分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 11

类型2021-2022学年新教材北师大版英语英语选择性必修二练习:UNIT 5 LESSON 1 WORD版含解析.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:382240
  • 上传时间:2025-11-29
  • 格式:DOC
  • 页数:11
  • 大小:49.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2021-2022学年新教材北师大版英语英语选择性必修二练习:UNIT LESSON WORD版含解析 2021 2022 学年 新教材 北师大 英语 选择性 必修 练习 UNIT WORD 解析
    资源描述:

    1、温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。六Unit 5Lesson 1. 用所给单词的适当形式填空1. These two events are related(relate) to each other. 2. All students feel that the new school rules are restrictive(restrict). 3. All her children are clever, but the youngest daughter is really exceptional(

    2、exception). 4. The naughty boy was really troublesome(trouble), who always caused trouble to his parents. 5. I tried to collect my thoughts but I was too excited(excite). 6. Losing weight is a slow, gradual(gradual) process. 7. It is impressive that he has grasped(grasp) such complicated concepts in

    3、 a short period. 8. The memory of the past sufferings was painful(pain). 9. The suggestion was accompanied by enthusiastic(enthusiasm) applause. 10. His performance at school made his parents disappointed(disappoint). . 完成句子1. Although my uncle is old(我的叔叔虽然老了), he looks very strong and healthy. 2.

    4、Travelling around the world(环球旅行) has been my dream since I was young. 3. He was so humorous that he had us laughing (让我们笑个不停)during the lunchtime. 4. His car broke down on the way to work, so he had to get it repaired(修理它)first. 5. The teacher asked us to do the experiment exactly as we were told(按

    5、照我们被告知的那样). . 阅读理解I think adults are affected by media, songs, and the Internet, and that is hard enough. After looking in all of the magazines and at models, my friends and I agree that our least favorite day of the year is when we wear swimsuits!It affects your whole mood and self-image for the da

    6、y. Think about how hard it is for young girls if they believe “how hot you look” is how valuable you are. Here are some ways parents can be proactive in encouraging a healthy self-image in their children. First, teach what real value is. I think kids sometimes are confused about values. How valuable

    7、 you are is not measured by how pretty you are on the outside and success is not measured by how famous you are. We were watching the Oscars and my 6-year-old son said, “She is so pretty, ” and then quickly looked at me and said, “You are prettier, Mom. ” And I said, “Its okay. There are many people

    8、 prettier than me on the outside. I know thats not why you love me. ”It is important to teach children this from an early age. Second, tell your kids about “the grass is always greener syndrome. ” It is very easy for all of us to see the glamour (魅力), whether it is in a famous singer or the most pop

    9、ular girl in the school. Do not dehumanize and judge famous people. Talk about what problems they might have that are different from the problems your child has and maybe some of the same struggles, like maybe wanting acceptance from peers (同龄人). At last, use your mouth. Dont be afraid to have conve

    10、rsations with your children about how theyre feeling about ads, songs, etc. . . Boys too! You are the parents! Kids of all ages want and need boundaries whether they admit it or not. Take a stand and have confidence enough not to be followers and not to purchase clothing, music, or magazines that yo

    11、u dont believe sends the right message to your children!【文章大意】这是一篇议论文。主要阐述了家长们应如何帮助孩子们树立正确的价值观。1. What does the underlined word “It” in Paragraph 1 refer to?A. Singing with friends. B. Learning swimming skills. C. Showing imperfect figures. D. Reading fashion magazines. 【解析】选C。词义猜测题。根据第一段中“After loo

    12、king in all of the magazines and at models. . . when we wear swimsuits”及下文的how hot you look可知, 画线词指代“穿上泳衣后展示出不完美的身材”。2. The authors son said “You are prettier, Mom” probably_. A. to praise his motherB. to comfort his motherC. because he didnt like starsD. because he really thought so【解析】选B。推理判断题。根据第

    13、三段中We were watching the Oscars and my 6-year-old son said, “She is so pretty, ” and then quickly looked at me and said. . . 及下文作者的话Its okay. There are many people prettier than me on the outside可知, 作者的儿子那样说可能只是为了安慰自己的妈妈。3. What syndrome is mentioned in Paragraph 4?A. Lots of people like judging othe

    14、rs. B. Kids want to be popular in school. C. People tend to like famous singers. D. People always think others life is better. 【解析】选D。推理判断题。根据第四段中the grass is always greener syndrome及It is very easy for all of us to see the glamour. . . Talk about what problems they might have可知, 作者认为人们通常更容易看到别人好的地方

