河北省实验中学2021届高三英语4月学情调研试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河北省 实验 中学 2021 届高三 英语 情调 试题 解析
- 资源描述:
-
1、河北省实验中学2021届高三英语4月学情调研试题(含解析)第卷(满分95分)第一部分:听力(共两节,满分30分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读遍。第一节(共5小题:每小题1.5分,满分7.5分)1What is the woman going to do?AFinish the assigned work. BTalk to Mr. Miller. CHelp the man out.2Where is the man going on Sunday aftern
2、oon?ATo a museum. BTo a wedding. CTo an exhibition.3Who might the woman be?AA bus driver. BA conductor. CA passenger.4What does the woman think of the shirt?AThe material is p09r. BThe color is unsuitable. CThe size is small.5What are the two speakers talking about?AMeeting old friends. BGetting a n
3、ew job. CHelping friends.第二节(共1 5小题:每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白,每段对话或独自后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6What did the speakers decide to do at first?AGo to a concert BGo to a movie. CGo to a play.7When will the man and the woman me
4、et?AAt 7:30. BAt 8:00. CAt 7:00.听第7段材料,回答第8、9题。8What is relationship between the two speakers?AThey are brother and sister. BThey are close friends. CThey are lovers.9What are the mans and womans names online?ADD and Jane. BJack and Rose. CDD and Rose.听第8段材料,回答第10至12题。10How much did John weigh when
5、he was born?A7 pounds. B8 pounds. C5 pounds.11Why is the woman worried about John?AHe isnt eating much. BHe isnt sleeping well.CHe isnt putting on weight.12What does the man tell the woman?AThe baby should stop crying soon.BThe baby is big for his age.CThe baby is healthy.听第9段材料,回答第 13至 16题。13Why do
6、es Steve look tired?AHe had a test last night.BHe stayed up most of the nightCHe has been studying all morning.14What was the result of Steves test?AIt was satisfactory.BIt was beyond expectations. CIt could have been better.15Who ran the seminars at the Study Skills Center?AJunior professors. BLibr
7、arians. CUndergraduates.16Where is the Study Skills Center?AOn the square. BIn the physics tower. CIn Staunton Hall.17Whom did Miss Richards teach in the school?AAll the students. BThe lowest classes. CThe highest classes.18What was Miss Richards?AA math teacher. BA science teacher. CAn art teacher.
8、19How did Miss Richards feel before Dick answered her question?ADisappointed and unhappy. BAngry and annoyed.CExcited and relaxed.20What was Miss Richards attitude to her students?AStrict. BJoking. CPatient.第二部分:阅读理解(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分32.5分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
9、AWith exams just around the corner, now is a good time to explore some of UCLs lesser-known study spaces and get down to some revision. Here are some good choices for you.UCL Senate House HubUCL Senate House Hub opened in 2015 and provides 144 study spaces. Whats more, you can check how many spaces
10、are available online before you head to the place. Located on the 3rd floor of the South Block of Senate House, the center has room for individual and group study in traditional library spaces, as well as armchairs and wi-fi coverage.UCL Eastman Dental LibraryThe newly redecorated UCL Eastman Dental
11、 Library is located halfway along Grays Inn Road and is open from Monday to Friday, 9:00am 800pm. The library has 72 study spaces, and many IT facilities(equipment with access to the Internet). The library also has a study room for meetings and a computer cluster room with a whiteboard.UCL Language
12、& Speech Science LibraryUCL Language & Speech Science Library(LASS)has disabled access and has recently been decorated to add extra study spaces. With only 49 spaces, LASS is smaller than most other UCL libraries and tends to fill up quickly, so get there early to avoid disappointment.Senate House L
13、ibraryThis one may be cheating as the Senate House Library is not technically a UCL library. However, all UCL students and staff can register for free membership online. With millions of books and journals, Senate House Library offers some places a little less used by UCL students but perfect for st
