2021-2022学年新教材高中英语 UNIT 4 NATURAL DISASTERS Section Ⅰ Listening and Speaking课时检测(含解析)新人教版必修第一册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材高中英语 UNIT NATURAL DISASTERS Section Listening and Speaking课时检测含解析新人教版必修第一册 2021 2022
- 资源描述:
-
1、Listening and Speaking.阅读理解AEarthquakes have killed many people and have caused serious damage to peoples life.Here are some of the worst earthquakes that happened around the world.Haiti EarthquakeA great earthquake hit Haiti on 12 January 2010.Its center was located just southwest of PortAuPrince,
2、the capital and largest city of Haiti.It is the strongest earthquake to hit the country since 1770.It led to 100,000 to 316,000 deaths and left 2 million people homeless and 3 million people in need of immediate help.At least $195 million have been given by different countries, along with a large nu
3、mber of rescue workers to support (支援) rescue efforts.Kashmir EarthquakeThe Kashmir earthquake happened on the morning of 8 October 2005.It was centered near the city of Muzaffarabad.The official number of deaths was 75,000 and there were 106,000 people who were injured.As Saturday is a normal schoo
4、l day in the area, most students were at schools when the earthquake happened.Many young people were buried under destroyed school buildings.Many people were also trapped in their homes.Reports said that entire towns and villages were completely wiped out in northern Pakistan.The serious damage was
5、mainly because of poor buildings.Indian Ocean EarthquakeKnown as the SumatraAndaman earthquake, Indian Ocean Earthquake happened on 26 December 2004.While the earthquake itself lasted for only 10 seconds, it caused a tsunami (海啸).The tsunami killed about 200,000 to 310,000 people along the shores (海
6、滨) of Indonesia, Sri Lanka, South India and Thailand.There was one death even happening at Port Elizabeth in South Africa, 8,000 miles away from the center.语篇解读:本文是一篇应用文。文章简要介绍了世界上三次较为严重的地震。1What can be learnt from Paragraph 2?AHaiti is a poor country.BHaiti suffered many disasters.COver 400,000 peo
7、ple died in the earthquake.DHaiti received international help after the earthquake.解析:选D细节理解题。根据第二段最后一句可知,海地发生地震后,得到了来自不同国家的资金和人员的援助。2Why were many young people buried in Kashmir Earthquake?ABecause it is the strongest in history.BBecause its center was near Muzaffarabad.CBecause it happened during
8、the school time.DBecause there were too many school buildings.解析:选C细节理解题。根据第三段中的As Saturday is a normal school day in the area可知,因为克什米尔发生地震时正是学生们上课的时间,因此很多年轻人在地震中被埋。3Why does the author mention a death in South Africa in the last paragraph?ATo suggest South Africa is far away.BTo show how strong the
9、 earthquake was.CTo tell us the earthquake killed many people.DTo prove the earthquake was felt by South Africa.解析:选B推理判断题。根据最后一段中的8,000 miles away from the center可知,甚至在距离震中八千英里以外的南非都有一人遇难,作者借此说明此次地震之严重,波及面之广。BWhen Patricia went on holiday in Spain, she had no idea what would happen. She had just gr
10、aduated from a nursing school. To celebrate her graduation, she and her nursing school friends went to Spain in hopes of relaxing before beginning their busy lives as nurses.On the first day, the three girls were having a bit of lunch. As her friends stayed at the table, Patricia decided she would h
11、ead to the pool to read some books. As she was lying there, deep in her book, she heard a sudden noise. A young girl was telling a man in a chair something in another language. All of a sudden, the man jumped out of his chair and called out in English:“A boy is drowning (溺水)! Someone help!” The man
12、then ran to the pool and pulled out a young child from the water. He wasnt moving.At first, Patricia didnt do anything. “Surely there was someone more experienced than me to help this child,” she thought. She looked around and saw that no one was coming to the rescue. It had to be her.Patricia threw
13、 down her book and ran to the child. She pushed the man aside and calmly said, “Im a nurse.” At the moment, she felt that the words were true. She began administering CPR (实施心肺复苏术). After a few minutes of this, the boy coughed and spat (吐) up the water. As the boy sat up, his parents were finally he
14、re and Patricia left quietly, happy to allow the boy to be with his family again.After that shocking event, Patricia finally understood that nursing was certainly what she wanted to do.语篇解读:本文是一篇记叙文。文章主要讲述了刚刚从护理学校毕业的新手护士Patricia为落水男孩实施心肺复苏术,最终救活了男孩的故事。4What do we know about Patricia?AShe hadnt start
15、ed work.BShe was busy working.CShe enjoyed travelling with friends.DShe wanted to get further education.解析:选A细节理解题。根据第一段第二句可知,Patricia刚刚从护理学校毕业,还没有开始工作。5Why did Patricia go to the pool after lunch?ATo take a rest.BTo have a swim.CTo do some reading.DTo talk with a young girl.解析:选C细节理解题。根据第二段第二句可知,Pa
16、tricia午饭后想到泳池边看会书。6What happened to Patricia right after she saw the boy?AShe was too frightened.BShe was unsure of herself.CShe could not wait to help.DShe didnt know what to do.解析:选B推理判断题。根据第四段内容可知,Patricia认为一定有更有经验的人来给溺水男孩实施急救,结合上文Patricia还是一名新手护士可知,她对自己不自信,不确定自己是否能救活男孩。7What influence did the sh
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-384940.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
