分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 5

类型2020-2021高中英语 Unit 1 Festivals around the world课时作业2(含解析)新人教版必修3.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:382638
  • 上传时间:2025-11-29
  • 格式:DOC
  • 页数:5
  • 大小:68.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2020-2021高中英语 Unit Festivals around the world课时作业2含解析新人教版必修3 2020 2021 高中英语 world 课时 作业 解析 新人 必修
    资源描述:

    1、课时作业 2.单句语法填空1Generally speaking, your arrival (arrive) shouldnt be later than the fixed time.2If the task is difficult to_finish (finish) on time, you need to ask for help.3Dont care too much about your appearance. It is ones inner beauty (beautiful) that matters.4The top of the mountain, covered (

    2、cover) with snow, looks beautiful in the distance.5People can either give it as a gift to friends or hang it in their houses as a decoration.6Come and bring your wife or another guest. We look forward to seeing (see) you.7The students have prepared everything for the celebration (celebrate)8The more

    3、 exercise you do, the more energetic (energy) you will become.9The police gained (gain) a great deal of useful information about the organization yesterday.10On the way home from school, I saw some people gathering (gather) in front of a restaurant.阅读理解India is known for many colorful and fun festiv

    4、als. But none is as popular as the festival of lights, Diwali, which is also called Deepavali.The celebration begins on October 21st, with Dhanteras. For those who love shopping, this is the best day of the celebration. Thats because in addition to honoring Lakshmi, the Hindu goddess of wealth, the

    5、day is also considered lucky to buy everything from gold and silver ornaments (装饰品) to new clothes.The following day is Kali Chaudas, or Narak Chaturdashi. For some Indians it is celebrated with good food and fireworks. For others, it is the time to drive out bad spirits from homes. No matter how it

    6、 is celebrated, everyones mind is already focused (集中) on the big day that comes after Diwali!Diwali begins with a visit to temples where prayers (祷告) will be given. Then families and friends get together and celebrate by exchanging gifts and sweets. Those who missed the opportunity to buy gold on D

    7、hanteras can make_up_for_it on this equally lucky day. In the evening, households light up their homes with oil lamps and prepare delicious Indian food. Then starts the real fun fireworks! What makes the displays exciting is that everyone gets to create his/her own show by lighting up their favorite

    8、 fireworks.For Indians, Diwali also marks the end of the year. They will celebrate the first day of the New Year the following day.The final day of the festival honors the relationships between brothers and sisters and is celebrated with more special food and prayers.For kids, Diwali is like Christm

    9、as, except earlier. They get a weeks vacation from school! It is no wonder that most kids consider Diwali the best festival of all.【语篇解读】本文是一篇说明文。Diwali(排灯节)是印度很受欢迎的节日,每年的庆祝活动持续五天。1On Kali Chaudas, people will do the following EXCEPT _.Aeat great food Bplay with fireworksChonor Lakshmi Ddrive out ba

    10、d spirits答案与解析:C细节理解题。根据文章第三段的内容可知,在Kali Chaudas期间,人们会品尝丰盛的食物、燃放烟花以及驱赶恶灵,不包括祭拜拉克希米女神这一项,故答案选C。2The underlined part “make up for it”in Para.4 probably refers to“_”Ago shopping Breceive goldCgive prayers Dcelebrate Dhanteras答案与解析:A推理判断题。根据画线部分前的“Those who missed the opportunity to buy gold on Dhantera

    11、s”可知,错过在Dhanteras购物的人可以在这一天弥补,因为这一天也是一个幸运的好日子,故答案选A。3The last day of the festival is mainly for _.Arelatives to visit each otherBneighbors go improve relationshipsCfriends to meet and have fun togetherDbrothers and sisters to deepen their relationships答案与解析:D推理判断题。根据文章倒数第二段的内容可知,在节日的最后一天,兄弟姐妹会增进相互之间

    12、的感情,故答案选D。4Which of the following is TRUE according to the passage?ADiwali is the longest festival in India.BMost children in India think Diwali is the best festival in a year.CThe celebration of Diwali lasts for a week.DIndians think gold can bring them good luck.答案与解析:B推理判断题。根据文章最后一句可知,大多数印度孩子认为排灯