14、udents who want to focus on some hard work.1. The four places are mainly introduced to someone who_.A. likes learning onlineB. prefers to study in widely-known librariesC. loves readingD. is preparing for exams2. What should students do online before they go to UCL Senate House Hub? A. Check whether
15、 there are available seats.B. Take the Membership Card.C. Make an appointment in advance.D. Check the librarys opening hours.3. How many libraries can offer Internet services?A. Four.B. One.C. Two.D. Three.【答案】1. D 2. A 3. B【解析】这是一篇应用文,介绍了伦敦大学学院几个供学生复习备考的地方。【1题详解】细节理解题。根据第一段“With exams just around t
16、he corner, now is a good time to explore some of UCLs lesser-known study spaces and get down to some revision. Here are some good choices for you.”(随着考试的临近,现在是一个很好的时间去探索一些UCL鲜为人知的学习空间,并着手进行一些复习。这里有一些不错的选择。)可知,这四个地方主要介绍给正在准备考试的人。故选D。【2题详解】细节理解题。根据UCL Senate House Hub部分中的第二句“Whats more, you can check
17、how many spaces are available online before you head to the place”(更重要的是,你可以在去那里之前上网查看有多少空位)可知,在前往伦敦大学学院参议院中心之前,学生应该在网上查看是否有空位。故选A。【3题详解】推理判断题。根据UCL Eastman Dental Library部分中的“The library also has a study room for meetings and a computer cluster room with a whiteboard”(图书馆还有一间会议室和一间带白板的电脑室)可知,只有这一家图
18、书馆有电脑和网络资源可使用。故选B。BGregory Talley used to sleep in a park or under a bridge The 50-year-old has been homeless for more than 10 years.“It is hard. Its hard to live homeless. You filled every day trying to find cut where you are going to get something to eat. If I hadnt found wonderful Fairfax County
19、Kennedy Shelter, I wouldnt know where I would be by now. I might be dead,” Talley said.The Kennedy Shelter is one of the facilities New Hope Housing provides for homeless people.Pam Micheli has devoted her life to making the lives of this vulnerable(易受伤的)population better as executive director of th
20、e non-profit organization.“I went to Africa in 1985. And I saw a huge amount of poverty, but I saw so much hope. And I decided that I should try to do something that would bring hope to people,” Michell said.When Michell began working with New Hope Housing 25 years ago, its three shelters had about
21、80 beds. Now, it has 350 beds and serves about 1,500 homeless people every year. She has expanded the program beyond just providing beds for the night.“We do outreach(拓展), we do prevention, we do permanent housing. We do transitional housing. We have an education program with all sorts of different
22、things to move people to end their homelessness,” she said, “Our Out of Poverty program is not just about money. Its about you could be spiritually poor, you could be relationship poor . you could be educationally poor. So it is focusing on how you get out of this poverty that has brought you to bei
23、ng homeless. The program tries to teach the shelter residents self-reliance(自立)and work values, and includes courses on planning and personal responsibility.“I learned I still have opportunities to change it and I can change it,” said shelter resident Lewis Webster. “It is just about going forth in
24、doing necessary work to do it. I mean if you really want better, you would do better and thats the frame of mind of me now.”4. Gregory Talleys story is told at the beginning of the text to .A. tell readers the situation for the poor in the US is getting worseB. introduce a non-profit organization th
25、at is trying to help the poor in the USC. disclose the truth that more and more homeless people are dying from hungerD. remind readers that the homeless people in the US have no trouble getting food5. According to Paragraph 6, Pam Michell started to bring hope to the homeless by .A. providing dothes
26、 for themB. offering food for themC. building new houses for themD. offering them shelters for the night6. What is the final purpose of the education program?A. To tell the homeless people the ways to make money.B. To help the homeless people find the causes of their poverty.C. To encourage the home
27、less to work and rely on themselves.D. To teach the poor how to live a better life in the shelters.7. What may be the best title for the text?A. Comfort in the Kennedy ShelterB. Ways to Achieve SuccessC. An Opportunity to Fight HomelessnessD. An Organization to End Homelessness【答案】4. B 5. D 6. C 7.
