河北省定州市2019-2020学年高一上学期期中考试英语试题 WORD版含解析 .doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河北省定州市2019-2020学年高一上学期期中考试英语试题 WORD版含解析 河北省 定州市 2019 2020 学年 上学 期中考试 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、定州市2019 -2020学年第一学期期中考试高一英语试题定州中学命题 命题人:说明:本试卷分第I卷和第II卷两部分。本试卷共150分,考试时间120分 钟。I卷答案涂在答题卡上或答在答题卡相应的表格中,交卷时只收答题卡。第I卷(选择题,共100分)第一部分:听力(共两节,每小题1.5分,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的 时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1.【此处可播放相关音频,请去附件查看】How does
2、the woman get to work recently?A. By bike.B. By car.C. On foot.【答案】A【解析】【原文】M: I didnt see you driving the car recently. What happened?W: Janis and I started cycling to work in order to save money on gas.2.【此处可播放相关音频,请去附件查看】What are the speakers talking about?A. The womans granny.B. The womans homet
3、own.C. The womans holiday plan.【答案】C【解析】【原文】M: Can you tell me where you are going to spend your winter holiday?W: I havent decided yet. Maybe Ill visit my grandmother in Boston.3.【此处可播放相关音频,请去附件查看】What does the woman plan to do first?A. Go to the bank.B. See the dentist.C. Attend a history class.【答
4、案】B【解析】【原文】W: Im going to the dentists,then the bank, and after that I have to prepare a presentation for the history seminar.M: Youll have a busy afternoon.4.【此处可播放相关音频,请去附件查看】What is the woman going to clean?A. The toilets.B. The bedrooms.C. The living room.【答案】A【解析】【原文】M: So Ive cleaned the livin
5、g room, the bedrooms except for.W: I know. The toilets! Dont worry. Ill clean them.5.【此处可播放相关音频,请去附件查看】Who used to be late for work?A. Walter Sullivan.B. The woman.C. The man.【答案】A【解析】【原文】W: Do you remember our friend Walter Sullivan?M: Yes, I remember him. He used to work with us, didnt he?W: Thats
6、 right. He was always late for work.第二节(共15小题,每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前, 你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。 听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】6. What do we know about the woman?A. She likes reading very much.B. She is prepari
7、ng for the exams.C. She lacks time to review(复习)lessons.7. What is the mans suggestion for the woman?A. Treating her studies more seriously.B. Going for a walk regularly.C. Balancing study and rest.【答案】6. B 7. C【解析】【原文】M: What have you been busy doing recently?W: Exams are approaching, and Im busy r
8、eviewing the books to prepare for them. Im buried in a pile of books these days.M: Youre too serious about your studies! What about going for a walk this afternoon?W: I dont have the leisure time as you do.M: Oh, come on. Havent you ever heard “All work and no play make Jack a fool”? Do you want to
9、become a fool?W: OK! I dont want to be called a fool. Lets go for a walk!听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】8. Which department does Mr. Robbins work?A. In the personnel department.B. In the production department.C. In the marketing department.9. On which floor is Mr. Robbins office?A. The fourth.B.
10、 The seventh.C. The tenth.【答案】8. C 9. C【解析】【原文】W: Excuse me. May I meet Mr. Robbins?M: Is that Mr. Robbins in the marketing department?W: Yes, it is.M: Oh, his office isnt on this floor. We are on the seventh floor. So you must go upstairs for three more.W: Whats his office number?M: I dont know it
11、exactly. I only know it is next to the managers room.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】10. Why does the woman make the call?A. To make a reservation(预定).B. To discuss the details(细节)of a meeting.C. To get information about the hotels.11. How will the man send the copies?A. By e - mail.B. By fax.C.
