2021-2022学年新教材高中英语 Unit 6 Space and beyond 单元检测(含解析)外研版选择性必修第四册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材高中英语 Unit Space and beyond 单元检测含解析外研版选择性必修第四册 2021 2022 学年 新教材 高中英语 单元 检测 解析 外研版 选择性
- 资源描述:
-
1、单元综合检测(六)第一部分阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文, 从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AVarious cultural activities always take place on campus in springy March.This year,the Office of Student Affairs is going to organize the South and Southeast Asian Cultural Festival to present cultures of these two
2、 regions across the board the opening ceremony,food and cultural booths,talks and workshops,and many others.Dont be spoilt for choice!Local South and Southeast Asian MarketThe Cultural Square will be transformed into a local market where diverse South and Southeast Asian cultures meet.Visitors can t
3、aste local food,meet the locals and experience some local ways of life,so remember to drop into this wonderful marketplace!Date: 6 & 7 March 2022 (Sunday & Monday)Time: 12:0014:30Venue: Cultural Square,Main CampusTofu Making WorkshopSoft or firm,salty or sweet,steamed or fried,tofu is wellknown for
4、its nice taste and good nutrition.It plays an important role in East Asian and Southeast Asian food culture,so we may well have eaten it,but do you know how it is made? Here comes a chance for you to try your hand at making this widely enjoyed food!Date: 10 March 2022(Thursday)Time: 15:0016:30Venue:
5、 Room 201B,2/F WS CentreFee:$100An Introduction to Dandiya RaasDandiya Raas,a traditional folk dance of India,is associated with scenes of Holi,which is a famous spring festival known as the festival of colors.At this workshop,our Indian students will introduce the dance to the participants by danci
6、ng together and feel the soul of their unique music culture.Date: 13 March 2022 (Sunday)Time: 18:3020:30Venue: Room 502,WFY BuildingQuota: 20 (First come,first served)Thai Loy Krathong FestivalLoy Krathong or Water Lantern Festival,is a widely celebrated occasion in Thailand where people pray for go
7、od things for the year ahead.In this workshop,participants can try their hand at making their own krathong under the guidance of Thai students!Date: 14 March 2022 (Monday)Time: 18:3020:30Venue: ILOUNGE,3/F YIAQuota: 20 (First come,first served)【语篇解读】本文是一篇应用文。文章主要介绍了学生事务办公室计划组织的四个文化节活动的相关情况。1These ac
8、tivities above are aimed to _ Aintroduce several traditional festivalsBpray for good things for the coming yearCspread cultures of some Asian countriesDpromote exchanges of some local dancesC考查细节理解。根据第一段第二句中的“This year,the Office of Student Affairs.to present cultures of these two regions across the
9、 board”可知,这些活动旨在传播一些亚洲国家的文化。2If you are free after 3 pm. every Sunday,you can go to _ATofu Making WorkshopBThai Loy Krathong FestivalCAn Introduction to Dandiya RaasDLocal South and Southeast Asian MarketC考查细节理解。根据An Introduction to Dandiya Raas部分中的“Date: 13 March 2022 (Sunday) Time: 18:3020:30”可知,如
10、果你每周日下午三点以后有空,你可以去参加An Introduction to Dandiya Raas这个活动。3What can we know from the text?AAll the cultural activities are accessible free of charge.BAll the activities dont limit the number of participants.CLoy Krathong is held to express thanks to the ancestors.DDandiya Raas is linked with scenes of
11、 the wellknown festival Holi.D考查细节理解。根据An Introduction to Dandiya Raas部分中的“Dandiya Raas,a traditional folk dance of India,is associated with scenes of Holi”可知,D项正确。BOne day when I was 5,my mother scolded me for not finishing my rice and I got angry.I wanted to play outside and not to be made to fini
12、sh eating my old rice.In my angry motion to open the screen door with my foot,I had kicked back about a 12inch part of the lower left hand corner of the new screen door.But I had no regret,for I was happy to be playing in the backyard with my toys.Today,I know if my child had done what I did,I would
13、 have scolded my child,and told him about how expensive this new screen door was,and I would have delivered a spanking (打屁股) for it.They never said a word.They left the corner of the screen door pushed out,creating an opening,a breach(裂缝) in the defense against unwanted insects.For years,every time
14、I saw that corner of the screen,it would constantly remind me of my mistake.For years,I knew that everyone in my family would see that hole and remember who did it.For years,every time I saw a fly buzzing in the kitchen,I would wonder if it came in through the hole that I had created with my angry f
15、oot.I would wonder if my family members were thinking the same thing,silently blaming me every time a flying insect entered our home,making life more terrible for us all.My parents taught me a valuable lesson,one that a spanking or stern (严厉的) words perhaps could not deliver.Their silent punishment
16、for what I had done delivered a hundred stern messages to me.Above all,it has helped me become a more patient person and not burst out so easily.【语篇解读】本文是一篇夹叙夹议文。文章讲述了作者小时候的记忆对现在的影响。小时候父母对作者所犯的错误保持沉默,而将他踢坏的纱门一直保留着,让作者一直对自己的错误记忆犹新。4When the author damaged the door,his parents _Ascolded him for what h
17、e had doneBgave him a spankingCtold him how expensive it wasDleft the door unrepairedD细节理解题。根据第二段最后两句They never said a word.They left the corner of the screen door pushed out,creating.可知他的父母一直没有修那个门。5How did the author feel every time he saw the damaged door?AHe felt it destroyed the happy atmospher
18、e at his home.BHe found that his family members no longer liked him.CHe felt ashamed of his uncontrolled anger at that time.DHe felt he had to work hard to make up for the damage.C推理判断题。根据第三段作者所说的每一次看到那扇门都会让他想起自己所犯的错误,每一次有昆虫飞进来的时候都会想到是从那个他踢坏纱门后产生的洞飞进来的,都有一种无声的责备感,故感到内心羞愧。6The experience may cause th
