分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 8

类型山东青岛市2016高考英语(新闻报道类)阅读理解(二轮)精编(5)及答案.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:380015
  • 上传时间:2025-11-29
  • 格式:DOC
  • 页数:8
  • 大小:70.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    山东 青岛市 2016 高考 英语 新闻报道 阅读 理解 二轮 精编 答案
    资源描述:

    1、山东青岛市2016高考英语(新闻报道类)阅读理解(二轮)精编(5)及答案黑龙江省大庆市喇中2016高考英语阅读练习新闻报道类If you have a bad habit of losing things, a new device that can be connected to any item that you might lose may be the way to solve your problem. The Tile, a small square linked up to your iPhone or iPad via Bluetooth, lets you see how c

    2、lose you are to the missing item, within a 50-to 150-foot range . If the item goes out of your phones 150-foot range, it can still be detected (发现) on other smartphones with the same app. When you log into the app on your phone, it shows you, with green bars that increase or decrease, how far away y

    3、ou are from the Tile. You can also program it to make a sound when you get close to the Tile. And you can link up your phone with up to ten Tiles. And if your lost item a dog, for example, or a stolen bike goes out of your own phones 150-foot Bluetooth range, you can set it as a “lost item”. If any

    4、of the phones with the Tile app comes within the range of your lost item, a message will be sent to your own phone, reminding you of its position. The Tile app also has the function to remember where it last saw your Tile, so that you can easily find where you left it. Since the Tiles use Bluetooth

    5、rather than GPS, they never run out of battery or need to be charged, and they last for one year before needing to be replaced. The app, which will come into the market this winter, works with iPhone 5S, iPhone 6, iPad Mini, iPad 3rd and 4th generation, and iPod 5th generation.【小题1】The Tile app can

    6、help you . Afind your missing itemsBuse your phone more wiselyCsave your phones battery powerDconnect something to your phone【小题2】Which of the following is TRUE according to the passage? AThe Tile needs to be charged after a year of use.BOne smartphone can only be linked up to one Tile.CThe Tile can

    7、not work when linked up to a phone without Bluetooth.DA missing item cant be found if it goes out of the needed range.【小题3】What does the second paragraph mainly tell us? AWhat the Tile app is.BHow the Tile app works.CThe advantages of the Tile app.DWhy the Tile app was invented.【小题4】Where does this

    8、passage probably come from? AA science fiction novel.BAn advertisement.CA personal diary.DA news report.黑龙江省大庆市喇中2016高考英语阅读练习新闻报道类NEW YORKAustralian mining enterpriser Clive Palmer on Tuesday unveiled(公布)blueprints for Titanic, a modern copy of the doomed ocean liner, although he didnt call the ship

    9、 unsinkable any more. The ship will largely recreate the design and decoration of the fabled original, with some modifications to keep it in line with current safety rules and shipbuilding practices, and the addition of some modern comforts such as air conditioning, Palmer said at a press conference

    10、 in New York. The three passenger classes, however, will be prevented from mingling(混杂), as in 1912, Palmer said. “Im not too superstitious(迷信的). ”Palmer said when asked whether recreating a ship best-known for sinking was tempting fate. White Star Line, the operator of the original ship, had said t

    11、he Titanic was designed to be unsinkable. About 1, 500 people died on Titanics maiden voyage in 1912 from Southampton to New York after the ship collided with an iceberg in the North Atlantic. Palmer, who created the company Blue Star Line last year, refused to make a similar boast. “Anything will s

    12、ink if you put a hole in it, ”Palmer said. “I think it would be very cavalier to say it. ” Unlike the original, Titanicwill have more than enough space in its lifeboats for every person on board and will have additional escape staircases. Markku Kanerva, sales director at Deltamarin, the Finnish com

    13、pany designing the ship, said it would be the“safest cruise ship in the world”. Palmer refused to answer questions about the projects cost. Although the Titanic was the worlds largest ship in her time, she would be smaller than many of todays modern cruise ships. “Its not about the money, ”Palmer sa

    14、id. “Ive got enough money for it. I think thats all that matters. ” Forbes estimated Palmers net worth to be $795 million in 2012. He describes himself as a billionaire.Titanicwill be built by Chinese state-owned CSC Jinling Shipyard, which has already built four ore carriers for Palmers mining busi

    15、ness, he said. The contract to build Titanichas not yet been signed, Palmer said.【小题1】Whats the meaning of the underlined word“maiden”in Paragraph 4? AFirst. BTrial. CSecond. DLast.【小题2】What can be inferred about Titanicfrom the passage? ATitanicwill have more space in its lifeboats than the Titanic

