2021版高考英语(北师大版)一轮复习限时规范练22(必修4 UNIT 11B) WORD版含解析.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021版高考英语北师大版一轮复习限时规范练22必修4UNIT 11B WORD版含解析 2021 高考 英语 北师大 一轮 复习 限时 规范 22 必修 UNIT 11 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、限时规范练22(必修4Unit 11B)核心素养关键词:培养学生人与科学、学习伟大科学家的思维意识限时规范练第44页一、阅读理解AGeorge Washington Carver was born sometime in the early mid-1860s.A sickly child,Carver was unable to work in the fields,so he did gardening.He was left with many free hours to walk in the woodsbeginning his career with nature.He soon
2、became known as the “Plant Doctor” and would help friends and neighbors manage sick plants.In 1890,Carver began to study music and art at Simpson College.His artwork was on show at the 1893 Worlds Fair.Painting gave him the chance to combine his two lovesart and nature.Yet it was his talents for gar
3、dening that took him in another direction in 1891.Carver became the first African-American to attend what is today Iowa State University.He proved to be a first-class student and upon graduation he became the schools first African-American teacher.In 1896,he received an invitation from Tuskegee Norm
4、al and Industrial School in Tuskegee,Alabama.Upon arriving,he found that the school was short of money so Dr.Carver had to equip his own lab.He and his students would search trash heaps (垃圾堆) for things to use.This proved that Dr.Carver was well ahead of his time.In 1916,he published a research repo
5、rt on peanuts,which helped many farmers turn to peanuts as a cash crop and saved the economy of the South when it was destroyed by the cotton insects attack.Carver continued his research with the peanut.He went on to find many uses for the peanut.But he didnt invent peanut butter (花生酱).Dr.Carvers re
6、search earned him much worldwide praise.Dr.George Washington Carver died on January 5,1943,and was buried at Tuskegee.Carver contributed his whole life savings to Tuskegee.Upon his death,Franklin D.Roosevelt gave him this title “an inspiring example to youth everywhere”.【篇章导读】本文是记叙文。文章介绍了植物学家George
7、Washington Carver的生平。1.How was Carvers childhood?A.He dreamed of being a doctor.B.He grew crops in the fields.C.He enjoyed good health.D.He took up gardening.答案D解析细节理解题。根据第一段中的“he did gardening”可知,George Washington Carver年少时料理花园。2.How was Carvers performance during his education?A.Bad.B.Strange.C.Or
8、dinary.D.Excellent.答案D解析推理判断题。根据第二段中的“He proved to be a first-class student”可知,George Washington Carver在学校表现出色。3.What do we know about Carvers life in Tuskegee Normal and Industrial School?A.He was well paid by the school.B.He relied on himself to build his lab.C.He saved money by picking up trash.D
9、.He published his findings ahead of time.答案B解析细节理解题。根据第三段中的“Upon arriving,he found that the school was short of money so Dr.Carver had to equip his own lab”可知,George Washington Carver所在的学校没有足够的资金,因此他依靠自己的力量来建立实验室。4.What can be learned about Carvers report on peanuts?A.It made a contribution to the e
10、conomy.B.It included new findings on peanut butter.C.It prevented peanuts from insects attacking.D.It helped farmers find many other uses of peanuts.答案A解析推理判断题。根据倒数第二段中的“In 1916,he published a research report on peanuts,which helped many farmers turn to peanuts as a cash crop and saved the economy o
11、f the South”可知,George Washington Carver的研究拯救了当时南方的经济危机。BIn the past few weeks Richard Eckersley has noticed a change in people who come into his shop.The previous Manchester United footballer,who turned his back on the game to set up the UKs first “zero waste” store on Totnes High Street in Devon,sa
12、ys it is no longer only environmentalists who came in,looking for a cleaner way to shop.“A lot of new people are coming in.We are getting calls every week from around the country from people wanting to set up something similar in their towns,” says Eckersley,who set up the Earth.Food.Love shop with
13、his wife Nicola in March 2017.More than 200 miles away,Ingrid Caldironi shares the enthusiasm.She set up the plastic-free Bulk Market in east London.“We have had an amazing response,” she says.Eckersley and Caldironi are at the head of an anti-plastic movement in the UK that has been fuelled by news
14、paper investigations including The Guardians Bottling It series and The Blue Planet television series.But their enthusiasm is not shared by big supermarkets,which have no interest in reducing their plastic waste.“For a nation of shopkeepers we are falling behind in this race,” says Sian Sutherland,f
15、ounder of the campaign A Plastic Planet which led the calls for plastic-free goods shelves.Wandering through supermarkets where everything is covered in plastic,Sutherland says action rather than words is needed.Her co-founder Frederikke Magnussen explains the origins of their campaign.“It started w
16、ith two unreasonable women who wanted choice and supermarkets are all about choice,right? I can buy sugar-free,fat-free,African food,Asian food,yet if I want to buy plastic-free it is impossible for me to do so.”Eckersley says,“After Willow,my daughter,was born,it made me think about what future lie
17、s ahead for her.I wanted to say that I at least tried,and I wanted to make a difference.”【篇章导读】本文是新闻报道。文章报道了Eckersley的环保商店以及很多像他一样的人为减少白色污染而做出的努力。5.What has happened to Richard Eckersleys business?A.It has spread worldwide.B.It is attracting large numbers of customers.C.It has received many complain
18、ts about its goods.D.It is facing fierce competition from other similar stores.答案B解析细节理解题。根据第一段中的“A lot of new people are coming in”可知,Richard Eckersley的商店吸引了众多消费者。6.What do we know about Ingrid Caldironi?A.She lost money on her business.B.She built a plastic-free store in Devon.C.She had little int
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-381063.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
