2021-2022学年新教材高中英语 UNIT 1 SCIENCE FICTION 单元检测(含解析)新人教版选择性必修第四册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材高中英语 UNIT SCIENCE FICTION 单元检测含解析新人教版选择性必修第四册 2021 2022 学年 新教材 高中英语 单元 检测 解析 新人 选择性 必修
- 资源描述:
-
1、单元综合检测(一).阅读理解(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)ATechnology makes listening to holiday music easier than ever.There are endless sources to help you find your favourite Christmas tunes and many other songs.People have explored how to listen to holiday music with hightech devices.Apple MusicThis is the first yea
2、r that you can use Apple Music to listen to holiday songs.Apple Music has more than 30 million songs and is available in over 100 countries.Tell voice assistant Siri to “play holiday music” to open the music program on your iPhone,iPad or Apple TV.Apple Music app is available in the Google Play stor
3、e,but not with a voice assistant.For the first three months,you can use it for free.After that,users have to pay a subscription fee.Google Play MusicGoogle Play Music is also in the holiday spirit.Go to the Google Play Music Holiday page and search for “holiday music”Google Play Music is available f
4、or free if you dont mind the advertisements.If you do,buy a paid subscription to avoid them.Google Play Music offers more than 30 million songs from 58 countries.TuneIn RadioListen to radio stations with TuneIn Radio.This is an online service and offers stations from all seven continents in the worl
5、d,including Antarctica.TuneIn Radio is available on your computer and is free to online users.In the United States,Britain and Canada,a paid subscription gives you more stations without advertisements.【语篇解读】 本文是一篇应用文,介绍了三种听节日音乐的高科技工具。1What can we learn about Apple Music?AIt is a new tool to listen t
6、o holiday music.BIt is popular in over 100 countries.CIt can only be used for three months.DIt can only be used after the subscription.A细节理解题。根据Apple Music部分中的“This is the first year that you can use Apple Music to listen to holiday songs.”可知,这是你可以用苹果音乐听节日歌曲的第一年。由此可知,苹果音乐是一种听节日音乐的新工具,故选A。2Whats true
7、 about Google Play Music?AIt is favoured by all people.BIt can be used for free.CIt has all songs.DIt doesnt allow any advertisement.B细节理解题。根据Google Play Music部分中的“Google Play Music is available for free.”可知,用谷歌音乐播放器听音乐是免费的,故选B。3We can learn that TuneIn Radio Ahas over 30 million songs Bis available
8、 on our mobile devicesCoffers stations from around the world Dis expensive in America and CanadaC细节理解题。根据TuneIn Radio部分中的“This is an online service and offers stations from all seven continents in the world,including Antarctica.”可知,TuneIn Radio是一个在线收听服务,提供来自世界七大洲(包括南极洲)的电台,故选C。BPeople often ask how
9、I decide where to go,and I usually get hesitated with my response,as I dont actually have an answer to that.For more than three years,I have been making movements with the universe,travelling from location to location at seemingly random intervals.A friend of mine posted a Facebook status asking if
10、anybody was interested in a job teaching English in China.So I jumped on a coming plane.Walking into my first class,I was bombed by 16 strange children who couldnt understand a single word out of my mouth.When I walked out of my last class,six months later,I had made a personal connection with them.
