年轻人)”可知,此处用typical与of搭配,表示年轻人“典型的”特征。符合语境。故选F项。【18题详解】考查名词。句意:同上。分析句意

    41、,再根据空格后的“in Swifts lyricism(在斯威夫特的抒情方式方面)”可知,此处用shifts表示抒情方式的“变化、转化”,符合语境。故选G项。【19题详解】考查名词。句意:泰勒公开了为什么她如此努力地重新录制她的音乐,以及为什么这些新专辑对她来说如此重要。分析句意可知,此处用go to such lengths to do sth表示“竭尽全力做某事”。故选C项。【20题详解】考查动名词。句意:“如果不是你鼓励我,我永远不可能回到过去重新制作我以前的作品,在途中发现失落的艺术品和被遗忘的珠宝。红色又将是我的,但它一直都是我们的。现在我们重新开始。”根据空格后的“lost art

    42、 and forgotten jewels along the way(遗失的艺术品和被遗忘的珠宝) ”可知,此处用uncovering表示“发现”遗失的艺术品和珠宝,符合语境。故选H项。III. Reading comprehension (45 分) Section A (15 分) Directions: For each blank in the following passages there are four words or phrases marked A, B, C, and D. Fill in each blank with the word or phrase that

    43、 best fits the context. In a time of low academic achievement by children in the United States, many Americans are turning to Japan, a country of high academic achievement and economic success, for possible answers. _21_, the answers provided by Japanese preschools are not the ones Americans expecte

    44、d to find. In most Japanese preschools, _22_ little emphasis is put on academic instruction. In one investigation, 300 Japanese and 210 American preschool teachers, child development specialists and parents were _23_ various aspects of early childhood education. Only 2 percent of the Japanese respon

    45、dents listed “to give children a good start _24_” as one of their top three reasons for a society to have preschools. _25_, over half the American respondents chose this as one of their top three choices. To prepare children for successful careers in first grade and beyond, Japanese schools do not t

    46、each reading, writing, and mathematics, but rather skills such as persistence, concentration and the ability to function as a member of a _26_. The vast majority of young Japanese children are taught to read _27_ by their parents. In the recent _28_ between Japanese and American preschool education,

    47、 91 percent of Japanese respondents chose providing children with a group experience as one of their top three reasons for a society to have preschools. Sixty-two percent of the more individually oriented Americans _29_ group experience as one of their top three choices. A/An _30_ on the importance

    48、of the group seen in Japanese early childhood education continues into elementary school education. Like in America, there is _31_ in Japanese early childhood education. Some Japanese kindergartens have _32_ aims, such as early musical training or potential development. In large cities, some kinderg

    49、artens are _33_ universities that have elementary and secondary schools. Some Japanese parents believe that if their young children attend a university-based program, it will increase the childrens chances of _34_ being admitted to top-rated schools and universities. Several more progressive program

    50、s have _35_ free play as a way out for the heavy intellectualizing in some Japanese kindergartens.21. A. InsteadB. HoweverC. FurthermoreD. Meanwhile22. A. surprisinglyB. primarilyC. strangelyD. expectedly23. A. criticized forB. associated withC. devoted toD. asked about24. A. mentallyB. physicallyC.

    51、 academicallyD. financially25. A. Beyond descriptionB. Out of curiosityC. After allD. In contrast26. A. societyB. familyC. groupD. class27. A. at homeB. by lawC. when neededD. with patience28. A. considerationB. comparisonC. predictionD. examination29. A. doubtedB. definedC. pretendedD. listed30. A.

    52、 emphasisB. agreementC. complimentD. congratulation31. A. differenceB. diversityC. evidenceD. setback32. A. specificB. far-reachingC. importantD. favorable33. A. focused onB. combined withC. attached toD. separated from34. A. happilyB. quicklyC. luckilyD. eventually35. A. introducedB. inventedC. bor

    53、rowedD. displayed【答案】21. B 22. A 23. D 24. C 25. D 26. C 27. A 28. B 29. D 30. A 31. B 32. A 33. C 34. D 35. A【解析】【导语】这是一篇说明文。文章主要说明了美国和日本的学前教育的差异和各自的特点。【21题详解】考查副词词义辨析。句意:然而,日本幼儿园提供的答案并不是美国人所期望的。A. Instead相反;B. However然而;C. Furthermore此外;D. Meanwhile同时。后文“the answers provided by Japanese preschools

    54、 are not the ones Americans expected to find.(日本幼儿园提供的答案并不是美国人所期望的)”与上文构成转折,应用however。故选B。【22题详解】考查副词词义辨析。句意:令人惊讶的是,在大多数日本幼儿园,很少强调学术教育。A. surprisingly惊人地;B. primarily主要地;C. strangely奇怪地;D. expectedly预期地。根据上文“the answers provided by Japanese preschools are not the ones Americans expected to find.(日本幼

    55、儿园提供的答案并不是美国人所期望的)”可知,在大多数日本幼儿园,很少强调学术教育,这令人惊讶。故选A。【23题详解】考查动词短语辨析。句意:在一项调查中,300名日本和210名美国的学前教师、儿童发展专家和家长被问及儿童早期教育的各个方面。A. criticized for因指责;B. associated with有关系;C. devoted to致力于;D. asked about询问。根据后文“various aspects of early childhood education”指300名日本和210名美国的学前教师、儿童发展专家和家长被问及儿童早期教育的各个方面。故选D。【24题详

    56、解】考查副词词义辨析。句意:只有2%的日本受访者将“给孩子一个良好的学习开端”列为社会建立学前教育的三大原因之一。A. mentally精神上;B. physically身体上;C. academically学术上;D. financially经济上。呼应上文“little emphasis is put on academic instruction”指将“给孩子一个良好的学习开端”列为社会建立学前教育的三大原因之一。故选C。25题详解】考查固定短语辨析。句意:相比之下,超过一半的美国受访者将此列为他们的三大选择之一。A. Beyond description无法形容;B. Out of c