12、By mail.12. What will the man do this afternoon?A. Attend a meeting.B. Meet the woman.C. Call the woman back.【答案】10. C 11. B 12. B【解析】【原文】M: Hello.W: Hello, George. Its Victoria. How are you?M: Not too bad.W: Im just calling about the prices, from the three hotels, for the conference. Have you got c
13、opies of all of them?M: Uh. yes. Yeah, theyre here on my desk.somewhere.W: Could you e-mail them to me?M: Uh, I can fax them. Ive only got hard copies. So, uh.W: OK, fine.M: Ive got to go to a meeting in about a quarter, so Ill send them now.W:Yeah, OK. Theres no rush. This afternoon is fine.M: No,
14、no. Ill send them now.W: OK. Then maybe we can discuss them later today.M: Sure. Ill be in the office all afternoon.W: OK. Ill come to your office this afternoon then.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】13. Where are the speakers?A. In Britain.B. In Germany.C. In France.14. What does the woman do in
15、most working hours?A. She handles daily affairs (事务).B. She deals with e-mails.C. She manages the telephones.15. When does the woman usually get off work?A. At 5:15 pm.B. At 4:30 pm.C. At 4:15 pm.16. What is the woman?A. A secretary.B. A director.C. An engineer.【答案】13. C 14. B 15. A 16. A【解析】【原文】M:
16、Isabella, how many people work for Rolls Royce?W: Rolls Royce Group is a big company but our office here in France is small. Only four people: two directors from Germany, one engineer and myself.M: So what is a typical day? How much time do you spend on the telephone and with e-mail?W: Well, first o
17、f all I make myself a big cup of coffee. Then the telephone and daily affairs. OK, its not too bad but I have a lot of e-mails to write and read, so this maybe takes around 75% to 80% of my time.M: How many hours per week do you work?W: In France we have a 35-hour working week now, so I start to wor
18、k at nine, have one hour for lunch and finish at 5:15.1 even leave at 4:30 on Fridays sometimes.M: Do you like your job?W: I do like my job. I like working for a British company. And I feel like a member of the team rather than just a secretary. Its a real pleasure to come here every day.听下面一段独白,回答以
19、下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】17. What is the program mainly about?A. College courses (课程).B. Firefighter training.C. Emergency escape(紧急逃生).18. Where will people practice?A. On trains.B. In tall buildings.C. In a college.19. What is the requirement(要求)of applying for(申请)this course?A. Being over 16 years o
20、ld.B. Sacrificing(牺牲)some free time.C. Having leadership skills.20. What information does the speaker offer?A. Her office address.B. Her phone number.C. Her e - mail address.【答案】17. B 18. C 19. B 20. A【解析】【原文】W: Good morning. My name is Julie Hartwell, and Im going to talk to you today about your fi
21、refighter training program. The program lasts for three months. During this time, youll learn about ladder safety and some equipment. The college has over two acres of grounds, where we can create real fires for students to practice on 一 under safe conditions, of course. We will learn how to fight f
22、ires on trains, fires in buildings and fires at petrol stations. This is a very important part of the course because it helps to get used to working in very hot, smoky places. If you want to apply for this course, you must be 18 years of age or over, have a full driving license and be very fit. You
23、must also be able to work as a part of a team and be able to solve problems in very difficult situations. The other thing you need to remember before applying for this course is that you will often be working when your friends are enjoying themselves. If you have any questions, please come and see m
24、e in my office, which is Room 116 on the first floor.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节:(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。并在答题卡上将该选项涂黑。ASummer is the most popular season to visit Texas since there is so much to see and to do. While visiting the Lone Star State this summer, dont miss visiti
25、ng some of these attractions and taking part in some of Texas best summer vacation activities.Visit SeaWorldThere are sea life shows,adventure camps,thrilling rides and a water park. A great many activities are waiting for you at SeaWorld.Windsurf at South PadreWith miles of shallow (浅的),calm water
26、in the Lower Laguna Madre and strong winds conning off the Gulf of Mexico,South Padre Island is a windsurfers dream.Swim at Barton SpringsBarton Springs is in the famous Zilker Park. It was formed when Barton Greek was built. Since its opening, Barton Springs has become one of the most popular swimm
27、ing pools in the state.Take part in an outdoor adventureIn the scenic Texas Hill Country, Lake Buchanan Adventures offers different kinds of activities, including boating, hiking, camping and more.Camp and hike in Big Bend ParkBig Bend offers a great number of outdoor activities in an old way. Backp
28、acking, mountain biking, fishing, boating, hiking, nature watching and camping - you name it. If it can be done outdoors, it can be done in Big Bend.Enjoy saltwater fishingSaltwater fishing in Texas is as good as anywhere else in the USA. More and more fishermen have been discovering this in recent