    13、节是一年中最好的节日,故答案选B。.完形填空“Come on Dad, it will be fun!” My daughter Bailey _1_ saying that to me, but I couldnt get past the feeling I was going to throw up. I was fifty and wanted to do something Id _2_ done before. Bailey thought skydiving (跳伞运动) would be the perfect _3_ for me she had done it before

    14、 and _4_ it and she wanted to go again. I could tell you of all the things I was thinking of doing, _5_ an airplane never came close to making the list. As I aged, I seemed to have a growing _6_ of heights. The _7_ of doing it made me break out in a sweat (汗). I was really _8_.After several requests

    15、 from my daughter, I _9_ said yes and she looked almost _10_. I told her I _11_ to do something I was afraid of doing. I told a friend what we were doing, and she _12_ to go, too. We had a 3hour drive to the jump site, and I was getting _13_ as we got closer. My heart beat very fast.We _14_ and my f

    16、riend was late, _15_ we had to wait. At least it gave us _16_ to watch the video of skydiving. As we got into the plane, I was strapped (绑住) to my instructor Ronnie so I didn t have to worry about anything; I just had to _17_ myself. The short climb to the right altitude was _18_ for me, as I almost

    17、 threw up. As we stepped to the door, I looked behind me and said “RONNIE I AM NOT. GOOD!” He said, “Dont worry; it s going to be _19_”, and we fell to the ground at 200 kilometres an hour.The next five minutes were so beautiful and amazing. I was _20_ that I got over my fear.【语篇解读】本文是记叙文。在女儿的鼓励下,作者

    18、尝试了跳伞运动,克服了恐高心理。1A.remembered BavoidedCpracticed Dkept答案与解析:D由下文中的“After several requests from my daughter”可知,女儿“不断(kept)”鼓励“我”去尝试跳伞运动。2A.never BalreadyCalways Djust答案与解析:A由下文的描述可推断,作者没有跳过伞。故此处表示“我”五十岁了,想尝试做一些自己“从未(never)”做过的事。3A.job BbehaviorCending Dactivity答案与解析:D由上文中的“Come on Dad, it will be fun

    19、!”可知,女儿认为对“我”来说,跳伞是最佳的“活动(activity)”。4A.regretted BlovedCdoubted Dbegan答案与解析:B由本句中的“she wanted to go again”可知,作者的女儿“喜欢(loved)”跳伞。5A.missing BtakingCgetting off Djumping out of答案与解析:D由上文中的skydiving以及下文中的“got into the plane,stepped to the door”和“we fell to the ground”可知,此处表示从飞机上“跳下(jumping out of)”。6A

    20、.fear BcollectionCunderstanding Dshare答案:A7A.result BfeelingCthought Dfact答案:C8A.bored BafraidClazy Dtired答案与解析:B由上文可知,女儿提议“我”去尝试跳伞。结合文中的“made me break out in a sweat”和“I got over my fear”可知,年龄越大,“我”越“恐(fear)”高,哪怕只是“想(thought)”到要去跳伞,“我”也会浑身冒汗。“我”真的很“害怕(afraid)”。9A.suddenly BusuallyCfinally Dpossibly

    21、答案与解析:C由上文可知,“我”恐高,不敢去尝试跳伞。结合本句中的“After several requests from my daughter”可知,在女儿再三央求之下,“我”“最终(finally)”决定去尝试跳伞。10A.shy BsurprisedCimpatient Dfrightened答案与解析:B由下文中的“I told her I.to do something I was afraid of doing”可知,作者对女儿解释了自己为什么会答应她的请求,故此处表示她有些感到“惊讶(surprised)”。11A.continued BhatedCneeded Drefuse

    22、d答案与解析:C由上文中的“I was fifty and wanted to do something Id. done before”可知,“我”“需要(needed)”去尝试做一些自己曾经不敢做的事。12A.wanted BfailedCforgot Dpretended答案与解析:A由下文中的“my friend was late”可知,作者的朋友也去跳伞了。故此处表示她也“想(wanted)”去。13A.angry BweakCsad Dnervous答案与解析:D由下文中的“My heart beat very fast”可知,我们快到跳伞地点时,“我”开始“紧张(nervous)

