2021-2022学年新教材北师大版英语必修第三册单元检测:UNIT 7 ART WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材北师大版英语必修第三册单元检测:UNIT ART WORD版含答案 2021 2022 学年 新教材 北师大 英语 必修 第三 单元 检测 UNIT WORD 答案
- 资源描述:
-
1、单元综合检测(一)(时间:100分钟;满分:120分).阅读理解(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)AReady to jump into gardening? It can be a little frightening at first, but gardening is an extremely rewarding hobby to get into.On this page, well introduce the basics of vegetable gardening and planning: how to pick the right site for your ga
2、rden, how to create the right size garden, and how to select which vegetables to grow.Pick the right locationPicking a good location for your garden is absolutely key.Here are a few tips for beginners to choose a good site: First, plant in a sunny location, because most vegetables need at least 6 ho
3、urs of direct sunlight per day.Secondly, plant in a place without too much water.Thirdly, find an environment that is not likely to change.Avoid places that receive strong winds, floods or too much foot traffic.Choosing a small piece of landRemember: Its better to be proud of a small garden than be
4、frustrated by a big one! One of the most common errors that beginners make is planting too much or too soon.Plan your garden with care.Start small, and only grow what you know youll eat.Choosing vegetablesMany vegetables are common, productive plants that are relatively easy to grow.It would be wise
5、 to contact your states Cooperative Extension Service (CES) to find out what plants grow best in your area.Choose what you (and your family) like to eat.If no one likes Brussels sprouts, dont plant them! Be aware of how many vegetables your family will eat.Be careful not to overplant.【语篇解读】文章介绍了蔬菜园艺
6、和规划的基础知识: 如何为你的花园选择合适的地点,如何创建合适大小的花园以及如何选择种植哪些蔬菜。1Which is the right place for a vegetable garden?AA small piece of sunny land.BA lower place near a water pool.CA location with strong winds.DA place full of traffic.A细节理解题。根据“Pick the right location”部分中的“First, plant in a sunny location, because most
7、 vegetables need at least 6 hours of direct sunlight per day.”可知,首先,种植在阳光充足的地方,因为大多数蔬菜每天至少需要6个小时的阳光直射。所以建立蔬菜园要在阳光充足的地方。选项A与文意相符。故选A。2How can you choose the best plants to grow according to the text?ABy going online for information.BBy getting advice from CES.CBy surveying your neighbours.DBy experim
8、enting with various vegetables.B细节理解题。根据“Choosing a small piece of land”部分中的“It would be wise to contact your states Cooperative Extension Service (CES) to find out what plants grow best in your area.”可知,明智的做法是联系你所在州的合作推广服务处,找出你所在地区哪种植物生长得最好。所以,咨询你所在州的合作推广服务处,可以知道哪种植物在你所在地区生长得最好。选项B与文意一致。故选B。3Who mi
9、ght be the intended readers of the text?AExpert gardeners.BFarmers.CGardening beginners.DHousewives.C推理判断题。根据第一段中的“Ready to jump into gardening? ”及“On this page, well introduce the basics of vegetable gardening and planning: how to pick the right site for your garden, how to create the right size ga
10、rden, and how to select which vegetables to grow.”可知,本文的可能对象为那些将要做园艺的初学者。故选C。BPerhaps no one knows the power of imagination better than Chinese writer Liu Cixin.Until four years ago,Liu worked fulltime as a computer engineer at a power plant in Shanxi Province.He only wrote science fiction in his sp
11、are time.But it was during this time that Lius imagination took flight.He did what he might never have the chance to do in real lifewander in space,fight with aliens,and visit planets lightyears away.But even with such a powerful imagination,Liu probably hadnt expected that he would become the first
12、 Asian to win the Hugo Award,science fictions highest prize,in 2015.Perhaps neither did he think that former US president Barack Obama would read his novel The ThreeBody Problem,nor that on Nov.9 in Washington,D.C.he would win the 2018 Arthur CClarke Award for Imagination in Service to Society.Its t
13、he first time a Chinese writer has ever won the award.In his acceptance speech,Liu said that he owed his imagination to Arthur CClarke (19172008),a famous UK scifi author.He said that reading Clarkes 1968 classic novel 2001:A Space Odyssey in the early 1980s had a great effect on him.“My mind opened
14、 up like never before.I felt like a narrow river finally seeing the sea,” Liu said.“That night,in my eyes,the starry sky was completely different from the past.For the first time in my life,I was awed (使敬畏) by the mystery of the universe.”But no matter how far away Lius imagination takes him,somehow
15、 his novels always stay rational.In The ThreeBody Problem,for example,Liu tells a tale of aliens invading Earth.But unlike other alien stories,Liu talks more about relationships between civilizations(文明),rules of survival,and the meanings of life.And in The Wandering Earth,Liu looks ahead to the day
16、 when our solar system comes to an end and humans have to look for a new place to live.However,all his visions and solutions are based on “hard science”Lius works arent simply daydreams.【语篇解读】本文是一篇人物传记。文章讲述的是刘慈欣的成就与写作风格。4What do we know about Liu Cixin?AHe became a fulltime writer when he was young.
