2021-2022学年新教材高中英语 Unit 1 Food matters S3课后练习(含解析)译林版选择性必修第一册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材高中英语 Unit Food matters S3课后练习含解析译林版选择性必修第一册 2021 2022 学年 新教材 高中英语 S3 课后 练习 解析 译林版 选择性
- 资源描述:
-
1、Unit 1 Food matters S3. 单词拼写1. The second principle is to _ (放松) the control that providers of online services have over data. 2. In order to learn Tang poetry well, youd better get some information about Tang _ (王朝) before class. 3. As their world _ (发展), children compared themselves to others onli
2、ne. (2018江苏)4. _ (数量多的) genes behaved differently, depending on whether someone had eaten or not before walking. (2020江苏)5. It was _ (清楚的) to everyone that she was not happy. 6. With the help of _ (厨师) Matt Tebbutt, she offers top tips on how to reduce food waste. (2018全国)7. Call Lost _ (财产) on 13 1
3、6 17 during business hours for items lost on Queensland Rail services. (2020全国)8. Being outgoing and helpful, I am confident that volunteering is an _ (合适的) job to me. (2019全国)9. Some analysts _ (估计) that food production will need to be raised by 50 per cent to maintain current levels. (2018天津)10. I
4、t is an_ (必不可少的) part of who we are today and who we will become. (2018天津)【答案】1.loosen2.Dynasty3.expanded4.Multiple5.plain6.chef7.Property 8appropriate9.estimate10.essential. 单句语法填空1. They needed to take into account such things as rainfall, air temperature, _ (damp) of soil, and the timing of snowm
5、elt(融雪). (2019浙江6月)2. No area was spared or unaffected, from the _ (fog) northern coast to the Sierra Nevada Mountains. (2019浙江6月)3. Handing out _ (slice) oranges to bloodthirsty kids can be as exciting as watching your own kid score a goal. (2019全国)4. Both the size and _ (consume) habits of our eat
6、ing companions can influence our food intake. (2020新高考全国)5. In the age of global competition, design _ (innovate) is vital. 6. This creation attracted a lot of attention thanks to its _ (mix)of modern and traditional Chinese elements(元素). (2018全国)7. He fell behind, so he had to _ (quick) up his pace
7、 to catch up with us. 8. We _ (instant) stepped away and ran as fast as we could to the helicopter. (2020浙江7月)9. Wilson has had _ (count) pleasant and often humorous conversations with the students he transports to and from school. (2019北京)10. They have _ (traditional) lived on houseboats; in recent
8、 times, theyve also built houses on stilts (支柱) in coastal waters. (2020全国)【答案】1.dampness2.foggy3.sliced4.consumption5.innovation6.mixture 7quicken8.instantly9.countless10.traditionally. 用合适的介词或副词填空1. It took a long time to heat _ the stove. 2. We found that the least wellliked teens had become more
9、 aggressive _ time towards their classmates. (2019全国)3. He appealed _ other leaders to donate to the cause. 4. Do you prefer to socialize _ friends who smoke? 5. A brand store has become famous _ its distinctive scent. 6. One agent recommended a house_ particular. 7. Such a beauty is, to my mind, _
10、equal all over the world. 8. He came in and took _ his coat. 9. There was a variety _ vegetables for us to choose from. (2020全国)10. Go to the government website to help people under 30 build skills, find a job or start businesses all year _. (2019全国)【答案】1.up2.over3.to4.with5.for6.in7.without8.off9.o
11、f10.round. 完成句子1. 他们现在的生意几乎是去年的两倍。They are now doing almost twice _ last year. 2. 我们的城市变得越来越干净。Our city becomes _.3. 据估计那些花瓶每个价值都超过2万元。The vases _ worth over $20,000 each. 4. 这家商店与众不同之处是它提供更多的个人服务。What makes this shop different is _. 5. 据估计,他们能在一周内给我们答复。_ they can give us their answers within a week
12、. 【答案】1.as much business as they were2.cleaner and cleaner3.are believed to be4.that it offers more personal services5.It is estimated that. 阅读理解A(2020江苏盐城高二下学期调研考试)Nanjing is wellknown for its sleepy treelined streets, lakeside parks and large amount of green spaces on and around Purple Mountain. B
13、ut just a 45minute bus ride south to the county of Lishui, visitors will be surrounded by mountains full of tea leaf plants and strawberry fields. The strawberry fields are concentrated in a valley among Lishuis mountains called the Fujiabian Strawberry Fields. The tea and strawberry picking area is
14、 great for a fun family daytrip with the kids.After over 10 years of Jiangnan rain, sun and humidity (湿度), the fields of greenhouses have firmly taken root. Lishui holds annual strawberry festivals typically from around midFebruary until the end of April, though the weather can be a bit cold and the
