2021-2022学年新教材北师大版英语必修第二册作业:单元检测UNIT 4 INFORMATION TECHNOLOGY WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材北师大版英语必修第二册作业:单元检测UNIT INFORMATION TECHNOLOGY WORD版含解析 2021
- 资源描述:
-
1、单元综合检测(一).阅读理解(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)ACREATIVE KIDSFILM MAKINGBecome a director,scriptwriter(编剧),editor(编辑) and more all in a week?Six half days of film makingsix half days of fun activities.Whats it all about?Imagine yourself as the new Steven Spielberg or Ridley Scott? Love the cinema,but think yo
2、u could do better? Or do you dream of being the next Keira Knightley or Johnny Depp? If so,then this is your holiday! You and your group will choose the type of film to makeadventure,fantasy,thriller or comedy.Then youll create your own film to show at the end of the week.Whats more,youll also take
3、your film home on DVD too!Can I do other activities as well?Yesevery day theres also half a day of activities from our great activity programme,and different entertainment every evening.So you can pack in lots of other new experiences too!What do I learn?Youll learn the basics of film and sound reco
4、rding,performing,and scriptwriting;and how to use sound effects,visual effects and music.Youll also learn about the work of a director,before editing your own film.Do I need any experience?No,our fantastic trained instructors and film industry experts will guide you through the whole process,and giv
5、e you tips from the professionals.Do I need any specialist equipment?No,well provide all the equipment,from top digital video cameras and editing equipment,to costumes and makeup.Just bring your imagination!Only 695 per child!【语篇解读】本文是一则广告。文章介绍了一门为有创造力的孩子开设的电影制作课程。1Why are the big names mentioned?AT
6、o make the course attractive.BTo show they are really great.CTo show the popularity of films.DTo introduce the courses teachers.A推理判断题。根据“Whats it all about?”中“Imagine yourself as the new Steven Spielberg or Ridley Scott? Love the cinema,but think you could do better? Or do you dream of being the ne
7、xt Keira Knightley or Johnny Depp?”可知,之所以要提到那些大名鼎鼎的人是为了使课程更吸引人。故选A。2What will the kids do in the evening?AShow their films.BEnjoy themselves.CLearn how to make films.DTake part in outdoor activities.B推理判断题。根据“Can I do other activities as well?”中“Yesevery day theres also half a day of activities from
8、 our great activity programme,and different entertainment every evening.”可知,孩子们在晚上要玩得开心。故选B。3The kids who want to have the course are expected to _Awear makeupBbring camerasCbe filmloversDbe experiencedC推理判断题。根据“Do I need any experience?”中“No,our fantastic trained instructors and film industry exper
9、ts will guide you through the whole process,and give you tips from the professionals.”可知,想上这门课的孩子应该是电影爱好者。故选C。BIf you want to travel from Xian to Chengdu by train,it will take about 16 hours.But starting this month,the new XianChengdu highspeed railway will shorten this travel time to three hours.Th
10、e 643kilometer line is Chinas first highspeed railway to run through the Qinling Mountains,which form a natural boundary (分界线) between Chinas north and south.With a speed of 250 km per hour,its also the first mountainheavy train line to provide a 4G network.Along the way,the train passes through two
11、 areas for rare (稀有) wild animals one for pandas and the other for crested ibises (朱鹮)To reduce the railways influence on the animals,workers and experts have designed and built the railway to be environmentally friendly.There were 345 wild pandas living in the Qinling Mountains.China currently has
12、1,864 wild pandas in total,according to the Xinhua News Agency.To avoid disturbing the pandas,the railway was designed to run through tunnels (隧道) within the area.Protective shields (防护屏) are placed near the entrance of each tunnel to stop animals from going in.To protect the thousands of crested ib
13、ises that fly near one part of the railway,protective nets have been set up to make sure the birds will not fly into a train.The nets are about 32 km long and 4 meters high.Experts tested different shapes and materials for building the nets before making their final choice.【语篇解读】本文是一篇关于西安成都高速铁路即将开通的