28、D【解析】【分析】本文是一篇新闻报道,介绍了美国非营利性组织Fairfax County Kennedy Shelter帮助无家可归者结束流浪生活。【4题详解】推理判断题。根据文章第一段内容及第二段的句子“If I hadnt found wonderful Fairfax County Kennedy Shelter, I wouldnt know where I would be by now. I might be dead”(如果我没有找到Fairfax County Kennedy Shelter,我不知道我现在会在哪里。我可能已经死了)可知,文章开头介绍Gregory Talley
29、的故事是为了介绍一个努力帮助穷人的美国非盈利组织Fairfax County Kennedy Shelter。故选B。【5题详解】细节理解题。根据文章第六段的句子“She has expanded the program beyond just providing beds for the night.”(她扩大了这个项目,而不仅仅是提供过夜的床位)可知,Pam Michell一开始给无家可归的人提供过夜的住宿,故选D。【6题详解】细节理解题。根据文章倒数第二段的句子“The program tries to teach the shelter residents self-reliance
30、(自立) and work values, and includes courses on planning and personal responsibility.”(该项目试图向收容所居民传授自力更生和工作价值观,并包括有关规划和个人责任的课程。)可知,这个教育项目最终的目的是鼓励无家可归的人工作,独立。故选C。【7题详解】标题判断题。通读全文可知,介绍了美国非营利性组织Fairfax County Kennedy Shelter帮助无家可归者结束流浪生活。故选D。CApples iPad has been a huge hit among children, with its easy-
31、to-use interface and innovative apps.In fact, researchers say the astonishing rise of the iPad has meant it has now overtaken household names such as McDonalds and Disney to become the number one brand among American 6-12 year olds.The annual study, conducted by leading youth and family research fir
32、m Smarty Pants, ranks more than 250 brands each year. “iPads number one status among kids represents the summit of the tablet takeovera movement from shared screens and TV network dominance to planned content on personal devices,” said Wynne Tyree, president of Smarty Pants. “Kids increasingly turn
33、to iPad for games, TV shows, videos, books, homework help and communicating with friends and family.”In the firms 2014 study, Apples iPad went ahead of kid brands such as McDonalds, Toys RUs, Nickelodeon, and Disney. Kids see the iPad as the a-in-one digital tool, giving them a unique sense of indep
34、endence, the researchers say.Tyree notes that iPads march to the top has been dramatic. “In just five years, the iPad has risen from ranking 109th to being kids favorite brand. Early on, it captured the hearts of tweens and middle and upper class families, but iPad is now an indispensable part of ch
35、ildhood for the masses.”On the study iPad was tops with a weighted score of 898 out of 1000. Disney came at 858, Googles YouTube 852, McDonalds 839, iPhone 830 and Apple 829. Digital entertainment overall is seeing an increase among kids and families, with brands such as Netflix, Hulu, Amazon Instan
36、t Video, Android, and Samsung posting noteworthy increases in the study, a measure of Kids awareness, popularity, and love for a brand. Along with iPad, these devices and services provide entertainment that is “always on”.Offering seemingly endless options, tablets and digital content providers are
37、meeting contemporary kids needswith fun and connectivity never more than a tap away.8. What is the “tablet takeover” movement according to the passage?A. In the movement everyone owns an iPad.B. It refers to the shift from watching TV together to using an iPad separately.C. In the movement people be
38、come more independent in entertainment.D. In the movement people receive more information from an iPad than from TV.9. What makes an iPad appealing to the kids?A. An iPad helps the kids build up stronger relationships with their parents.B. An iPad can develop the kids reading skills.C. With an iPad,
39、 the kids can become a better learner.D. They can watch TV shows using an iPad.10. What is the correct ranking according to scores from the study of Smarty Pants?A. DisneyYouTubeAppleiPhoneiPadMcDonalds.B. iPadDisneyYouTubeMcDonaldsiPhoneApple.C. iPhoneDisneyiPadMcDonaldYouTubeApple.D. iPadAppleiPho
40、neMcDonaldsDisneyYouTube.11. What can we infer from the passage?A. Apples iPad can develop the kids creativity.B. Tablet and digital providers can never meet the kids needs.C. An iPad can provide the kids with most entertainment.D. An iPads fun and connection to the Internet attracts the kids most.【
41、答案】8. B 9. D 10. B 11. D【解析】【分析】这是一篇说明文。苹果公司的iPad因其简单易用的界面和创新的应用程序而深受儿童欢迎。【8题详解】短语猜测题。根据第三段第二句“iPads number one status among kids represents the summit of the tablet takeovera movement from shared screens and TV network dominance to planned content on personal devices”(Pad在孩子们中的第一地位代表了“平板电脑接管”的顶峰从共享