19、e author_Ato have a better control of himselfBnot to go against his parents willCto hide his anger away from othersDnot to make mistakes in the futureA细节理解题。根据最后一段最后一句“Above all,it has helped me become a more patient person and not burst out so easily.”可知答案为A。7What is the main idea of this passage?A
20、Adults should ignore their childrens bad behavior.BSilent punishment may have a better effect on educating people.CThe best way to become a more patient person.DParents are the best teachers of their children.B主旨大意题。本文主要讲述了作者小时候父母对其所犯的错误保持沉默,反而使其对自己的错误认识更深刻。CA team of engineers at Harvard University
21、 has been inspired by nature to create the first robotic fly.The mechanical fly has become a platform for a series of new hightech systems.Designed to do what a fly does naturally,the tiny machine is the size of a fat housefly.Its mini wings allow it to stay in the air and perform controlled flight
22、tasks.“Its extremely important for us to think about this as a whole system and not just a bunch of individual components (零件),” said Robert Wood,the Harvard engineering professor who has been working on the robotic fly project for over a decade.“The added difficulty with such a project is that actu
23、ally none of those components are off the shelf and so we have to develop them all on our own,” he said.They engineered a series of systems to start and drive the robotic fly.“The seemingly simple system which just moves the wings has a number of individual components,each of which individually has
24、to perform well,and then has to be matched well to everything its connected to,” said Wood.The flight device was built into a set of power,computation,sensing and control systems.Wood says the success of the project proves that the flying robot with these tiny components can be built and manufacture
25、d.Wood says the design offers a new way to study flight mechanics and control at insectscale.Yet,the power,sensing and computation technologies on board could have much broader applications (应用)“You can start thinking about using them to answer open scientific questions,you know,to study biology in
26、ways that would be difficult with the animals,but using these robots instead,” he said.“So there are a lot of technologies and open interesting scientific questions that are really what drives us on a daytoday basis.”【语篇解读】本文是一篇新闻报道。文章主要讲述的是哈佛大学的工程师们从自然界的昆虫那里得到灵感,设计开发了第一款机器苍蝇。8What challenge did the
27、 engineers have when making the robotic fly?AThey dont have enough related knowledge.BThey are lack of readymade components.CThe system is too complex to work.DThey fail to control all the components.B细节理解题。根据第二段中的“The added difficulty with such a project is that actually none of those components ar
28、e off the shelf and so we have to develop them all on our own, he said.”可知,类似这样的项目的一个额外的困难就是,这些组成部件从来就没有现成的,我们不得不靠自己去开发,从中推断出,挑战就是没有现成的组成部件。9What does the success of the robotic fly prove?AScientists are able to make tiny flying machines.BHumans will create a new kind of species for nature.CThe flig
29、ht device will not need so many components.DIt will help to kill dangerous insects in nature.A推理判断题。根据第三段中的“Wood says the success of the project proves that the flying robot with these tiny components can be built and manufactured.”可知,机器苍蝇的成功证明了科学家可以做成小零部件组成的飞行器。10What does Wood hope to do with the
30、flying device?ATo fix the system on other animals.BTo put it to the market for money.CTo solve more scientific problems.DTo encourage people to learn biology.C推理判断题。根据最后一段中的“You can start thinking about using them to answer open scientific questions,you know,to study biology in ways that would be di
31、fficult with the animals,but using these robots instead, he said.So there are a lot of technologies and open interesting scientific questions that are really what drives us on a daytoday basis.”可知,科学家希望用这种飞行设备来解决科学问题,所以C正确。11How does Wood feel about the application of the robotic fly?AWorriedBCuriou
32、s.CDoubtful.DConfident.D推理判断题。根据最后一段中的“Wood says the design offers a new way to study flight mechanics and control at insectscale.Yet,the power,sensing and computation technologies on board could have much broader applications.”可知,Wood对于机器苍蝇的应用充满了自信,所以D正确。DWhy should mankind explore space? Why shoul
33、d money,time and effort be spent exploring and researching something with so few apparent benefits? Why should resources be spent on space rather than on conditions and people on Earth? These are questions that,understandably,are very often asked.Perhaps the best answer lies in our genetic makeup as
34、 human beings.What drove our ancestors to move from the trees into the plains,and on into all possible areas and environments? The wider the spread of a species,the better its chance of survival.Perhaps the best reason for exploring space is this genetic tendency to expand wherever possible.Nearly e
35、very successful civilisation has explored,because by doing so,any dangers in surrounding areas can be identified and prepared for.Without knowledge,we may be completely destroyed by the danger.With knowledge,we can lessen its effects.Exploration also allows minerals and other potential resources to
36、be found.Even if we have no immediate need of them,they will perhaps be useful later.Resources may be more than physical possessions.Knowledge or techniques have been acquired through exploration.The techniques may have medical applications which can improve the length or quality of our lives.We hav
37、e already benefited from other spinoffs of space exploration.The technical improvements in earthquake prediction,in satellites for weather forecasting and in communication systems have long been in effect.While many resources are spent on what seems a small return,the exploration of space allows cre
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-385097.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
江西专版2020秋九年级语文上册专题一字音字形作业课件新人教版.pptx