    57、uriosity出于好奇;C. After all毕竟;D. In contrast与此相反。上文提到只有2%的日本受访者将“给孩子一个良好的学习开端”列为社会建立学前教育的三大原因之一,而相比之下,超过一半的美国受访者将此列为他们的三大选择之一。故选D。【26题详解】考查名词词义辨析。句意:为了让孩子们在一年级及以后的职业生涯中取得成功,日本学校不教授阅读、写作和数学,而是教授毅力、专注力和团队合作能力等技能。A. society社区;B. family家庭;C. group团队;D. class班级。根据上文“the ability to function as a member of a

    58、”可知日本的学校强调团队合作能力。故选C。【27题详解】考查固定短语辨析。句意:在日本,绝大多数的孩子都是由父母在家里教他们读书。A. at home在家;B. by law在法律上;C. when needed在需要的时候;D. with patience耐心地。根据后文“by their parents”可知大多数孩子都是在家接受教育。故选A。【28题详解】考查名词词义辨析。句意:在最近对日本和美国学前教育的比较中,91%的日本受访者选择为孩子提供群体体验,作为他们的社会设立学前教育的三大原因之一。A. consideration考虑;B. comparison比较;C. predicti

    59、on预测;D. examination检查。根据后文“between Japanese and American preschool education”指将日本和美国学前教育进行比较。故选B。【29题详解】考查动词词义辨析。句意:62%的以个人为导向的美国人将团体体验列为他们的三大选择之一。A. doubted怀疑;B. defined定义;C. pretended假装;D. listed列出。根据后文“group experience as one of their top three choices”指将团体体验列为他们的三大选择之一,故选D。【30题详解】考查名词词义辨析。句意:在日本

    60、的早期儿童教育中,对群体重要性的强调一直延续到小学教育。A. emphasis强调;B. agreement协议;C. compliment赞扬;D. congratulation祝贺。呼应上文中“Japanese schools do not teach reading, writing, and mathematics, but rather skills such as persistence, concentration and the ability to function as a member of a”指日本更加强调群体重要性。故选A。【31题详解】考查名词词义辨析。句意:和美

    61、国一样,日本的幼儿教育也有多样性。A. difference差异;B. diversity多样性;C. evidence证据;D. setback挫折。根据后文“Some Japanese kindergartens”以及“In large cities, some kindergartens are”可知,后文的举例说明了日本的幼儿教育也有多样性。故选B。【32题详解】考查形容词词义辨析。句意:日本的一些幼儿园有明确的目标,如早期音乐训练或潜能开发。A. specific明确的;B. far-reaching意义深远的;C. important重要的;D. favorable有利的。根据后文

    62、“such as early musical training or potential development”可知,早期音乐训练或潜能开发是明确的目标。故选A。【33题详解】考查动词短语辨析。句意:在大城市,一些幼儿园附属于有小学和中学的大学。A. focused on集中于;B. combined with结合;C. attached to附属于;D. separated from分开。根据后文“universities”指一些幼儿园附属于有小学和中学的大学。故选C。【34题详解】考查副词词义辨析。句意:一些日本父母认为,如果他们的孩子参加以大学为基础的项目,这将增加孩子最终被一流学校和

    63、大学录取的机会。A. happily快乐地;B. quickly快速地;C. luckily幸运地;D. eventually终于。根据后文“being admitted to top-rated schools and universities”指最终被一流学校和大学录取的机会。故选D。【35题详解】考查动词词义辨析。句意:一些更进步的项目引入了自由玩耍,作为一些日本幼儿园沉重的智力教育的一种出路。A. introduced介绍,引入;B. invented发明;C. borrowed借来;D. displayed展示。根据上文“Several more progressive progra

    64、ms have”表示引入更进步的项目,应用introduce。故选A。Section B (22 分) Directions: Read the following four passages. Each passage is followed by several questions or unfinished statements. For each of them there are four choices marked A, B, C and D. Choose the one that fits best according to the information given in

    65、the passage you have just read. (A)It was near the end of summer in my 16th year. I was riding in the back seat of a large van heading down an endless road. I was at the end of a two-week road trip with several other teenagers to visit a college in Iowa. Along the way I had spent several days in Pit

    66、tsburgh, Chicago, and on the road, I felt tired, solitary, and homesick. It was the longest that I had ever been away from my family. I glanced out of my window and suddenly my heart leapt. There, in the distance, I could see them: the beautiful mountains of my home. After days and days on the dry,

    67、brown plains I finally saw the green hills in which I had grown up again. As we got closer and closer to those green mountains I felt myself becoming happier and happier. My face lit up and my smile returned. Warmth filled my spirit. It felt so good to be going home. It was such a joy to be heading

    68、back to the place where I was raised. It was such a blessing to finally know that I was almost back where I belonged. Looking back on that memory makes me wonder what it will be like when I finally return to my true home. Even for the longest life, this world is just a temporary residence. It is a p

    69、lace that we learn, love and grow in, but it isnt really home. Our true home lies beyond this world and its love, joy and beauty cannot be described in words. It is where our family awaits us. Until I reach that blessed place, though, I will do my best to enjoy each day of lifes journey here. I will

    70、 do my best to use every moment to get a little closer to home. I will do my best to travel through life with a loving heart, a pleasant smile and a giving spirit.36. What would be the best title for this passage?A. Getting Closer to HomeB. A Joyous SmileC. An Unforgettable JourneyD. My Beautiful Ho

    71、metown37. Which of the following CANNOT describe the authors feelings in the first paragraph?A. Worn outB. LonelyC. Missing his familyD. Pleased and happy38. Which of the following is TRUE, according to the passage?A. The author went on the trip by bike.B. The author spent days travelling abroad.C.

