2021-2022学年新教材英语人教版必修第一册单元评价:UNIT 2 TRAVELLING AROUND WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材英语人教版必修第一册单元评价:UNIT TRAVELLING AROUND WORD版含解析 2021 2022 学年
- 资源描述:
-
1、温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。单元形成性评价(三)Unit 2(120分钟150分)第一部分听力(共两节, 满分30分)第一节(共5小题; 每小题1. 5分, 满分7. 5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后, 你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。Text 1M: How much are these bags? W: The red ones sell for $5. 5 each and the g
2、reen ones for $6. 8 each. M: Ill take two of the cheaper ones then. 1. What is the man going to buy? A. $5. 5 for a red one. B. $11 for two red ones. C. $13. 6 for two green ones. 答案: BText 2M: Mr Chengs briefing seems to go on forever. I was hardly able to stay awake. W: How could you sleep through
3、 that? I think it was very important for the work we are going to carry out. M: Sorry! I promise Ill listen carefully. 2. What was the feeling of the man? A. He was tired of listening. B. He stayed awake. C. The work was important. 答案: AText 3W: What do you plan to do on your vacation? M: Im just go
4、ing to be lazy at home. I will probably do some gardening, watch TV and work on my stamp collection. However, I once volunteered to protect our plants in the west. 3. What is the man going to do for his holiday? A. Stay at home. B. Collect coins. C. Volunteer in the west. 答案: AText 4M: Sarah, Ive he
5、ard that you want to move into a home-stay family, is it true? W: Yes. Ive been staying with my aunt and now my cousin is arriving from Singapore and my aunt needs to serve a room for him. 4. What can we know from the dialogue? A. Sarah will stay with her cousin. B. Sarah will serve a room for her a
6、unt. C. Sarah will move into a homestay family. 答案: CText 5W: I had a strange dream last night. I dreamed of my teeth falling out! M: Then it means you will have good communication with people. Its a good indication that you allowed something out of your mouth. 5. What does the man mean? A. The woma
7、n must examine her teeth. B. The woman will quarrel with somebody soon. C. The woman doesnt need to worry about the dream. 答案: C第二节(共15小题; 每小题1. 5分, 满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前, 你将有时间阅读各个小题, 每小题5秒钟; 听完后, 各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料, 回答第6、7题。Text 6W: Hi, S
8、teven. What are you up to? M: I was just concerned about Jack. He hasnt been himself lately. He took the civil service exam and failed. W: He must feel depressed. M: Yeah. Hes been sitting in his room every day for the last 4 days. W: Why dont we take him out? We can try to take his mind off it and
9、show him that were there for him. M: Thats a great idea. Why dont you call him, Alice? I have already talked to him a couple of times and it might be good for him to hear from somebody else. W: OK. Ill call you back after Im done. M: Sounds good. 6. What made Jack sad? A. Failing in the exam. B. Sta
10、ying at home alone. C. Losing contact with Alice. 答案: A7. What will the woman do next? A. Take Jack out. B. Give Jack a call. C. Stay with Jack. 答案: B听第7段材料, 回答第810题。Text 7M: I was thinking of starting my own business. I know you wanted me to take over your restaurant business, but I cant stand work
11、ing in the food industry. W: OK. But what do you really want to do? M: I want to sell skateboards, clothing, and shoes. W: You want to run a clothing shop? M: No. Its actually a skateboarding shop. W: What would make your shop different from all the others? M: I thought we could make our own T-shirt
12、s. Maybe you and dad could lend me some money first. W: Sounds OK to me, but youll have to talk to your dad about this, too. 8. What does the woman probably do for a living? A. She works in a shoe store. B. She runs a clothing shop. C. She owns a restaurant. 答案: C9. What does the man want the woman
13、to do? A. Lend him some money. B. Talk to his father for him. C. Buy him some new T-shirts. 答案: A10. Whats the relationship between the speakers? A. A couple. B. Mum and son. C. Friends. 答案: B听第8段材料, 回答第1113题。Text 8W: Hows your first day on the job going? M: Fine. W: Im glad to hear that.Tell me, ha
14、ve you ever used a floor-polishing machine before? M: No, I havent. Could you show me how? W: Certainly. First, spray the wax on the floor. M: I see. W: Then, press here to turn the machine on. . . Okay so far. M:I follow you. W: Then, polish the floor with a back-and-forth motion like this. Do you
15、think youve got that? M: Yes, Im sure I wont have any trouble. W: Make sure and let me know if you have any questions. M: OK. Thanks. 11. What does the man think of his new job? A. Boring. B. Tiring. C. Nice. 答案: C12. What is needed for his job? A. A rag. B. A floor-polishing machine. C. A copying m
16、achine. 答案: B13. Whats the possible relationship between them? A. Workmates. B. Teacher and student. C. Employer and employee. 答案: A听第9段材料, 回答第1417题。Text 9W: Hello, Mr Jan Erick Friedman. Youre a frequent traveler. And we also know that you eat out twice a day. How come you are so fond of eating out
17、? M: When I got my first job back in 1982 and started traveling, I had no other choice but to eat out. I found that I felt different due to what I was eating, so I tried to find places that served food that made me feel good. The secret was the quality of the food and how well the food was prepared.
