宁夏六盘山市高级中学2021届高三英语下学期第二次模拟测试试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 宁夏 六盘山 高级中学 2021 届高三 英语 下学 第二次 模拟 测试 试题 解析
- 资源描述:
-
1、宁夏六盘山市高级中学2021届高三英语下学期第二次模拟测试试题(含解析)第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节 (共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例如:How much is the shirt?A. 19.15 B. 9.18 C. 9.15答案是C1What does the woman mean?AShe doesnt often sleep well. BShe has finished her essay.
2、 CShe has no difficulty with her essay.2When does the man suggest they meet?AAt 2:30. BAt 3: 00. CAt 3: 30. 3What will the man do probably?AListen to the radio. BRead an English magazine. CGo outside for a walk. 4How does the man like the suit?AIt is too large. BIt is of low quality. CIt is too expe
3、nsive. 5Where does the man want to go?ALinclon Center. BPrince Hotel. CThe post office. 第二节 (共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6Where are the speakers?AAt a hotel. BAt an airport. CAt a train
4、 station. 7What can we learn from the conversation?AIt is very hot today. BThe woman is a driver. CThe man enjoyed his journey听第7段材料,回答第8、9题。8What subject did the man major in at Chicago University?AComputer programming. BInternational Economics. CCommunication engineering. 9How many hours will the
5、man work every week?A20. B30. C40.听第8段材料,回答第10至12题。10Where do the speakers need a person to run a branch office?AIn France. BIn Germany. CIn Spain. 11What do we know about Mr Smith?AHe has three children. BHe is good at languages. CHe has been with the speakers for five years.12What does the man ask
6、 the woman to do this afternoon?AGive Jeff a call. BHave a chat with Betty. CTalk to Jeff with him.听第9段材料,回答第13至16题。13Where does Henry work?AIn an office in London. BOn a train to London. CAt a garage outside London.14When does Henry get up every day?ABefore 6:30. BAt 6:50. CAfter 7:00.15What did He
7、nry use to think about the time spent on the train?ATroublesome. BBearable. CEnjoyable. 16What does the man do to pass the time on the train in the morning?ARelax with a book. BRead papers. CWatch films on his mobile phone. 听第10段材料,回答第17至20题。17How old is Laura now? A12. B14. C16.18Which of the follo
8、wing is NOT mentioned in terms of Lauras preparation for the voyage?AHow to put out fires on the boat. BHow to deal with lack of sleep. CHow to repair the boat. 19Why did Abby Sunderland have to give up her attempt to travel around the world?ABecause her ship turned over. BBecause she fell ill durin
9、g the voyage. CBecause the mask of her boat broke.20How is Lauras boat compared with Abbys?A.Faster and stronger. B.Larger and more stable. C.Better equipped and more comfortable第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AEveryday Food by Martha StewartNo matter how b
10、usy you are, at the end of the day you want meals that are easy to prepare. And you want lots of choices and variations. Youll find all of those in this book: 250 simple recipes for delicious meals that bring freshness and nutrition.Paperback, published by Random House, 16.79 Zeroesby Scott Westerfe
11、ld, Margo Lanagan, and Deborah BiancottiThe New York Times best-selling author Scott Westerfeld teams up with Margo Lanagan and Deborah Biancotti in the book about six teenagers with amazing abilities. These teenagers have powers that set them apart. They can do things ordinary people cant.Paperback
12、, published by Simon Schuster, 12.99Mighty Jack by Ben HatkeJack dislikes summer. But hes got a good reason: Summer is when his single mom takes a second job and leaves him at home to watch his sister, Maddy. Its lots of responsibility, and its boring, too, because Maddy doesnt talk, ever. But one d
13、ay, at the market, Maddy does talk-to tell Jack to trade their moms car for a box of mysterious seeds. Its the best mistake Jack has ever made.Hardcover, published by First Second, 14.15Only Daughter by Anna SnoekstraShes caught stealing. She is homeless and on the run. But she happens to look the s
14、ame as a girl who went missing a decade ago, Rebecca Winter. She assumes Rebeccas identity, using it as a way out, Little does she know her new life as Rebecca is itself a prison and it looks like a killer might be after her.Kindle edition, published by Harlequin Enterprises, 8. 881. Who wrote a boo