    16、.BTitanicwill be the largest cruise ship in the world.CTitanicwill allow different classes of passengers to mingle.DTitanicwill be a real unsinkable cruise ship.【小题3】Which of the following statements is TRUE according to the passage? A1, 500 people died on Titanics maiden voyage in 1912.BThe Titanic

    17、 collided with an iceberg in the South Pacific.CThe Titanic was equipped with air conditioning.DThe Titanic was the worlds largest ship at that time.【小题4】Whats the authors purpose of writing the passage? ATo tell us the story of the Titanic.BTo tell us Titanicwill cost a lot of money.CTo tell us abo

    18、ut the future Titanic.DTo tell us a Chinese Shipyard will build Titanic.【小题5】Whats the best title of the passage? AThe old TitanicBThe blueprints of TitanicCThe unsinkable TitanicDClive Palmera billionaire阅读理解。Chemicals used for industrial processes often create dangerous forms of waste. The amount

    19、of these chemicals has risen heavily in the past few years, as more areas of the world industrialize and new products are produced. Over 80,000 different chemicals are used in industries world-wide. Around the world hundreds of millions of tons of harmful waste are produced each year. Often, it is d

    20、ifficult and expensive to get rid of these chemicals or to store them in a way that does not endanger human life and the environment.Every year, major health problems result from harmful waste. Sadly, it is often after someone has died or, become seriously ill that governments will take actions and

    21、reduce levels of dumped(倾倒的)harmful waste. In 1989, a school in New Jersey had to be closed because students there had suffered too much exposure(暴露)to chromium(铬). It was later learned that large amounts of chromium had been dumped nearby and blown over to the school area.Research has been done to

    22、provide information on the effects of every chemical. Because waste chemicals often mix together, it will also be necessary to learn how the combinations of these chemicals affect human health.Some governments have realized how serious the problem is and are making laws to get rid of harmful waste.

    23、They are also trying to limit the amount of waste industries are allowed to produce.Not only governments but the public as well must form part of the solution. They can choose not to buy those products which require the production of harmful waste, attempt to affect policymakers, and produce less ha

    24、rmful waste themselves. Many scientists think that waste production can be cut. The waste can be reduced by at least one-third using existing technologies and methods.1. What is mainly discussed in the text?A. The effect of every chemical.B. Problems of harmful waste.C. Chemicals used for industrial

    25、 processes.D. Events related to waste chemicals.答案解析:答案为B。本题为主旨大意题。文章先陈述工业生产过程中使用化学物产生的有害垃圾所导致的问题,并举例证明,最后探讨解决这一问题的方案。在第一段的首句 “Chemicals used for industrial processes often create dangerous forms of waste.”和最后一句 “Often, it is difficult and expensive to get rid of these chemicals or to store them in

    26、a way that does not endanger human life and the environment.”都是在指出有害垃圾这一严峻的问题。故答案为B。2. From the text we know that .A. chromium can poison people when there is a wind B. chromium pollution makes the local government close the school C. some governments dont realize how serious the problems are until

    27、people suffer a lot from harmful waste D. about two-thirds of the waste can pollute the environment 答案解析:答案为C。本题为细节推理题。从第二段的第三句话 “In 1989, a school in New Jersey had to be closed because students there had suffered too much exposure(暴露)to chromium(铬).”可知,学校不得不被迫关闭是由于学生暴露在倾倒的垃圾铬之中,生命受到了威胁,故答案为C “ 直到人

    28、们饱受有害废弃垃圾的危害,政府才意识到问题的严重性。B选项只是文章的细节,属于表面现象;C选项真正概括了问题的本质,是通过细节推理出的总结性答案。故选C。从第二段的最后一句话 “It was later learned that large amounts of chromium had been dumped nearby and blown over to the school area.”可知,铬威胁着人的生命是由于 “dumped nearby and blown over” 即 “倾倒而被风吹拂”, 而不仅仅由于风,故A选项错误。D选项与文章最后一句话 “The waste can

    29、be reduced by at least one-third using existing technologies and methods.”不符。3. Which of the following least matches the solution the writer refers to?A. Chemicals used for industrial processes should be banned.B. People can make use of the existing technologies and methods to reduce the waste.C. Po

    30、licymakers make laws to limit the production of harmful waste.D. People choose not to buy products which may produce harmful waste.答案解析:答案为A。本题考查作者的观点态度。解答此题需看清题意 “哪个选项与作者提到的解决方案最不匹配?” 从文章的最后一段最后一句话 “The waste can be reduced by at least one-third using existing technologies and methods.” 可知,B选项正确;从最

