分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 11

类型2021-2022学年新教材北师大版英语英语选择性必修二练习:UNIT 4 LESSON 1 WORD版含解析.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:382237
  • 上传时间:2025-11-29
  • 格式:DOC
  • 页数:11
  • 大小:38.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2021-2022学年新教材北师大版英语英语选择性必修二练习:UNIT LESSON WORD版含解析 2021 2022 学年 新教材 北师大 英语 选择性 必修 练习 UNIT WORD 解析
    资源描述:

    1、温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。二Unit 4Lesson 1【语用训练】. 用所给单词的适当形式填空1. The boy was attracted by the colorful saucers (saucer) on the shelf, one of which was red and yellow. 2. It is said that there are many antiques (antique) in his family. 3. He tried his best to prove

    2、his innocence (innocently). 4. The old man has been serving our community faithfully (faithful) all his life. 5. Mother thought the snake in the yard was potentially (potential) dangerous. 6. To our surprise, she is interested in doing scientific (science) research. 7. The injured man who was bleedi

    3、ng (bleed) badly was rushed to hospital. 8. The girl caught a serious cold and sneezed (sneeze) constantly. 9. The act that he cheated in the exam deserved to be scolded (scold). 10. Youd better have your eyes examined (examine) if you feel uncomfortable. . 用恰当的介词、副词或连词填空1. They have handed down the

    4、 antique from generation to generation. 2. The cat was used to eating things in the saucer. 3. The thief wandered in the supermarket innocently. 4. I wanted the store owner to throw in a small gift. 5. The neighbor next to us often gives us vegetables. 6. We have mastered more than 3, 000 English wo

    5、rds so far. 7. I was walking in the street the other day when someone called. 8. The famous specialist was in consultation with the other doctors. . 完成句子1. We will be enjoying the beautiful sunshine (将正在享受美丽的阳光)in Hainan this time next week. 2. The students have been preparing (一直在准备)for the coming

    6、mid-examination. 3. The old man had been living in the mountains (一直在山中生活)before he went to live with his son. 4. My friends have been practicing the dance (一直练习舞蹈)for the ceremony next Sunday. 5. What will you be doing (你将做什么)at four oclock tomorrow afternoon?【主题阅读】. 阅读理解In some research carried ou

    7、t in the UK, it was found that only four out of every five employees were happy at work. Surprisingly, it wasnt the pay or the love for the work that made people happy. Instead, friendly, supportive colleagues and a good manager have been found to be the primary causes of happiness at work. So how d

    8、o you develop a sense of joy on the job? Here are some suggestions. Happiness is a state of mind, so staying happy at work is completely based on a positive attitude towards your job. Focus on the bright side of the work rather than keep talking about what makes you unhappy. Challenge yourself and t

    9、ake charge of your own growth in your career. Boredom is one of the primary factors that cause people to change jobs. Find new challenges and its a great feeling to take control over what you do and see a task through. Having co-workers you like and enjoy working with is a feature of happiness in th

    10、e workplace. Talk to people, get to know them and try to get along well with them in the workplace. Meeting new people and getting fresh views can help you to keep yourself interested in your work. Complete your tasks, no matter how disagreeable or tough they might be. This gives you a sense of achi

    11、evement and encourages you to work towards your goals in future. Sitting and staring at your screen all day long isnt going to help you. Instead, take breaks and go outside for some time. For example, go out for a few minutes to feel the breeze (微风). Eat your lunch outside or work for a few minutes

    12、during that hour, which helps you stay happy at work. 【文章大意】本文是一篇说明文, 主要介绍了如何在工作中保持心情愉悦。1. Which of the following is a main cause of happiness at work?A. Ones love for the work. B. Having a good manager. C. Having many supporters. D. The pay one gets from work. 【解析】选B。细节理解题。根据第一段第三句“Instead, friendl

    13、y, supportive colleagues and a good manager have been found to be the primary causes of happiness at work. ”可知, 有一位好的经理是幸福工作的主要原因之一。2. Why does the author advise us to keep challenging ourselves at work?A. To do our work more creatively. B. To learn from new experiences. C. To avoid feeling bored in

