2021-2022学年高中英语 Module2 My New Teachers 模块形成性评价练习(含解析)外研版必修1 (2).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年高中英语 Module2 My New Teachers 模块形成性评价练习含解析外研版必修1 2 2021 2022 学年 高中英语 模块 形成 评价 练习 解析 外研版
- 资源描述:
-
1、模块形成性评价(二)(Module 2)(120分钟150分)第一部分听力(共两节, 满分30分)第一节(共5小题;每小题1. 5分, 满分7. 5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后, 你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。Text 1M: Wow! What a beautiful city! Why dont we first visit the art gallery and then go to the zoo?W: To tell you the truth, Im not reall
2、y interested in going there. You know, there are some nice places to buy souvenirs. 1. What is the woman willing to do?A. Visit a gallery. B. Go shopping. C. Visit a zoo. 答案: BText 2M: Id like to make an appointment to see Dr. Carter. Is it possible to make it early, like 7: 30 am?W: No, I am sorry.
3、 Um . . . how about Tuesday at 8: 00 am or Thursday at 8: 15 am?M: Well, in that case, Thursday would be fine. 2. When will the man meet Dr. Carter?A. At 7: 30 am. B. At 8: 00 am. C. At 8: 15 am. 答案: CText 3W: Hello, Mr Fred. This is Sunshine. M: Whats the trouble with you, Ms Sunshine?W: My car bro
4、ke down just now on Robertson Road. I need your help. 3. Where is the woman?A. In a garage. B. In an office. C. In a street. 答案: CText 4W: I dont understand the math problem on the board. Can you help me?M: Im kind of busy working on my homework. Why dont you ask the teacher to help you?4. What is t
5、he relationship between the speakers?A. Classmates. B. Parent and child. C. Teacher and student. 答案: AText 5W: All the plants in my garden died! I dont know what happened. I watered them a lot and fed them plant food. What did I do wrong?M: Maybe the garden wasnt in enough sun. You did plant them on
6、 the side of the house that gets the most shade. 5. What did the womans plants die from, according to the man?A. From not enough water. B. From not enough sun. C. From not enough plant food. 答案: B第二节(共15小题;每小题1. 5分, 满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前, 你将有时间阅读各个小题, 每小
7、题5秒钟;听完后, 各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料, 回答第6、7题。Text 6M: Hey, honey, come here and have a look. W: Thats a photo of our living room with the new green sofa. M: Yes. On the computer I can change the colors. Look at the color I made the wall. Its pretty, isnt it?W: Well, I dont like dark brown, do
8、 you?M: OK. Lets try light blue instead. W: Look, how nice it is with yellow and blue pillows. Ill get the car key and we can buy the paint now. Youll have time to paint the walls on the weekend. M: I got myself a job, didnt I?6. What is the man doing?A. Taking pictures. B. Decorating the living roo
9、m. C. Designing something on the computer. 答案: C7. What will the speakers do next?A. Go to a paint store. B. Look for new jobs. C. Buy a car. 答案: A听第7段材料, 回答第810题。Text 7M: Id like to make an appointment with the doctor, please. W: OK. How about the day after tomorrow on Wednesday at 4: 00 pm?M: Do y
10、ou happen to have an opening in the morning?W: Um. . . How about tomorrow at 8: 00 am or Thursday at 8: 15 am?M: Uh, do you have anything earlier?W: No, Im sorry. M: Well, in that case, tomorrow would be fine. W: Whats the purpose of your visit?M: Well, to tell you the truth, I fell from a ladder tw
11、o days ago while painting my house, and my foot landed in a can and it was badly hurt. 8. When will the man go to see the doctor?A. On Tuesday. B. On Wednesday. C. On Thursday. 答案: A9. Whats wrong with the man?A. He hurt his foot. B. He broke his leg. C. He was hit by a ladder. 答案: A10. What do we k
12、now from the dialogue?A. The man cant go to the hospital. B. The appointment time is quite fit for the man. C. The man would prefer to visit the doctor earlier. 答案: C听第8段材料, 回答第1113题。Text 8M: Dear listeners, for todays show, I have Abigail Harrison with me. The girl wants to be the first astronaut o