    31、后一段 “They can choose not to buy those products which require the production of harmful waste, attempt to affect policymakers, and produce less harmful waste themselves.” 可知,作者的态度是号召政府与公众不买生产有害垃圾的产品;政策制定者可以生产较少的有害垃圾,而非禁止工业生产过程中使用化学物品。故C、D是正确的,A选项与作者的态度最不匹配。4. The writer of the text thinks that .A. go

    32、vernments should have forbidden the production of waste chemicals B. mixed waste chemicals can always be stored without endangering people C. industries must not produce waste chemicals which harm people so much D. everyone can do something to help solve the problem of waste chemicals 答案解析:答案为D。本题考查

    33、作者的观点态度。结合上题分析,作者认为应该限制和减少有害化学物的生产,而不是A选项的禁止,也不是C选项的不允许生产,故A、C不正确;B选项在文章中未提及, always 一词也使得该选项太绝对,故不选。只有D选项才是作者的观点:人人都可以帮助解决有害化学物的问题。故答案为D。社会生活类阅读理解。Pacing and PausingSara tried to befriend her old friend Steves new wife, but Betty never seemed to have anything to say. While Sara felt Betty didnt hol

    34、d up her end of the conversation, Betty complained to Steve that Sara never gave her a chance to talk. The problem had to do with expectations about pacing and pausing. Conversation is a turn-taking game. When our habits are similar, theres no problem. But if our habits are different, you may start

    35、to talk before Im finished or fail to take your turn when Im finished. Thats what was happening with Betty and Sara. It may not be coincidental that Betty, who expected relatively longer pauses between turns, is British, and Sara, who expected relatively shorter pauses, is American. Betty often felt

    36、 interrupted by Sara. But Betty herself became an interrupter and found herself doing most of the talking when she met a visitor from Finland. And Sara had a hard time cutting in on some speakers from Latin America or Israel. The general phenomenon, then, is that the small conversation techniques, l

    37、ike pacing and pausing, lead people to draw conclusions not about conversational style but about personality and abilities. These habitual differences are often the basis for dangerous stereotyping(思维定式). And these social phenomena can have very personal consequences. For example, a woman from the s

    38、outhwestern part of the US went to live in an eastern city to take up a job in personnel. When the Personnel Department got together for meetings, she kept searching for the right time to break inand never found it. Although back home she was considered outgoing and confident, in Washington she was

    39、viewed as shy and retiring. When she was evaluated at the end of the year, she was told to take a training course because of her inability to speak up. Thats why slight differences in conversational styletiny little things like microseconds of pausecan have a great effect on ones life. The result in

    40、 this case was a judgment of psychological problemseven in the mind of the woman herself, who really wondered what was wrong with her and registered for assertiveness training. 1. What did Sara think of Betty when talking with her? A. Betty was talkative. B. Betty was an interrupter.C. Betty did not

    41、 take her turn.D. Betty paid no attention to Sara.2. According to the passage, who are likely to expect the shortest pauses between turns? A. Americans.B. Israelis.C. The British.D. The Finns.3. We can learn from the passage that.A. communication breakdown results from short pauses and fast pacingB.

    42、 women are unfavorably stereotyped in eastern cities of the USC. ones inability to speak up is culturally determined sometimesD. one should receive training to build up ones confidence4. The underlined word“assertiveness” in the last paragraph probably means.A. being willing to speak ones mindB. being able to increase ones powerC. being ready to make ones own judgmentD. being quick to express ones ideas confidently【参考答案】66.1-4 CBCD

