2021-2022学年新教材高中英语 Unit 4 Meeting the muse Period 1课时素养检测(含解析)外研版选择性必修第一册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材高中英语 Unit Meeting the muse Period 1课时素养检测含解析外研版选择性必修第一册 2021 2022 学年 新教材 高中英语 课时 素养 检测
- 资源描述:
-
1、Unit 4 Meeting the muse课时素养检测 十三Unit 4Period 1. 阅读理解(2020芜湖高二检测)For hospitalized teens, wearing the same unattractive gown(长袍)day after day can be not only boring but seriously dehumanizing. Thats why Starlight Childrens Foundation Canada came up with the simple but brilliant idea to create hospital
2、 gowns that teens would actually want to wear. The recently started WARD+ ROBES program allows each teen to pick out a gown that suits them, allowing them to feel less like a patient and more like unique individuals they are. “When you cant wear what you want, you feel like youre not who you should
3、be, or you are just your illness or youre just. . . a hospital patient,” a teen says in a video produced by the foundation. In the video, the foundation presents the unique gowns to a group of teens at the hospitaland when each patient finds one that suits their personal style, their eyes light up.
4、“I was amazed to watch the teens walk in their traditional gowns and get super excited that they could go to this rack(衣架)of robes and pick something that felt more like them,”said Trevor Dicaire, senior vice president of development at Starlight Childrens Foundation, Canada. To create a wide range
5、of designs to fit each patients style, the Foundation sought the help of creations including fashion designer IZZY Camilleri and tattoo(文身)artist India Amara. And now that the program is up and running, the Foundation is inviting anyone to offer a design. The gowns shown in the video range from simp
6、le to complex, with patterns and materials such as camouflage, and animal print and lace. Each gown includes a tag(标签)with a very important message: Youre unique. Why should your gown be any different?【语篇概述】本文讲述了加拿大的一个基金会想出一个好主意: 创造一种长袍,来鼓励住院的青少年成为最好的自己。1. The underlined word “them” in Paragragh 5 r
7、efers to_. A the teensB. the designsC. the foundation staffD. the gowns【解析】选A。细节理解题。分析上文. . . watch the teens walk in their traditional gowns and get super excited that they. . . 可知them指代的是the teens,故选A。2. How do the teens feel about the gowns presented by the Foundation?A. Old-fashioned. B. Comfort
8、able. C. Personalized. D. Ordinary. 【解析】选C。细节理解题。根据第二段中的a gown that suits them, allowing them to feel less like a patient and more like unique individuals they are和第五段中的the teens walk in their traditional gowns and get super excited that they could go to this rack of robes and pick something that fe
9、lt more like them可知青少年很激动地发现基金会提供的长袍感觉更像他们自己,很具有个人化,故选C。3. Why is a tag included with each gown?A. To arouse the teens interest in helping others. B. To encourage the teens to design gowns. C. To tell the teens to enjoy the moment. D. To inspire the teens to be their best. 【解析】选D。推理判断题。根据最后一段中的a tag
10、 with a very important message: Youre unique. Why should your gown be any different?可知每个长袍上带着一个标签,鼓励穿上它的青少年成为一个独特的人。由此可推断长袍上带着一个标签是为了激励青少年成为最好的自己,故选D。4. What would be the best title for the text?A. Do you dare to be different and unique?B. Brilliant hospital gowns help teen patients feel like themse
11、lves. C. Clothes design enlivens patients stay in hospital. D. What your clothes might be saying about you. 【解析】选B。主旨大意题。本文讲述了加拿大的一个基金会想出一个好主意: 创造一种长袍,来鼓励住院的青少年成为最好的自己。故B项正确。. 阅读填句根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项, 选项中有两项为多余选项。Art is for everyone and it exists everywhere. When it comes to appreciating a
12、n art painting, there is no right or wrong way. 1Know the artist. To know the artist is the first step towards appreciating any art painting. 2 Once you get familiar with the paintings from a particular artist, you will start relating to their unique style. 3 This is really tough. There are differen
13、t styles and types of art mediums, realism, surrealism, and impressionism, to name but a few. So for beginners, its advisable to keep things simple. Try to understand if the art you see is a watercolour, oil painting or acrylic(丙烯酸颜料) or sketch (速写) on paper. You also need to figure out the styles o
14、f the workfigurative (形象的) or abstract. Try and find a meaning. To read between lines and colors and understand what the artists mean can be very difficult. 4 So heres a simple guide. Figurative paintings are easy because they are an honest description of emotions on the canvas(油画布). Still, it doesn
15、t mean your understanding is the same as the artists. Abstracts attempt to create magic with shapes, lines and colors and their meaning is different for everyone who sees it. Search for Emotions. Not every work of art will catch your eyes or emotions at first sight. 5 Explore the art work with your
16、eyes. Once you are aware of these things, you will be able to break the ice with art. A. Know the type of art and medium used. B. Discover your taste and styles. C. Some of these art works will take time to reach you. D. You just might find that art changes the way you see the world. E. Learning som
17、ething about the artist adds to the appreciation of art. F. The following ideas may help you join in the conversation between you and the artist. G. A simple art painting might be understood otherwise for different people. 【语篇概述】本文就如何能够欣赏艺术提出一些建议。1. 【解析】选F。根据下文提出的建议以及文章最后一句Once you are aware of thes
18、e things, you will be able to break the ice with art. 可知本句是下文的总结句,且根据F项中的The following ideas may help. . . 可确定应选F。2. 【解析】选E。根据上文的Know the artist. To know the artist. . . 和E项中的Learning something about the artist对应,可确定应选E。3. 【解析】选A。根据下文的styles and types of art mediums和A项中的the type of art and medium相一致
19、,可确定选A。4. 【解析】选G。根据上文的Try and find a meaning. To read between lines and colors and understand what the artists mean和G项中的A simple art painting might be understood相对应,可确定选G。5. 【解析】选C。根据上文Not every work of art will catch your eyes or emotions at first sight和C项中的take time to reach you相对应,可确定选C。阅读理解AThe
20、18-meter-tall Rubber Duck arrived in Beijing on Friday. It was placed on waters in the International Garden Expo Park where the Yongding River passes through. The Rubber Duck exhibition was designed by Dutch artist Florentijn Hofman. It was part of the activities of Beijing Design Week which ran fro
21、m September 26 to October 3 in 2013. The Rubber Duck stayed in the park until September 23, then moved to the Summer Palace, a famous Beijing tourist spot where it was on display until October 26. The duck is made of over 200 pieces of rubber. It was guarded not only by staff but also by 10 voluntee
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-384931.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