13、n Mars. Abigail, welcome to our show. W: It is a pleasure to be here. M: Would you please tell our listeners when you got the idea of going to space?W: When I was 5 years old, standing in my backyard on a cold winter night, my mind swam with questions. To find more, I wanted to go to space. M: Do yo
14、ur family members support you?W: Both my mum and sister didnt believe it until they found I was serious. My mum told me making a specific plan was the first step towards making my big dream a reality, and it worked. M: From then on, you founded a non-profit organization, earned a private pilots lice
15、nse, ran a marathon, worked at the Kennedy Space Center and spoke at conferences around the world. Wow, you have done so much!W: Well, that is my mums influence. My teacher helped me in a different way. 11. What is the man doing?A. Speaking at a conference. B. Conducting a job interview. C. Hosting
16、a radio program. 答案: C12. What is the first step for Abigail to realise her dream?A. Working out a specific plan. B. Earning a private pilots license. C. Running a marathon. 答案: A13. Who will Abigail talk about next?A. Her mother. B. Her teacher. C. Her sister. 答案: B听第9段材料, 回答第1417题。Text 9W: And wha
17、t are the problems that youve been having?M: Well, no one thing is really dangerous or anything, but you know, its just been building up. W: Yes, of course. M: Well, the first thing is the washing machine. Its been leaking a little and its beginning to get worse. Because we have a small child, and w
18、e really need to get that done straight away. W: OK. . . thats a washing machine for immediate repair. M: Then we are worried about all the windows and doors. W: Are they broken?M: No, but there are no locks on the windows and one of the doors. W: And when would you like those done?M: Oh, thats not
19、really urgent. . . but you never know when theres going to be a break-in. W: No, well get those done for you next week. Dont worry. M: And then the last thing on the list is the kitchen curtains. Theyre torn. W: Oh, right. We do have quite a few spare ones in stock and can get those to you in the ne
20、xt week, if thats alright with you. M: Yes, that would be fine. W: Anything else?M: No, thats all. 14. Whats the probable relationship between the two speakers?A. Husband and wife. B. Shop assistant and customer. C. House agency staff and customer. 答案: C15. What does the man complain about?A. Some l
21、iving facilities. B. Some building problems. C. Some dangerous things. 答案: A16. Whats wrong with the windows?A. They are broken. B. There are no locks on them. C. There are no curtains on them. 答案: B17. What will the woman have repaired first?A. The washing machine. B. The windows. C. The kitchen cu
22、rtains. 答案: A听第10段材料, 回答第1820题。Text 10M: At the beginning of the tour, we will start with the most important place in my town, which is the Plaza Leon. The Plaza Leon, which is more than 100 years old, is the gathering place for young people on Friday and Saturday nights, and for parents and childre
23、n on Sunday afternoons. Four streets lead to the Plaza, which have wide sidewalks and are tree-lined. Hernandes Street, which was named after a famous writer born in the city, contains all of the food stores, fish markets, and vegetable stands. Fernando Street, which was named after an educator, is
24、where all of the government offices are housed. Via del Mar Street, whose roads are made of stones, is the only street which still has its old surface. Finally, we come to Horatio Street, on which there are two universities. One of them is the most famous university in my country. Thats why it is my
