广东台山县2017高考英语一轮阅读理解精编 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 广东台山县2017高考英语一轮阅读理解精编 WORD版含解析 广东 台山 2017 高考 英语 一轮 阅读 理解 精编 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、广东台山县2017高考英语一轮阅读理解精编含答案(2016高考训练)阅读下列材料,从每题所给的选项中选出最佳选项。体裁:记叙文话题:人与自然词数:320时间:5All trade in five named species of sharks is to be regulated (管制) from now on.Without a permit,the sale of their meat or fins(鳍) will be forbidden.The regulation was agreed last year at a meeting of the Convention on Int
2、ernational Trade in Endangered Species in Thailand.According to the rules,the whitetip (白鳍鲨),the porbeagle (鼠鲨),and three varieties of hammerhead will be protected.Besides,manta rays (比目鱼),valued for their gills (鳃)which are used in Chinese medicine,will also be protected.The action is seen as the m
3、ost important one in the 40year history to protect these species.“Regulating international trade in these shark and manta ray species has a great effect on their survival and is a very clear way of helping to protect sharks and our oceans,” said Secretary General John Scanlon.“The practical steps wi
4、ll involve issues such as limiting export levels,and identifying the fins,gills and meat that are in trade.This may seem challenging,but by working together we can do it and we will do it.”Under the rules,all trade in these sharks and rays across 180 countries will not be allowed unless they have go
5、t their permits given by the national related organization.As a matter of fact,trade in shark fins has already decreased greatly as a result of campaigns to raise awareness.Recently it has been reported that sales have gone down by 70%.Earlier this year the hotel giant,Hilton Worldwide stopped servi
6、ng shark fins at its 96 owned and managed AsiaPacific hotels.However,Denmark,Canada,Guyana,Japan,Iceland and Yemen have all announced they will not follow the new rules and will continue to fish for some or all of these species.Under the regulations though,they are only able to trade with other coun
7、tries that are also ready to ignore the rules.Officials point out that for such a questioned issue,the number of countries which is going to continue the trade is small.【语篇解读】去年在泰国的一个国际会议上,与会人员通过了保护鲨鱼和比目鱼的规定。人们需要获得许可证才能捕杀和交易鲨鱼。1The purpose of putting the new rules into force is to _Alimit peoples tr
8、ade in ocean animals meatBprotect some species of sharks against over fishingClet fishers know the importance of protecting sharksDprevent big hotels from serving sharks meat答案B细节理解题。根据第一、二段内容可知,实施新规定的目的是保护五种鲨鱼和比目鱼,只有获得许可,人们才可以捕捞和贩卖这些鲨鱼。2Which of the following doesnt belong to species of sharks?AThe
9、 manta ray.BThe porbeagle.CThe whitetip.DThe hammerhead.答案A细节理解题。根据第二段“According to the rules,the whitetip,the porbeagle,and three varieties of hammerhead will be protected.Besides,manta rays.”可知,比目鱼不属于鲨鱼。3What can be inferred from John Scanlon s words in Paragraph Four?AThe regulation may have some
10、 negative effects on sharks.BThe export of sharks meat will be called off in some periods.CIts nearly impossible to carry out the regulation worldwide.DOfficials are confident that the regulations have a promising future.答案D推理判断题。根据第四段“This may seem challenging,but by working together we can do it a
11、nd we will do it.”可知,John Scanlon认为虽然很具有挑战性,但是只要人们一起努力,保护鲨鱼的行动就会成功,由此可推知,官方对新规定的前景很看好。4Hilton Worldwide is a good example of _Apeoples getting their permits to trade in shark finsBa successful companys managing its wealthCpeoples beginning to stop eating shark finsDpeoples raising awareness to prote
12、ct sharks答案D推理判断题。根据第六段内容可知,随着保护鲨鱼意识的提高,鲨鱼交易已经大幅度减少了。希尔顿酒店停止向顾客出售鱼翅,这给提高保护鲨鱼意识做出了好的表率。黑龙江省大庆市喇中2016高考英语阅读练习新闻报道类A German study suggests that people who were too optimistic about their future actually faced greater risk of disability or death within 10 years than those pessimists( 悲观者)who expected th
13、eir future to be worse. The paper, published this March in Psychology and Aging, examined health and welfare surveys from roughly 40,000 Germans between ages 18 and 96. The surveys were conducted every year from 1993 to 2003. Survey respondents (受访者) were asked to estimate their present and future l
14、ife satisfaction on a scale of 0 to 10, among other questions. The researchers found that young adults (age 18 to 39) routinely overestimated their future life satisfaction, while middle-aged adults (age 40 to 64) more accurately predicted how they would feel in the future. Adults of 65 and older, h
15、owever, were far more likely to underestimate their future life satisfaction. Not only did they feel more satisfied than they thought they would, the older pessimists seemed to suffer a lower ratio (比率) of disability and death for the study period. “We observed that being too optimistic in predictin
16、g a better future than actually observed was associated with a greater risk of disability and a greater risk of death within the following decade,” wrote Frieder R. Lang, a professor at the University of Erlangen-Nuremberg. Lang and his colleagues believed that people who were pessimistic about thei
17、r future may be more careful about their actions than people who expected a rosy future. “Seeing a dark future may encourage positive evaluations of the actual self and may contribute to taking improved precautions (预防措施),” the authors wrote. Surprisingly, compared with those in poor health or who h
18、ad low incomes, respondents who enjoyed good health or income were associated with expecting a greater decline. Also, the researchers said that higher income was related to a greater risk of disability. The authors of the study noted that there were limitations to their conclusions. Illness, medical
19、 treatment and personal loss could also have driven health outcomes. However, the researchers said a pattern was clear. “We found that from early to late adulthood, individuals adapt their expectations of future life satisfaction from optimistic, to accurate, to pessimistic,” the authors concluded.【
20、小题1】According to the study, who made the most accurate prediction of their future life satisfaction? AOptimistic adults.BMiddle-aged adults.CAdults in poor health.DAdults of lower income.【小题2】Pessimism may be positive in some way because it causes people _. Ato fully enjoy their present lifeBto esti
21、mate their contribution accuratelyCto take measures against potential risksDto value health more highly than wealth【小题3】How do people of higher income see their future? AThey will earn less money.BThey will become pessimistic.CThey will suffer mental illness.DThey will have less time to enjoy life.【
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