15、 fruit is not yet ripe around this time. The best time to go is late April and early May, when the strawberries are ripe but the temperature inside the greenhouses is not yet sweltering. If you go from June to August, the temperature will be around 35 degrees Celsius inside the greenhouse.All of the
16、 strawberry greenhouses are locally run and open to the public. Owners of most greenhouses will give strawberry pickers a manageable box with handles to fill with strawberries. When guests are finished picking berries, the box is weighed and paid for by weight. A full box of fresh strawberries will
17、run you about 2530 RMB.Local farmers have set up many small homecooking style halls and cafes both on the mountain side and among the strawberry fields. One of the best parts of countryside trips is always the local food and this area of Jiangsu is bound to serve local river longfish, the base of yo
18、ung bamboo plants, local pigs leg and strawberry juice. Cafes on the mountain will also serve the locally grown and fresh picked tea.Add: Fujiabian Strawberry Fields, Lishui County, Dajinshan Scenic Area, NanjingOpening times: Daylight hours, midFebruary through OctoberPrice: Tickets to Fujiabian St
19、rawberry Garden cost 22 RMB. Getting there: From Zhonghuamen subway station, take a bus to Lishui. The bus ticket costs 14 RMB. There are many drivers who will take you to Fujiabian Strawberry Garden for 5 RMB.1. Which of the following is less well known in Nanjing?A. Parks on the lakeside. B. Stree
20、ts with sleepy trees on both sides. C. Rural farming areas. D. Green spaces around Purple Mountain. 2. How much should you at least pay for two full boxes of fresh strawberries if you live beside Zhonghuamen subway station?A. 72 RMB. B. 88 RMB. C. 91 RMB. D. 110 RMB. 3. Visitors are definitely inter
21、ested in the _ in the small homecooking style.A. local food B. thoughtful servicesC. entertainment facilities D. advanced management【答案及解析】这是江苏省溧水傅家边草莓园的一个推销广告。1C细节理解题。根据第一段第一句可知,A、B、D三项都是非常著名的。2D细节理解题。根据第三段可知,一箱新鲜草莓至少需要25元;另外,从中华门动身的车费是:公交车14元,打的5元;另外还有22元的门票。注意:车费是往返的。3A细节理解题。根据第四段的One of the best
22、 parts of countryside trips is always the local food可知答案。BA British friend told me he couldnt understand why Chinese people love eating sunflower seeds (葵花子) as a snack so much. “Ive met a lot of older Chinese and many have a crack in their front teeth; I believe thats from cracking the seeds,” he s
23、aid. I had never noticed the habit, but once he mentioned it, I suddenly became more aware. I realized that whenever Im watching TV or typing a report, I always start mindlessly cracking sunflower seeds. My friend doesnt like sunflower seeds, and, to him, it seems unnecessary to work so hard just to
24、 get one small seed. When we were young, the whole family would usually get together for Chinese New Year. Then, we all lived close to one another, usually in a small city, and sometimes even neighbors would go doortodoor on Chinese New Years Eve to check out what every household was making. I remem
25、ber my parents would be in the kitchen cooking. In the living room, a large table would already be laid out, complete with a fancy tablecloth, readymade dumpling fillings, and dishes full of candy, fruits and sunflower seeds. Some of the dishes were to be offered to our ancestors later, while others
26、 were for neighbors and children to eat before the evening feast. I must have learned how to crack sunflower seeds back then. I dont think its right to criticize ones choice in food or eating habits, no matter how strange they may seem. Its not only in China. When I went abroad, I found people had a
27、ll sorts of strange habits when it came to food. In Denmark, they put salted red fish on bread and eat it for dinner, no matter how much it ruins their breath. They think its a delicacy, and its connected with their culture. I think its a wonderful tradition. 4. What did the writer become aware of?A
28、. She had ever typed a report about seeds. B. She ate various snacks while watching TV. C. She has a habit of cracking sunflower seeds. D. She damaged her teeth by eating sunflower seeds. 5. What does the writer prove by mentioning Chinese New Year?A. The traditions of celebrating it disappear. B. C
29、hildren can eat delicious food on that day. C. The families would get together for it. D. Eating sunflower seeds is related to it.6. What is the writers attitude to Denmarks way of eating bread?A. Acceptable. B. Critical. C. Neutral. D. Doubtful.7. What lesson can we learn from the passage?A. One ki
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-384477.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