25、 favorite street of all. 18. What do we know about the Plaza Leon?A. Its a new building. B. Its a public place. C. Its a small town. 答案: B19. Which street is known for its food shops and markets?A. Via del Mar Street. B. Hernandes Street. C. Fernando Street. 答案: B20. Why does the speaker like Horati
26、o Street best?A. It has an old stone surface. B. It is named after a writer. C. It has a famous university. 答案: C第二部分阅读理解(共两节, 满分40分)第一节(共15小题; 每小题2分, 满分30分)AYouve probably visited the Tiananmen Gatetowerthe famous building of Beijing, but you may not have heard of Kuai Xiang. Along with him, the fo
27、llowing well-known architects (建筑师) all took the center stage at their times. Kuai Xiang(13991481)Tiananmen Gatetower is considered the brainchild of Kuai Xiang. By following in the footsteps of ancient homebuilders, he successfully presented the Emperor Zhu Di with a great wooden structure which ha
28、s stood the test of time for almost 600 years. Visitors also like its beautiful paintings. Ieoh Ming Pei (19172019)His motto is: Traditions should be sealed in glass boxes at museums. He likes creation. He planted a glass pyramid into the courtyard of the Louvre. His other works include John F. Kenn
29、edy Library, Beijing Fragrant Hill Hotel and Suzhou Museum. Zaha Hadid(19502016)In 2004, she became the first woman to win the Pritzker Architecture Prize, the Nobel Prize for architecture. She used tricks to maximize available space. Her fluid-style works pioneer the concept of micro-living. The cu
30、rves(曲线)of Guangzhou Opera House perfectly match the rise and fall of its surrounding buildings, forming a unique view. Meng Fanchao (1959present)Many people built Hong Kong-Zhuhai-Macao Bridge. This longest cross-sea bridge, when viewed afar, looks like a dynamic dragon braving the rolling waves of
31、 Lingding Sea. 【文章大意】本文主要介绍了四位伟大的建筑师。21. What can we infer about Kuai Xiang?A. He never followed traditions. B. He was poor. C. He is a successful architect. D. He likes building bridges. 【解析】选C。细节理解题。根据第一段的Along with him, the following well-known architects all took the center stage at their times.
32、 以及下面对他的介绍可知, 他是一位成功的建筑师。故选C。22. What do Zaha Hadid and Meng Fanchao have in common?A. They can make good use of space. B. They set a great record. C. They like following others opinions. D. Their works will not stand time. 【解析】选B。推理判断题。Zaha Hadid 是第一位获得Pritzker Architecture Prize的女性;Meng Fanchao建造了
33、世界上最长的跨海大桥, 所以两人的共同点是他们都创造了伟大的纪录。故选B。23. Whats the passage mainly about?A. Four famous architects and their main works. B. The Tiananmen Gatetower. C. Works of well-known architects. D. Hong Kong-Zhuhai-Macao Bridge. 【解析】选A。主旨大意题。本文主要介绍了四位伟大的建筑师以及他们的代表作。故选A。B(2021北京高一检测)As a young adult, Noah Webste
34、r was a teacher. At that time, the colonies were fighting for independence from Britain. Yet the books that American children used in school all came from Britain. The books were all about British people and British places. Webster wanted books that would mean more to American children. So he wrote
35、three books that used American examplesa grammar book, a spelling book, and a reader. These books were very popular, and millions of them were sold. Webster was interested in changing the spellings of words. He wanted words to be spelled the way they were pronounced. For example, he thought the word
36、 “head” should be spelled “hed”, and the word “laugh” should be spelled “laf”. People liked Websters suggestions. However, few words were actually changed. One group of words that were changed were words in which an unpronounced “u” followed an “o”. That is why Americans write “color” and “labor”, a
37、nd the British write “colour” and “labour”. With the money he made from his books, Webster was able to write. It was the first American English dictionary, published in 1828. Websters dictionary had over 70, 000 words and gave the meaning and origin of each. To this day, Websters work is the example