    72、The author had been travelling on the plains.D. The author had once been on a longer trip than this one.39. According to the passage, what the author most values is _.A. how long he livesB. his familyC. his hometownD. how many places he visits【答案】36. A 37. D 38. C 39. C【解析】【导语】本文是一篇夹叙夹议文。文章讲述了作者旅行归家

    73、路上的所思所想。【36题详解】主旨大意题。通读全文,并结合第二段中“As we got closer and closer to those green mountains I felt myself becoming happier and happier. My face lit up and my smile returned. Warmth filled my spirit. It felt so good to be going home. (当我们越来越接近那些绿色的山,我感到自己变得越来越快乐。我的脸上露出了笑容。温暖充满了我的灵魂。回家的感觉真好)”和最后一段中“Until I

    74、 reach that blessed place, though, I will do my best to enjoy each day of lifes journey here. I will do my best to use every moment to get a little closer to home.(但是,在我到达那个神圣的地方之前,我会尽我最大的努力享受在这里的每一天。我会尽我最大的努力利用每一个时刻来离家更近一点)”可知,文章讲述了作者旅行归家路上的所思所想,回家给作者带来无尽的快乐,所以“Getting Closer to Home (离家更近)”是文章最佳标题

    75、。故选A项。【37题详解】细节理解题。根据第一段中“Along the way I had spent several days in Pittsburgh, Chicago, and on the road, I felt tired, solitary, and homesick.(一路上,我在芝加哥的匹兹堡呆了几天。在路上,我感到疲惫、孤独和想家)”可知,“Pleased and happy (快乐和高兴)”不是作者感受。故选D项。【38题详解】细节理解题。根据第二段中“After days and days on the dry, brown plains I finally saw

    76、the green hills in which I had grown up again.(在干燥的棕色平原上行驶了几天,我终于看到了绿色的山丘,我在那里长大)”可知,作者一直在平原上行进,所以C项“The author had been travelling on the plains.”正确。故选C项。【39题详解】推理判断题。根据第三段中“Even for the longest life, this world is just a temporary residence. It is a place that we learn, love and grow in, but it is

    77、nt really home. Our true home lies beyond this world and its love, joy and beauty cannot be described in words. It is where our family awaits us.(即使是最长寿的人,这个世界也只是一个暂时的居所。那是我们学习、爱和成长的地方,但它不是真正的家。我们真正的家在这个世界之外,它的爱、欢乐和美丽无法用语言来描述。我们的家人在那里等着我们)”可推知,作者最珍视的是他的家乡。故选C项。(B)Gray Line Discover Brisbane and surr

    78、ounds with Gray Line Brisbane. Their wide range of tours in air-conditioned coaches, combined with the guides expert knowledge, ensures a day to remember. Brisbane City Morning Tour (tour B481) Departs: daily 9:00 am. Returns:11:45 am. AdultConcessionChild$69$67$45Discover this vibrant city with its

    79、 charming architecture, colonial history and enjoy the sweeping views of the city and Brisbane River from Kangaroo Point Cliffs. Cathedral SquareParliament HouseWindmillAnzac SquareCity HallChinatown Captain Cook and Story Bridge Brisbane Highlights with Koala Sanctuary (tour B492) Departs: daily 1:

    80、15pm. Returns: 5:00 pm. AdultConcessionChild$76$74$54Tour the highlights of Brisbane and travel to Lone Pine Koala Sanctuary situated on the banks of the Brisbane River for a chance to get up close and personal with the animals. Queen Street MallSouthbankAnzac SquareSuncorp StadiumBreweryLone Pine K

    81、oala Sanctuary and presentationMt Cootha Lookout Sunshine Coast and Noosa (tour B464) Departs: Monday, Wednesday, Friday and Sunday 8:45am Returns:5:30 pm.AdultConcessionChild$111$106$72The Sunshine Coast is renowned for its magnificent seaside, sophisticated lifestyle, dining experience and shoppin

    82、g. Also includes a visit to Underwater World and a drive through Eumundi, famous for its historic buildings and scenic beauty. Noosa HeadsMooloolabaUnderwater WorldEttamogah Pub Sunshine Coast and Montville (tour B410) Departs: Tuesday, Thursday and Saturday 8:45am. Returns:5:30 pm. AdultConcessionC

    83、hild$107$102$67This tour takes you through the rich heritage of the spectacular Sunshine Coast hinterland with visits to Montville famous for its craft shops and restaurants, and Mooloolaba. home to Underwater worldGinger FactorySuperbeeMontville VillageMooloolaba Price includes fully air-conditione

    84、d touring, entry fees and CBD hotel pickup. Child policy: under 4 years free of charge, 4-14 yearsas quoted above. Exclusion date 25/12/16 (for other dates please check with your consultant). 40. If you wish to complete two tours in one day you would probably choose_.A. Sunshine Coast and Montville

    85、Tour and Brisbane Highlights with Koala Sanctuary TourB. Brisbane City Morning Tour and Brisbane Highlights with Koala Sanctuary TourC. Brisbane City Morning Tour and Sunshine Coast and Noosa TourD. Sunshine Coast and Noosa Tour and Sunshine Coast and Montville Tour41. Which of the following stateme

    86、nts is TRUE according to the passage?A. Visitors may learn the colonial history of Brisbane River from Kangaroo Point Cliffs.B. Visitors may have a close look at animals in Sunshine Coast and Noosa Tour.C. If you want to visit Underwater World, you may choose Brisbane City Morning Tour.D. If 2 adult