    14、 the workplace. D. To prove that we have the ability to do the task. 【解析】选C。细节理解题。根据第三段第二、三句“Boredom is one of the primary factors that cause people to change jobs. Find new challenges and its a great feeling to take control over what you do and see a task through. ”可知, 挑战自我是为了避免在工作中感到枯燥无味。3. In ord

    15、er to stay happy at work, we should _. A. try to make friends with our co-workersB. consider the good and bad aspects of the workC. take charge of different tasks from time to timeD. complete those disagreeable or tough tasks first【解析】选A。细节理解题。根据第四段第二句“Talk to people, get to know them and try to get

    16、 along well with them in the workplace. ”可知, 要想在工作中保持愉悦的心情, 就需要与同事多交流, 与他们友好相处。4. Who is the passage might written for?A. People working in big companies. B. New graduates from university. C. Those working on computers. D. General workers. 【解析】选D。推理判断题。全文主要介绍了如何在工作中保持心情愉悦, 由此可推知, 本文应该是为广大工作者写的。. 阅读填

    17、句Is it true that British people have a different sense of humor than people in other countries? Lets have a look at what we laugh at in Britain. 1 Its not just politicians who make us laugh, but anyone whose job is to tell other people what to do and who takes themselves too seriously. We laugh at a

    18、uthority, but also sympathetically laugh with anyone who we think is treated badly. 2 Our clowns are often silly people doing silly thingsMr Bean, for examplewhile in America, they are often clever people doing clever things and winning. The fact that we laugh when other people might feel hopeless i

    19、s one of the oddest things to appreciate about British humor. We do have a strong sense of irony (反讽). “Not very pleasant, ” we might say after some terrible experience. 3 “Its a bit windy today, ” we might say in the middle of a typhoon, or “Theres a slight problem, ” when something has gone very s

    20、eriously wrong. 4Another thing that can make it difficult to understand British humor is that we dont always laugh or even smile when we say something funny. 5Do you think the British sense of humor is unique?A. In addition, we tend to play things down. B. We often keep a straight face even when wer

    21、e making a joke. C. Culture plays a big part in how funny you may find something. D. We know they cant win, but if they do so sometimes, its even funnier. E. Brits dont express extreme feelings; we just “keep calm and carry on”. F. Brits turn to laughter as a form of medicine when life knocks them d

    22、own. G. To the British, powerful and important people are often sources of laughter. 【文章大意】本文是一篇说明文。主要介绍了英国人的独有的幽默。1. 【解析】选G。本段意为: 不仅仅是政治家使我们发笑, 那些告诉别人怎么做事情或拿自己太当回事的人都使我们发笑。故G选项“对于英国人来说, 有影响力的以及重要的人物都是笑声的源泉”符合语境。2. 【解析】选D。根据前一句“我们嘲笑权威, 也会对那些我们认为遭受不公平待遇的人发出同情的笑”可知, D选项“我们知道他们不会赢, 如果有时候他们的确赢了, 那更滑稽”符合

    23、语境。3. 【解析】选A。根据前一句“我们在经历可怕的事情之后, 会说: 不太令人愉快”和后一句“在台风过程中, 我们会说: 今天有点风”可知, A选项“我们习惯于轻描淡写”符合语境。4. 【解析】选E。上文中说英国人习惯于轻描淡写, 所以即使有很严重的事情发生, 他们也不会表达极端的情绪, 故E选项符合语境。5. 【解析】选B。根据上文“我们在说有趣的事情时并不总是笑着的”可知, B选项“我们在开玩笑时甚至面无表情”符合语境。. 完形填空For me, becoming an Olympian was not developing a gift of natural athletic abi

    24、lity, but an act of will. In the summer of 1979, I started1 for the Olympic trials (选拔赛) to be held the next year. I felt happy as I made progress towards my big 2 . But then in November, an 3 situation appeared. I injured my back and couldnt move. I had to leave the 4. Everyone felt 5 for me. Every