    23、”了。14A.followed BarrivedCstayed Dappeared答案与解析:B由上文中的“we got closer”以及本句中的“my friend was late”可知,我们“到达(arrived)”目的地了。15A.so BbutCthough Dbecause答案:A16A.time BreasonsCmoney Dinstructions答案与解析:A因为朋友比我们晚到,“所以(so)”我们得等一会儿。不过,这样我们就有“时间(time)”看看跳伞运动的视频。17A.accept BteachCforgive Denjoy答案与解析:D由本句中的“I didnt

    24、have to worry about anything”可知,“我”什么都不用担心,只需要尽情地玩就行。enjoy符合语境。18A.special BpainfulCdifferent Dimportant答案与解析:B由本句中的“I almost threw up”可知,飞机往高空飞时,“我”感到很“不舒服(painful)”,差点吐了。19A.strange BcorrectCdifficult Dgreat答案与解析:D由本句中的“Dont worry”以及下文中的“The next five minutes were so beautiful and amazing”可知,此处表示跳

    25、伞的感觉会很棒,great符合语境。20A.sorry BworriedCglad Dinterested答案与解析:C由上文可知,“我”最初因为恐高不敢去尝试跳伞。在女儿的鼓励下,最终决定试一试。因此,“我”很“高兴(glad)”能够挑战自我,克服恐惧。.短文改错Would you like to live in school? We do a survey about it and heres result. Most students prefer to live in school as they like to communicate with my classmates. Besi

    26、des, they can learn how to take well care of themselves in this way. However, some students think live at home is a better choice. The main reason is why they can relax better at home. Moreover, they can spend more time on their family members and get on better with them.As for me, I would rather to

    27、 live in school. I will have more time to review my lesson. Whats more, its a wonderfully experience to live with other classmates.答案:Would you like to live in school? We d a survey about it and heres result. Most students prefer to live in school as they like to communicate with m classmates. Besid

    28、es, they can learn how to take wel care of themselves in this way. However, some students think liv at home is a better choice. The main reason is wh they can relax better at home. Moreover, they can spend more time o their family members and get on better with them.As for me, I would rather live in school. I will have more time to review my lesso. Whats more, its a wonderfull experience to live with other classmates.