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:山东青岛市2016高考英语(新闻报道类)阅读理解(二轮)精编(5)及答案.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-380015.html
    相关资源 更多
  • 四年级上册英语课件-Lesson 3 Coat and Scarf|冀教版(三起) (共25张PPT).ppt四年级上册英语课件-Lesson 3 Coat and Scarf|冀教版(三起) (共25张PPT).ppt
  • 六年级上册英语教案Unit 2 What a day! (Checkout time)译林版(三起).doc六年级上册英语教案Unit 2 What a day! (Checkout time)译林版(三起).doc
  • 四年级上册英语课件-lesson 2 what’s the missing number? ∣川教版(三年级起点)(19张ppt) (共16张PPT).ppt四年级上册英语课件-lesson 2 what’s the missing number? ∣川教版(三年级起点)(19张ppt) (共16张PPT).ppt
  • 六年级上册英语教案Unit 2 Ways to go to school人教.doc六年级上册英语教案Unit 2 Ways to go to school人教.doc
  • 四年级上册英语课件-lesson 2 what’s the missing number? ∣川教版(三年级起点) (共13张PPT).ppt四年级上册英语课件-lesson 2 what’s the missing number? ∣川教版(三年级起点) (共13张PPT).ppt
  • 六年级上册英语教案Unit 2 Ways to go to school 人教.doc六年级上册英语教案Unit 2 Ways to go to school 人教.doc
  • 六年级上册英语教案unit 2 ways to go to school part B∣人教(PEP)().doc六年级上册英语教案unit 2 ways to go to school part B∣人教(PEP)().doc
  • 四年级上册英语课件-Lesson 2 What is it?|接力版 (共15张PPT).ppt四年级上册英语课件-Lesson 2 What is it?|接力版 (共15张PPT).ppt
  • 六年级上册英语教案Unit 2 Part B 第二课时.doc六年级上册英语教案Unit 2 Part B 第二课时.doc
  • 四年级上册英语课件-Lesson 2 What is it 课件1|接力版 (共17张PPT).ppt四年级上册英语课件-Lesson 2 What is it 课件1|接力版 (共17张PPT).ppt
  • 六年级上册英语教案Unit 2 Lesson 6 Round Up 北师大版.doc六年级上册英语教案Unit 2 Lesson 6 Round Up 北师大版.doc
  • 四年级上册英语课件-Lesson 2 New and Old|冀教版(三起) (共23张PPT).ppt四年级上册英语课件-Lesson 2 New and Old|冀教版(三起) (共23张PPT).ppt
  • 六年级上册英语教案Unit 2 Lesson 5 Get It Right 北师大版.doc六年级上册英语教案Unit 2 Lesson 5 Get It Right 北师大版.doc
  • 六年级上册英语教案unit 2 lesson 10_人教(精通).doc六年级上册英语教案unit 2 lesson 10_人教(精通).doc
  • 四年级上册英语课件-Lesson 19 Let’s Go Shopping!_冀教版.ppt四年级上册英语课件-Lesson 19 Let’s Go Shopping!_冀教版.ppt
  • 六年级上册英语教案Unit 2 Lesson 10 How Many Are There冀教版.doc六年级上册英语教案Unit 2 Lesson 10 How Many Are There冀教版.doc
  • 四年级上册英语课件-Lesson 16 How many pupils can you see?|接力版 (共18张PPT).ppt四年级上册英语课件-Lesson 16 How many pupils can you see?|接力版 (共18张PPT).ppt
  • 六年级上册英语教案Unit 2 Katie always gets up early湘少版.doc六年级上册英语教案Unit 2 Katie always gets up early湘少版.doc
  • 四年级上册英语课件-Lesson 15 These are pigs. |接力版 (共18张PPT).ppt四年级上册英语课件-Lesson 15 These are pigs. |接力版 (共18张PPT).ppt
  • 四年级上册英语课件-Lesson 15 These are pigs. |接力版 (共17张PPT).ppt四年级上册英语课件-Lesson 15 These are pigs. |接力版 (共17张PPT).ppt
  • 六年级上册英语教案Unit 2 Charlie’s chores北师大版.doc六年级上册英语教案Unit 2 Charlie’s chores北师大版.doc
  • 四年级上册英语课件-Lesson 14 Is the cat fat or thin?|接力版 (共15张PPT).ppt四年级上册英语课件-Lesson 14 Is the cat fat or thin?|接力版 (共15张PPT).ppt
  • 六年级上册英语教案Unit 2Ways to go to school B Review 人教PEP.doc六年级上册英语教案Unit 2Ways to go to school B Review 人教PEP.doc
  • 四年级上册英语课件-Lesson 14 Is the cat fat or thin |接力版 (共18张PPT).ppt四年级上册英语课件-Lesson 14 Is the cat fat or thin |接力版 (共18张PPT).ppt
  • 六年级上册英语教案Unit 1How can I get therePBLet.doc六年级上册英语教案Unit 1How can I get therePBLet.doc
  • 四年级上册英语课件-Lesson 14 Is the cat fat or thin |接力版 (共17张PPT).ppt四年级上册英语课件-Lesson 14 Is the cat fat or thin |接力版 (共17张PPT).ppt
  • 四年级上册英语课件-Lesson 13 The dress is clean|接力版 (共15张PPT).ppt四年级上册英语课件-Lesson 13 The dress is clean|接力版 (共15张PPT).ppt
  • 六年级上册英语教案Unit 11 Shall we go to the theatre湘少版.doc六年级上册英语教案Unit 11 Shall we go to the theatre湘少版.doc
  • 四年级上册英语课件-Lesson 13 The dress is clean. |接力版 (共17张PPT).ppt四年级上册英语课件-Lesson 13 The dress is clean. |接力版 (共17张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1