    25、one but me. I never believed this would6 me. However, my 7 was slow. With only a few months remaining, I knew I would never make it 8 I did something. So, I started training in the only way I could in my mind. I bought films of the world-record holders in pentathlon (五项全能运动). Sitting in a chair, I 9

    26、 them over and over. I lay on the bed and imagined the experience of 10 at the trials. Some people thought I was crazy, but I wasnt ready to 11 yet. I trained as hard as I could without moving a muscle (肌肉). I 12 this practice with all my heart. By the time the trials actually began, I had been13 en

    27、ough to compete. 14, as I walked across the field, I heard a voice on the loudspeaker announcing my name. I could hardly hold back my 15 as the announcer said, “Second place, 1980 Olympic Pentathlon: Marilyn King. ”【文章大意】本文是记叙文, 讲述了运动员Marilyn King在受伤后通过观看影片并想象和他人进行竞争的方式训练, 最终在奥运会选拔赛上获得第二名的故事。1. A. a

    28、dvertisingB. trainingC. developingD. organizing【解析】选B。根据常识可知, 参加选拔赛前需要训练。advertise“做广告”; train“训练”; develop“发展”; organize“组织”。故选B。2. A. goal B. decision C. change D. trip【解析】选A。根据上文可知, 作者想参加选拔赛, 把这个当作了自己的目标。故选A。3. A. excitingB. interestingC. importantD. unexpected【解析】选D。根据后句内容可知, 作者受伤了, 这是一个意外情况。故选D

    29、。4. A. trackB. hospitalC. collegeD. position【解析】选A。根据上文可知, 作者在训练, 准备参加奥运会选拔赛, 所以她受伤后不得不离开了跑道。故选A。5. A. proudB. angryC. sorryD. grateful【解析】选C。当作者因为受伤不得不停止训练时, 人们为她感到惋惜。feel sorry for“为感到惋惜”。故选C。6. A. saveB. helpC. punishD. stop【解析】选D。根据第四段内容可知, 作者在受伤后进行其他形式的训练, 由此推断作者认为受伤不会阻挡自己。故选D。7. A. learningB.

    30、progressC. understandingD. action【解析】选B。根据上下文可知, 虽然作者认为受伤不会阻挡自己参加选拔赛, 但是她的进展缓慢。故选B。8. A. becauseB. unlessC. ifD. once【解析】选B。根据语境可知, 作者认为自己必须做些什么, 否则自己不会成功。unless“除非”。故选B。9. A. readB. saidC. tastedD. watched【解析】选D。根据前句内容可知, 作者买了五项全能运动的世界纪录的保持者的影片并反复观看。故选D。10. A. losingB. competingC. singingD. dancing

    31、【解析】选B。根据上下文可知, 作者躺在床上, 想象在选拔赛中和他人进行竞争, 以这种方式训练。故选B。11. A. give upB. break upC. keep onD. give out【解析】选A。虽然人们认为她的行为是疯狂的, 但是她不放弃, 不认输。give up“放弃”; break up“(关系)破裂”; keep on“继续”; give out“分发”。故选A。12. A. designedB. believedC. introducedD. chose【解析】选B。根据上文可知, 作者坚持进行的这种训练方法不需要动一块肌肉。可是她完全相信这种方法。故选B。13. A. earlyB. oldC. healthyD. heavy【解析】选C。根据下文可知, 到了选拔赛开始的时候作者的伤已经好了, 可以参加比赛。故选C。14. A. GraduallyB. FrequentlyC. FinallyD. Unluckily【解析】选C。根据下文内容可知, 作者听到了广播播报她的名字, 由此推断这是到了选拔赛的最后。故选C。15. A. fearB. wordsC. regretD. tears【解析】选D。作者在知道自己的比赛成绩时忍不住流下了眼泪。故选D。关闭Word文档返回原板块

