2020《导与练》高考英语北师大版一轮复习练习:UNIT 16 STORIES 能力提升题组训练(B) WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 导与练 2020导与练高考英语北师大版一轮复习练习:UNIT 16STORIES 能力提升题组训练B WORD版含解析 2
- 资源描述:
-
1、能力提升题组训练(B).阅读理解AThe popular TV program Readers has prompted more people in China to practice reading aloud in booths (亭) set up in big cities across the country.As the latest TV show to help peoples love for literature recover,CCTV program Readers invites people from all walks of life to read aloud
2、 their favorite poems,essays and books,or even personal letters they wrote to their loved ones.Just as the weekly show has been well-received,its reading booths,equipped with professional recording devices and cameras,have become instant hits.A crowd of more than 200 people were pictured lining up o
3、utside the Shanghai Library at 11 am on March 4the first day of the booths opening to the public in Shanghai.The deadline for registrations was brought forward to 2 pm instead of the scheduled 5:30 pm,as the number of waiting readers continued to grow.Some waited more than nine hours for a try-out i
4、n the booth,according to library management.“There is an old photo in the late 1970s capturing people lining up outside the Shanghai Library before it opens.If that was a spring of reading in Shanghai,now I think another spring has arrived again,” library manager Zhou Deming,told the Shanghai-based
5、The Paper.The reading booth is the only one of its kind in the city of economic center at the moment,but more are expected to be put into use in the coming months,according to the librarys website.The Readers program has also led to booths in other cities including Beijing,Hangzhou,Guangzhou and Xia
6、n to appeal to more people to read and share their life stories.With the recent boom of culture-themed TV shows such as Readers and Chinese Poetry Competition,some are optimistic that this will help the country love literature and reading again in general.1.CCTV program Readers aims to .A.teach peop
7、le what to readB.attract peoples attention to CCTVC.invite people to read aloud in the boothD.arouse peoples fresh enthusiasm for reading2.We can learn from Paragraph 3 that .A.some people waited for a long time to read in the boothB.March 4 was the first day of the opening of Shanghai LibraryC.on M
8、arch 4,200 people read in the boothD.the time for registrations was lengthened for three and a half hours3.The passage mainly tells us that .A.many people line up to read aloud in reading boothsB.more reading booths will be set up in the futureC.Readers has become popular all over ChinaD.Readers has
9、 inspired more people to read aloud in reading booths语篇解读:本文是一篇说明文。朗读者作为一档央视综合频道和综艺频道黄金时段联合播出的文化节目,彰显出其文化魅力打动了观众,并对国人的阅读起到引领作用。答案及剖析:1.D细节理解题。根据第二段第一句As the latest TV show to help peoples love for literature recover,CCTV program Readers invites people from all walks of life to read aloud their favor
10、ite poems,essays and books,or even personal letters they wrote to their loved ones.可知朗读者开播目的是唤起人们对阅读的兴趣。2.A细节理解题。根据第三段第一句A crowd of more than 200 people were pictured lining up outside the Shanghai Library at 11 am on March 4the first day of the booths opening to the public in Shanghai.可知,许多人在上海图书馆外
11、排队等候进入读书亭朗读。3.D主旨大意题。本文主要讲述中央电视台文化节目朗读者的播出对中国社会的影响。故选D项。B(2018广州综合测试二)Is it possible that the sinking of the Titanic was caused by a ghost? A plot of the story below is true.but did it really happen quite like this?Our story begins not in the icy cold waters of the North Atlantic, but rather thousan
12、ds of miles away in Egypt.It is here, perhaps, that we can find the start of the mystery(谜) of the Titanic, in the year 1910, in the great city of Cairo.One day, a famous professor of Egyptian history called Douglas Murray was staying in Cairo, when he was contacted by an American adventurer.The Ame
13、rican had something unusual to offer Murray, something that was certain to thrill him: a beautiful ancient Egyptian mummy case, containing the mummy of an Egyptian queen.It was over 3,000 years old, but in beautiful conditiongold, with bright paintings on it.Murray was delighted with both the object
14、 and the asking price.He gave the man a cheque immediately.The cheque was never cashed.That evening the American adventurer died.For his part, Murray arranged to have the treasure sent back to Britain.However, it was not long before he learnt more about the beautiful mummy case: On the walls of the
15、tomb in which it had been discovered, there were messages which warned of terrible consequences to anyone who broke into the tomb.Murray was disbelieving of these warnings until a few days later, when a gun he was holding exploded in his hand, shattering his arm.The arm had to be cut off.After the a
16、ccident, Murray decided to return to his homeland.On the return journey, two of his companions died mysteriously, and two servants who had handled the mummy also passed away.The now terrified Murray decided he would get rid of the cursed case as soon as he arrived in London.A lady he knew named Jane
17、t Jones said she would like it, so he gave it to her.Shortly afterwards, Jones mother died, and she herself caught a strange disease.She tried returning the mummy, but naturally Murray refused it.In the end, it was presented to the British Museum.Even in the museum, the mummy apparently continued to
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-384421.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
六年级上语文课件 -儿子的采访_t冀教版(共11张PPT).ppt
