上海市杨浦区控江中学2021-2022学年高二英语下学期期中考试试卷(Word版附解析).docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 上海市 杨浦区 中学 2021 2022 学年 英语 学期 期中考试 试卷 Word 解析
- 资源描述:
-
1、上海市控江中学 2021 学年第二学期高二年级期中英语试卷(满分 150 分)I. Listening Comprehension (30 分) Section A (10 分) Directions: In Section A, you will hear ten short conversations between two speakers. At the end of each conversation, a question will be asked about what was said. The conversations and the questions will be s
2、poken only once. After you hear a conversation and the question about it, read the four possible answers on your paper, and decide which one is the best answer to the question you have heard. 1. A. See a film with the man. B. Offer the man some help. C. Listen to some great music. D. Say thanks to t
3、he man. 2. A. At 1:00 pm. B. At 3:00 pm. C. At 4:00 pm. D. At 5:00 pm. 3. A. On his way. B. In a restaurant. C. At home. D. On a train. 4. A. A guy stole his clothes. B. He found his clothes ugly. C. Someone said he was ugly. D. The clothes in the supermarket are ugly. 5. A. Ask for something cheape
4、r. B. Buy the vase she really likes. C Protect herself from being hurt. D. Bargain with the shop assistant. 6. A. 147 pounds. B. 150 pounds. C. 153 pounds. D. 163 pounds. 7. A. To get a haircut. B. To attend a party. C. To do some shopping. D. To drive her home. 8. A. Use a computer in the lab. B. T
5、ake a chemistry course. C. Help him revise his report. D. Get her computer repaired. 9. A. It spoke highly of the mayor. B. It misinterpreted the mayors speech. C. It made the mayors view clearer. D. It carried the mayors speech accurately. 10. A. Germany. B. France. C. West Africa. D. Spain. Sectio
6、n B (20 分) Directions: In Section B, you will hear two short passages and one longer conversation, and you will be asked three questions on each of the passages and the conversation. The passages and the conversation will be read twice, but the questions will be spoken only once. When you hear a que
7、stion, read the four possible answers on your paper and decide which one would be the best answer to the question you have heard. Questions 11 through 13 are based on the following passage. 11. A. He was Ms. Beachs neighbor. B. He used to work at Ms. Beachs bookstore. C. He has followed Ms. Beachs w
8、ay of doing business. D. He came from Britain. 12. A. She died. B. The Germans made her give it up. C. Her business went from bad to worse. D. She decided to start a new business. 13. A. In 1951. B. In 1962. C.1964 D. In 1919. Questions 14 through 16 are based on the following passage. 14. A. 0.1 cm
9、. B. 1 cm. C. 0.01 mm. D. 0.1 mm. 15. A. There was a hole in it. B. It got hurt by something hard. C. It went off Bill Beavers eye. D. It sometimes didnt work well. 16. A. It was made by hand. B. It was made by a special robot. C. There was some blood during the operation. D. The doctors didnt take
10、part during the operation. Questions 17 through 20 are based on the following conversation. 17. A. It could be done with good grades. B. It couldnt be done. C. It was very difficult. D. It was boring. 18. A. He didnt like physical education. B. He had so little physical energy. C. He was unable to s