    87、s and 2 children, aged 3 and 9, attend tour B410, they should pay $281.42. What is the tone of this tour guide information booklet?A. Welcoming and humorous.B. Warm and inviting.C. Modest and initiative.D. Casual and compulsory.【答案】40. B 41. D 42. B【解析】【导语】本文是应用文,属于广告类阅读。主要向我们介绍了几个旅游景点,详细地说明了每个地方的美景

    88、、出发日期和售价。【40题详解】细节理解题。根据“Brisbane City Morning Tour (tour B481) Departs: daily 9:00amReturns: 11:45am”及“Brisbane Highlights with Koala Sanctuary (tour B492) Departs: daily 1:15pm. Returns: 5:00pm”可知,如果想一天完成两个旅行应选Brisbane City Morning Tour 和Brisbane Highlights with Koala Sanctuary Tour。故选B。【41题详解】细节理

    89、解题。表格最后一部分中“Child policy: under 4 yearsfree of charge (儿童政策:4岁以下免费)”可知四岁以下孩子免费,由D选项中的“tour B410”可定位到Sunshine Coast aand Montville (tour B410)下“Adult $107 Child $67 (成人$107,孩童$67)”可知,因此所需费用为107*2+67=281,所以D正确。故选D。【42题详解】推理判断题。根据文中“air-conditioned coaches, combined with the guides expert knowledge (空调

    90、车厢,结合导游的专业知识)”、“charming (迷人的)”、“magnificent (壮丽的)”、“spectacular (壮丽的)”等词可知,这个旅游信息手册的内容是温暖的,吸引人的。故选B。(C)Ever stopped to consider the upside of volcanic eruptions? Its not all death, destruction and hot lava scientists have a plan to cool the planet by simulating one. It would probably work, but it c

    91、ould have disastrous consequences, and there is nothing to stop any country or company from using the technology. Solar geoengineering involves simulating a spewing volcano by spraying aerosols into the atmosphere. When they combine with oxygen, droplets of sulfuric acid form. These droplets reflect

    92、 sunlight away from Earth, cooling the planet. All good in theory, but the consequences are largely unknown and a few could be disastrous. In a study recently published in Nature Communications, researchers led by Anthony Jones, a climate scientist from the University of Exeter, found that using thi

    93、s technology in the Northern Hemisphere could reduce the number of tropical cyclones hitting the U.S. and Caribbean but there would be more cyclones in the Southern Hemisphere and a drought across the Sahel region of Africa. Thats because the entire climate system is linked disrupting one region wil

    94、l inevitably affect another. How would a nation react if another was causing its weather to get much worse? Would that be an act of war?There is, however, a case for using solar geoengineering on a global scale. Jones says it could be used to reduce the temperature increases scientists are predictin

    95、g. It could be used while the world searches for more effective strategies. The study also highlights a far bigger problem with solar geoengineering: its complete lack of regulation. “Theres nothing that could stop one country just doing it,” Jones says. “You only need about 100 aircraft with three

    96、flights per day. It would cost $1 billion to $10 billion per year.” He adds, “Its deeply disconcerting that we have this technology that could have such a massive influence on the climate, yet theres just no regulation to stop countries or even organizations from doing it.” Jones cautions that there

    97、 is much about the climate system we do not understand, as well as far more work that will need to be done before solar geoengineering is considered safe or too dangerous to even discuss.43. The first paragraph is intended to _.A. compare downsides and upsides of volcanic eruptionsB. propose a hypot

    98、hesis and prove it in the rest of the passageC give a blueprint of the passage and arouse readers interestD. raise a question and tempt readers to find the solution in the passage44. According to the research by Anthony Jones and his team, using solar geoengineering _.A. will benefit the countries a

    99、pplying them with almost no costB. can reduce the temperature of the planet simply by spraying aerosol into the airC. will destroy the balance of the whole climate system and raise conflictsD. can calm various natural disasters such as tropical cyclones and droughts45. The underlined word “disconcer

    100、ting” is closest in meaning to _.A. confusingB. disturbingC. acceptableD. disappointing46. The writer is likely to agree that _.A. solar geoengineering is good both in theory and in realityB. solar geoengineering is the last choice scientists should turn toC. relevant laws should be drafted up to av

    101、oid the abuse of solar geoengineeringD. whether solar geoengineering benefits humans or not depends on where and how people use it【答案】43. B 44. C 45. B 46. C【解析】【导语】这是一篇说明文。文章主要说明了科学家们计划通过模拟火山来给地球降温,介绍了太阳能地球工程的工作原理以及存在的问题。【43题详解】推理判断题。根据第一段“Ever stopped to consider the upside of volcanic eruptions?

    102、Its not all death, destruction and hot lava scientists have a plan to cool the planet by simulating one. It would probably work, but it could have disastrous consequences, and there is nothing to stop any country or company from using the technology. (曾经停下来思考过火山爆发的好处吗?地球上不全是死亡、毁灭和熔岩科学家们计划通过模拟火山来给地球降

    103、温。它可能会起作用,但可能会带来灾难性的后果,没有任何东西可以阻止任何国家或公司使用这项技术)”可推知,第一段目的是提出一个假设,并在文章的其余部分证明它。故选B。【44题详解】细节理解题。根据第二段中“In a study recently published in Nature Communications, researchers led by Anthony Jones, a climate scientist from the University of Exeter, found that using this technology in the Northern Hemisphe

    104、re could reduce the number of tropical cyclones hitting the U.S. and Caribbean but there would be more cyclones in the Southern Hemisphere and a drought across the Sahel region of Africa. Thats because the entire climate system is linked disrupting one region will inevitably affect another. How woul