14、报道。这条长643公里的线路是中国第一条贯穿秦岭的高速铁路,使以前从西安乘火车到成都16个小时的车程缩短行车时间至3小时。为了减少铁路对野生动物的影响,专家们在设计高铁线路的时候做出了很多努力。4Which of the following is TRUE about the new XianChengdu railway?AIt runs through the Qinling Mountains.BIt is Chinas first highspeed railway.CIt is the best mountainheavy train line.DThe train passes t
15、hrough many areas for rare wild animals.A细节理解题。根据第二段“The 643kilometer line is Chinas first highspeed railway to run through the Qinling Mountains,which form a natural boundary(分界线) between Chinas north and south.”可知,这条高速铁路贯穿秦岭,故选A。5Why did people build the railway to be environmentally friendly?ATo
16、save money and energy.BTo avoid harming wild animals.CTo avoid damaging the mountains.DTo help the train run through tunnels quietly.B细节理解题。根据第三段“To reduce the railways influence on the animals,workers and experts have designed and built the railway to be environmentally friendly”可知,为了减少铁路对野生动物的影响,专
17、家们在设计铁路上做出了很大的努力,充分考虑到周围的环境,故选B。6What are experts using to stop birds from flying into the train?ATunnels.BTracks.CProtective nets.DProtective shields.C细节理解题。根据第五段整段可知,为了阻止鸟类飞进列车,专家们设立了防护网,故选C。7What is the passage about?AProtective shields and nets.BHow to protect pandas and crested ibises.CQinling
18、Mountains.DXian Chengdu highspeed railway.D主旨大意题。根据第一段“If you want to travel from Xian to Chengdu by train,it will take about 16 hours.But starting this month,the new XianChengdu highspeed railway will shorten this travel time to three hours.”可知,本文讲述的是西安到成都的高速铁路。故选D。CA new phone app uses shaking fro
19、m smartphones to warn people about earthquakes.The new app is called MyShake,which is the work of four researchers at the University of California,Berkeley.Smartphones are equipped with accelerometers (加速器)MyShake uses phone accelerometers to measure seismic (地震的)activity.It has been programmed to k
20、now the difference between normal activity and earthquake movement.The software developers say their app is right 93 percent of the time.A smartphone sends seismic information to the app developers.If the developers receive several warnings from one area it recognizes that an earthquake may be takin
21、g place or will take place soon.Using information sent from the app,the network then judges the location and strength of the quake in real time.MyShake can record 5.0 earthquakes at distances of 10 kilometers or less.MyShake uses very little power according to its developers.Only when seismic activi
22、ty is sensed by the app does it become active and send data to the network.The app works best when your phone is resting on a flat surface like a table.The developers hope that MyShake can add to information collected by the US Geological Survey.That US agency has created the Earthquake Early Warnin
23、g System also known as the EEW.The EEW has used sensors for measuring quakes in many areas.In places where no such equipment exists MyShake may be the only method of early quake detection(发现)The app also shows ways to stay safer during an earthquake.The developers say it will become more effective a
24、s more people use it.The developers say they hope to add a feature that will warn people about a possible tsunami(海啸)after an earthquake.【语篇解读】文章介绍了一款叫作MyShake的手机应用程序,利用智能手机的震动来警告人们预防地震。8Whats the main idea of the first two paragraphs?AWhat seismic activity is.BWhat MyShake is and how it works.CWhen
25、 accelerometers record earthquakes.DMyShake plays an important role in reporting earthquakes.B主旨大意题。根据第一段中“A new phone app uses shaking from smartphones to warn people about earthquakes.The new app is called MyShake.”可知,第一段介绍了什么是MyShake;根据第二段中“Smartphones are equipped with accelerometers.MyShake use
26、s phone accelerometers to measure seismic activity.”等内容可知,第二段是介绍MyShake是如何工作的。故选B项。9What can we learn from the passage?AOnly when smartphones are placed on a flat surface can it work.BThe smartphone can warn its owner when it senses an earthquake.CMyShake can quickly send seismic information to the