11、it still in class. D. He cant use skateboard at school. 19. A. He had a different school. B. He let students plan P. E. classes on their own. C. He was kind to every student. D. He showed some techniques during classes. 20. A. It was robot-like with new tricks. B. He was more professional. C. He cre
12、ated it by himself. D. It is smoother than others. II. Grammar & Vocabulary (25 分) Section A (10 分) Directions: After reading the passage below, fill in the blanks to make the passage coherent and grammatically correct. For the blanks with a given word, fill in each blank with the proper form of the
13、 given word; for the other blanks, use one word that best fits each blank. Young Chinese Take a Stand Against Pressure of Life by Lying DownYoung Chinese are rebelling against society through a simple act of resistance: lying down. Examples of the “tangping”, or “lying flat,” way of life _1_ (includ
14、e) not getting married, not having children, and refusing to work extra hours or to hold a job at all. “I stay at home and sleep and watch television series. Sometimes I go out for walks, read books and just think a lot,” said Daisy Zhang, who described herself as “lying flat” for the last two weeks
15、 _2_ leaving her job in the film industry in Wuxi. “Tangping” _3_ (emerge) over the last few months as the rallying call (口号) of Chinese millennials who have had enough of the rat race. Some compare them to the 1950s Beat Generation in the United States. _4_ call their behavior a form of nonviolent
16、resistance or “ideological emancipation (解放)” from consumerism. Supporters portray it as a rejection of struggle and endless striving. Critics say it is defeatist. “People realize there is no upward mobility,” said Yicheng Wang, a PhD student in political science at Boston University. “My life is li
17、ke this. It will always be like this.” The term developed after an April post on the Tieba forum, _5_ the author, unemployed for the last two years, described a low-effort, low-cost lifestyle _6_ (consist) of just a few months work out of the year. “Lying flat is my sophistic (诡辩的) movement,” he wro
18、te, referring to the Greek philosopher Diogenes, who was known for living in a barrel. He posted a picture of himself lying in bed in the middle of the day with the curtains _7_(draw). In the following weeks, a “lying flat” group on the online forum Douban increased to 9,000 members. Internet users
19、identified themselves as “lying flatists,” posting photos of cats and seals lying flat on their back. But _8_ tangping gained popularity, it also drew a level of criticism. Nanfang Daily called the philosophy “shameful.” Global Times made light of it, describing “lying flat” as “not a serious philos
20、ophy.” The Youth League pointed out that young medical workers on the front lines during the pandemic “never chose _9_(lie) down.” For Zhang in Wuxi, lying flat is not about giving up or withdrawing from society. “Many people want to lie down because 996 is too tiring,” she said, referring to the in