    15、, 而忽视别人不如意的地方。4. What does the author advise parents to do in the last paragraph?A. Set limits for their kids. B. Make friends with their kids. C. Teach their kids how to be confident. D. Encourage their kids to be themselves. 【解析】选A。细节理解题。根据最后一段中You are the parents!Kids of all ages want and need bo

    16、undaries whether they admit it or not可知, 作者建议家长们适当限制孩子们接触的东西。. 阅读填句The jigsaw puzzle (拼图玩具) is a delightful challenge where a picture made of cardboard or wood has been cut into differently shaped pieces that must be put together. It is widely thought of as an entertaining recreation. 1The birth of

    17、the jigsaw puzzle was rooted in education. Officially, the jigsaw puzzle originated in England and its inventor was John Spilsbury, a London engraver (雕刻师) and mapmaker. 2The first jigsaw puzzle was a map of the world. Spilsbury attached a map to a piece of wood and then cut out each country. Teache

    18、rs used Spilsburys puzzles to teach geography. Students learned their geography lessons by putting the world maps back together. With the invention of the first fret treadle saw in 1865, the ability to create machine-aided curved lines was at hand. This tool, which operated with foot pedals like a s

    19、ewing machine, was perfect for the creation of puzzles. By 1880, jigsaw puzzles were being machine crafted, and cardboard puzzles entered the market. 3In the 1930s, puzzles were distributed as low-cost marketing tools in the U. S. 4The jigsaw puzzle remained a steady pastimereusable and a great acti

    20、vity for groups or for an individualfor decades. With the invention of digital applications, the virtual (虚拟的) jigsaw puzzle arrived in the 21st century. 5A. But it didnt start out that way. B. Spilsbury invented the jigsaw puzzle in 1767. C. Mass production of jigsaw puzzles began in the 20th centu

    21、ry. D. But traditional wood jigsaw puzzles remained the bigger seller. E. The invention coincided with the golden age of jigsaws of the 1930s. F. Companies offered the puzzles for special low prices with the purchase of other items. G. A number of apps were created allowing users to solve puzzles on

    22、 their smart phones and tablets. 【文章大意】本文是一篇说明文。文章介绍了拼图玩具的历史。1. 【解析】选A。上文的It is widely thought of as an entertaining recreation与下文的The birth of the jigsaw puzzle was rooted in education是转折关系。故A选项“但是它不是那样开始的”符合语境。2. 【解析】选B。B选项与上文对拼图玩具发明者的介绍及下文第一个拼图玩具的说明相呼应, 符合语境。3. 【解析】选D。D选项与上文的cardboard puzzles ent

    23、ered the market相呼应, 说明传统的木质拼图玩具比新兴的硬纸板做的拼图玩具畅销, 符合语境。4. 【解析】选F。F选项是对上文puzzles were distributed as low-cost marketing tools的具体说明。5. 【解析】选G。G项是对上文With the invention of digital applications, the virtual jigsaw puzzle arrived. . . 的进一步说明, 符合语境。. 完形填空I did not remember her, but recently her email note su

    24、rprised me. The email began, “We met in a subway train in Queens. . . ”Fate had1 us next to each other. She2 that she had been sad and depressed. Her sad feelings did not 3 me. I continued to talk to her about 4 and love. I gave her quote cards that she put in her bag. At home she was5 to find the w

    25、ords on the quote cards resonated(共鸣)with her present situation. She became very happy and her 6 heart wanted to see me again to thank me about the 7 she received. She8 me for 3 years with no 9. She did not know I was connected to KindSpring. Last week she talked with her family and thought I might

    26、be working at KindSpring. org. In an email to KindSpring, not knowing my10, she explained my face and our 11. I am very grateful to KindSpring for going the extra mile to find my email ID and be the connecting 12 between us. Fatemah is eager to meet me when I visit New York next year. She said my13

    27、changed her life. I have 14 probably over fifty thousand cards, but the one she received is 15. 【文章大意】本文是一篇记叙文。作者在地铁里遇到了一个情绪糟糕的女孩并与之交谈, 而且还送给了她一张引言卡。作者这一举动给了女孩极大的鼓舞并让她重新获得了幸福。1. A. introducedB. savedC. seatedD. cheated【解析】选C。由上文中的“We met in a subway train in Queens. . . ”可知, 作者和女孩在地铁里相遇, 命运让两人挨着坐在了一

    28、起。2. A. wroteB. forgotC. realizedD. guessed【解析】选A。由上文中的“but recently her email note surprised me”可知, 作者最近收到了女孩的邮件, 在邮件中, 女孩描写了她那时的情绪状态。3. A. moveB. botherC. stopD. surprise【解析】选C。由下文中的“I continued to talk to her”可知, 女孩糟糕的情绪并没有阻止作者继续与其交谈。4. A. friendshipB. lossC. sadnessD. hope【解析】选D。由下文中的“and love”及