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2020-2021高中英语 Unit 1 Festivals around the world课时作业2(含解析)新人教版必修3.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-382638.html
    相关资源 更多
  • 四年级上册英语课件-Lesson 3 Coat and Scarf|冀教版(三起) (共25张PPT).ppt四年级上册英语课件-Lesson 3 Coat and Scarf|冀教版(三起) (共25张PPT).ppt
  • 六年级上册英语教案Unit 2 What a day! (Checkout time)译林版(三起).doc六年级上册英语教案Unit 2 What a day! (Checkout time)译林版(三起).doc
  • 四年级上册英语课件-lesson 2 what’s the missing number? ∣川教版(三年级起点)(19张ppt) (共16张PPT).ppt四年级上册英语课件-lesson 2 what’s the missing number? ∣川教版(三年级起点)(19张ppt) (共16张PPT).ppt
  • 六年级上册英语教案Unit 2 Ways to go to school人教.doc六年级上册英语教案Unit 2 Ways to go to school人教.doc
  • 四年级上册英语课件-lesson 2 what’s the missing number? ∣川教版(三年级起点) (共13张PPT).ppt四年级上册英语课件-lesson 2 what’s the missing number? ∣川教版(三年级起点) (共13张PPT).ppt
  • 六年级上册英语教案Unit 2 Ways to go to school 人教.doc六年级上册英语教案Unit 2 Ways to go to school 人教.doc
  • 六年级上册英语教案unit 2 ways to go to school part B∣人教(PEP)().doc六年级上册英语教案unit 2 ways to go to school part B∣人教(PEP)().doc
  • 四年级上册英语课件-Lesson 2 What is it?|接力版 (共15张PPT).ppt四年级上册英语课件-Lesson 2 What is it?|接力版 (共15张PPT).ppt
  • 六年级上册英语教案Unit 2 Part B 第二课时.doc六年级上册英语教案Unit 2 Part B 第二课时.doc
  • 四年级上册英语课件-Lesson 2 What is it 课件1|接力版 (共17张PPT).ppt四年级上册英语课件-Lesson 2 What is it 课件1|接力版 (共17张PPT).ppt
  • 六年级上册英语教案Unit 2 Lesson 6 Round Up 北师大版.doc六年级上册英语教案Unit 2 Lesson 6 Round Up 北师大版.doc
  • 四年级上册英语课件-Lesson 2 New and Old|冀教版(三起) (共23张PPT).ppt四年级上册英语课件-Lesson 2 New and Old|冀教版(三起) (共23张PPT).ppt
  • 六年级上册英语教案Unit 2 Lesson 5 Get It Right 北师大版.doc六年级上册英语教案Unit 2 Lesson 5 Get It Right 北师大版.doc
  • 六年级上册英语教案unit 2 lesson 10_人教(精通).doc六年级上册英语教案unit 2 lesson 10_人教(精通).doc
  • 四年级上册英语课件-Lesson 19 Let’s Go Shopping!_冀教版.ppt四年级上册英语课件-Lesson 19 Let’s Go Shopping!_冀教版.ppt
  • 六年级上册英语教案Unit 2 Lesson 10 How Many Are There冀教版.doc六年级上册英语教案Unit 2 Lesson 10 How Many Are There冀教版.doc
  • 四年级上册英语课件-Lesson 16 How many pupils can you see?|接力版 (共18张PPT).ppt四年级上册英语课件-Lesson 16 How many pupils can you see?|接力版 (共18张PPT).ppt
  • 六年级上册英语教案Unit 2 Katie always gets up early湘少版.doc六年级上册英语教案Unit 2 Katie always gets up early湘少版.doc
  • 四年级上册英语课件-Lesson 15 These are pigs. |接力版 (共18张PPT).ppt四年级上册英语课件-Lesson 15 These are pigs. |接力版 (共18张PPT).ppt
  • 四年级上册英语课件-Lesson 15 These are pigs. |接力版 (共17张PPT).ppt四年级上册英语课件-Lesson 15 These are pigs. |接力版 (共17张PPT).ppt
  • 六年级上册英语教案Unit 2 Charlie’s chores北师大版.doc六年级上册英语教案Unit 2 Charlie’s chores北师大版.doc
  • 四年级上册英语课件-Lesson 14 Is the cat fat or thin?|接力版 (共15张PPT).ppt四年级上册英语课件-Lesson 14 Is the cat fat or thin?|接力版 (共15张PPT).ppt
  • 六年级上册英语教案Unit 2Ways to go to school B Review 人教PEP.doc六年级上册英语教案Unit 2Ways to go to school B Review 人教PEP.doc
  • 四年级上册英语课件-Lesson 14 Is the cat fat or thin |接力版 (共18张PPT).ppt四年级上册英语课件-Lesson 14 Is the cat fat or thin |接力版 (共18张PPT).ppt
  • 六年级上册英语教案Unit 1How can I get therePBLet.doc六年级上册英语教案Unit 1How can I get therePBLet.doc
  • 四年级上册英语课件-Lesson 14 Is the cat fat or thin |接力版 (共17张PPT).ppt四年级上册英语课件-Lesson 14 Is the cat fat or thin |接力版 (共17张PPT).ppt
  • 四年级上册英语课件-Lesson 13 The dress is clean|接力版 (共15张PPT).ppt四年级上册英语课件-Lesson 13 The dress is clean|接力版 (共15张PPT).ppt
  • 六年级上册英语教案Unit 11 Shall we go to the theatre湘少版.doc六年级上册英语教案Unit 11 Shall we go to the theatre湘少版.doc
  • 四年级上册英语课件-Lesson 13 The dress is clean. |接力版 (共17张PPT).ppt四年级上册英语课件-Lesson 13 The dress is clean. |接力版 (共17张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1