15、k to help us cook a meal?A. Martha StewartB. Anna SnoekstraC. Ben HatkeD. Scott Westerfeld2. How is Zeroes different from the other three books?A. It tells a storyB. Its in paperbackC. Its quite popular.D. Its a co-written book3. What do we know about Only Daughter?A. Its heroine enjoys her life on
16、the run.B. Its heroine lives with a false identity.C. It provides different kinds of editions.D. It is written by Harlequin Enterprises.【答案】1. A 2. D 3. B【解析】【分析】这是一篇应用文。文章介绍了四本书的内容。【1题详解】细节理解题。根据Everyday Food by Martha Stewart中“Youll find all of those in this book: 250 simple recipes for delicious
17、meals that bring freshness and nutrition(你会在这本书里找到所有这些:250个简单的食谱带来新鲜和营养的美味佳肴)”可知,Martha Stewart的书Everyday Food教我们如何去烹饪。故选A。【2题详解】细节理解题。根据Zeroes by Scott Westerfeld, Margo Lanagan, and Deborah Biancotti可知,Zeroes这本书是由Scott Westerfeld,Margo Lanagan和Deborah Biancotti合写的,而其它书籍的作者只有一位。故选D。【3题详解】细节理解题。根据最后
18、一段“But she happens to look the same as a girl who went missing a decade ago, Rebecca Winter. She assumes Rebeccas identity, using it as a way out(但她看起来和十年前失踪的 rebecca winter 一模一样。她假冒丽贝卡的身份,用它作为出路,)”可知,Only Daughter这本书的女主角以一个虚假的身份生活。故选B。BI was on vacation with my husband, my brother, his wife and dau
19、ghter. We were not familiar with the area and jumped onto a bus, thinking it would be a nice way to see the downtowns old town area. Well, until visiting with the bus driver, we found out we were on the neighborhood route which picks up school children and delivers to various neighborhood places, wi
20、th a route of well over about 2 hours. That was a surprise and a concern because we had parked our vehicle in a timed parking area and it was going to end.We shared this with the bus driver only to let her know we were not from the area and apologized for getting on her bus in error. Then she surpri
21、sed us further saying, “I get off shift after a few more blocks, and if you dont mind a tight squeeze in my company car, Id be happy to take you back to your vehicle before the time is over.” The bus driver received permission from her manager, so we gratefully said yes to her offer.She went out of
22、her way to take us back to our vehicle after her shift was over and it wasnt on her route to home either. We were touched and grateful for her kindness and thoughtfulness. In return because she had shared some of her concerns about the school-age children she sometimes had on the bus route, I shared
23、 with her a little tip on how to quiet the children with an energetic technique that would make the ride safer for them as well as for her. She was so grateful. It was a wonderful exchange of kindness!4. What was wrong with the author and her family ?A. They got on a wrong bus.B. They would lose the
24、ir car.C. They couldnt drive their own car.D. They had to tour neighborhood places.5. What does the underlined word “it” in Paragraph 1 refer to?A. The timed parking area.B. The familys concern.C. The vehicle parked there.D. The time limit for parking6. What was the driver going to do after she knew
25、 the familys trouble?A. Invite them to her home.B. Ask her manager for help.C. Drive them to where they parked.D. Get off shift earlier than usual.7. What did the author do to repay the drivers kindness?A. She taught her how to send children to school.B. She taught her how to calm down children.C. S
26、he gave her a tip for her good service.D. She helped make her ride comfortable and safe.【答案】4. A 5. D 6. C 7. B【解析】【分析】本文是一篇记叙文。文章讲述了作者和她的家人上错了车,但好心的司机将他们送到指定地点,作为报答,作者教司机让孩子冷静的方法的故事。【4题详解】细节理解题。根据第二段“We shared this with the bus driver only to let her know we were not from the area and apologized fo
27、r getting on her bus in error.”(我们告诉了公交车司机,只是让她知道我们不是来自那个地区,并为误上了她的车而道歉。)可知,作者和她的家人上错了车。故选A项。【5题详解】词句猜测题。根据划线词前文“That was a surprise and a concern because we had parked our vehicle in a timed parking area”(这是一个惊喜,也是一个担忧,因为我们把车停在了一个定时停车区域)可猜测,it指的是停车时间限制。故选D项。【6题详解】细节理解题。根据第二段司机说的话“Id be happy to tak