18、 I made an effort to find good restaurants as well as nice dishes. W: How did you manage to make a list of 218 favorite restaurants? M: I have lived in many cities, and when I moved back to Sweden from the United States, people asked me where to go and eat when they went to cities I knew. I got a lo
19、t of ideas.Then I wrote about restaurants for the Swedish Clubs magazine, and someone suggested I gather the information about the restaurants together. Since I had all the facts about the restaurants I had been to, I started to do that. W: How do you find restaurants? M: The best way is to ask the
20、people there. I may talk to people at a street market or take a walk and look for a place myself. I never ask a hotel clerk or a taxi driver. I dont go to empty restaurants or places with menus difficult to understand. 14. What does Jan consider most important when he judges a restaurant? A. Where t
21、he restaurant is. B. Whether the prices are low. C. How well the food is prepared. 答案: C15. When did Jan begin to write for a magazine? A. Before he went to the United States. B. After he came back to Sweden. C. As soon as he got his first job in 1982. 答案: B16. What may Jan do to find a good restaur
22、ant? A. Talk to people in the street. B. Speak to taxi drivers. C. Ask hotel clerks. 答案: A17. What do we know about Jan? A. He cooks for a restaurant. B. He travels a lot for his work. C. He prefers American food. 答案: B听第10段材料, 回答第1820题。Text 10And now for the weather report for the following 72 hour
23、s. The national weather map shows a high-pressure area all along the eastern coastline, which will bring them very pleasant, sunny weather from New York to Florida. But showers and thunderstorms are happening from the Ohio River all the way south to the Gulf coast, pouring down heavy amounts of rain
24、 over the Southern states. By far the worst of the storms has happened in and around Texas. Some Texas stations have reported up to fifteen inches of rain in a 24-hour period with high winds and thunderstorms. Two typhoons were reported along the Gulf coast of Texas, but we havent got the exact info
25、rmation about any damage or injuries. Heavy amounts of snow were reported in the Rocky Mountain area with record cold temperatures in Denver and Boulder. As much as a foot of snow has fallen in some of the mountain stations. In contrast, temperatures in Arizona and the desert Southwest went over the
26、 100-degree mark again under bright, sunny skies. 18. What is the weather like in the Southern states? A. Rainy. B. Snowy. C. Sunny. 答案: A19. In which state is the temperature rather high according to the talk? A. Florida. B. Arizona. C. Texas. 答案: B20. What can we know about the weather in the USA?
