2021-2022学年新教材高中英语 UNIT 3 SEA EXPLORATION 单元检测(含解析)新人教版选择性必修第四册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材高中英语 UNIT SEA EXPLORATION 单元检测含解析新人教版选择性必修第四册 2021 2022 学年 新教材 高中英语 单元 检测 解析 新人 选择性 必修
- 资源描述:
-
1、单元综合检测(三).阅读理解(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)AMore than one million singleuse straws (吸管),most of them plastic,are used in the United States each day.They end up in waterways,harm sea animals,and break down into microplastics.Quantities of places have passed plasticstraw bans as a way to start handling the
2、global plastic waste problem.Straw materials:advantages and disadvantages1MetalMade of stainless steel,aluminum,or even titanium,metal straws have become popular.They draw some criticism for having a metallic taste and conducting heat from a hot drink,but theyre strong and can be reused.2PaperPaper
3、drinking straws,which date from the late 1800s,often absorb liquid over time and can leave a taste or fibres in drinks.Theyre the most popular throwaway choice in places with plasticstraw bans.3GlassThough glass straws may be more breakable and thus less portable than reusable straws of other materi
4、als,they hold up well to washing and reuse.Some straws are made to look artistic,with colours and blownglass designs.4BambooThis natural material can be sustainably produced and is a plantbased replacement of plastic straws.Bamboo straws are easily disposed of and turned into fertilizer.They are reu
5、sable but can be hard to clean completely and may absorb flavours.【语篇解读】本文是一篇说明文。文章指出塑料吸管进入海洋后会威胁到海洋动物的生存。文章还介绍了金属吸管、纸吸管、玻璃吸管、竹子吸管的优缺点。1What is the major problem with plastic straws?AFunction.BFlavour.CWeight.DPollution.D细节理解题。根据文章第一段中的“They end up in waterways,harm sea animals,and break down into m
6、icroplastics.Quantities of places have passed plasticstraw bans as a way to start handling the global plastic waste problem.”可知,它们最终进入水道,危害海洋动物,并分解成塑料微粒。许多地方已经对塑料吸管发布了禁令,以此作为开始处理全球塑料垃圾问题的一种方式。因此塑料吸管的主要问题是它们会带来污染。故选D。2Which of the following belong to singleuse straws?AMetal straws.BPaper straws.CGlas
7、s straws.DBamboo straws.B细节理解题。根据Paper部分中的“Theyre the most popular throwaway choice in places with plasticstraw bans.”可知,在禁止使用塑料吸管的地方,它们是最受欢迎的一次性吸管,即纸吸管属于一次性吸管,题干中的singleuse与文中的throwaway是同义表达。故选B。3What is the advantage of the bamboo straw?AIt can become fertilizer.BIt is easy to clean.CIt is portabl
8、e and bendable.DIt has different designs.A细节理解题。根据最后一段中的“Bamboo straws are easily disposed of and turned into fertilizer.”可知,竹吸管很容易被处理成为肥料。因此,竹制吸管的优势在于它们可以变成肥料。故选A。BOlivia Ries was just seven years old when she and her eightyearold brother Carter adopted a cheetah(猎豹) in South Africa.“When my sister
9、 and I first learned back in 2009 that species like the cheetah may be extinct in the wild by the time we have kids,it scared us.We knew we had to do something to help them,” says Carter.“There are so many people (young and old alike) who just dont know what is happening to so many species,just like
10、 we didnt.Olivia and I want to make sure we reach as many people around the world as possible and help them to understand how serious the situation really is.”To do that,the kids started One More Generation (OMG),an organization with the motto:“Preserving endangered species for one more generation a
11、nd beyond.”Now,ten years later,Olivia and Carter have travelled all over the world spreading their message.Theyve been interviewed on national television,participated in marches and fundraisers and won awards for their work.In 2015,they were invited to Vietnam by the United States Embassy to partici
12、pate in a programme to save rhinos.All that theyve accomplished for animals and the environment is much too long to list!“Our number one message to everyone we meet is Remember,anyone can make a difference;if we can,you can too,” says Olivia.“We want all people to understand that what Carter and I a
13、re doing is not necessarily something special;it is something that we all should be doing.You can start small by simply adopting an animal.Do some research on the species you are interested in,and find a good organization offering adoptions.My brother and I take our birthday money and allowance mone