38、 that most dictionaries of American English follow. 【文章大意】这是一篇说明文。本文主要讲了韦伯斯特英语词典的来源, 一位美国教师韦伯斯特为了让学生更好地了解美国, 编写了语法、拼写等教材, 后来他对英语的拼写很感兴趣, 他想把英语拼写成它发音的方式, 最后他编了美国第一本英语词典。24. Why did Webster decide to write books?A. Because he wanted to earn more money. B. Because he wasnt satisfied with the books he u
39、sed. C. Because there were not enough books in the market. D. Because he had to borrow books from Britain when he was a student. 【解析】选B。细节理解题。根据第一段中The books were all about British people and British places. Webster wanted books that would mean more to American children. 可知韦伯斯特决定写书, 因为他对自己使用的书不满意。故选
40、B。25. What can we learn from Paragraph 3?A. Webster spoke English in a different way. B. American people didnt like speaking English. C. Webster was good at correcting mistakes in textbooks. D. American people didnt write English as exactly as English people did. 【解析】选D。细节理解题。根据文中第三段内容可知, 美国人在语言上是有所
41、改变的, 并不像英国人那样拼写准确。所以选D。26. What is Noah Webster famous for in American history?A. His teaching methods. B. His dictionary. C. His fighting for freedom. D. Learning foreign languages. 【解析】选B。推理判断题。根据文中最后一段内容可知, 韦伯斯特编写的词典是美国第一本词典, 以后的词典都是以他的词典为典范, 所以他是以词典而闻名的。故选B。27. What does the last sentence of thi
42、s article mean?A. Most dictionaries in the world are the copies of Websters. B. Most American people followed Websters advice on writing. C. Websters dictionary is the only one used in the United States. D. Most dictionaries in American English have the characteristic(特点) of Websters. 【解析】选D。句意理解题。根
43、据文中最后一段最后一句To this day, Websters work is the example that most dictionaries of American English follow. 可知大多数美式英语词典都有韦伯斯特词典的特点。故选D。CYoung people can have problems with their minds. Some students become worried because they have to study very hard. Others have trouble getting on well with people like
44、 their parents and classmates. Liu Wei, a Junior 2 student from Hefei, could not understand his teacher and was doing badly in his lessons. He became so worried about it that he started to cut his finger with a knife. Another student, 14-year-old Yan Fang from Guangzhou, was afraid of exams. She got
45、 very worried in one, and when she looked at the exam paper she couldnt think of anything to write. A recent report from Jiefang Daily says about 18% of Shanghai teenagers have mental (心理的, 精神的)problems. Their troubles include being worried and very unhappy, and having problems in learning and getti
46、ng on with people. Many students who have problems wont go for advice or help. Some think they will look stupid if they go to see a doctor. Others dont want to talk about their secret. Liang Yuezhu, an expert on teenagers from Beijing Anding Hospital, has the following advice for teenagers: *Talk to
47、 your parents or teachers often*Take part in group activities and play sports*Go to see a doctor if you feel unhappy or unwell【文章大意】这篇文章主要讲述了现在很多青少年有心理问题, 这些问题甚至造成了严重后果。而很多青少年不能很好地处理这些问题, 专家对此提出了建议。28. The students who often become worried or have trouble getting on with others may have _. A. mental
48、 problemsB. a headacheC. knives with themD. no parents【解析】选A。细节理解题。根据第一段可知, 因为必须要刻苦学习, 一些学生变得担心。一些学生在与父母、同学相处方面变得困难。这说明他们心理有问题, 可知选A。29. Liu Wei cut his finger with a knife because _. A. he was afraid of his teacherB. he wanted to frighten his parentsC. he was so worried about his studiesD. his fing
49、er was badly hurt【解析】选C。细节理解题。根据第二段Liu Wei, a Junior 2 student from Hefei, could not understand his teacher and was doing badly in his lessons. . . 可知Liu Wei听不懂老师讲课, 学习很差, 过分担忧, 从而导致心理问题, 才用刀割自己的手指, 可知应选C。30. Yan Fangs problems happened whenever _. A. she studied very hardB. she had examsC. she talk
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-380395.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