21、famous hours common in Chinas tech industry, where staff _10_ (expect) to work from 9 a.m. to 9 p.m., six days a week. The philosophy is also about giving oneself a break.【答案】1. include 2. after 3. has emerged 4. Others 5. where 6. consisting 7. drawn 8. as 9. to lie 10. are expected【解析】【导语】这是一篇说明文,
22、文章讲述了网络流行语“躺平”,它起源于4月份一个失业2年的人在贴吧上描述的“躺平”生活,后来在年轻人中逐渐演化成“低努力、低消费”的一种生活态度,年轻人通过“躺平”反抗生活压力。【1题详解】考查时态和主谓一致。句意:“躺平”的生活方式包括不结婚、不生孩子、不买房、不买车、不加班或根本不工作。分析句子可知,空处是谓语动词,句子是描述事实,应用一般现在时,主语Examples是名词复数,故谓语动词用原形。故填include。【2题详解】考查介词。句意:“我在家睡觉,看电视,有时会出去走走、读书,思考”,Daisy Zhang说,她辞去了江苏无锡电影行业的工作后,过去两周她一直处于“躺平”状态。结合
23、句意可知,此处指“辞去了江苏无锡电影行业的工作后,过去两周她一直处于躺平状态”,应用介词after,表示“在以后”。故填after。【3题详解】考查时态和主谓一致。句意:过去几个月,躺平成为中国千禧一代的口号,他们已经受够了激烈的竞争。由时间状语“over the last few months”可知,句子应用现在完成时,主语“Tangping”表示单数意义,助动词用has。故填has emerged。【4题详解】考查代词。句意:另一些人则称他们的行为是一种“非暴力抵抗”或是从消费主义中“思想解放”。由上一句的“Some compare them”可知,此处是固定结构“someothers”,
24、表示“一些人另一些人”。首字母应大写。故填Others。【5题详解】考查定语从句。句意:这个词源于今年4月在贴吧论坛上的一篇帖子,帖子中,作者在过去2年处于失业状态,描述了一种不努力、低成本的生活方式,一年只工作几个月。分析句子可知,空处引导非限制性定语从句,先行词是post,表示抽象的地点,关系词在从句中作地点状语,应用关系副词where引导。故填where。【6题详解】考查现在分词。句意:这个词源于今年4月在贴吧论坛上的一篇帖子,帖子中,作者在过去2年处于失业状态,描述了一种不努力、低成本的生活方式,一年只工作几个月。分析句子可知,consist为非谓语动词,无被动形式的动词consist
25、和lifestyle之间是主谓关系,应用现在分词主动表被动,作后置定语。故填consisting。【7题详解】考查过去分词。句意:他上传了一张拉上窗帘,自己中午躺在床上的照片。此处是“with+宾语+宾语补足语”结构,动词draw和宾语the curtains之间是动宾关系,应用过去分词表被动,作宾语补足语。故填drawn。【8题详解】考查时间状语从句。句意:但随着“躺平”越来越流行,它也招致了一定程度的批评。结合句意可知,此处指“随着”,用as引导时间状语从句。故填as。【9题详解】考查动词不定式。句意:共青团指出,奋战在疫情第一线的年轻医务工作者“从未选择躺平”。choose to do
26、sth.选择做某事,固定短语,故填to lie。【10题详解】考查时态、语态和主谓一致。句意:“很多人想躺平,因为996太累了”,她说,996是指中国科技行业常见的臭名昭著的工作时间,员工要从早9点工作到晚9点,每周工作6天。分析句子可知,空处是非限制性定语从句的谓语部分,结合主句时态可知,从句用一般现在时,主语staff和动词expect之间是被动关系,故用一般现在时的被动语态,主语staff (全体员工,工作人员)表示复数意义,be动词用are。故填are expected。Section B (15 分) Directions: Fill in each blank with a pro
27、per word chosen from the box. Each word can be used only once. Note that there one word more than you need. A. starring B. matured C. lengths D. specifically E. mission F. typical G. shifts H. uncovering I. evaluative J. previously K. reception RED Re-Released: Now We Begin AgainTAYLOR SWIFT cant st
28、op breaking the internet. On November 12, the Grammy award-winning singer-songwriter released Red (Taylors Version), a rerecording of her honored 2012 album Red, as part of her ongoing _11_ to regain ownership of her early music. While the original album included 16 tracks, Red (Taylors Version) off
29、ers an epic 30 tracks, including nine _12_ unreleased songs. After dropping the new album, Swift also released her directorial debut (首演) in the form of a short film All Too Well, named after the fifth track on the record and _13_ herself, actor Dylan OBrien and Stranger Things star Sadie Sink. By t
30、he time this article was finished, it had acquired more than 22.5 million views on YouTube. Swift made history with the release of Red (Taylors Version) on November 12, breaking the record for the most-streamed album in a day by a female artist and the most-streamed female in a day on Spotify. Among