27、 A. The weather in the USA is very pleasant now. B. The weather conditions are very poor in the USA. C. The weather conditions vary greatly in the USA. 答案: C第二部分阅读(共两节, 满分50分)第一节(共15小题; 每小题2. 5分, 满分37. 5分)阅读下列短文, 从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。A(2021日照高一检测)Vacationing in the Ocean City area? Save time and
28、 money with our Ocean City restaurant guide. Higgins Crab HouseLet Higgins Crab House show you what it is all about steamed crabs and traditional Maryland food. With over 4 decades of experience, we offer the best and freshest crabs for our customers. Seven days a week we are buying soft crabs, fres
29、h crabs and crab meat directly from the men that catch them. Open every day all year round. The Greene TurtleThe Greene Turtle combines the best of a sports bar and a casual restaurant into a different kind of neighborhood gathering place, where friends and family can gather to grab a bite, watch a
30、game, or just enjoy a beer together. Its a sports fans dream with TVs everywhere. Open every day all year round. Mackys Bayside BarMackys is a bar serving great food and drink in a relaxing setting. Our waterfront restaurant and bar is open air, and has a private white sandy beach. Tables and chairs
31、 are set to the waters edge. At night Mackys heats up! Beautiful bay views, spectacular sunsets, excellent fare and absolutely the best service make Mackys Bayside Bar the place to meet your friends and make new ones. Open every day all year round. Thrashers French FriesThrashers French Fries is an
32、Ocean City, Maryland tradition. A visit to the Ocean City is not complete without stopping for those amazing French fries. There is a reason why there is always a long line down the boardwalk for these fries. They are just amazing! Thrashers fries are fresh cut, and just hit the spot! Open every day
33、 except on Christmas. 【文章大意】文章介绍了海边城市的四个特色饭店。21. Who would prefer to go to the Greene Turtle? A. Animal lovers. B. Moviegoers. C. Football fans. D. Cave explorers. 【解析】选C。细节理解题。根据文章第三段“Its a sports fans dream with TVs everywhere. ”可知, 电视无处不在, 这是体育迷的梦想。故体育迷们喜欢去这里, 所以足球迷们更愿意去the Greene Turtle。故选C。22.
34、What do we know about Mackys? A. Its French fries are very famous. B. Its tables and chairs are set in water. C. It has a public white sandy beach. D. It serves food and drink outdoors. 【解析】选D。推理判断题。根据文章第四段“Our waterfront restaurant and bar is open air, ”可知这个饭店是露天的, 故Mackys在户外提供食物和饮料。故选D。23. Thrashe
35、rs French Fries is different from the others in that _. A. it only offers local crabsB. it is closed on ChristmasC. it is located by the waterD. it provides various foods【解析】选B。细节理解题。根据文章最后一段Open every day except on Christmas. (除圣诞节外, 每天都营业。)和第四段Open every day all year round. (全年每天营业。)和第三段Open every
36、 day all year round. (全年每天营业。)以及第二段Open every day all year round. (全年每天营业。)可知, 对比四个饭店的营业时间, 可知Thrashers French Fries这个饭店在圣诞节不营业, 而Higgins Crab House, The Greene Turtle, Mackys Bayside Bar三个饭店都是全年每天都营业。故选B。B(2021烟台高一检测)Going on vacation can be challenging for people with physical disabilities. Hotels
37、 arent always clear about how accessible (可进入的)they are and the adaptive equipment needed to participate in certain activities can be expensive or difficult to obtain. This is where the online travel marketplace Wheel the World comes in. The website connects physically disabled people with special t
38、our packages, depending on the persons needs. Today Wheel the World offers over 30 accessible destinations in the U. S. and abroad. Theyve served almost 900 disabled people, their family, and friends. Travelers can sign up for trips to destinations such as New York, Hawaii, Paris, London, and Kruger
39、 National Park in South Africa. Trip packages can include adaptive equipment such as wheelchairs, which can be used on the beach and in the ocean, and kayaks (皮艇), which can help those disabled to kayak. The team also checks the accessibility of destinations themselves, evaluating things such as doo