27、apps developers.DMyShake can sense the difference between normal activities and earthquakes every time.C推理判断题。根据第二段中“A smartphone sends seismic information to the app developers.”可以推断,智能手机能够快速地向应用程序开发者发送地震信息。故选C项。10What probably will the app developers hope to do next?ATo better the EEW.BTo combine
28、the EEW and MyShake.CTo add its function to warn the possible damage after an earthquake.DTo use the information by the US Geological Survey to better MyShake.C推理判断题。根据最后一段“The developers say they hope to add a feature that will warn people about a possible tsunami after an earthquake.”可知,开发者下一步可能希望
29、增加它的功能,以警告地震后可能发生的损害。故选C项。11Which of the following could be the best title of the passage?AMyShake will Be Used in EarthquakesBMyShake Is on the Way to Predict EarthquakesCMyShake Has Been Developed to Predict EarthquakesDMyShake Makes Earthquake Prediction More AccurateD主旨大意题。通读全文,根据文章开头“A new phon
30、e app uses shaking from smartphones to warn people about earthquakes.”以及倒数第二段最后一句“The developers say it will become more effective as more people use it.”可知,本文主要介绍了一款叫作MyShake的新的手机应用程序,利用智能手机的震动来警告人们预防地震,并且它将变得更加有效。选项D “MyShake使地震预测更加准确”紧贴文章主题,突出了MyShake应用程序的功能和效果,适合作为本文标题。故选D项。DHaving a smartphone
31、may not be as smart as you think.They may let you surf the Internet,listen to music and take photos wherever you are.but they also turn you into a workaholic(工作狂),it seems.A study suggests that,by giving you access to emails at all times,the smartphone adds as much as two hours to your working day.E
32、xperts found that British people work an additional 460 hours a year on average as they are able to respond to emails on their mobiles.The study shows the average UK working day is between 9 and 10 hours,but 2 more hours is spent responding to or sending work emails,or making work calls.Almost one i
33、n ten admits spending up to three hours outside their normal working day checking work emails.Some workers say they are on call almost 24 hours a day.Nearly twothirds say they often check work emails just before they go to bed and as soon as they wake up,while over a third have replied to one in the
34、 middle of the night.The average time for first checking emails is between 6 am.and 7 am.with more than a third checking their first email in the period,and a quarter checking them between 11 pm.and midnight.Ghadi Hobeika,marketing director of Pixmania,said:“The ability to access millions of Apps ha
35、s made smartphone invaluable for many people.However,there are disadvantages.Many companies expect their employees to be on call 24 hours a day,seven days a week,and smartphones mean that people cannot get away from work.The more frequently in contact we become,the more is expected of us in a work c
36、apacity.”【语篇解读】本文是一篇科教类短文阅读。文章主要介绍使用智能手机也许并不像你想的那样明智。使用智能手机可以让你随时随地上网、听音乐、拍照片但也可能让你变成工作狂。最新调查显示,智能手机能让你随时查收邮件,因此这种花哨的手机会让你每天的工作时间延长多达两个小时。12With a smartphone the average UK working day is A11 to 12 hoursB9 to 10 hoursC8 hoursD2 hoursA细节理解题。根据文章第二段的“The study shows the average UK working day is betwe
37、en 9 and 10 hours,but 2 more hours is spent responding to or sending work emails,or making work calls.”可知选A。13We can learn from the text that the British people Aprefer to check emails in the morningBare crazy about different smartphoneCwork more hours with smartphonesDshorten their normal working h
38、oursC细节理解题。根据文章第二段的“A study suggests that,by giving you access to emails at all times,the smartphone adds as much as two hours to your working day.”可知选C。14What does the underlined word “invaluable” mean?AuselessBnecessaryCexpensiveDcheapB词义猜测题。根据文章最后一段其后两句“However,there are disadvantages.Many compan
39、ies expect their employees to be on call 24 hours a day,seven days a week,and smartphones mean that people cannot get away from work.”可知其也有缺点,许多公司希望他们的员工能够随时等待电话通知,使得人们工作离不开智能手机。从而可以猜测出invaluable为“极为重要的”之意。故选B。15What does Ghadi Hobeika feel about smartphones?AThey are unimportant for most of people.
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-382223.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