    29、语境可知, 作者继续和女孩谈论希望和爱(的话题)。5. A. shockedB. excitedC. embarrassedD. puzzled【解析】选A。由下文中的“the words on the quote cards resonated with her present situation”可知, 卡片上的文字与她当下的境况是有共鸣的, 所以当女孩看到卡片上面的话语时感到很震惊。6. A. anxiousB. gratefulC. brokenD. curious【解析】选B。由下文中的“wanted to see me again to thank me”可知, 女孩(现在)过得很

    30、幸福, 感恩的心使她想再次见到作者并向作者道谢。7. A. lessonB. kindnessC. respectD. sympathy【解析】选B。由下文内容可知, 女孩受到了鼓舞, 重新获得了幸福, 她对自己(从作者那里)获得的善意深表感谢。8. A. turned downB. relied onC. passed overD. searched for【解析】选D。由下文“She did not know I was connected to KindSpring. ”及语境可推知, 她这三年一直都在寻找作者。9. A. complaintsB. excusesC. resultsD.

    31、 regrets【解析】选C。由下文“She did not know I was connected to KindSpring. ”可知, 这三年以来, 女孩一直都在寻找作者, 但是一直没有找到。10. A. colleaguesB. nameC. bossD. appearance【解析】选B。由下文中的“she explained my face and our_”及语境可推知, 女孩不知道作者的名字。11. A. promiseB. appointmentC. meetingD. misunderstanding【解析】选C。由语境可知, 女孩通过描述作者的相貌和他们见面时的情况,

    32、让别人知道她要寻找的人是谁。12. A. bridgeB. barrierC. personD. way【解析】选A。由上文中的“I am very grateful to KindSpring for going the extra mile to find my email ID”可知, KindSpring帮助女孩找到了作者, 它成为了他们之间得以再次见面的桥梁。13. A. visitB. talkC. emailD. work【解析】选B。由上文中的“talk to her”可知, 作者与女孩的那次交谈改变了女孩的一生。14. A. paid forB. sold outC. used upD. given away【解析】选D。由语境可知, 作者共赠送出5万多张卡片。15. A. well-keptB. specially-madeC. worthlessD. priceless【解析】选D。由上文语境可知, 作者与女孩的那次交谈对女孩的影响很大, 所以说作者给女孩的那张卡片(对女孩来说)是极其珍贵的。关闭Word文档返回原板块