17、BHe dreamed about wandering in space from childhood.CHe is the first Asian to win the Arthur CClarke Award.DHe is the first Chinese winner of the Hugo Award.D细节理解题。根据第二段中的“But even with such a powerful imagination,Liu probably hadnt expected that he would become the first Asian to win the Hugo Award
18、,science fictions highest prize,in 2015.”可知,他是第一位获得雨果奖的中国人。故选D。5Liu Cixins words are used mainly to show Ahis interest in mysteries of the universeBhis love of reading science fictionChis confusion when he started writingDhis feelings after reading Clarkes workD细节理解题。根据第四段“My mind opened up like nev
19、er before.I felt like a narrow river finally seeing the sea, Liu said.That night,in my eyes,the starry sky was completely different from the past.For the first time in my life,I was awed by the mystery of the universe.”可知,刘慈欣的话主要是在阅读克拉克的作品后表达自己的感受。故选D。6Why did the author mention The ThreeBody Proble
20、m and The Wandering Earth?ATo compare the different writing styles in the two books.BTo explain how Liu Cixin came up with his ideas.CTo show that Liu Cixin has a powerful imagination.DTo prove that Liu Cixins works relate science to reality.D推理判断题。根据最后一段中的“However,all his visions and solutions are
21、based on hard scienceLius works arent simply daydreams.”可知,作者提到The ThreeBody Problem 和The Wandering Earth是为了证明刘慈欣的作品是科学与现实的结合。故选D。7Whats the text mainly about?ALiu Cixins achievements and writing style.BLiu Cixins contributions to science fiction.CHow Liu Cixin became a scifi writer.DHow Liu Cixin s
22、tarted a new scifi style.A主旨大意题。根据第一段中的“Perhaps no one knows the power of imagination better than Chinese writer Liu Cixin.”和“He only wrote science fiction in his spare time.But it was during this time that Lius imagination took flight.He did what he might never have the chance to do in real lifewan
23、der in space,fight with aliens,and visit planets lightyears away.”可知,本文讲述的是刘慈欣的成就与写作风格。故选A。CInstead of using a credit card or smartphone to pay for your goods, Amazon wants you to use your hands.In a blog post,Dilip Kumar, vice president of Amazon Physical Retail, introduced the companys palm recogn
24、ition(掌纹识别) technology, known as Amazon One.The technology, first rolling out in Amazons home market of Seattle: will use peoples palms to identify(确认身份) them and combine that with details of the palm, such as lines and ridges, to build “palm signature”In addition to the trial in the companys stores
25、 in Seattle, starting today, Kumar added that Amazon One will come to other Amazon stores and will be used for more than just paying with your palm.“We believe Amazon One has broad applicability beyond our retail stores, so we also plan to offer the service to third parties like retailers(零售店), stad
26、iums, and office buildings so that more people can benefit from this ease and convenience in more places,”Kumar added.Though Amazon has introduced other ways to pay for goods at its physical stores,including the use of Cameras and an app linked to your Amazon account,Kumar explained palm recognition
27、 offers another level of privacy.“We selected palm recognition for a few important reasons, ”Kumar wrote.One reason was that palm recognition is considered more private than other biometric (生物统计的) identifiers because you cant determine a persons identity by looking at a picture of their palm.It als
28、o requires users to make an intentional gesture by holding their palm over the device to use.This puts customers in control of when and where they use the service.Whats more, its contactless, which we think customers will appreciate, especially in current times.To use Amazon One, people dont need an