11、Some of my students could barely speak Chinese or English.But somehow,through determination and force,we connected.Every class was not only a lesson in English,but in good fellowship,being a role model,being a parent,and being a friend.I became a father to some,an older brother to others.I was loved
12、 and adored,feared and hated.I had to learn discipline,and not only how to deal it out,but how to discipline and conduct myself as a role model.But in between the discipline,I had to make learning a fun experience.And they forgave me when I yelled or got upset.And when they threw a temper or bruised
13、 their knees or missed their mummy,I forgave them,kissed their bruises better,and gave them a shoulder to cry on.Teaching English in China is,by far,the most emotionally rewarding and fulfilling thing Ive ever challenged myself to do.I have walked away from this job with a softened heart,knowing tha
14、t I have made a difference in so many lives.I want that.I want my teachings to be reciprocal because they taught me how to unconditionally open my heart and how to be a more loving and patient person.【语篇解读】本文是一篇夹叙夹议文。文章讲述了作者在中国做英语老师的一段经历以及他的感想和领悟。4What can we learn about the writer before he came to
15、 China?AHe didnt have a fixed job.BHe was a professional writer.CHe worked in a travel agency.DHe taught in a language school.A推理判断题。 根据第二段“A friend of mine posted a Facebook status asking if anybody was interested in a job teaching English in China.So I jumped on a coming plane.”可知,“我”的一个朋友在Faceboo
16、k上发布了一个动态,询问是否有人对在中国教英语的工作感兴趣。“我”(得知后)立马登上了飞机前往中国。再结合第一段中“.I have been making movements with the universe.”可知,他在来中国之前是没有稳定工作的。故选A。5What was the situation like when the writer met his students for the first time?AHard.BExciting.CTouching.DInspiring.A推理判断题。根据第二段中“Walking into my first class,I was bomb
17、ed by 16 strange children who couldnt understand a single word out of my mouth.”可知,上第一堂课时作者发现孩子们无法理解他说出的每一个词,由此可知他面对的处境很艰难。故选A。6What can we infer about the writer from Paragraph 3?AHe was casual and patient.BHe was responsible but sensitive.CHe was cautious but badtempered.DHe was selfreflective and
18、 considerate.D推理判断题。根据文中第三段“I became a father to some,an older brother to others.”以及“But in between the discipline,I had to make learning a fun experience.”可知,作者是一个很体贴,会自我反思的老师。故选D。7What does the underlined word “reciprocal” in Paragraph 4 most probably mean?ABeneficial.BInteracted.CEncouraging.DAcc
19、eptable.B词义猜测题。根据画线单词所在句子“I want my teachings to be reciprocal because they taught me how to unconditionally open my heart and how to be a more loving and patient person.”可知,“我”希望“我”的教导是相互的,因为它们教会了“我”如何无条件地打开“我”的心扉,如何成为一个更加充满爱和有耐心的人。由此可见,教孩子学英语的这一段经历教会了作者很多,因此作者希望自己的教学工作既帮助了自己也帮助了孩子们,也就是教学是互惠的,画线单词与
20、B项interacted意思上最相近。故选B。CWhile the start of a new school year is always exciting,this year was even more so for some elementary school students in Auckland,New Zealand.They became the worlds first kids to be “taught” by a digital teacher.Before you start imagining a humanlike robot walking around the
21、 classroom,Will is just an avatar that appears on the students desktop,or smartphone screen,when ordered to come.The autonomous animation platform has been modeled after the human brain and nervous system,allowing it to show humanlike behaviour.The digital teacher is assigned to teach Vectors “Be su
22、stainable with energy”a free program for Auckland elementary schools.Just like the humans it replaced,Will is able to instantly react to the students responses to the topic.Thanks to a webcam and microphone,the avatar not only responds to questions the kids may have,but also picks up nonverbal cues.