    105、d a nation react if another was causing its weather to get much worse? Would that be an act of war?( 在最近发表在自然通讯上的一项研究中,由埃克塞特大学的气候科学家安东尼-琼斯领导的研究人员发现,在北半球使用这种技术可以减少袭击美国和加勒比地区的热带气旋的数量,但在南半球会有更多的气旋,而且整个非洲的萨赫勒地区会出现干旱。这是因为整个气候系统是相互联系的破坏一个地区将不可避免地影响另一个地区。如果另一个国家导致其天气变得更加糟糕,一个国家会如何反应?那会是一种战争行为吗?)”可知,根据安东尼琼斯

    106、和他的团队的研究,利用太阳能地球工程会破坏整个气候系统的平衡,引发冲突。故选C。【45题详解】词句猜测题。根据画线词后文“we have this technology that could have such a massive influence on the climate, yet theres just no regulation to stop countries or even organizations from doing it.”可知,我们拥有这种可能对气候产生巨大影响的技术,但却没有规定阻止国家甚至组织这样做,这是一件令人不安的事情。故画线词意思是“令人不安的”。A. c

    107、onfusing令人困惑的;B. disturbing令人不安的;C. acceptable可接受的;D. disappointing令人失望的。故选B。【46题详解】推理判断题。根据倒数第二段中“The study also highlights a far bigger problem with solar geoengineering: its complete lack of regulation.(这项研究还强调了太阳能地球工程的一个更大的问题:它完全缺乏监管)”可知,作者很可能同意“应起草相关法律以避免太阳能地球工程的滥用”的说法。故选C。Section C (8 分) Direc

    108、tions: Read the following passage. Fill in each blank with a proper sentence given in the box. Each sentence can be used only once. Note that there are two more sentences than you need. Directions: Read the following passage. Fill in each blank with a proper sentence given in the box. Each sentence

    109、can be used only once. Note that there are two more sentences than you need.“My work is done.” Those words were some of the last penned by George Eastman. He included them in his suicide note. They mark an ignoble end to a noble life, the leave taking of a truly great man. The same words could now b

    110、e said for the company he left behind. Actually, the Eastman Kodak Company is through. It has been mismanaged financially, technologically and competitively. _47_ One of Americas bedrock brands is about to disappear, the Kodak moment has passed.But George Eastman is not how he died, and the Eastman

    111、Kodak Company is not how it is being killed. Though the ends are needless and premature, they must not be allowed to overshadow the greatness that came before. Few companies have done so much good for so many people, or defined and lifted so profoundly the spirit of a nation and perhaps the world. _

    112、48_Kodak served mankind through entertainment, science, national defense and the stockpiling of family memories. Kodak took us to the top of Mount Suribachi and to the Sea of Tranquility. It introduced us to the merry old Land of Oz and to stars from Charlie Chaplin to John Wayne, and Elizabeth Tayl

    113、or to Tom Hanks. _49_ When that sailor kissed the nurse, and when the spy planes saw missiles in Cuba, Kodak was the eyes of a nation. From the deck of the Missouri to the grandeur of Monument Valley, Kodak took us there. Virtually every significant image of the 20th Century is a gift to generation

    114、from the Eastman Kodak Company. _50_ Yes, there were photographers, and for relatively large sums of money they would take unnatural pictures in studios and formal settings. But most people couldnt afford photographs, and so all they had to remember distant loved ones, or earlier times of their live

    115、s, was memory. Children could not know what their parents had looked like as young people, grandparents far away might never learn what their grandchildren looked like. Eastman Kodak allowed memory to move from the uncertainty of recollection, to the permanence of a photograph. But it wasnt just peo

    116、ple whose features were savable; it was events, the precious times that families cherish. The Kodak moment, was humanitys moment.A. It showed us the shot that killed President Kennedy, and his brother bleeding out on a kitchen floor.B. George Eastman was not only interested in commercial profits, bu

    117、t also in the improvement of other peoples lives.C. In an era of easy digital photography, when we can take a picture of anything at any time, we cannot imagine what life was like before George Eastman brought photography to people.D. For 20 years, its leaders have foolishly spent down the patrimony

    118、(祖传的财物) of a centurys prosperity.E. Before George Eastman brought photography to people, painting was the only way for people to keep a record of their ancestors.F. It is impossible to understand the 20th Century without recognizing the role of the Eastman Kodak Company.【答案】47. D 48. F 49. A 50. C【解

    119、析】【分析】这是一篇说明文。本文主要叙述了由于在财务、技术和竞争方面管理不善,作为美国最重要的品牌之一柯达即将消失,柯达时代已经过去。文章描述了柯达给人们的生活所带来的重大影响和意义,作者认为几乎每一张20世纪的重要照片都是伊士曼柯达公司送给下一代的礼物。【47题详解】根据下文One of Americas bedrock brands is about to disappear, the Kodak moment has passed. (美国最重要的品牌之一即将消失,柯达时代已经过去。)故推知,在财务、技术和竞争方面管理不善,20年来,柯达的领导人愚蠢地挥霍了一个世纪繁荣的遗产,最终导致品

    120、牌的倒闭。故选D。【48题详解】根据上文Few companies have done so much good for so many people, or defined and lifted so profoundly the spirit of a nation and perhaps the world.(很少有公司为这么多人做了这么多好事,或如此深刻地定义和提升了一个国家乃至整个世界的精神。)可知,此处公司指的是柯达公司,下文进一步强调柯达的作用:不认识Eastman Kodak公司的作用,就不可能理解20世纪。故选F。【49题详解】根据上文It introduced us to

    121、the merry old Land of Oz and to stars from Charlie Chaplin to John Wayne, and Elizabeth Taylor to Tom Hanks.(它向我们介绍了快乐的奥兹故土,从查理卓别林到约翰韦恩,从伊丽莎白泰勒到汤姆汉克斯。)可知,在列举柯达记录下的世界上重要的人物和事件,A项(它向我们展示了杀死肯尼迪总统的那一枪,以及他的弟弟在厨房地板上流血不止。)也是列举记录的重要人物和事件,故选A。【50题详解】根据上文Virtually every significant image of the 20th Century i