29、years and packing their bags and rods (鱼竿)to make good use of Texas, world - class saltwater fishery.21. The underlined phrase “the Lone Star State” in Paragraph 1 is another name for .A. TexasB. San AntonioC. South PadreD. Gulf of Mexico22. When you visit SeaWorld, you can enjoy the following EXCEP
30、T .A. sea life showsB. adventure campsC. climbingD. exciting rides23. Where can you go if you want your windsurfing dream to come true?A. San Antonio.B. South Padre.C. Barton Springs.D. Texas Hill Country.【答案】21. A 22. C 23. B【解析】本文是一篇应用文,介绍了得克萨斯州最好几项暑期活动。【21题详解】推理判断题。根据第一段中的“Summer is the most popu
31、lar season to visit Texas since there is so much to see and to do.”可知,夏天是德克萨斯州最受欢迎的季节,因为那里有太多的东西可看和可做,再根据“dont miss visiting some of these attractions and taking part in some of Texas best summer vacation activities.”可知,不要错过参观一些景点和参加德州最好的暑假活动,由此可知,孤星州是得克萨斯州的别名,故A项正确。【22题详解】细节理解题。根据第二段中的“There are se
32、a life shows,adventure camps,thrilling rides and a water park.”可知,海洋世界里有海洋生物表演、探险营地、刺激的游乐设施和水上公园,而没有提到攀岩,故C项正确。【23题详解】细节理解题。根据第三段“With miles of shallow (浅的),calm water in the Lower Laguna Madre and strong winds conning off the Gulf of Mexico,South Padre Island is a windsurfers dream.”可知,南帕德雷岛拥有数英里的浅
33、水区、拉古纳-马德雷河下游平静的海水以及墨西哥湾附近的强风,是帆板爱好者的梦想之地,由此可知,如果你想实现你的帆板梦想,你应该去南帕德雷岛,故B项正确。BTo see the world is one thing. To have someone to share it with is another. Indeed the travel becomes more interesting when you have a travel partner. A travel partner can be a close friend, a family member, a pal youve met
34、 online, or a businessYou can have someone to talk toTraveling alone is fun,but wouldnt you feel lonely? Having a travel partner can remove the feeling of loneliness. This is especially true if you can get a travel companion who is very familiar with the place you, re traveling to. You don t have to
35、 ask any information from the locals, and you can increase the time you spend in the country.One of the major headaches in traveling is the costs involved. You cant simply ignore the rising price of hotels or plane tickets. You should also think about your daily needs, such as your food. Of course,
36、you cant simply go back without bringing any souvenirs (纪念品)to your friends and family. All these can ruin your budg- et(预算).However, when you have a travel friend, you can have someone to share the expenses with.You can meet a good friendHaving a travel mate is a good way of meeting a new friend or
37、 even a lifelong partner. You can never count the number of couples who actually found their way into each others heart while traveling together in another country.You can have someone to watch out for youWhen youre in a foreign land, youll never be really safe. You dont know the rules as well as th
38、e culture of the people. A travel mate will be perfect to remind you of your duties in the country and to watch your back just in case you get lost. So why dont you find a travel companion now?Lets find out how .24. Whats the authors purpose in writing this passage?A. To introduce a travel company.B
39、. To encourage us to have a travel partner.C. To explain how to be a perfect travel partner.D. To tell an interesting experience with a travel partner.25. Whats the best title for the 3rd paragraph?A. You can have someone to share the expenses with.B. You can know the local culture well.C. You can e
40、njoy food with your partner.D. You can save money by bargaining together.26. Which of the following statements agrees with the authors opinion?A. Traveling alone is not fun.B. Buying souvenirs isnt necessary.C. Many people fall in love when traveling.D. Its better to choose a stranger as a travel pa
41、rtner.27. The following paragraph will probably talk about .A. how to get along with a travel partnerB. how travel can benefit peopleC. what we can learn from travelD. how to find a travel partner【答案】24. B 25. A 26. C 27. D【解析】本文是一篇说明文,介绍了和同伴一起旅行的几点好处。【24题详解】推理判断题。根据第一段中的“Indeed the travel becomes m
42、ore interesting when you have a travel partner.”可知,事实上,当你和一个同伴一起旅行的时候,旅行会变得更有趣,由此可知,作者写这篇文章是为了鼓励我们旅行时要找一个同伴,故B项正确。【25题详解】主旨大意题。根据第三段内容,特别是根据“However, when you have a travel friend, you can have someone to share the expenses with.”可知,然而,当你和同伴一起旅行时,他可以和你分担费用,由此可知,本段主要讲的是你可以和同伴一起分担旅行费用,故A项正确。【26题详解】细节理
43、解题。根据倒数第三段中的“You can never count the number of couples who actually found their way into each others heart while traveling together in another country.”可知,你永远也数不清在另一个国家一起旅行时,有多少对夫妇得到了彼此的真心(找到了真爱),由此可知,许多人在旅行时坠入爱河,故C项正确。【27题详解】推理判断题。上文介绍了和同伴一起旅行的几点好处,再根据最后一段“Lets find out how .”可知,让我们看看如何,由此可知,文章接下来会
44、介绍如何找到一个同伴一起旅行,故D项正确。CAlida Monaco doesnt spend her summers doing the usual teenage work, like working at the mall. Instead,she s studying.It used to be that a summer job was considered a teenage thing. Today, Monaco ,who has never had a summer job, is part of growing trend (趋势)teenagers focusing on
45、 their studies, even during the summer. Thats down from 72% of Americans aged 16 to 19 who worked in July of 1978, according to the U. S. Bureau of Labor Statistics.Fierce (激烈的)competition, older workers returning to the workforce and weak economic growth are all adding to the decrease of teenagers
46、in the workforce. But as schoolwork grows increasingly heavy and homework eats up more time, data suggest the biggest reason why some teens wont be working this summer is that they simply dont1 have time.For college - bound teens, some teachers even advise students not to waste time on a summer job.