14、y and adopt animals all the time.”【语篇解读】这是一篇记叙文。文章主要讲述了兄妹俩在了解到猎豹可能会灭绝后,通过自己的方式成立组织来号召人们关心濒危动物,鼓励人们从小事做起,来帮助濒危动物。4How did Olivia and Carter feel when learning cheetahs faced extinction?AAngry and guilty.BShocked and concerned.CAnxious and helpless.DHopeful and determined.B细节理解题。根据第二段的内容可知,当Olivia和Car
15、ter知道猎豹可能会灭绝时他们很震惊,也很担心,想要尽自己的力量来帮助它们。shocked and concerned(震惊和担心)符合以上说法,故选B。5What does the underlined word“that” refer to in Paragraph 3?AHelping endangered species survive.BTelling people the situation cheetahs face.CMaking the situation of dying species known.DCalling on people to adopt endangere
16、d species.C代词指代。根据第二和第三段可知,Olivia和她的哥哥想让世界上尽可能多的人知道濒危动物现在的处境相当糟糕。为了做到这一点,这两个孩子成立了一个名叫One More Generation的组织。结合句意可知,画线词是指代上文提到的“让世界上尽可能多的人明白濒危动物现在的处境相当糟糕”。故选C。6What does Paragraph 4 mainly tell about Olivia and Carter?AThey organized activities to raise money.BThey took measures to save rhinos.CThey
17、made efforts to list extinct species.DThey contributed a lot to dying species.D细节理解题。根据第四段的主要内容,尤其是“All that theyve accomplished for animals and the environment is much too long to list!”可知,本段主要讲述了Olivia和Carter为濒危动物和环境做了很多事情。故选D。7What do Olivias words suggest?AAnyone can help by starting small.BAnyo
18、ne can do something special.CAnyone should do research on species.DAnyone should donate to adoption organizations.A推理判断题。根据最后一段的内容,尤其是“You can start small by simply adopting an animal.”可推测,Olivia的话表明了任何人都可以从小事做起来帮助濒危动物。故选A。COver a million children have developed some form of intellectual disability
19、over the past two decades after being exposed to chemicals including flame retardants,pesticides,lead,and mercury,a study has revealed.The study focused on the four chemicals,which can be crossed from a mother to her unborn baby through the placenta(胎盘)and cause neurodevelopmental damage.The researc
20、hers looked at data from past studies,including blood samples taken from women of childbearing age and 5yearolds.Over the period,flame retardants,resulted in 738,860 cases of intellectual disability and an estimated 162 million lost IQ points,followed by lead at 330,684 cases,pesticides at 111,830,a
21、nd mercury at 8,860.In recent years,pesticides and flame retardants have overtaken lead and mercury as the chemicals responsible for the biggest loss of IQ among children.The researchers believe this is due to regulations cutting down the use of these chemicals.For instance,lead has been banned from
22、 gasoline,paint and drinking water systems in the US and plants are not allowed to pump out mercury.The researchers acknowledged limitations to their study,including that the exposureresponse relationships might not relate to all populations.Positively,they found a huge drop in the estimated loss of
23、 IQ points among children.Lead researcher Abigail Gaylord,commented:“Our findings suggest that our efforts to reduce exposure to heavy metals are paying off,but that harmful exposure in general continues to represent a terrible risk to peoples physical,mental,and economic health.Unfortunately,the mi
24、nimal policies in place to remove pesticides and flame retardants are clearly not enough,” she said.She also added,“Frequently opening windows to let persistent chemicals found in furniture electronics,and carpeting escape,and eating certified organic produce can reduce exposure to these harmful thi
25、ngs.”【语篇解读】本文是一篇说明文,文章介绍了有研究发现接触有害化学物质会导致儿童的智商下降。8Which contributes most to the loss of childrens IQ?AFlame retardants.BPesticides.CLead.DMercury.A细节理解题。根据第三段中的“Over the period,flame retardants,resulted in 738,860 cases of intellectual disability and an estimated 162 million lost IQ points,followed
26、by lead at 330,684 cases,pesticides at 111,830,and mercury at 8,860.”可知,在此期间,阻燃剂导致738 860例(儿童)智力障碍,约1.62亿(儿童)智商下降,其次是铅导致330 684例(儿童)智力障碍,农药导致111 830例(儿童)智力障碍,汞导致8 860例(儿童)智力障碍,由此可知,阻燃剂是导致儿童智商下降最严重的化学物质,故选A。9Where does the passage probably come from?AA school report.BScience fiction.CA scientific mag