    122、s a gift to generation from the Eastman Kodak Company.(几乎每一张20世纪的重要照片都是伊士曼柯达公司送给下一代的礼物。)可知,下文应继续强调柯达给人们生活产生的影响:在一个数码摄影简单的时代,当我们可以在任何时候拍任何东西的照片,我们无法想象在乔治伊士曼把摄影带给人们之前的生活是什么样的。故选C。IV. Summary Writing (10 分) 51. Directions: Read the following passage. Summarize the main idea and the main point(s) of the

    123、 passage in no more than 60 words. Use your own words as far as possible.Why play games? Because they are fun, and a lot more besides. Following the rules.planning your next move. acting as a team member.these are all “game” ideas that you will come across throughout your life.Think about some of th

    124、e games you played as a young child, such as rope-jumping and hide-and-seek. Such games are entertaining and fun. But perhaps more importantly, they translate life into exciting dramas that teach children some of the basic rules they will be expected to follow the rest of their lives, such as taking

    125、 turns and cooperating.Many childrens games have a practical side. Children around the world play games that prepare them for work they will do as grown-ups. For instance, some Saudi Arabian children play a game called bones, which sharpens the hand-eye coordination needed in hunting.Many sports enc

    126、ourage national or local pride. The most famous games of all, the Olympic Games, bring athletes from around the world together to take part in friendly competition. People who watch the event wave flags, knowing that a gold medal is a win for an entire country, not just the athlete who earned it. Fo

    127、r countries experiencing natural disasters or war, an Olympic win can mean so much.Sports are also an event that unites people. Soccer is the most popular sport in the world. People on all continents play it some for fun and some for a living. Nicolette Iribarne, a Californian soccer player, has dis

    128、covered a way to spread hope through soccer. He created a foundation to provide poor children with not only soccer balls but also a promising future.Next time you play your favorite game or sport, think about why you enjoy it, what skills are needed, and whether these skills will help you in other a

    129、spects of your life.【答案】People play games for various reasons. First, children play games to learn some basic rules for future life. Second, many childrens games that prepare them for grown-up work have a practical function. Third, many sports like the Olympics bring honor and pride to nation. Final

    130、ly, sports like football also unite people and spread hope.【解析】【导语】本文是一篇说明文。文章介绍说,人们玩游戏的原因多种多样。首先,孩子们玩游戏来学习一些未来生活的基本规则。第二,许多为儿童成人工作做准备的儿童游戏有一个实用的功能。第三,许多像奥运会这样的运动给国家带来荣誉和骄傲。最后,足球这样的运动也能团结人们,传播希望。【详解】1.要点摘录 Why play games? Because they are fun, and a lot more besides.But perhaps more importantly, the

    131、y translate life into exciting dramas that teach children some of the basic rules they will be expected to follow the rest of their lives, such as taking turns and cooperating.Many childrens games have a practical side Children around the world play games that prepare them for work they will do as g

    132、rown-ups.Many sports encourage national or local pride.Sports are also an event that unites people. Soccer is the most popular sport in the world.2.缜密构思 将第1个要点进行总说,将第2、3、4、5四个要点进行分说。 3.遣词造句People play games for various reasons.First, children play games to learn some basic rules for future life.Seco

    133、nd, many childrens games that prepare them for grown-up work have a practical function.Third, many sports like the Olympics bring honor and pride to nation.Finally, sports like football also unite people and spread hope.【点睛】高分句型1 First, children play games to learn some basic rules for future life.

    134、(运用了不定式作目的状语)高分句型2 Second, many childrens games that prepare them for grown-up work have a practical function. (运用that引导的定语从句)V. Translation (15 分) Directions: Translate the following sentences into English, using the words given in the brackets. 52. 不可否认,作品的成熟缘于作家游历天下的经历。(far) (汉译英)【答案】It is far fr

    135、om deniable that the maturity of the work is due to the authors experience of traveling around the world.【解析】【详解】考查固定句式、时态和主语从句。陈述客观情况,用一般现在时,根据句意和提示词,本句使用固定句式it is far from deniable that.不可否认的是,其中it 作形式主语,真正的主语是that引导的主语从句,从句为主系表结构,主语为the maturity of the work (作品的成熟),系动词为is,表语为介宾短语 due to the autho

    136、rs experience of traveling around the world (缘于作家游历天下的经历),故翻译为:It is far from deniable that the maturity of the work is due to the authors experience of traveling around the world.53. 他天生是块当数学家的料,解出一道困扰他老师多年的难题。(born) (汉译英)【答案】He was a born mathematician and solved a difficult problem that had puzzl

    137、ed his teacher for many years.【解析】【详解】考查句子结构,形容词及定语从句。分析可知,本句描述过去发生的事情,主要用一般过去时,其中修饰“难题”的定语从句“困扰他老师多年的”,表示“过去的过去”,应用过去完成时(had done)。表示“他天生是块当数学家的料”可以用he was a born mathematician,born“天生的,注定的”,此时作为形容词,用于名词前,修饰名词mathematician;“解出一道难题”用连词and连接动词短语solved a difficult problem表达,谓语动词用过去式;表示“困扰他老师多年的”为定语从句t

    138、hat had puzzled his teacher for many years,修饰先行词problem,关系代词that引导从句,在从句中作主语,指代事物,从句谓语用过去完成时。句首字母大写,故可翻译为He was a born mathematician and solved a difficult problem that had puzzled his teacher for many years.54. 视频会议技术打破时空限制,使学生足不出户就能学习新知识成为可能。(it) (汉译英)【答案】Video conferencing technology breaks the t