31、 music critics, the_14_ was also largely positive. Awarding the album five stars, Rolling Stones Rob Sheffield described the project as “a tribute (致敬) to how far shes traveled, but it makes you even more excited for where shes heading next.” Writing _15_ about the long-lost 10-minute version of “Al
32、l Too Well,” the music critic said Swift “takes her own masterpiece, tears it all up, breaks it like a promise, and rebuilds it into a new heartbreak epic, twice as long and twice as mad.” In a four-star review, multimedia producer Hannah Mylrea says 31-year-old Swifts _16_ vocals (歌唱部分) are the mos
33、t significant change. “You hear it clearest on the spoken-word moments, like the withering put-down (令人羞愧的吐槽) in We Are Never Ever Getting Back Together : With some indie (独立制作) record thats much cooler than mine, ” she writes, before adding that “Its the sort of eye-roll moment _17_ of being a youn
34、g adult, and while delivered with passion in its creation, in these moments the _18_ in Swifts lyricism (抒情方式) and vocals in the 10 years since Red was first released are obvious.” Taylor has been open about why shes gone to such _19_ to re-record her music and why these new releases mean so much to
35、 her. “Artists should own their own work for so many reasons, but the most screamingly obvious one is that the artist is the only one who really knows that body of work,” she wrote in a social media post earlier this year. Following the release, Swift thanked fans for inspiring her to recover posses
36、sion of her art, telling her 89 million Twitter followers: “It never would have been possible to go back and remake my previous work, _20_ lost art and forgotten jewels along the way if you hadnt encouraged me. Red is about to be mine again, but it has always been ours. Now we begin again.”【答案】11. E
37、 12. J 13. A 14. K 15. D 16. B 17. F 18. G 19. C 20. H【解析】【导语】这是一篇说明文。文章主要介绍了格莱美获奖歌手泰勒斯威夫特发行了红色音乐专辑的情况。【11题详解】考查名词。句意:11月12日,这位格莱美获奖歌手兼词曲作者发行了红色,重新记录了她2012年的专辑红色,这是她重新获得早期音乐所有权的持续使命的一部分。根据下文“to regain ownership of her early music.(重新获得早期音乐所有权)”可知,重新获得早期音乐所有权是她的任务或使命,所以此处用mission表示“任务、使命”,符合语境。故选E项。【
38、12题详解】考查副词。句意:原版专辑包含16首歌曲,而红(泰勒版)则提供了30首史诗般的歌曲,其中包括9首之前未发行的歌曲。根据空格后的“unreleased songs(未发行的歌曲)” 可知,此处,应该用副词previously表示“先前”未发行的歌曲,符合语境。故选J项。【13题详解】考查动名词。句意:在发布新专辑后,斯威夫特还发布了她的导演处女作短片All Too Well,以专辑中的第五首歌命名,由她自己、演员迪伦奥布莱恩和怪奇物语主演赛迪辛克主演。根据空格后的这些演员的名字,再分析句意可知,此处是指由她本人和这些演员一起担任主演,所以此处用starring表示“领衔主演” 符合语境
39、。故选A项。【14题详解】考查名词。句意:在音乐评论家中,反响也大体上是积极的。根据下文的“largely positive(大体上是积极的)”可知,此处用reception表示“反响”是积极的,符合语境。故选K项。【15题详解】考查副词。句意:这位乐评人特别提到了失传已久的10分钟版All Too Well,她说斯威夫特“拿出自己的杰作,撕得粉碎,像承诺一样打破它,然后重新构建成一部新的心碎史诗,两倍长,两倍疯狂。”根据空格后的“long-lost(失传已久)”可知,此处应该是“特别”提到失传已久的版本,符合语境。故选D项。【16题详解】考查形容词。句意:多媒体制作人汉娜迈雷亚(Hannah
40、 Mylrea)在一篇四星评论中表示,31岁的斯威夫特成熟的嗓音是最重要的变化。根据空格后的vocals可知,此处用matured来表示“成熟的” 嗓音,符合语境。故选B项。【17题详解】考查形容词。句意:“一些独立唱片比我的酷多了,”她写道,然后补充说,“这是一个年轻人典型的眼花缭乱的时刻,虽然在创作中充满激情,但在这些时刻,斯威夫特的抒情诗和声乐在红色首次发行后的10年里发生了明显的变化。”根据下文“of being a young adult(作为一个年轻人)”可知,此处用typical与of搭配,表示年轻人“典型的”特征。符合语境。故选F项。【18题详解】考查名词。句意:同上。分析句意
41、,再根据空格后的“in Swifts lyricism(在斯威夫特的抒情方式方面)”可知,此处用shifts表示抒情方式的“变化、转化”,符合语境。故选G项。【19题详解】考查名词。句意:泰勒公开了为什么她如此努力地重新录制她的音乐,以及为什么这些新专辑对她来说如此重要。分析句意可知,此处用go to such lengths to do sth表示“竭尽全力做某事”。故选C项。【20题详解】考查动名词。句意:“如果不是你鼓励我,我永远不可能回到过去重新制作我以前的作品,在途中发现失落的艺术品和被遗忘的珠宝。红色又将是我的,但它一直都是我们的。现在我们重新开始。”根据空格后的“lost art