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2021-2022学年新教材北师大版英语英语选择性必修二练习:UNIT 5 LESSON 1 WORD版含解析.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-382240.html
    相关资源 更多
  • 北师大版必修一高一上学期英语unit1 _Lesson 4 City and Country (共42张PPT).ppt北师大版必修一高一上学期英语unit1 _Lesson 4 City and Country (共42张PPT).ppt
  • 北师大版必修一高一上学期英语unit1 _Lesson 4 City and Country (共29张PPT).ppt北师大版必修一高一上学期英语unit1 _Lesson 4 City and Country (共29张PPT).ppt
  • 北师大版广东专用2016年高考英语总复习课件 语法部分复习 非谓语动词 .ppt北师大版广东专用2016年高考英语总复习课件 语法部分复习 非谓语动词 .ppt
  • 全国Ⅱ卷2020届高考英语百日冲刺金卷一202005070219.doc全国Ⅱ卷2020届高考英语百日冲刺金卷一202005070219.doc
  • 全国Ⅰ卷2020届高考英语百日冲刺金卷二20200428018.doc全国Ⅰ卷2020届高考英语百日冲刺金卷二20200428018.doc
  • 全国Ⅰ卷2020届高考英语百日冲刺金卷三.doc全国Ⅰ卷2020届高考英语百日冲刺金卷三.doc
  • 全国Ⅰ卷2020届高考英语百日冲刺金卷一.doc全国Ⅰ卷2020届高考英语百日冲刺金卷一.doc
  • 2020-2021学年冀教版英语八年级下册Lesson 25 Raising money课件.docx2020-2021学年冀教版英语八年级下册Lesson 25 Raising money课件.docx
  • 2020-2021学年冀教版英语八年级下册Lesson 14 amazing animals课件.docx2020-2021学年冀教版英语八年级下册Lesson 14 amazing animals课件.docx
  • 2020-2021学年冀教版英语七年级下册 Unit 3 Lesson 15 Making a Difference课件.docx2020-2021学年冀教版英语七年级下册 Unit 3 Lesson 15 Making a Difference课件.docx
  • 2020-2021学年冀教版八年级英语下册Unit2 I’ll help to clean up the city parks第五课时教案.docx2020-2021学年冀教版八年级英语下册Unit2 I’ll help to clean up the city parks第五课时教案.docx
  • 全国Ⅰ卷2020届高三英语4月教育教学质量监测考试试题.doc全国Ⅰ卷2020届高三英语4月教育教学质量监测考试试题.doc
  • 2020-2021学年冀教版八年级英语下册 lesson1 How‘s the weather课件.docx2020-2021学年冀教版八年级英语下册 lesson1 How‘s the weather课件.docx
  • 2020-2021学年冀教版八年级下册英语课件 Unit 7 Lesson 40 Body Language.docx2020-2021学年冀教版八年级下册英语课件 Unit 7 Lesson 40 Body Language.docx
  • 2020-2021学年冀教版七年级英语下册Unit 6检测卷.docx2020-2021学年冀教版七年级英语下册Unit 6检测卷.docx
  • 2020-2021学年六年级英语鲁教版(五四学制)下册Unit5How do you get to school- 第一课时导学案(word版 有答案).docx2020-2021学年六年级英语鲁教版(五四学制)下册Unit5How do you get to school- 第一课时导学案(word版 有答案).docx
  • 2020-2021学年六年级下学期 英语下册Unit2My favorite subject is science. Section A (2d-3c)导学案(word版有答案).docx2020-2021学年六年级下学期 英语下册Unit2My favorite subject is science. Section A (2d-3c)导学案(word版有答案).docx
  • 全国I卷2020届高三英语12月教育教学质量监测考试试题.doc全国I卷2020届高三英语12月教育教学质量监测考试试题.doc
  • 2020-2021学年八年级英语仁爱版下册Unit 8 Topics1---3 随堂同步练无答案.docx2020-2021学年八年级英语仁爱版下册Unit 8 Topics1---3 随堂同步练无答案.docx
  • 2020-2021学年八年级英语人教版下册教案Unit 3 Section B(2a-2e).docx2020-2021学年八年级英语人教版下册教案Unit 3 Section B(2a-2e).docx
  • 2020-2021学年八年级英语下册期末模拟测试卷(译林牛津版)01.docx2020-2021学年八年级英语下册期末模拟测试卷(译林牛津版)01.docx
  • 2020-2021学年八年级英语下册 Unit 8 Save Our World Lesson 46 Protect Our Environment课时作业 (新版)冀教版.docx2020-2021学年八年级英语下册 Unit 8 Save Our World Lesson 46 Protect Our Environment课时作业 (新版)冀教版.docx
  • 2020-2021学年八年级英语下册 Unit 8 Save Our World Lesson 45 Let’s Sort Garbage课时作业 (新版)冀教版.docx2020-2021学年八年级英语下册 Unit 8 Save Our World Lesson 45 Let’s Sort Garbage课时作业 (新版)冀教版.docx
  • 2020-2021学年八年级英语下册 Unit 8 Our Clothes Topic 3 He said the fashion show was wonderful Section B课时作业(无答案)(新版)仁爱版.doc2020-2021学年八年级英语下册 Unit 8 Our Clothes Topic 3 He said the fashion show was wonderful Section B课时作业(无答案)(新版)仁爱版.doc
  • 2020-2021学年八年级英语下册 Unit 8 Our Clothes Topic 3 He said the fashion show was wonderful Section A课时作业(无答案)(新版)仁爱版.doc2020-2021学年八年级英语下册 Unit 8 Our Clothes Topic 3 He said the fashion show was wonderful Section A课时作业(无答案)(新版)仁爱版.doc
  • 2020-2021学年八年级英语下册 Unit 7 Know Our World Lesson 42 North America课时作业 (新版)冀教版.docx2020-2021学年八年级英语下册 Unit 7 Know Our World Lesson 42 North America课时作业 (新版)冀教版.docx
  • 2020-2021学年八年级英语下册 Unit 7 Know Our World Lesson 40 Body Language课时作业 (新版)冀教版.doc2020-2021学年八年级英语下册 Unit 7 Know Our World Lesson 40 Body Language课时作业 (新版)冀教版.doc
  • 2020-2021学年八年级英语下册 Unit 7 Know Our World Lesson 38 The World Is a Big Place课时作业 (新版)冀教版.docx2020-2021学年八年级英语下册 Unit 7 Know Our World Lesson 38 The World Is a Big Place课时作业 (新版)冀教版.docx
  • 2020-2021学年八年级英语下册 Unit 7 Food Festival单元巩固训练 (新版)仁爱版.docx2020-2021学年八年级英语下册 Unit 7 Food Festival单元巩固训练 (新版)仁爱版.docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1