27、azine.DA chemistry book.C文章出处题。通读全文特别是根据第一段内容可知,本文主要介绍的是有研究发现接触阻燃剂、杀虫剂、铅和汞等化学物质会导致儿童智力下降,这属于科学范畴,因此文章最有可能来自科学杂志,故选C。10What is the drawback of the research mentioned?AIt has received bad response from all populations.BIt has no previous information to refer to.CIt covers only part of the population.D
28、It is not supported by government policies.C细节理解题。根据第五段中“The researchers acknowledged limitations to their study,including that the exposureresponse relationships might not relate to all populations.”可知,研究人员承认他们的研究存在局限性,包括这种暴露与反应的关系可能并不适用于所有人群,由此可知,这项研究的缺点是它只涵盖了部分人群,故选C。11Whats the best title for th
29、is passage?AFour Chemicals Harming ChildrenBRegulations Cutting Down the Use of Heavy MetalsCEnvironment Risking Peoples Physical and Mental HealthDChildren IQ Lowered by Exposure to Harmful ChemicalsD标题归纳题。通读全文,特别是根据第一段内容可知,一项研究显示,在过去20年里,超过100万儿童在接触了阻燃剂、杀虫剂、铅和汞等化学物质后出现了某种形式的智力障碍,因此文章主要介绍的是有研究发现接触阻
30、燃剂、杀虫剂、铅和汞等化学物质会导致儿童智力下降,故选D。DA recent study confirms that several turtle species(海龟种类) have either greatly dropped or disappeared from various sections of the Australian Murray River.“The problem is that the long life of turtles makes people unable to sense the seriousness of the situation,” says R
31、icky Spencer,a coauthor of the study,which was published in February in Scientific Reports,“Its human nature that only when something is gone do we start missing it.”Spencer and his workmates recorded the population of three once common turtle species at 52 sites along the southern areas of the rive
32、r.The researchers inferred the species population sizes from the number of individuals they caught in a given amount of time.They found the turtles have disappeared in places where they were previously rich,and most of the individuals they managed to catch elsewhere were largeand likely oldadults.Sp
33、encer and his workmates blame the losses on continuing nest predation by foxes,accompanied by other problems,including a worse and worse environment and serious drought in the 2000s.“We have known about the sudden sharp drop of the population of the turtles for tens of years,and although media have
34、covered a lot about the trouble of our rivers,nothing has been done,” says Rick Shine from Macquarie University in Sydney,“This paper is a wakeup call that unless we begin to do something about turtle protection,we may lose an attractive part of our native creatures.”The turtles could recover quickl
35、y if action is taken to protect nests from foxes and bring back living areas,Spencer notes.But governments tend to respond only when losses reach crisis levels,and the Murray River species currently lack the governments protection,he says.He and his workmates have a solution,however.“Our next step i
36、s to start designing community protection efforts for common turtle species,” he explains,“so people can actually do things without having to wait for the governments support.”【语篇解读】这是一篇说明文。文章主要讲述了以斯宾塞为首的科研团队为保护海龟所作出的努力。12Why are people unaware that turtles are in a very serious situation?AThe gover
37、nment hasnt taken action.BThey know turtles have a long life.COld turtles still have a large population.DMedia havent done any report about it.B细节理解题。根据文章第一段内容“The problem is that the long life of turtles makes people unable to sense the seriousness of the situation,.(问题是海龟的长寿使人们无法意识到问题的严重性)”可知,对于海龟
38、寿命长的认知使人类没有意识到海龟正处于危险时期。故选B项。13What is the greatest challenge for turtles according to Spencers team?AFoxes catch and feed on them.BThe environment is getting worse.CThe climate is extremely dry.DHuman beings kill them in quantity.A细节理解题。根据文章第二段内容“Spencer and his workmates blame the losses on contin
39、uing nest predation by foxes,accompanied by other problems,including a worse and worse environment and serious drought in the 2000s.(斯宾塞和他的同事们将海龟的消失归咎于狐狸对海龟巢穴的持续捕食,以及其他问题,包括2000年以来越来越糟糕的环境和严重的干旱)”可知,海龟面临的最大危机是狐狸对它们的捕食。故选A项。14Which of the following does Rick Shine agree with?AMedia have already done
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-384828.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