    139、ime and space constraints and makes it possible for students to learn new knowledge without leaving home.【解析】【详解】考查名词、动词、形式宾语、非谓语动词和句子结构。结合原文,分析句子可知,全句描述客观事实,应使用一般现在时态;“视频会议技术”是主语,用名词词组video conferencing technology表示,“打破”是谓语动词,用break表示,主语是单数名词,用第三人称单数形式breaks,“时空限制”是宾语,用the time and space constraint

    140、s表示,“使”是并列谓语动词,用使役动词make第三人称单数形式makes表示,“使成为可能”可处理为固定结构makes it possible (for sb.) to do.,其中it是形式宾语,不定式是真正的宾语,“足不出户就能学习新知识”是宾语,用不定式to learn new knowledge without leaving home表示。综上, 全句译为:Video conferencing technology breaks the time and space constraints and makes it possible for students to learn ne

    141、w knowledge without leaving home.55. 为了让这座城尽早恢复正常,一线工作者倾力奉献,不分昼夜,废寝忘食。(So) (汉译英)【答案】Day and night, the frontline workers were dedicated to it and forgot food and sleep so as to restore the city to normal as soon as possible,.【解析】【详解】考查名词、动词、形容词、时态和句子结构。结合原文,分析句子可知,全句讲述已经发生的事情,应使用一般过去时态;“为了让这座城尽早恢复正常

    142、”是目的状语,可用不定式结构so as to表示,“恢复正常”用restore to normal表示,“尽早”是时间状语,用as soon as possible表示;“不分昼夜”是句子主干时间状语,用day and night表示,“一线工作者”是主语,用the frontline workers表示,“倾力奉献”是谓语,可用短语be dedicated to表示,主语是复数名词,be动词用were,“废寝忘食”可处理为并列谓语,用forgot food and sleep表示。综上, 全句译为:Day and night, the frontline workers were dedic

    143、ated to it and forgot food and sleep so as to restore the city to normal as soon as possible, .VI. Guided Writing (25 分) 56. Directions: Write an English composition in 120-150 words according to the instructions given below in Chinese. 请根据所给图片写一篇作文,内容必须包含:1) 简要描述图片,并说明它反映的问题;2) 联系生活,谈谈你对该问题的看法。 _【答

    144、案】No rumorAt present, COVID-19 spreads rapidly and has aroused widespread concern. Therefore, there are also many fake news, which are shared and spread through smart phones and the Internet.As Mencius said, “it is better to have no books than to believe in all books.” We should use our brains more

    145、and not believe the information shared by others without thinking. Moreover, its totally wrong to spread unconfirmed fake news. We should insist on not spreading or believing rumors. For the COVID-19, we should stick to scientific prevention and control, and stick to the principle “people first, lif

    146、e first”. I believe we will be able to defeat the virus.【解析】【导语】本篇书面表达属于议论文。要求考生简单描述图片,说明图片所反应的问题,并联系生活,谈谈对该问题的看法。【详解】1.词汇积累迅速地:quicklyrapidly因此:hencetherefore此外:besidesmoreover战胜:overcomedefeat2.句式拓展简单句变复合句原句:We should insist on not spreading or believing rumors.拓展句:We should insist on not spreadin

    147、g or believing rumors, which is very important for stabilizing society.【点睛】【高分句型1】Therefore, there are also many fake news, which are shared and spread through the Internet and smart phones. (运用了which引导的非限制性定语从句)【高分句型2】Moreover, its totally wrong to spread unconfirmed fake news. (运用了it作形式主语,非谓语动词不定式作真正主语)