47、 “ Some of my students only have about six weeks off in the summer,” said Shannon Reed, a lecturer at the University of Pittsburgh and a former high school English teacher.” I could never advise that they get jobs during that short break. ”Young people who dont work may miss out on valuable skills t
48、hat they11 need control and help people learn to deal with adult situations. But Monaco, who plans to attend Harvard, isnt fazed by her lack(缺乏)of work experience. “Maybe I have missed out on a couple of life skills, “she said. “ But I dont think it will harm me in way .”28. What is the trend of Ame
49、rican teenagers?A. They are becoming lazy.B. They are fond of doing holiday jobs.C They are focusing more on studies than on jobs.D. They are becoming particular about (挑剔)holiday jobs29. What is the third paragraph mainly about?A. The reasons for teenagers giving up work.B. The fierce competition t
50、eenagers face.C. The structure (结构)of Americas workforce.D. The effects of America9 s weak economy.30. Whats Shannon Reeds attitude towards the new trend?A. uncaring.B. favorable(支持的).C. worried.D. doubtful.31. What does the underlined word “fazed” in the last paragraph mean?A. supported.B. helped.C
51、. upset.D. confused.【答案】28. C 29. A 30. B 31. C【解析】本文是一篇说明文,以莫纳科为例介绍了如今越来越多的美国青少年注重学业而不是工作。【28题详解】细节理解题。根据第二段中的“It used to be that a summer job was considered a teenage thing. Today, Monaco ,who has never had a summer job, is part of growing trend (趋势)teenagers focusing on their studies, even during
52、 the summer.”可知,以前暑期工作被认为是青少年该做的事,如今,莫纳科从未做过暑期工作,她也成了越来越多的注重学业的青少年中的一员,即使是在暑期,由此可知,美国青少年的趋势是注重学业而不是工作,故C项正确。【29题详解】主旨大意题。根据第三段内容,特别是根据“the biggest reason why some teens wont be working”可知,本段主要介绍的是青少年放弃工作的原因激烈的竞争、年长的工人重返劳动大军以及疲软的经济增长;家庭作业占用的时间越来越多;根本没有时间,故A项正确。【30题详解】推理判断题、根据倒数第二段中的“ Some of my stude
53、nts only have about six weeks off in the sum- mer,” said Shannon Reed, a lecturer at the University of Pittsburgh and a former high school English teacher.” I could never advise that they get jobs during that short break. ”可知,匹兹堡大学讲师、前高中英语教师香农里德说:“我的一些学生只有大约六周的假期,我不建议他们在那短暂的假期里找工作”,由此可知,香农里德支持“青少年更注
54、重学业而不是工作”这一趋势,故B项正确。【31题详解】词义猜测题。根据画线词后的“Maybe I have missed out on a couple of life skills, “she said. “ But I dont think it will harm me in way.”可知,她说,“也许我错失了一些生活技能,但我不认为它会伤害到我”,这说明莫纳科并没有被缺乏工作经验而困扰,由此可知画线词词义为“困扰、使心烦”,故C项正确。DOnce there was a piano player in a bar. People came just to hear him play.
55、 But one night, a lady asked him to sing a song.I dont sing, “said the man.But the lady told the waiter, “ Im tired of listening to the piano. I want the player to sing! “The waiter shouted across the room,” Hey,friend! If you want to get paid,sing a song!” So he did. He had never sung in public bef
56、ore. Now he was singing for the very first time! Nobody had ever heard the song Mona Lisa sung so beautifully!He had talent he was sitting on! He may have lived the rest of his life as a no - name piano player in a no - name bar. But once he found, by accident,that he could sing well,he. went on wor
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-379662.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
二年级下册语文课件- 15 古诗二首 夜书所见∣语文S版(2016) (共15张PPT).ppt