23、For instance,if a student smiles at Will,he responds by smiling back.This twoway interaction not only helps attract the students attention,but also allows the programs developers to monitor their engagement,and make changes if needed.Nikhil Ravishankar believes that Willlike avatars could be a novel
24、 way to catch the attention of the next generation.He says,“I have a lot of hope in this technology as a means to deliver costeffective,rich,educational experience in the future.”The program,in place since August 2018,has been a great success thus far.Ravishankar says,“What was fascinating to me was
25、 the reaction of the children to Will.The way they look at the world is so creative and different,and Will really captured their attention.” However,regardless of how popular it becomes,Will is unlikely to replace human educators any time soon.【语篇解读】本文是一篇说明文。文章主要介绍了智能机器人老师走进小学课堂,为孩子们讲授能源可持续发展。8What
26、was special for some elementary school students in Auckland?AA digital teacher taught them.BThey first saw something digital.CThis was the start of a new school year.DThey could get close to the smartphone screen.A细节理解题。根据第一段中“They became the worlds first kids to be taught by a digital teacher.”可知,他
27、们成为世界上第一批由智能机器人老师“教”的孩子。由此可知,对于奥克兰的这些小学生们来说,新学期的特殊之处是机器人老师教他们。故选A。9What is the benefit of this twoway interaction?AIt can smile back.BIt can use a microphone.CIt can talk any topic for free.DIt can change if necessary.D细节理解题。根据第三段中“This twoway interaction not only helps attract the students attentio
28、n,but also allows the programs developers to monitor their engagement,and make changes if needed.”可知,这种双向互动不仅有助于吸引学生的注意力,还可以让程序的开发人员监视学生们的参与度,并在需要时做出更改,由此可得出,其优势在于,必要时可以做出变化。故选D。10Whats Ravishankars attitude to Wills replacing human educators soon?AOptimistic.BDoubtful.CUnclear.DDisapproving.D推理判断题。
29、根据最后一段中“However,regardless of how popular it becomes,Will is unlikely to replace human educators any time soon.”可知,Ravishankar认为它不会在短期内代替人类教育工作者。故选D。11What might be the best title for the passage?ANew Hightech Contributes to EducationBThe Worlds First Digital Teacher Appears in ClassroomsCThe Worlds
30、 First Digital Teacher,A Help to StudentsDNew Zealand Will Replace Teachers in ClassroomsB标题归纳题。通读文章可知,从新学年开始,新西兰奥克兰的一些小学生将成为世界上第一批被机器人老师教的孩子。之后文章就此展开,由此可推断出“The Worlds First Digital Teacher Appears in Classrooms”作为本文的标题最合适。故选B。DPeople like to post their selfies(自拍照) on social media.To know more abo
31、ut it, scientists at Syracuse University in New York recently did a research and came up with some surprising findings.People who post selfies and use editing software to make themselves look better show behavior connected to narcissism(自恋), the researchers said.Makana Chock, a professor from Syracu
32、se University, said because social media is mostly used by people to share unimportant information about their lives, it is a good place for people to “work towards satisfying their own vanity”Those “likes” under their Facebook selfies make them feel good.Besides, people who post group selfies show
33、a need for popularity and a need to belong to a group, the research found.Some people feel “peer(同伴) pressure” to post selfies and some follow the popular belief that if there is no picture of an event or experience, it did not really happen.“Anyway, it shouldnt be seen as negative.People get sense
34、of satisfaction especially when they get likes.And it does no harm,” Chock said.Other findings from the study include: There are no major differences on how often men and women post selfies and how often they use editing software.But men who post selfies showed more of a need to be seen as popular t
35、han women who posted selfies.Chock said posting selfies on social media is not all that different from what people have done for many years.On trips and special events, our parents and grandparents used cameras instead of phones to take photos.They would bring back photos to show friends and family.
36、You had no choice but to look at them.You probably commented about how nice everyone in the photos looked, especially children and the person showing the photos.They were happy to hear your comments.That was the old way of “clicking like”On social media, however, people can decide not to look at pho
37、toseven if they click “like”【语篇解读】本文是一篇夹叙夹议文。文章主要讲述了人们喜欢在社交媒体上发布自己的自拍。为了了解更多,纽约Syracuse University大学的科学家们最近做了一项研究,并得出了一些令人惊讶的发现。12What is the research mainly about?AThe ways of making people look better in selfies.BThe reasons for people posting selfies on social media.CThe differences between men a
38、nd women in posting selfies.DThe connections between posting selfies and mental health.B推理判断题。答案定位在最后一段“You probably commented about how nice everyone in the photos looked, especially children and the person showing the photos.They were happy to hear your comments.That was the old way of clicking li
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-384583.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
《状元之路》2017届高三数学一轮总复习课件:8-5 椭 圆 .ppt