28、e you back to your vehicle before the time is over.”(我很乐意在这段时间结束之前送你们回到车里。)可知,司机知道了作者家里的麻烦后把他们送到他们停车的地方。故选C项。【7题详解】细节理解题。根据第三段“In return because she had shared some of her concerns about the school-age children she sometimes had on the bus route, I shared with her a little tip on how to quiet the ch
29、ildren with an energetic technique that would make the ride safer for them as well as for her.”(作为回报,因为她跟我分享了一些她在公交路线上有时遇到的学龄儿童的担忧,我跟她分享了一些如何让孩子们安静下来的小窍门,用一种充满活力的技巧,这样对他们和她来说,乘车更安全。)可知,作者教司机如何让孩子们安静下来来报答司机的恩情。故选B项。CDo you like shopping? Or does the thought of wandering round the shops fill you with
30、terror? For some of us, shopping is an enjoyable way of spending our spare time and our money. For me, its something I would rather avoid. Thank goodness for the Internet! Its more convenient to buy CDs, electrical items, even food, from the comfort of your sofa. But thats not the only reason: price
31、 is an important factor. We can buy goods and services cheaper online. But sometimes the problem is knowing what to buy. This has led to a type of shopping called “showrooming”.Showrooming is something Ive done. I will go to a shop to see, touch and try out products but then go home and buy them onl
32、ine at a knock-down price. Im not alone in doing this. Research by a company called Foolproof, found 24% of people showroomed while Christmas shopping in 2013.Amy Cashman, head of Technology at TNS UK, says the reasons for this new shopping habit are that “people are lacking time, lacking money and
33、they want security about the products they are buying”. She explains that consumers are not only shopping online at home but they are using the Internet in store or on their smartphones to shop around.But does this mean technology will kill shops? Certainly shops will change. They will have to offer
34、 more competitive prices or encourage people to buy more by giving in-store discounts or free gifts.We mustnt forget that buying in a shop means you can get expert advice from the sales assistant and you can get good aftercare. Its good to speak to a real human rather than look at a faceless compute
35、r screen but at least by showrooming, you get the best of both worlds!8. The two questions in Paragraph l are raised to _.A. introduce the topicB. give two examplesC. compare different opinionsD. get answers from readers9. What does showrooming mean in the text?A. Trying in shops and buying online.B
36、. Showing products in a room.C. Buying something in a store.D. Shopping on the Internet.10. According to Amy Cashman, which is not the reason for showrooming?A. The lack of time.B. The comfort of the sofa.C. The shortness of money.D. The security of the product.11. The authors attitude towards showr
37、ooming is _.A. criticalB. neutralC. supportiveD. casual【答案】8. A 9. A 10. B 11. C【解析】【分析】这是一篇说明文。本文主要介绍了一种新购物方式showrooming,即先在实体店试选好,然后在网上购买。【8题详解】推理判断题。根据全文内容可知,文章主要讲述网上购物对实体商店的冲击,这两个问题是引出本文要讨论的话题,故选A。【9题详解】词义猜测题。根据第二段中的I will go to a shop to see, touch and try out products but then go home and buy
38、them online at a knock-down price. Im not alone in doing this. Research by a company called Foolproof, found 24% of people showroomed while Christmas shopping in 2013.可知,showroom指的是在实体店看要购买的物品,然后在网上购买折扣的物品,故选A。【10题详解】细节理解题。根据第三段中.the reasons for this new shopping habit are that people are lacking ti
39、me, lacking money and they want security about the products they are buying.可知,这种购物习惯的养成是因为人们缺时间,缺钱和_,B项不包括在里面。故选B。【11题详解】推理判断题。通读全文,尤其是文章最后一句中.but at least by showrooming, you get the best of both worlds可知,作者对showrooming是持肯定、赞许的态度的,说它结合了实际购物与网上购物的优点,故选C。DOne after another telecommunications giants
40、have announced their latest fifth generation (5G) products. They have also claimed that 5G technology would be used on a massive scale by 2020. Yet, when reporting about 5G, many domestic media have described it as amuch faster technology than 4G without mentioning any of its other advantages. As a
41、result. the common public view about 5G is that they could download a HD movie within one second. Beyond that, most people know nothing about 5G.Actually, 5G technology has many more advantages than 4G apart from speed. According to the criteria of 3GPP, an international standardization organization