40、r widths, bed heights, bathrooms accessibility and if lifts are functioning. Silberstein, the companys founder, says there are some trips that are suitable for blind people, though Wheel the World focuses on people with mobility issues. And in the future, they plan to include trips for people with h
41、earing loss, and people with emotional disabilities. “One of the biggest barriers for travelers with physical disabilities is finding information about accessible trips, which is a gap Wheel the World aims to close, ” says Silberstein. Wheel the World is working to enlarge tours in Europe-currently
42、their website lists London and Paris as the only destinations on the continent, but their eventual goal is much higher. “We want to allow millions of disabled people to travel to thousands of destinations, ” Silberstein says. 【文章大意】介绍了一个名为Wheel the World的网站, 该网站根据残疾人的需要, 为残疾人提供适合的旅游服务。24. What is th
43、e function of the first paragraph? A. To show the great success Wheel the World has gained. B. To tell us the difficulties the disabled face in life. C. To introduce the background of Wheel the World. D. To remind us of the problems with hotel service. 【解析】选C。推理判断题。根据第一段可知度假对于残疾人来说很难, 接着第二段第一句“This
44、is where the online travel marketplace Wheel the World comes in. ”表明这就是在线旅游市场网站Wheel the World起作用的地方。由此推断第一段主要介绍了创办Wheel the World网站的背景。故选C。25. What does Wheel the World focus on? A. Collecting travel information for tourists. B. Increasing the online sales of wheelchairs. C. Extending travel busine
45、ss to the whole world. D. Providing proper travel services for the disabled. 【解析】选D。细节理解题。根据第二段可知该网站根据残疾人的需要, 为残疾人提供特殊的旅游套餐。也就是为残疾人提供合适的旅游服务。故选D。26. Which of the following can best describe Silberstein? A. Thoughtful and full-hearted. B. Clever and humorous. C. Active but aimless. D. Creative but la
46、zy. 【解析】选A。推理判断题。根据第四段可知西尔伯斯坦说, 在未来, 他们计划为听力丧失的人和有情感障碍的人提供旅行服务。对身体残疾的旅行者来说, 最大的障碍之一是寻找关于他们也可以去的旅行的信息, 而他的网站旨在(帮助残疾人)克服这一障碍。由此可以看出西尔伯斯坦是个体贴(thoughtful)又全心全意为残疾人着想的(full-hearted)人。故选A。27. What does the text mainly tell us? A. Silberstein has made significant contributions to global tourism. B. Wheel t
47、he World helps people with disabilities enjoy their vacations. C. Advanced equipment is enabling the disabled to travel around the world. D. Tour packages intended for blind and deaf tourists have won wide recognition. 【解析】选B。主旨大意题。整篇文章都是围绕着Wheel the World这个为残疾人提供旅游服务的网站在写, 故B项(Wheel the World帮助残疾人享
48、受假期)最能够概括文章的大意。故选B。C(2021大连高一检测)Brisbane, the capital of Queensland, is a lively city that is home to many different types of tourist attractions. In its early stages, the city grew as the agricultural and mining(采矿) industries grew, until it developed into the cultural city that it is today. It is
49、also the third largest city in Australia. Brisbane is a river city, although close to the coast, with the Brisbane River running through it. It is surrounded by hills and full of bridges. It is also very easy to get to a number of attractions such as the Gold Coast and the Sunshine Coast from Brisba
50、ne. Brisbane has a number of theatres including the Lyric Theatre, Cremorne Theatre and the Playhouse Theatre which are part of the Queensland Performing Arts Centre in South Bank. The area of South Bank is popular with visitors and locals especially for its relaxing parkland and man-made beach area
51、 which is popular with all ages. During the evening this area is very popular for romantic walks and many shows. Another place that is very popular with visitors especially young people is the suburb(郊区) of Fortitude Valley. It is home to the amazing Chinatown, great restaurants, popular nightclubs
52、and bars and so on. Its not a suburb for those who like peace and quiet. Brisbane is a great place to cycle, with wonderful cycle tracks(自行车道) near and along the river. If you get tired along the way, you can always get on a bus or the City Cat (central area transport service). You can take a bus wi
53、th your bike. But youd better avoid the time of day when most people are traveling to or from work, because you wont be allowed on with a bike at that time. Brisbane offers plenty of things to do with activities and tours such as hot air ballooning, rock climbing, and even climbing the Brisbane Stor