42、 and forgotten jewels along the way(遗失的艺术品和被遗忘的珠宝) ”可知,此处用uncovering表示“发现”遗失的艺术品和珠宝,符合语境。故选H项。III. Reading comprehension (45 分) Section A (15 分) Directions: For each blank in the following passages there are four words or phrases marked A, B, C, and D. Fill in each blank with the word or phrase that
43、 best fits the context. In a time of low academic achievement by children in the United States, many Americans are turning to Japan, a country of high academic achievement and economic success, for possible answers. _21_, the answers provided by Japanese preschools are not the ones Americans expecte
44、d to find. In most Japanese preschools, _22_ little emphasis is put on academic instruction. In one investigation, 300 Japanese and 210 American preschool teachers, child development specialists and parents were _23_ various aspects of early childhood education. Only 2 percent of the Japanese respon
45、dents listed “to give children a good start _24_” as one of their top three reasons for a society to have preschools. _25_, over half the American respondents chose this as one of their top three choices. To prepare children for successful careers in first grade and beyond, Japanese schools do not t
46、each reading, writing, and mathematics, but rather skills such as persistence, concentration and the ability to function as a member of a _26_. The vast majority of young Japanese children are taught to read _27_ by their parents. In the recent _28_ between Japanese and American preschool education,
47、 91 percent of Japanese respondents chose providing children with a group experience as one of their top three reasons for a society to have preschools. Sixty-two percent of the more individually oriented Americans _29_ group experience as one of their top three choices. A/An _30_ on the importance
48、of the group seen in Japanese early childhood education continues into elementary school education. Like in America, there is _31_ in Japanese early childhood education. Some Japanese kindergartens have _32_ aims, such as early musical training or potential development. In large cities, some kinderg
49、artens are _33_ universities that have elementary and secondary schools. Some Japanese parents believe that if their young children attend a university-based program, it will increase the childrens chances of _34_ being admitted to top-rated schools and universities. Several more progressive program
50、s have _35_ free play as a way out for the heavy intellectualizing in some Japanese kindergartens.21. A. InsteadB. HoweverC. FurthermoreD. Meanwhile22. A. surprisinglyB. primarilyC. strangelyD. expectedly23. A. criticized forB. associated withC. devoted toD. asked about24. A. mentallyB. physicallyC.
51、 academicallyD. financially25. A. Beyond descriptionB. Out of curiosityC. After allD. In contrast26. A. societyB. familyC. groupD. class27. A. at homeB. by lawC. when neededD. with patience28. A. considerationB. comparisonC. predictionD. examination29. A. doubtedB. definedC. pretendedD. listed30. A.