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:上海市杨浦区控江中学2021-2022学年高二英语下学期期中考试试卷(Word版附解析).docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-378580.html
    相关资源 更多
  • 2022版新高考英语人教版一轮练习课时提能练28 选修6 UNIT 3 A HEALTHY LIFE WORD版含解析.doc2022版新高考英语人教版一轮练习课时提能练28 选修6 UNIT 3 A HEALTHY LIFE WORD版含解析.doc
  • 2022版新高考英语人教版一轮练习课时提能练23 必修5 UNIT 3 LIFE IN THE FUTURE WORD版含解析.doc2022版新高考英语人教版一轮练习课时提能练23 必修5 UNIT 3 LIFE IN THE FUTURE WORD版含解析.doc
  • 2022版新高考英语人教版一轮练习课时提能练22 必修5 UNIT 2 THE UNITED KINGDOM WORD版含解析.doc2022版新高考英语人教版一轮练习课时提能练22 必修5 UNIT 2 THE UNITED KINGDOM WORD版含解析.doc
  • 2022版新高考英语人教版一轮练习课时提能练2 必修1 UNIT 2 ENGLISH AROUND THE WORLD WORD版含解析.doc2022版新高考英语人教版一轮练习课时提能练2 必修1 UNIT 2 ENGLISH AROUND THE WORLD WORD版含解析.doc
  • 2022版新高考英语人教版一轮练习课时提能练19 必修4 UNIT 4 BODY LANGUAGE WORD版含解析.doc2022版新高考英语人教版一轮练习课时提能练19 必修4 UNIT 4 BODY LANGUAGE WORD版含解析.doc
  • 2022版新高考英语人教版一轮练习课时提能练16 必修4 UNIT 1 WOMEN OF ACHIEVEMENT WORD版含解析.doc2022版新高考英语人教版一轮练习课时提能练16 必修4 UNIT 1 WOMEN OF ACHIEVEMENT WORD版含解析.doc
  • 2022版新高考英语人教版一轮练习课时提能练15 必修3 UNIT 5 CANADA — “THE TRUE NORTH ” WORD版含解析.doc2022版新高考英语人教版一轮练习课时提能练15 必修3 UNIT 5 CANADA — “THE TRUE NORTH ” WORD版含解析.doc
  • 2022版新高考英语人教版一轮练习课时提能练11 必修3 UNIT 1 FESTIVALS AROUND THE WORLD WORD版含解析.doc2022版新高考英语人教版一轮练习课时提能练11 必修3 UNIT 1 FESTIVALS AROUND THE WORLD WORD版含解析.doc
  • 2022版新高考英语人教版一轮练习课时提能练10 必修2 UNIT 5 MUSIC WORD版含解析.doc2022版新高考英语人教版一轮练习课时提能练10 必修2 UNIT 5 MUSIC WORD版含解析.doc
  • 2022版新高考英语人教版一轮练习课件:课时提能练27 选修6 UNIT 2 POEMS .ppt2022版新高考英语人教版一轮练习课件:课时提能练27 选修6 UNIT 2 POEMS .ppt
  • 2022版新高考英语人教版一轮练习课件:课时提能练19 必修4 UNIT 4 BODY LANGUAGE .ppt2022版新高考英语人教版一轮练习课件:课时提能练19 必修4 UNIT 4 BODY LANGUAGE .ppt
  • 2022版新高考英语人教版一轮练习对点冲关练 板块5 第2讲 定语从句 WORD版含解析.doc2022版新高考英语人教版一轮练习对点冲关练 板块5 第2讲 定语从句 WORD版含解析.doc
  • 2022版新高考英语人教版一轮练习对点冲关练 板块3 第2讲 非谓语动词 WORD版含解析.doc2022版新高考英语人教版一轮练习对点冲关练 板块3 第2讲 非谓语动词 WORD版含解析.doc
  • 2022版新高考英语人教版一轮练习对点冲关练 板块2 第2讲 动词转换为名词或形容词 WORD版含解析.doc2022版新高考英语人教版一轮练习对点冲关练 板块2 第2讲 动词转换为名词或形容词 WORD版含解析.doc
  • 2022版新高考英语人教版一轮学案:选修7 UNIT 4 SHARING WORD版含解析.doc2022版新高考英语人教版一轮学案:选修7 UNIT 4 SHARING WORD版含解析.doc
  • 2022版新高考英语人教版一轮学案:选修6 UNIT 3 A HEALTHY LIFE WORD版含解析.doc2022版新高考英语人教版一轮学案:选修6 UNIT 3 A HEALTHY LIFE WORD版含解析.doc
  • 2022版新高考英语人教版一轮学案:板块2 第3讲 形容词转换为名词、副词或动词 WORD版含解析.doc2022版新高考英语人教版一轮学案:板块2 第3讲 形容词转换为名词、副词或动词 WORD版含解析.doc
  • 2022版新高考英语人教版一轮学案:板块1 第2讲 形容词、副词的比较等级 WORD版含解析.doc2022版新高考英语人教版一轮学案:板块1 第2讲 形容词、副词的比较等级 WORD版含解析.doc
  • 2022版新高考英语人教版一轮学案:必修5 UNIT 3 LIFE IN THE FUTURE WORD版含解析.doc2022版新高考英语人教版一轮学案:必修5 UNIT 3 LIFE IN THE FUTURE WORD版含解析.doc
  • 2022版新高考英语人教版一轮学案:必修5 UNIT 2 THE UNITED KINGDOM WORD版含解析.doc2022版新高考英语人教版一轮学案:必修5 UNIT 2 THE UNITED KINGDOM WORD版含解析.doc
  • 2022版新高考英语人教版一轮学案:必修5 UNIT 1 GREAT SCIENTISTS WORD版含解析.doc2022版新高考英语人教版一轮学案:必修5 UNIT 1 GREAT SCIENTISTS WORD版含解析.doc
  • 2022版新高考英语人教版一轮学案:必修4 UNIT 5 THEME PARKS WORD版含解析.doc2022版新高考英语人教版一轮学案:必修4 UNIT 5 THEME PARKS WORD版含解析.doc
  • 2022版新高考英语人教版一轮学案:必修3 UNIT 5 CANADA — “THE TRUE NORTH ” WORD版含解析.doc2022版新高考英语人教版一轮学案:必修3 UNIT 5 CANADA — “THE TRUE NORTH ” WORD版含解析.doc
  • 2022版新高考英语人教版一轮学案:必修3 UNIT 4 ASTRONOMY THE SCIENCE OF THE STARS WORD版含解析.doc2022版新高考英语人教版一轮学案:必修3 UNIT 4 ASTRONOMY THE SCIENCE OF THE STARS WORD版含解析.doc
  • 2022版新高考英语人教版一轮学案:必修2 UNIT 1 CULTURAL RELICS WORD版含解析.doc2022版新高考英语人教版一轮学案:必修2 UNIT 1 CULTURAL RELICS WORD版含解析.doc
  • 2022版新高考英语人教版一轮学案:必修1 UNIT 4 EARTHQUAKES WORD版含解析.doc2022版新高考英语人教版一轮学案:必修1 UNIT 4 EARTHQUAKES WORD版含解析.doc
  • 2022版新高考英语人教版一轮学案:必修1 UNIT 2 ENGLISH AROUND THE WORLD WORD版含解析.doc2022版新高考英语人教版一轮学案:必修1 UNIT 2 ENGLISH AROUND THE WORLD WORD版含解析.doc
  • 2022版新高考英语人教版一轮学案:层级4 第1讲 记叙文 WORD版含解析.doc2022版新高考英语人教版一轮学案:层级4 第1讲 记叙文 WORD版含解析.doc
  • 2020-2021学年人教版高中英语选修八Unit2 名词性从句总复习课件(含音频素材).docx2020-2021学年人教版高中英语选修八Unit2 名词性从句总复习课件(含音频素材).docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1