2021-2022学年新教材人教版英语选择性必修第二册课时作业:UNIT 3 FOOD AND CULTURE 教学 知识细解码 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材人教版英语选择性必修第二册课时作业:UNIT FOOD AND CULTURE 教学 知识细解码 WORD版
- 资源描述:
-
1、课时分层作业(七).单词拼写根据汉语提示写出单词。1The hotel has a large dining room serving superb local cuisine(菜肴)2He received a set of china consisting(组成) of sixty pieces.3If you want the dish to turn out right you should follow the recipe(食谱)4She flavored the fish with sugar and vinegar(醋)5There is too much onion (洋葱)
2、 in the salad.6She produces elegant (高雅的) wedding gowns in a variety of sumptuous fabrics.7Many of Britains beaches fail to meet minimum (最低的) standards of cleanliness.8A crop of tomatoes enriches the soil and makes it suitable for growing cabbages (甘蓝)9This nut pudding is a rich dessert (甜点) with a
3、 special flavour.10In the cafeteria (自助餐厅) we serve ourselves.阅读理解AThere are multiple experiences a Westerner can describe as a “culture shock” in China, one of the fastestgrowing economies, like eating mouthwatering baozi for breakfast. These experiences, however, paled in comparison to the one I e
4、xperienced during my time in an organization Ive been serving in for two years to provide free educational tours at my leisurethe advancement and equalizing of Chinas known wealth disparity (差异)through the social network and cashless payment giant(巨头), WeChat, which I rarely used before.Last month,
5、the organization led a thrilling trip to camp. Initially, we went through a village kept alive by the residents. The views there are so attractive and refreshing. Walking through endless red apple trees, I saw an elderly woman who gently offered to sell me apples. Unfortunately, I informed her I did
6、nt have cash on hand. She quickly told me to scan the QR code(二维码)on her phone,which in seconds would get my money into her bank account via WeChat. Needless to say, I was blown away. And of course, the apples were tasty.As an advocate of financial growth opportunities in underserved communities, it
7、 was inspiring to witness that technology lets people contribute to the economy regardless of socioeconomic background in China. Though the socioeconomic problems remain to some extent, access to and adoption of technology creating financial opportunities transform the lives of everyday citizens and
8、 enable communities to flower.While I once didnt believe a “cashless society” was possible and thought it could cause more unfavorable conditions, I now stand corrected. Perhaps it might take longer for New York City to adapt, as we lag behind in this transformation and there is so much we can learn
9、. I also wonder what the human race can achieve when technology provides endless opportunities for people of all backgrounds to advance.【语篇解读】本文是一篇夹叙夹议文。作者通过自己的一段经历,阐述了科技对中国生活的影响,无论贫富,都可以使用“无现金支付”,科技缩小了贫富差距。1What does the first paragraph tell us about the author?AShe is struggling with culture shock
10、.BShe really enjoys Chinese breakfast.CShe does voluntary work when free.DShe likes using social networks.C细节理解题。根据第一段的“Ive been serving in for two years to provide free educational tours at my leisure”可知,作者在空闲时间做志愿者,提供免费的教育之旅。2Which of the following surprised the author during the trip?AScenery of
11、the village.BTaste of the apples.CPopularity of WeChat.DThe way of paying.D细节理解题。根据第二段的“She quickly told me to scan the QR code(二维码) on her phone,which in seconds would get my money into her bank account via WeChat.Needless to say,I was blown away.(她很快告诉我扫描她手机上的二维码,几秒钟后,我的钱就会通过微信进入她的银行账户。不用说,我被震撼了)”
12、可知,旅途中,令作者吃惊的是,付款的方式是扫微信二维码付款。3What is the authors attitude to a cashless society?ACritical. BPositive.CConcerned. DCurious.B推理判断题。根据最后一段的“While I once didnt believe acashless societywas possible and thought it could cause more unfavorable conditions,I now stand corrected.”可知,尽管作者不相信“无现金社会”的生活的可能性,认
13、为这可能会导致更多不利的状况,但是现在作者纠正(错误)。因此推断作者现在支持“无现金”的社会。4What is the best title for the text?ATechnology helps narrow the wealth gapBNew York will be the next cashless societyCHumans will achieve more with technologyDChina becomes the fastestgrowing economyA标题归纳题。根据全文内容,特别是第一段的“the advancement and equalizing
14、 of Chinas known wealth disparity(差异) through the social network and cashless payment giant(巨头),WeChat,which I rarely used before.(通过社交网络和无现金支付巨头微信(我以前很少使用它),中国众所周知的贫富差距得到了改善和平衡。)”可知,作者通过讲述自己的经历,阐述了无线网络和无现金支付微信改善和平衡了贫富差距。因此推断A项“科技有助于缩小贫富差距”为最佳标题。BYou should see the photo. Im sitting in red dirt, wea
15、ring an ugly purple Tshirt. My face is pink and my hair is wet with sweat. Flies buzz around my head. Im in the Outback of Australias Northwest Territory, on a school trip with 20 parents and 20 kids.It was an odd choice for a holiday. I like sitting by the pool with a cola, not flies and frogs. I l
16、ike being alone and quiet, not a busload of kids. I like freshly washed sheets,not dirtylooking blankets.But heres the thing about that photo: I am smiling!The trip sounded good when I signed up. Guides would take us into the heart of the place, and I would see a new part of Australia, learn about l
17、ocal culture and bond with my youngest daughter. I would also bond with 40 strangers. I just hoped there would be good coffee.In Darwin, we were herded onto a bus. It quickly became tiresome. The kids were loud and I hated making small talk. But later, when I looked out at the vast, empty land, I wa
18、s surprised at and moved by its beauty. Our guide told us about the land and its culture. I felt far from home.At a national park, we enjoyed a natural swimming hole. Kids and parents had a great time.Then we got to the outback. The cabin I shared with my daughter was a brick cell, full of geckos (壁
19、虎) and crickets (蟋蟀), but too dark to see them.It didnt matter. The next nine days were packed:waterfalls, lakes, community visits and a trip around Katharine Gorge. We even saw giant crocodiles and baby wallabies.On our last night, a water pipe broke. We awoke in a mess. Usually, I would have compl
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-381921.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2022春三年级语文下册 第八单元 28 枣核习题课件 新人教版.ppt