52、 emphasisB. agreementC. complimentD. congratulation31. A. differenceB. diversityC. evidenceD. setback32. A. specificB. far-reachingC. importantD. favorable33. A. focused onB. combined withC. attached toD. separated from34. A. happilyB. quicklyC. luckilyD. eventually35. A. introducedB. inventedC. bor
53、rowedD. displayed【答案】21. B 22. A 23. D 24. C 25. D 26. C 27. A 28. B 29. D 30. A 31. B 32. A 33. C 34. D 35. A【解析】【导语】这是一篇说明文。文章主要说明了美国和日本的学前教育的差异和各自的特点。【21题详解】考查副词词义辨析。句意:然而,日本幼儿园提供的答案并不是美国人所期望的。A. Instead相反;B. However然而;C. Furthermore此外;D. Meanwhile同时。后文“the answers provided by Japanese preschools
54、 are not the ones Americans expected to find.(日本幼儿园提供的答案并不是美国人所期望的)”与上文构成转折,应用however。故选B。【22题详解】考查副词词义辨析。句意:令人惊讶的是,在大多数日本幼儿园,很少强调学术教育。A. surprisingly惊人地;B. primarily主要地;C. strangely奇怪地;D. expectedly预期地。根据上文“the answers provided by Japanese preschools are not the ones Americans expected to find.(日本幼
55、儿园提供的答案并不是美国人所期望的)”可知,在大多数日本幼儿园,很少强调学术教育,这令人惊讶。故选A。【23题详解】考查动词短语辨析。句意:在一项调查中,300名日本和210名美国的学前教师、儿童发展专家和家长被问及儿童早期教育的各个方面。A. criticized for因指责;B. associated with有关系;C. devoted to致力于;D. asked about询问。根据后文“various aspects of early childhood education”指300名日本和210名美国的学前教师、儿童发展专家和家长被问及儿童早期教育的各个方面。故选D。【24题详
56、解】考查副词词义辨析。句意:只有2%的日本受访者将“给孩子一个良好的学习开端”列为社会建立学前教育的三大原因之一。A. mentally精神上;B. physically身体上;C. academically学术上;D. financially经济上。呼应上文“little emphasis is put on academic instruction”指将“给孩子一个良好的学习开端”列为社会建立学前教育的三大原因之一。故选C。25题详解】考查固定短语辨析。句意:相比之下,超过一半的美国受访者将此列为他们的三大选择之一。A. Beyond description无法形容;B. Out of c
57、uriosity出于好奇;C. After all毕竟;D. In contrast与此相反。上文提到只有2%的日本受访者将“给孩子一个良好的学习开端”列为社会建立学前教育的三大原因之一,而相比之下,超过一半的美国受访者将此列为他们的三大选择之一。故选D。【26题详解】考查名词词义辨析。句意:为了让孩子们在一年级及以后的职业生涯中取得成功,日本学校不教授阅读、写作和数学,而是教授毅力、专注力和团队合作能力等技能。A. society社区;B. family家庭;C. group团队;D. class班级。根据上文“the ability to function as a member of a
58、”可知日本的学校强调团队合作能力。故选C。【27题详解】考查固定短语辨析。句意:在日本,绝大多数的孩子都是由父母在家里教他们读书。A. at home在家;B. by law在法律上;C. when needed在需要的时候;D. with patience耐心地。根据后文“by their parents”可知大多数孩子都是在家接受教育。故选A。【28题详解】考查名词词义辨析。句意:在最近对日本和美国学前教育的比较中,91%的日本受访者选择为孩子提供群体体验,作为他们的社会设立学前教育的三大原因之一。A. consideration考虑;B. comparison比较;C. predicti
59、on预测;D. examination检查。根据后文“between Japanese and American preschool education”指将日本和美国学前教育进行比较。故选B。【29题详解】考查动词词义辨析。句意:62%的以个人为导向的美国人将团体体验列为他们的三大选择之一。A. doubted怀疑;B. defined定义;C. pretended假装;D. listed列出。根据后文“group experience as one of their top three choices”指将团体体验列为他们的三大选择之一,故选D。【30题详解】考查名词词义辨析。句意:在日本
60、的早期儿童教育中,对群体重要性的强调一直延续到小学教育。A. emphasis强调;B. agreement协议;C. compliment赞扬;D. congratulation祝贺。呼应上文中“Japanese schools do not teach reading, writing, and mathematics, but rather skills such as persistence, concentration and the ability to function as a member of a”指日本更加强调群体重要性。故选A。【31题详解】考查名词词义辨析。句意:和美
61、国一样,日本的幼儿教育也有多样性。A. difference差异;B. diversity多样性;C. evidence证据;D. setback挫折。根据后文“Some Japanese kindergartens”以及“In large cities, some kindergartens are”可知,后文的举例说明了日本的幼儿教育也有多样性。故选B。【32题详解】考查形容词词义辨析。句意:日本的一些幼儿园有明确的目标,如早期音乐训练或潜能开发。A. specific明确的;B. far-reaching意义深远的;C. important重要的;D. favorable有利的。根据后文
62、“such as early musical training or potential development”可知,早期音乐训练或潜能开发是明确的目标。故选A。【33题详解】考查动词短语辨析。句意:在大城市,一些幼儿园附属于有小学和中学的大学。A. focused on集中于;B. combined with结合;C. attached to附属于;D. separated from分开。根据后文“universities”指一些幼儿园附属于有小学和中学的大学。故选C。【34题详解】考查副词词义辨析。句意:一些日本父母认为,如果他们的孩子参加以大学为基础的项目,这将增加孩子最终被一流学校和