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2021-2022学年新教材北师大版英语英语选择性必修二练习:UNIT 4 LESSON 1 WORD版含解析.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-382237.html
    相关资源 更多
  • 2022版新高考英语人教版一轮练习课时提能练28 选修6 UNIT 3 A HEALTHY LIFE WORD版含解析.doc2022版新高考英语人教版一轮练习课时提能练28 选修6 UNIT 3 A HEALTHY LIFE WORD版含解析.doc
  • 2022版新高考英语人教版一轮练习课时提能练23 必修5 UNIT 3 LIFE IN THE FUTURE WORD版含解析.doc2022版新高考英语人教版一轮练习课时提能练23 必修5 UNIT 3 LIFE IN THE FUTURE WORD版含解析.doc
  • 2022版新高考英语人教版一轮练习课时提能练22 必修5 UNIT 2 THE UNITED KINGDOM WORD版含解析.doc2022版新高考英语人教版一轮练习课时提能练22 必修5 UNIT 2 THE UNITED KINGDOM WORD版含解析.doc
  • 2022版新高考英语人教版一轮练习课时提能练2 必修1 UNIT 2 ENGLISH AROUND THE WORLD WORD版含解析.doc2022版新高考英语人教版一轮练习课时提能练2 必修1 UNIT 2 ENGLISH AROUND THE WORLD WORD版含解析.doc
  • 2022版新高考英语人教版一轮练习课时提能练19 必修4 UNIT 4 BODY LANGUAGE WORD版含解析.doc2022版新高考英语人教版一轮练习课时提能练19 必修4 UNIT 4 BODY LANGUAGE WORD版含解析.doc
  • 2022版新高考英语人教版一轮练习课时提能练16 必修4 UNIT 1 WOMEN OF ACHIEVEMENT WORD版含解析.doc2022版新高考英语人教版一轮练习课时提能练16 必修4 UNIT 1 WOMEN OF ACHIEVEMENT WORD版含解析.doc
  • 2022版新高考英语人教版一轮练习课时提能练15 必修3 UNIT 5 CANADA — “THE TRUE NORTH ” WORD版含解析.doc2022版新高考英语人教版一轮练习课时提能练15 必修3 UNIT 5 CANADA — “THE TRUE NORTH ” WORD版含解析.doc
  • 2022版新高考英语人教版一轮练习课时提能练11 必修3 UNIT 1 FESTIVALS AROUND THE WORLD WORD版含解析.doc2022版新高考英语人教版一轮练习课时提能练11 必修3 UNIT 1 FESTIVALS AROUND THE WORLD WORD版含解析.doc
  • 2022版新高考英语人教版一轮练习课时提能练10 必修2 UNIT 5 MUSIC WORD版含解析.doc2022版新高考英语人教版一轮练习课时提能练10 必修2 UNIT 5 MUSIC WORD版含解析.doc
  • 2022版新高考英语人教版一轮练习课件:课时提能练27 选修6 UNIT 2 POEMS .ppt2022版新高考英语人教版一轮练习课件:课时提能练27 选修6 UNIT 2 POEMS .ppt
  • 2022版新高考英语人教版一轮练习课件:课时提能练19 必修4 UNIT 4 BODY LANGUAGE .ppt2022版新高考英语人教版一轮练习课件:课时提能练19 必修4 UNIT 4 BODY LANGUAGE .ppt
  • 2022版新高考英语人教版一轮练习对点冲关练 板块5 第2讲 定语从句 WORD版含解析.doc2022版新高考英语人教版一轮练习对点冲关练 板块5 第2讲 定语从句 WORD版含解析.doc
  • 2022版新高考英语人教版一轮练习对点冲关练 板块3 第2讲 非谓语动词 WORD版含解析.doc2022版新高考英语人教版一轮练习对点冲关练 板块3 第2讲 非谓语动词 WORD版含解析.doc