54、y Bridge. For more information about Brisbane tours, please click here. 【文章大意】本文介绍了澳大利亚第三大城市Brisbane受游客欢迎的一些旅游景点和活动。28. Which of the following is true about Brisbane? A. A city far from the sea. B. The capital of New South Wales. C. The third largest city in Australia. D. A city whose economy mainly
55、 depends on mining. 【解析】选C。细节理解题。根据第一段中“It is also the third largest city in Australia. ”可知, Brisbane是澳大利亚的第三大城市。故选C。29. Which of the following places is home to Chinatown in Brisbane? A. The area of South Bank. B. The suburb of Fortitude Valley. C. The district close to the Lyric TheatreD. The plac
56、e near the Brisbane Story Bridge. 【解析】选B。细节理解题。根据第五段可知, Fortitude Valley的郊区是Brisbane唐人街的所在地。故选B。30. According to the passage, in Brisbane there are wonderful cycle tracks near _. A. the zooB. the forestC. the parkD. the river【解析】选D。细节理解题。根据第六段中“Brisbane is a great place to cycle, with wonderful cycl
57、e tracks near and along the river. ”可知, 在Brisbane, 沿河有风景美丽的自行车道。故选D。31. What is the purpose of the passage? A. To attract people to visit Brisbane. B. To tell us some popular sports in Brisbane. C. To inform us the traffic conditions in Brisbane. D. To introduce some natural resources in Brisbane. 【
58、解析】选A。推理判断题。本文主要介绍了澳大利亚第三大城市Brisbane及其景点和活动。根据文章最后一句“For more information about Brisbane tours, please click here. ”可以推断, 这篇文章的目的是吸引人们游览Brisbane。故选A。DVitamin B could help lessen the effects of the most dangerous type of air pollution, according to a new study published recently. In the first study o
59、f its kind, a team of international researchers looked at the damage caused by one of the pollutants that has the most severe impact on health: PM2. 5. Particulate matter, or PM, is a type of air pollutant consisting of small particles of different sizes. PM2. 5 has a diameter of fewer than 2. 5 mic
60、rometers, about 30 times smaller than a human hair. These particles are so small that they can go into our respiratory system (呼吸系统), resulting in lung and systemic inflammation (炎症) and stress. The team found that something as simple as a daily vitamin B supplement could potentially reduce the impa
61、ct of the tiny particles on the human body, although they stressed that the research was in its early stages and the sample size was small. For this study, 10 volunteers were initially exposed to clean air and given a placebo(安慰剂) to check their responses. The group then took another placebo for fou
62、r weeks before being exposed to heavily polluted air from downtown Toronto, where an estimated 1, 000 cars pass every hour. The bad air was delivered to the volunteers through an “oxygen-type” face mask. The experiment was then repeated, with each volunteer taking a B vitamin supplement daily made u
63、p of 2. 5 mg of folic acid, 50 mg of vitamin B6, and 1 mg of vitamin B12. B6 can be found in liver, chicken and nuts, and B12 in fish, meat, eggs, milk and some cereals. The researchers found that four weeks of vitamin B supplements reduced the damage of PM2. 5 exposure by 28%76%. The results highli
64、ght how prevention at an individual level could be used to fight against the harmful effects of PM2. 5. 【文章大意】本文是一篇说明文。吸入人体内的PM2. 5(细颗粒物)会导致疾病。不过, 研究发现维生素B在一定程度上能降低PM2. 5的危害。32. Why is PM2. 5 harmful to our health? A. It pollutes and poisons the air. B. It is too much to be got rid of. C. It carries
65、 viruses and diseases. D. It is easily breathed in and damages our body. 【解析】选D。细节理解题。根据第二段中的“These particles are so small that they can go into our respiratory system, resulting in lung and systemic inflammation and stress. ”可知, PM2. 5(细颗粒物)很小, 能进入我们的呼吸系统, 导致肺部和全身炎症。故选D。33. What can we infer from P
66、aragraph 3? A. The process of the research was not scientific. B. This kind of research has been done many times. C. Further studies are needed to confirm their findings. D. Vitamin B is hard to obtain in peoples daily life. 【解析】选C。推理判断题。根据第三段中的“although they stressed that the research was in its ea
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-382485.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
《配套课件》2014届数学 浙江专用(理)第二篇 函数与导数 第9讲.ppt