42、, 5G technology can be used for at least three purposesconnecting everything, reliability of connections, and eliminating delays.“Connecting everything” is an appropriate slogan for 5G technology, without which the Internet of Things would be impossible. 5G would enable one server to connect to mult
43、iple terminals, and thus establish high-speed coordination among them, and help the chips inside the terminals timely react to meet peoples needs. Take autonomous vehicles for example, they are mature technology products. Self-driving cars combine a variety of sensors, such as radar, computer vision
44、, and GPS to identify navigation paths and obstacles. 5G technology will link all the elements of a transportation system, such as traffic lights, cameras and, of course, cars to establish perfect coordination so they can avoid obstacles and move on navigation paths, which will help strengthen self-
45、driving technology.Reliability of connections is another essential characteristic of 5G technology, whose use can be extended to other fields where high safety standards are required. For instance, in certain surgeries, surgeons insert nano-robots inside a patients body and have to maintain constant
46、 control over the robots to ensure they perform their functions and do not cause any harm to the patient. This is a technology that can be of great help, as it can establish reliable and continuous connections between the monitor and the nano-robots.12. Which of the following can serve as an example
47、 of connecting everything?A. Improvement of smart phone signals.B. Decrease in telecommunication cost.C. High speed in playing computer games.D. Online tests for all members at the same time.13. Why can 5G be used in the fields with high safety standards?A. It can attract most eyeballs on a massive
48、scale.B. It can provide dependable and constant service.C. It offers massive machine types of communication.D. It employs 4G base stations and occupies less space.14 What will the author most probably discuss in the following paragraph?A. Eliminating delays.B. 5G network capacityC. Disadvantages of
49、5GD. Building 5G base stations15 What would be the best title for the passage?A. 5G Technology: More than about High SpeedB. 5G Technology Will Shape the Future of ConnectivityC. Telecom Giants Work Together to Better 5G TechnologyD. Advantages and Disadvantages of 5G Technology and Products【答案】12.
50、D 13. B 14. A 15. A【解析】【分析】这是一篇说明文。文章主要介绍除了高速,5G技术还有连接一切、连接可靠性以及消除延迟等特点。【12题详解】推理判断题。根据第三段中“5G would enable one server to connect to multiple terminals and thus establish high-speed coordination among them, and help the chips inside the terminals to timely react to meet peoples needs.( 5G能让一个计算机服务器连
51、接到多个终端,然后在它们之中建立高速协调,并且帮助在终端里面的芯片能够及时做出反应满足人们的需求)”结合选项可推知,选项D表达的是“同时对所有成员进行网络测试”,符合5G的连接一切的特征,可以作为5G连接一切这个特征的具体举例。故选D。【13题详解】细节理解题。根据第四段中“This is an technology can be of great help, as it can establish reliable and continuous connections between the monitor and the nano-robots.(这是一项非常有帮助的技术,因为它能在监控器
52、和纳米机器人之间建立可靠而且持续的连接)”可知,5G技术能够在高安全标准的领域使用,是因为它能提供可靠而且持续的服务。故选B。【14题详解】推理判断题。根据第二段中“According to the criteria of 3GPP, an international standardization organization, 5G technology can be used for at least three purposesfor connecting everything, reliability of connections, and eliminating delays.(根据3
53、GPP,一个国际标准化组织的标准,5G技术能够在至少3个方面使用,分别是:连接一切、连接的可靠性以及消除延迟)”;第三段中“Connecting everything” is an appropriate slogan for 5G technology, without which the Internet of things would be impossible.(连接一切对于5G技术来说是一个合适的口号,没有这个特征因特网的所有事情都将变成不可能)”以及第四段中“Reliability of connections is another essential characteristic
54、 of 5G technology, whose use can be extended to other fields where high safety standards are required.(连接可靠性是5G技术的另外一个基本特征,这一技术的使用可以延申到要求高安全标准的其他领域)”可推知,作者接下来可能会讨论的是5G技术的消除延迟这个特征。故选A。【15题详解】主旨大意题。根据第二段“Actually, 5G technology has many more advantages than 4G apart from speed. According to the criter
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
