2021版高考英语(外研版)一轮复习课后达标检测:选修8 4 MODULE 4 WHICH ENGLISH? WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021版高考英语外研版一轮复习课后达标检测:选修8 MODULE 4WHICH ENGLISH? WORD版含解析 2021 高考 英语 外研版 一轮 复习 课后 达标 检测 选修 WHICH
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家 (建议用时:35分钟).阅读理解A(2020贵阳适应性考试一)Brits(英国人) are extremely bad at languages, with many of us relying on the fact that the rest of the world speak English. Only half(51%) are able to speak a second language to any standard and as more people travel abroad, this is becoming an increasing
2、 regret, according to a new study.Almost twothirds(62%) of UK adults wish they were better at speaking languages. So they can better understand a citys culture(38% of respondents), talk with locals(24%) and go beyond the guide book(21%)Overcoming language barriers can be one of the most difficult pa
3、rts of a holiday, particularly when in unfamiliar surroundings. So stressful in the fact that 10% of respondents said they didnt travel because of the problem.The survey by Hostelworld showed that one in five blamed getting lost on the language barrier, while a similar number had problems ordering f
4、ood and one in ten got on the wrong train, plane or other form of transportation.If languages werent an issue then one in eight(12%) Brits would visit Japan. China, Italy and Russia were also popular choices. Despite the communication problem, Japan has seen a 7.5% increase in the number of British
5、visitors between January and April, compared to this time last year.“The number of British travelers to Japan has been growing year on year,” according to Hollie Mantle, marketing and communication manager for the Japanese Tourist Board. “People are realizing that Japan is one of the most hospitable
6、 and beautiful countries on earth, with so many new experiences for travelers to try, not to mention worldclass cuisine!”They had this message for Brits thinking about visiting:“Though some travelers worry about language barriers, as soon as you arrive in Japan, youll realize that people will go out
7、 of their way to help you enjoy their country. There really are few barriersroad signs and train stations are in English, youll find that people speak more English than they let on, and even when they dont, they will go above and beyond to help you out.”【解题导语】本文主要介绍了语言障碍成为英国人出国旅游的一大顾虑。1What do we kn
8、ow from the first two paragraphs?ABrits are poor at languages.BBrits regret what they have done.CBrits like relying on others.DBrits are good at languages.A解析:推理判断题。根据第一段第一句“Brits(英国人) are extremely bad at languages, with many of us relying on the fact that the rest of the world speak English.”点题,并结
9、合对前两段的整体理解可推知,英国人的语言能力比较差,故选A。2How many Brits cant order food correctly because of language barriers?AAbout 10%.BAbout 12%.CAbout 20%. DAbout 21%.C解析:细节理解题。根据第四段中的“The survey by Hostelworld showed that one in five blamed getting lost on the language barrier, while a similar number had problems order
10、ing food”可知,1/5即20%的英国人因为语言障碍不能正确点餐,故选C。3How is the text mainly developed?ABy analyzing causes.BBy giving examples.CBy making description.DBy listing data.D解析:写作手法题。根据对文章的整体理解可知,本文列举了大量的数据来论证作者的观点,由此可推知,本文是通过列出数据来展开的,故选D。B(2020福建三校第一学期联考)Air pollution shortens human lives by more than a year, accord
11、ing to a new study from a team of leading environmental engineers and public health researchers. Better air quality could lead to a significant extension of lifespans(寿命) around the world.It is the first time that data on air pollution and the lifespan has been studied together in order to check how
12、 air pollution affects overall life expectancy.The researchers looked at outdoor air pollution from particulate matter(PM)(颗粒物) smaller than 2.5 microns. These particulates can enter deep into the lungs, and breathing PM 2.5 is associated with the increased risk of heart attacks, strokes and cancer.
13、 PM 2.5 pollution comes from power plants, cars and trucks, fires, agriculture and industrial emissions(排放物)Led by Joshua Apte, the team used data from the Global Burden of Disease Study to measure PM 2.5 air pollution exposure and its consequences in 185 countries. They then quantified the national
14、 impact on life expectancy for each individual country as well as on a global scale.“The fact that air pollution is a major global killer is already wellknown,” said Apte. “And we all care about how long we can live. Here, we were able to systematically identify how air pollution shortens lives arou
15、nd the world. What we found is that air pollution has a very large effect on survivalon average about a year globally.”In the context of other significant phenomena negatively affecting human survival rates, Apte said this is a big number. “For example, its considerably larger than the benefit in su
16、rvival we might see if we found cures for both lung and breast cancer combined,” he said. “In countries like India and China, the benefit for elderly people of improving air quality would be especially large. For much of Asia, if air pollution were removed as a risk for death, 60yearolds would have
17、a 15 percent to 20 percent higher chance of living to age 85 or older.”【解题导语】本文是一篇说明文。研究表明,良好的空气质量有益于延长寿命,但是空气污染使得细颗粒物进入人体肺部,导致心脏病、癌症、中风发病率升高,从而影响人的寿命。4What do we know about PM 2.5?AIt has a bad effect on human health.BIt will be controlled in the future.CIt mainly comes from industrial emissions.DI
18、t spreads to the world from Asian countries.A解析:细节理解题。根据第三段第二句“These particulates can enter deep into the lungs, and breathing PM 2.5 is associated with the increased risk of heart attacks, strokes and cancer.”可知,PM 2.5影响人体健康,故A项正确。5What did the researchers do to study how air pollution affects the
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-381183.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2013届高中语文二轮复习(新课标)课件:1.4.2 故事情节.ppt