63、大学录取的机会。A. happily快乐地;B. quickly快速地;C. luckily幸运地;D. eventually终于。根据后文“being admitted to top-rated schools and universities”指最终被一流学校和大学录取的机会。故选D。【35题详解】考查动词词义辨析。句意:一些更进步的项目引入了自由玩耍,作为一些日本幼儿园沉重的智力教育的一种出路。A. introduced介绍,引入;B. invented发明;C. borrowed借来;D. displayed展示。根据上文“Several more progressive progra
64、ms have”表示引入更进步的项目,应用introduce。故选A。Section B (22 分) Directions: Read the following four passages. Each passage is followed by several questions or unfinished statements. For each of them there are four choices marked A, B, C and D. Choose the one that fits best according to the information given in
65、the passage you have just read. (A)It was near the end of summer in my 16th year. I was riding in the back seat of a large van heading down an endless road. I was at the end of a two-week road trip with several other teenagers to visit a college in Iowa. Along the way I had spent several days in Pit
66、tsburgh, Chicago, and on the road, I felt tired, solitary, and homesick. It was the longest that I had ever been away from my family. I glanced out of my window and suddenly my heart leapt. There, in the distance, I could see them: the beautiful mountains of my home. After days and days on the dry,
67、brown plains I finally saw the green hills in which I had grown up again. As we got closer and closer to those green mountains I felt myself becoming happier and happier. My face lit up and my smile returned. Warmth filled my spirit. It felt so good to be going home. It was such a joy to be heading
68、back to the place where I was raised. It was such a blessing to finally know that I was almost back where I belonged. Looking back on that memory makes me wonder what it will be like when I finally return to my true home. Even for the longest life, this world is just a temporary residence. It is a p
69、lace that we learn, love and grow in, but it isnt really home. Our true home lies beyond this world and its love, joy and beauty cannot be described in words. It is where our family awaits us. Until I reach that blessed place, though, I will do my best to enjoy each day of lifes journey here. I will
70、 do my best to use every moment to get a little closer to home. I will do my best to travel through life with a loving heart, a pleasant smile and a giving spirit.36. What would be the best title for this passage?A. Getting Closer to HomeB. A Joyous SmileC. An Unforgettable JourneyD. My Beautiful Ho
71、metown37. Which of the following CANNOT describe the authors feelings in the first paragraph?A. Worn outB. LonelyC. Missing his familyD. Pleased and happy38. Which of the following is TRUE, according to the passage?A. The author went on the trip by bike.B. The author spent days travelling abroad.C.
72、The author had been travelling on the plains.D. The author had once been on a longer trip than this one.39. According to the passage, what the author most values is _.A. how long he livesB. his familyC. his hometownD. how many places he visits【答案】36. A 37. D 38. C 39. C【解析】【导语】本文是一篇夹叙夹议文。文章讲述了作者旅行归家
73、路上的所思所想。【36题详解】主旨大意题。通读全文,并结合第二段中“As we got closer and closer to those green mountains I felt myself becoming happier and happier. My face lit up and my smile returned. Warmth filled my spirit. It felt so good to be going home. (当我们越来越接近那些绿色的山,我感到自己变得越来越快乐。我的脸上露出了笑容。温暖充满了我的灵魂。回家的感觉真好)”和最后一段中“Until I
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-378580.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