29、 Amazon account, but simply phone number and a credit card.For those concerned about privacy, Kumar wrote, users can delete their biometric data if they decide they no longer want to use it.【语篇解读】文章介绍了亚马孙使用的掌纹识别系统,用手付款,而不是用信用卡或智能手机。“手掌识别技术”,即Amazon One,首先在亚马孙的本土市场西雅图推出。8Which of the following best d
30、escribes Amazon One?AConvenient and safe.BPrivate and inexpensive.CWidespread and userfriendly.DHealthy and popular.A细节理解题。根据第二段的“We believe Amazon One has broad applicability beyond our retail stores, so we also plan to offer the service to third parties like retailers, stadiums, and office buildin
31、gs so that more people can benefit from this ease and convenience in more places,Kumar added.”和倒数第二段的“One reason was that palm recognition is considered more private than other biometric identifiers because you cant determine a persons identity by looking at a picture of their palm.”可知,Amazon One既方便
32、又安全。故选A。9From the first three paragraphs we can infer that AAmazon One is designed for Amazon online storesBAmazons palm recognition technology is the best in the worldCAmazon One has not yet been used in places beyond Amazon storesDAmazon provides various services for societyC推理判断题。根据第一段的“The techn
33、ology, first rolling out in Amazons home market of Seattle: will use peoples palms to identify them and combine that with details of the palm, such as lines and ridges, to build palm signature”可知,Amazon One现在只是用于亚马孙本土市场,即Amazon One还没有在亚马孙商店以外的地方使用。故选C。10What makes palm recognition a better way to pa
34、y than using a camera and an app?APalm recognition makes fewer mistakes.BCustomers dont need to make intentional gestures.CCustomers can use their palm to open an Amazon account.DCustomers can control when and where to use it.D细节理解题。根据倒数第二段的“This puts customers in control of when and where they use
35、the service.”可知,让手掌识别成为比使用摄像头和应用程序更好的支付方式是因为它使客户能够控制何时何地使用服务。故选D。11Which section of a website is the passage most possibly from?AOnline shopping.BBusiness news.CEducation. DAdvertisement.B文章出处题。文章介绍了亚马孙使用的掌纹识别系统,用手付款,而不是用信用卡或智能手机。“手掌识别技术”,即Amazon One,首先在亚马孙的本土市场西雅图推出。由此可知,这一技术是关于商业的,本文很有可能是商业新闻。故选B。
36、DEnjoying a musical performance no longer requires a costly ticket or a trip to a theater.These days,musicians are performing in private homes,at haircutting shops,at airports.even on ferry boats.Musicians like house concerts.At music clubs,they often have to perform over loud conversation or deal w
37、ith people who have had too much alcohol.People at house concerts are more focused on listening to the music.Just a few hours before the Bombadils started singing at the O Hair Salon,Lindsay was cutting hair and Tamera was doing facials.Then,they moved chairs and microphones to create a small perfor
38、mance space.The Bombadils made music in the front part of the hair salon,near the hairdryers and makeup tables.“This is our first show at a hair salon,”Sarah Frank of the Bombadils told concertgoers at last weeks performance.Frank said she and band members,Luke Fraser and Kaitlyn Raitz had a great t
39、ime“interacting” with the audience.Concerts in peoples homes,or small businesses such as O Hairs,are becoming more popular,musicians say.“There is a more relaxed atmosphere,”said Domenic Cicala,a musician who opened up his O Hair Salon to concerts.“People really get to know the artists.”At house con
40、certs,people get time before and after concerts to meet the performers.Often,the hosts or guests will provide food and drink.“People really like listening to music in the living room of a friend,”said Matt Hart,with Aubrey Zoli making up the Local Strangers,a folkrock group based in Seattle.At many
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-382187.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
一年级上册语文课件-共同的家_语文S版.ppt