  • 2022版新高考英语人教版一轮练习对点冲关练 板块2 第2讲 动词转换为名词或形容词 WORD版含解析.doc2022版新高考英语人教版一轮练习对点冲关练 板块2 第2讲 动词转换为名词或形容词 WORD版含解析.doc
  • 2022版新高考英语人教版一轮学案:选修7 UNIT 4 SHARING WORD版含解析.doc2022版新高考英语人教版一轮学案:选修7 UNIT 4 SHARING WORD版含解析.doc
  • 2022版新高考英语人教版一轮学案:选修6 UNIT 3 A HEALTHY LIFE WORD版含解析.doc2022版新高考英语人教版一轮学案:选修6 UNIT 3 A HEALTHY LIFE WORD版含解析.doc
  • 2022版新高考英语人教版一轮学案:板块2 第3讲 形容词转换为名词、副词或动词 WORD版含解析.doc2022版新高考英语人教版一轮学案:板块2 第3讲 形容词转换为名词、副词或动词 WORD版含解析.doc
  • 2022版新高考英语人教版一轮学案:板块1 第2讲 形容词、副词的比较等级 WORD版含解析.doc2022版新高考英语人教版一轮学案:板块1 第2讲 形容词、副词的比较等级 WORD版含解析.doc
  • 2022版新高考英语人教版一轮学案:必修5 UNIT 3 LIFE IN THE FUTURE WORD版含解析.doc2022版新高考英语人教版一轮学案:必修5 UNIT 3 LIFE IN THE FUTURE WORD版含解析.doc
  • 2022版新高考英语人教版一轮学案:必修5 UNIT 2 THE UNITED KINGDOM WORD版含解析.doc2022版新高考英语人教版一轮学案:必修5 UNIT 2 THE UNITED KINGDOM WORD版含解析.doc
  • 2022版新高考英语人教版一轮学案:必修5 UNIT 1 GREAT SCIENTISTS WORD版含解析.doc2022版新高考英语人教版一轮学案:必修5 UNIT 1 GREAT SCIENTISTS WORD版含解析.doc
  • 2022版新高考英语人教版一轮学案:必修4 UNIT 5 THEME PARKS WORD版含解析.doc2022版新高考英语人教版一轮学案:必修4 UNIT 5 THEME PARKS WORD版含解析.doc
  • 2022版新高考英语人教版一轮学案:必修3 UNIT 5 CANADA — “THE TRUE NORTH ” WORD版含解析.doc2022版新高考英语人教版一轮学案:必修3 UNIT 5 CANADA — “THE TRUE NORTH ” WORD版含解析.doc
  • 2022版新高考英语人教版一轮学案:必修3 UNIT 4 ASTRONOMY THE SCIENCE OF THE STARS WORD版含解析.doc2022版新高考英语人教版一轮学案:必修3 UNIT 4 ASTRONOMY THE SCIENCE OF THE STARS WORD版含解析.doc
  • 2022版新高考英语人教版一轮学案:必修2 UNIT 1 CULTURAL RELICS WORD版含解析.doc2022版新高考英语人教版一轮学案:必修2 UNIT 1 CULTURAL RELICS WORD版含解析.doc
  • 2022版新高考英语人教版一轮学案:必修1 UNIT 4 EARTHQUAKES WORD版含解析.doc2022版新高考英语人教版一轮学案:必修1 UNIT 4 EARTHQUAKES WORD版含解析.doc
  • 2022版新高考英语人教版一轮学案:必修1 UNIT 2 ENGLISH AROUND THE WORLD WORD版含解析.doc2022版新高考英语人教版一轮学案:必修1 UNIT 2 ENGLISH AROUND THE WORLD WORD版含解析.doc
  • 2022版新高考英语人教版一轮学案:层级4 第1讲 记叙文 WORD版含解析.doc2022版新高考英语人教版一轮学案:层级4 第1讲 记叙文 WORD版含解析.doc
  • 2020-2021学年人教版高中英语选修八Unit2 名词性从句总复习课件(含音频素材).docx2020-2021学年人教版高中英语选修八Unit2 名词性从句总复习课件(含音频素材).docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1