42、屏幕和电视网络的主导地位到个人设备上的计划内容的一项运动)可知,“tablet takeover”是指从一起看电视到单独使用iPad的转变。故选B。【9题详解】细节理解题。根据第三段最后一句“Kids increasingly turn to iPad for games, TV shows, videos, books, homework help and communicating with friends and family.”(越来越多的孩子使用iPad玩游戏、看电视、看视频、看书、做作业,以及与朋友和家人交流。)可知,他们可以用iPad看电视节目,这让iPad对孩子来说很有吸引力。
43、故选D。【10题详解】细节理解题。根据倒数第二段第一句“On the study iPad was tops with a weighted score of 898 out of 1000. Disney came at 858, Googles YouTube 852, McDonalds 839, iPhone 830 and Apple 829. ”(在研究中,iPad的得分最高,为898分。迪士尼的排名是858,谷歌的YouTube852,麦当劳的839,iPhone 830和苹果的829。)可知,正确排名应为“iPadDisneyYouTubeMcDonaldsiPhoneAppl
44、e”。故选B。【11题详解】推理判断题。根据最后一段“Offering seemingly endless options, tablets and digital content providers are meeting contemporary kids needswith fun and connectivity never more than a tap away.”(平板电脑和数字内容提供商提供了看似无穷无尽的选择,满足了当代孩子们的需求只需轻轻一触,就能找到乐趣和联系。)可知,iPad的乐趣和与互联网的连接最吸引孩子们。故选D。DA strong coffee after a p
45、oor nights sleep is the kick-start many people need in the morning but new research suggests that it might be best to have a bite to eat first.A study has found that drinking coffee first can have a negative effect on blood sugar control - a risk factor for diabetes (糖尿病)and heart disease.“We know t
46、hat nearly half of us will wake in the morning and, before doing anything else, drink coffee - subjectively the more tired we feel, the stronger the coffee,“ said Professor James Betts, at the University of Bath in the UK.For their study, researchers at the University of Bath got 29 healthy men and
47、women to take part in three different overnight experiments, with at least a week between them.In one, the participants had a normal nights sleep, roughly from 11 p.m. to 7 a.m., and were asked to consume a sugary drink on waking in the morning. They then experienced an interrupted nights sleep, whe
48、re the researchers woke them every hour for five minutes by sending them text messages to which they had to respond and upon waking were given the same sugary drink.On another night, participants experienced the same sleep interruption, but this time were first given a strong black coffee 30 minutes
49、 before consuming the sugary drink.They found that one night of interrupted sleep did not worsen the participants blood sugar and insulin (胰 岛素)responses when compared to the normal nights sleep- although previous research suggested that losing many hours of sleep or many nights of poor sleep could
50、have a negative effect. However, strong black coffee consumed before breakfast actually increased the blood sugar response by around 50% suggesting that relying on coffee after a bad night to stop feeling sleepy could limit your bodys ability to tolerate the sugar in your breakfast.12. What does the
51、 underlined word “kick-start in paragraph 1 refer to?A. A kind of sport.B. A kind of power.C. A kind of medicine.D. A kind of belief.13. What was unchanged in the three experiments?A. The duration of sleep.B. The blood sugar response.C. The sugary drink.D. The intake of coffee.14. What increased the
52、 participants blood sugar response most before breakfast?A. A normal sugary drink.B. A normal nights sleep.C. An interrupted nights sleep.D. A cup of strong black coffee.15. How did researchers draw the conclusion?A. By comparing the results.B. By listing some examples.C. By surveying the participan
53、ts.D. By referring to some documents.【答案】12. B 13. C 14. D 15. A【解析】【分析】这是一篇说明文。文章讲述了一项研究发现,先喝咖啡会对血糖控制产生负面影响,而血糖控制是糖尿病和心脏病的风险因素之一。12题详解】词句猜测题。根据划线词上文“A strong coffee after a poor nights sleep”(一夜没睡好之后,喝一杯浓咖啡)可推知,kick-start指的是在晚上没有睡好之后“一种提神的力量”。故选B。【13题详解】细节理解题。根据文章第五段“In one, and were asked to consu
54、me a sugary drink on waking in the morning. They then experienced an interrupted nights sleep and upon waking were given the same sugary drink.”(在一项实验中,参与者在晚上大约11点到早上7点之间正常睡眠,并被要求在早上醒来时喝一杯含糖饮料。然后,他们的睡眠被打断,研究人员每隔一小时就给他们发短信,让他们每隔5分钟回复短信,醒来后给他们喝同样的含糖饮料。)和第六段“On another night, before consuming the sugar
55、y drink.”(另一个晚上,参与者经历了同样的睡眠中断,但这一次,在喝含糖饮料之前,他们先喝了一杯浓黑咖啡30分钟。)可知,在三个试验中没有改变的是受试者都喝了含糖饮料。故选C。【14题详解】细节理解题。根据文章最后一段“However, strong black coffee consumed before breakfast actually increased the blood sugar response by around 50%”(然而,早餐前喝一杯浓黑咖啡实际上会使血糖反应增加50%左右)可知,早餐前,一杯浓黑咖啡增加了受试者的血糖反应。故选D。【15题详解】推理判断题。根
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
