广东新会县2016高考英语(二轮)阅读理解精选(3)及答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 广东 新会县 2016 高考 英语 二轮 阅读 理解 精选 答案
- 资源描述:
-
1、广东新会县2016高考英语(二轮)阅读理解精选(3)及答案阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D中,选出最佳答案。【广东省深圳市2014高考英语第一次调研考试】AHe had been on a long flight. The first warning of the approaching problems came when the sign on the airplane flashed on: “Fasten your seat belts.”Then, after a while, a calm voice said, “We shall not be serving the d
2、rinks at this time as we are expecting a little turbulence(气流). Please be sure your seat belt is fastened.”As he looked around the aircraft, it became obvious that many of the passengers were becoming nervous.Later, the voice of the announcer said, “We are so sorry that we are unable to serve the me
3、al at this time. The turbulence is still ahead of us.”And then the storm broke out. The terrible thunder could be heard even above the sound of the engines. Lightening lit up the darkening skies and within moments that great plane was like a feather thrown around on a vast ocean. One moment the airp
4、lane was lifted on great currents of air; the next, it dropped as if it were about to crash.The man admitted that he shared the discomfort and fear of those around him. He said, “As I looked around the plane, I could see that nearly all the passengers were upset and alarmed. Some were praying.”“The
5、future seemed terrible and many were wondering if they would make it through the storm. And then, I suddenly saw a girl to whom the storm meant nothing. She just sat on her seat and was reading a book. Everything within her small world was calm and orderly. Sometimes she closed her eyes, then she wo
6、uld read again; then she would straighten her legs, but worry and fear were not in her world. When the plane was being hit by the terrible storm, when it shook this way and that, as it rose and fell so severely, when all the adults were scared half to death, that unusual child was completely compose
7、d and unafraid.”The man could hardly believe his eyes. It was not surprising, therefore, that when the plane finally reached its destination and all the passengers were hurrying off board, he asked the girl why she had not been afraid. The sweet child replied, “Sir, my Dad is the pilot and he is tak
8、ing me home.”26What happened while the author was taking the flight?AA passenger was scared to death.BThe plane met a turbulence.CA girl became deaf in the plane.DDrinks and food were run out.27Some passengers were praying during the turbulence because .AGod asked them toBthey could do nothingCthey
9、were too afraidDthey were warned to28Which of the following is closest in meaning to the word “composed” ?AcleverBcalmCstrongDhealthy29Which is the right order of the description about the girl when others were scared half to death? aShe closed her eyes.bShe straightened her legs.cShe went on readin
10、g.dShe sat on her seat reading.Ad-a-c-bBd-c-a-bCa-d-b-cDa-b-c-d30What makes the girl behave so differently from others then?ADestination.BDetermination.CBehavior.DConfidence.阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)A篇是一篇故事,讲述了作者在一次飞行途中,遇到了强气流,所有乘客都非常害怕,作者发现一个女孩始终保持镇定,悠闲的坐在座位上看书,丝毫不害怕。到了目的地,作者问她为什么不害怕,女孩答道,“我爸爸是机长,他带我
11、回家”,表现出强烈的信心。26. 答案为B。考查文章细节理解能力。根据文章前一、二段可知。27. 答案为C。考查推理判断能力。根据文章的三、四、五、六段可知。28. 答案为B。考查单词猜测能力。根据后面的unafraid可知。29. 答案为A。考查文章细节理解能力。根据倒数第七段可知。30. 答案为D。考查主旨理解能力。通过文章的最后一句可知。阅读理解.With only about 1,000 pandas left in the world, China is desperately trying to clone the animal and save these in a danger
12、ous situation. Thats a move similar to what a Texas A & M University researchers have been undertaking for the past five years in a project called Noahs Ark.Noahs Ark is aimed at collecting eggs, embryos(胚胎), semen and DNA of these animals and storing them in liquid nitrogen. If certain species shou
13、ld become extinct, Dr. Duane Kraemer, a professor in Texas A & Ms College of Veterinary, Medicine, says there would be enough of the basic building blocks to reintroduce the species in the future.It is estimated that as many as 2, 000 species of mammals, birds and reptiles will probably become extin
14、ct in over 100 years. The panda, native only to China, is in danger of becoming extinct in the next 25 years.This week, Chinese scientists said they grew an embryo by introducing cells from a dead female panda into the egg cells of a Japanese white rabbit. They are now trying to implant the embryo i
15、nto a host animal.The entire procedure could take from three to five years to complete.The nuclear transfer of one species to another is not easy, but the lack of available panda eggs could be a major problem, Kraemer believes. They will probably have to do several hundred transfers to result in one
16、 pregnancy (having a baby). It takes a long time and its difficult, but this could be groundbreaking science if it works. They are certainly not putting any live pandas at risk, so it is worth the effort, adds Kraemer, who is one of the leaders of the Project at Texas A&M, the first-ever attempt at
17、cloning a dog.They are trying to do something thats never been done, and this is very similar to our work in Noahs Ark. Were both trying to save animals that face extinction. I certainly appreciate their effort and theres a lot we can learn from what they are attempting to do. The cooperation betwee
18、n us is very much needed.1. The final aim of Noahs Ark project is to_. .A. make efforts to clone the endangered pandas B. save endangered animals from dying outC. collect DNA of endangered animals to study D. transfer the nuclear of one animal to another答案解析:答案为B。本题为细节题。由第二段内容可知,“诺亚方舟”项目的目的在于收集濒临灭绝的
19、动物的卵子、胚胎、精子和DNA,并用液体氮将它们储存起来。如果某些物种灭绝了,将会有足够的基础建设材料再造这些物种。最后一段第二句 “Were both trying to save animals that face extinction.”又一次提到了这个项目的目的,即拯救濒临灭绝的物种。故答案为B。2. According to Professor Kraemer, _.A. the long time lasting cloning research could be successful.B. the eggs transfers immediately result in havi
20、ng a baby.C. the lack of nuclear transfer could be a major problem to have new pandas.D. if species should die out, basic building blocks would heal them.答案解析:答案为A。本题为推理题。由倒数第二段第一句话 “but the lack of available panda eggs could be a major problem”可知,C选项错误。由该段第二句话 “They will probably have to do several
21、 hundred transfers to result in one pregnancy (having a baby).”可知,B选项错误。由该段第三句话 “It takes a long time and its difficult, but this could be groundbreaking science if it works.”可知,这(细胞核移植)需要很长时间,而且难度很大,但是一旦成功,便会成为开创性的科学。言外之意就是长期的克隆研究技术或许能成功。故A选项正确。第二段提到 “If certain species should become extinct, there
22、 would be enough of the basic building blocks to reintroduce the species in the future.”,而 D选项 “如果物种灭绝,基础建设材料将治愈他们”夸大了基础建设材料的作用,与原文不符,故错误。3. The best title for the passage may be_.A. Chinas Success in Pandas CloningB. Helping Ways to Avoid ExtinctionC. Exploring the Possibility to Clone Pandas D. Th
23、e Practice in Noahs Ark答案解析:答案为C。本文为新闻报导类文章,第一段点出了文章的中心,中国在努力克隆濒临灭绝的大熊猫,从第二段起具体介绍Duane Kraemer对中国科学家克隆大熊猫的做法的评价,并与美国科学家正在从事的“诺亚方舟” 项目做了对比。文章最后一段表达了他们对中国同行所做的工作的高度评价。故最佳标题为C “探索克隆大熊猫的可能性”。4. From the passage we know that_.A. Kraemer and his team have succeeded in cloning a pandaB. scientists try to i
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
