2020_2021学年新教材高中英语综合素养提升四新人教版必修1.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020 _2021 学年 新教材 高中英语 综合 素养 提升 新人 必修
- 资源描述:
-
1、综合素养提升四Unit 4Body Language. 单句语法填空1. When it comes to social interaction (interact), he is completely helpless. 2. (2019北京高考)Some students dont have a reliable (rely) car, while others have to share vehicles with parents who work six days a week. 3. His son longed to gain his fathers approval (appro
2、ve). 4. Your time could be usefully employed in attending night classes. 5. Anyone who witnessed (witness) the attack should call the police. 6. She kissed the child on the cheek before going to bed every day. 7. It is said that he is one of Australias most distinguished (distinguish) artists. 8. He
3、 is anxious (anxiety) to know the result of the test. 9. You should be ashamed of your bad manners. 10. He held firm opinions which usually conflicted with mine. . 选词填空break down, get through, call on, stare at, at work, adjust. . . to, approve of, have a tendency to1. He broke down and wept when he
4、 heard the news. 2. They have a tendency to try to distract you from your task. 3. I have a pile of papers to get through before my leaving. 4. The professor does not approve of the governments foreign policy. 5. Dont stare at other people all the time its bad manners. 6. The government called on th
5、e workers to oppose waste. 7. You can adjust the belt to the size you want. 8. It seems that the new policy forces are at work in the economy. . 完成句子1. There is nothing better than to go to the barbecue with you. 没有比和你一起去烧烤更好的事了。2. When talking about the Chinese womens volleyball team, Lang Ping bec
6、ame very excited. 谈起中国女排时, 郎平变得很激动。3. Not everyone agrees/Everyone doesnt agree with the proposal. 并非每个人都赞成这个提议。4. I feel as though/if junior high school was only yesterday! 我觉得好像初中生活就在昨天一样! 5. Ann wont be free tonight. In other words, she wont be able to come to your party. 安今晚没有空。换句话说, 她不能来参加你的派对了
7、。. 阅读理解(2020重庆高二检测)It is widely known that any English conversation begins with the weather. Such a fixation with the weather finds expression in Dr. Johnsons famous comment that “When two Englishmen meet, their first talk is of weather. ” Though Johnsons observation is as accurate now as it was ove
8、r two hundred years ago, most commentators(评论员) fail to come up with a convincing explanation for this English weather-speak. Bill Bryson, for example, concludes that, as the English weather is not at all exciting, the obsession with it can hardly be understood. He argues that “To an outsider, the m
9、ost striking thing about the English weather is that there is not very much of it. ” Simply, the reason is that the unusual and unpredictable weather is almost unknown in the British Isles. Jeremy Paxman, however, disagrees with Bryson, arguing that the English weather is by nature attractive. Bryso
10、n is wrong, he says, “because the English preference for the weather has nothing to do with the natural phenomena(现象). The interest is less in the phenomena themselves, but in uncertainty. ” According to him, the weather in England is very changeable and uncertain and it attracts the English as well
11、 as the outsider. Bryson and Paxman stand for common misconceptions about the weather-speak among the English. Both commentators, somehow, are missing the point. The English weather conversation is not really about the weather at all. English weather-speak is a system of signs, which is developed to
12、 help the speakers overcome the natural reserve and actually talk to each other. Everyone knows conversations starting with weather-speak are not requests for weather data. Rather, they are routine greetings, conversation starters or the blank “fillers”. In other words, English weather-speak is a me
13、ans of social bonding. 【文章大意】本文为一篇议论文。由于英格兰的天气是多变的, 所以英国人谈论天气被认为是见面或者搭讪的合理开场白是再熟悉不过的了, 本文就此从不同的角度进行了解释。1. The author mentions Dr. Johnsons comment to show that _. A. most commentators agree with Dr. JohnsonB. Dr. Johnson is famous for his weather observationC. the comment was accurate two hundred ye
14、ars agoD. English conversations usually start with the weather【解析】选D。推理判断题。本文第一句话就给出了答案, 作者提到Dr. Johnson的评论旨在说明英国人见面总是以谈论天气开始, 故答案为D项。2. What does the underlined word “obsession” most probably refer to? A. A social trend. B. An emotional state. C. A historical concept. D. An unknown phenomenon. 【解析】
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2016届高考语文二轮复习课件:专题十 小说3-10-1 .ppt
