2021-2022学年新教材高中英语 Unit 3 Family matters Section Ⅱ Using language课时检测(含解析)外研版必修第一册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材高中英语 Unit Family matters Section Using language课时检测含解析外研版必修第一册 2021 2022 学年 新教材 高中英语
- 资源描述:
-
1、Using language.阅读理解AOne day while trying to print all the class worksheets we needed for the day, I found myself shouting at my printer in front of my son.“Why wont this stupid thing print?” I shouted.My son came up to me quietly, saying, “Calm down, Mommy.Maybe if you dont shout at the printer, it
2、will work.You need to have patience.”He was right.I needed patience patience with this whole situation.I stopped myself, realizing this was not the behavior I wanted my son to see.He was also right that I needed to calm down.Just like what I told him to do, I took a few deep breaths and walked away
3、from the collapsed printer.Later that day when we were outside, I tried to keep the sense of calm I had slightly achieved.Once I blocked out all the anxiety over the virus, school, and my work I found the afternoon peaceful and pleasant.I played flying disc with my son, simply enjoying each others c
4、ompany while the birds sang.It was an everyday moment Ill never take for granted again.From then on, things got a little easier.I started to give myself, and everyone else, some favour.I stopped holding myself to my perfectionism standards with every little thing because they were truly impossible t
5、o keep to.With that favour, I changed my focus.Getting every school worksheet done correctly is not important.Neither is cleaning the house.And, apart from getting fired, neither is my work.Spending time with my family, and staying healthy emotionally and physically, became my main concerns.We took
6、walks.We danced our hearts out during the Disney Family SingAlong.We got up early and walked secretly into our backyard with telescopes to bird watch.Who knows, birding may be the new hobby were never giving up.语篇解读:本文是一篇夹叙夹议文。作者因为打印机发生故障打不出表,在儿子面前大喊大叫,而儿子劝她保持冷静,也许事情就会出现转机,进而使作者悟出一个道理,停止追求完美会使生活变得更加
7、简单。1What did the authors son ask her to do?APrint later.BStop printing.CChange another printer. DStay calm.解析:选D细节理解题。根据文章第一段中的My son came up to me quietly, saying, “Calm down, Mommy.Maybe if you dont shout at the printer, it will work.You need to have patience.” 可知,作者的儿子让她保持冷静。故选D。2What does the un
8、derlined word “collapsed” in Paragraph 2 probably mean?ASensitive. BStubborn.CBrokendown. DUnfriendly.解析:选C词义猜测题。根据文章第一段中的 One day while trying to print all the class worksheets we needed for the day, I found myself shouting at my printer in front of my son.“Why wont this stupid thing print?” 可知,应该是
9、打印机发生了故障,因此可以猜测collapsed为“有故障的”,与brokendown同义。故选C。3How did the author make her life easier?ABy giving up dreams.BBy focusing on others.CBy stopping pursuing perfection.DBy paying little attention to work.解析:选C细节理解题。根据第三段内容可知,作者是通过停止追求完美使生活变得更简单了。故选C。4Which of the following does the author think most
10、 important?AWatching birds.BDoing house cleaning.CSeeking after her career.DFinishing school worksheets.解析:选A推理判断题。根据文章最后一段最后一句可推断,A选项的“观鸟”应该是作者认为最重要的事情。故选A。BIn 1943, when I was 4, my parents moved from Coeur dAlene, Idaho, to Fairbanks, Alaska, where adventure was never very far away.We arrived in
11、the summer, just in time to enjoy the midnight sun.All that sunlight was fantastic for Moms vegetable garden.Working in the garden at midnight tended to throw her timing off, so she didnt care much about my bedtime.Dad was a Railway Express agent and Mom was his clerk.That left me in a mess.I usuall
12、y managed to find some trouble to get into.Once I had a little fire going in the dirt basement of a hotel.I had tried to light a barrel (桶) of paint but couldnt really get a good fire going.The smoke got pretty bad, though, and when I made my exit, a crowd and the police were there to greet me.The p
13、olicemen took my matches and drove me home.Mom and Dad were occupied in the garden and Dad told the police to keep me, and they did! I had a tour of the prison before Mom rescued me.I hadnt turned five yet.As I entered kindergarten, the serious cold began to set in.Would it surprise you to know that
14、 I soon left part of my tongue on a metal handrail at school?As for Leonhard Seppala, famous as a dog sledder (驾雪橇者), I think I knew him well because I was taken for a ride with his white dog team one Sunday.At the time I didnt realize what a superstar he was, but I do remember the ride well.I was w
15、rapped (包裹) heavily and well sheltered from the freezing and blowing weather.In 1950, we moved back to Coeur dAlene, but we got one more Alaskan adventure when Leonhard invited us eight years later by paying a visit to Idaho to attend a gathering of former neighbors of Alaska.语篇解读:本文是一篇记叙文。作者回忆了自己童年
16、时的冒险经历。5What can be inferred about the authors family?AHis father was a cruel man.BHis parents didnt love him.CHis parents used to be very busy.DHis mother didnt have any jobs.解析:选C推理判断题。根据文章第二段中的Working in the garden at midnight tended to throw her timing off和第三段中的Dad was a Railway Express agent an
17、d Mom was his clerk.That left me in a mess.可知,在铁路部门工作的父母忙于工作无暇顾及作者,由此判断作者的父母非常忙碌,故选C。6What happened when the author was four?AHe learned to smoke.BHe was locked in a basement.CHe was arrested by the police.DHe nearly caused a fire accident.解析:选D细节理解题。在文章第三段和第四段作者讲述了自己小时候玩火差点酿成火灾的事情,然后在第四段末尾提到“I hadn
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-384778.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
