2021-2022学年新教材高中英语 单元形成性评价(一)Welcome Unit(含解析)新人教版必修第一册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材高中英语 单元形成性评价一Welcome Unit含解析新人教版必修第一册 2021 2022 学年 新教材 高中英语 单元 形成 评价 Welcome Unit 解析
- 资源描述:
-
1、单元形成性评价(一)Welcome Unit (120分钟150分)第一部分听力(共两节, 满分30分)第一节(共5小题; 每小题1. 5分, 满分7. 5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后, 你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。Text 1M: I want a pet. Should I get a dog or a cat? W: How about a fish? A dog or a cat is too much work. A fish is easy to take care
2、of, and you can leave it alone for most of the day. 1. What kind of pet does the woman suggest? A. A dog. B. A fish. C. A cat. 答案: BText 2W: Excuse me. Could you tell me the way to the railway station, please? M: Sorry. Im a stranger here, too. But why dont you ask that man who is sitting in front o
3、f the grocery store? You see the store Im talking about? The one next to the movie theater. 2. Which place is the woman looking for? A. A grocery store. B. A movie theater. C. The railway station. 答案: CText 3M: Linda, do you have everything ready for college? Did you pay housing fees, sign up for th
4、e meal plan and meet with your academic teachers? W: Yeah, I did that a few days ago. 3. What are the speakers mainly talking about? A. Preparations for college. B. Housing fees. C. Meal plans. 答案: AText 4M: Hi, Joanne. It is not easy for a newcomer like me to find a book here. W: Dont worry. At the
5、 beginning of every term, introductory tours will be given by the librarian. M: Oh, really? They are considerate. 4. Where does this conversation probably take place? A. In a classroom. B. In a library. C. In a bookstore. 答案: BText 5W: Oh, hi. What is your name again? I cant keep straight all the st
6、udents names in our Medical School. M: Its okay, Miss Smith. I have a hard time remembering names. 5. Whats the probable relationship between the speakers? A. Teacher and student. B. Doctor and patient. C. Mother and son. 答案: A第二节(共15小题; 每小题1. 5分, 满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选
7、出最佳选项。听每段对话或独白前, 你将有时间阅读各个小题, 每小题5秒钟; 听完后, 各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料, 回答第6、7题。Text 6M: Do you want to go over to Johns house tonight? W: No, I think Im getting sick, so I should probably just stay at home and rest. M: Oh, okay. You should drink some tea and stay warm. Would you like me to mak
8、e you some soup? W: No, thanks. Im not hungry. I might just go to sleep, actually. I had to get up very early this morning for a meeting. One of my co-workers seemed ill, so I might have gotten sick from her. 6. What does the man offer to do for the woman? A. Stay at home with her. B. Make her some
9、food. C. Drive her to a friends house. 答案: B7. How did the woman probably get sick? A. From John. B. From the man. C. From her colleague. 答案: C听第7段材料, 回答第810题。Text 7W: Do you have anything particular this evening? M: No, Ive got a lot of time to kill. W: Well, then. Wont you come over to dinner and
10、have a game of Mahjong afterwards? M: With pleasure. W: You were not so eager about mahjong before. M: Thats because I didnt know the fun of playing it then. Why is mahjong such a popular game, do you know? W: Ive got no idea. I only know that foreigners are beginning to take an interest in it, besi
11、des their old card games. M: Thats right. Some of them are already experts. W: Indeed they are. But the trouble about mahjong is once youre interested in it, you cant shed it off. M: Yes. Once I went crazy over other hobbies such as stamp collecting and reading, but I find them very boring now. W: I
12、m sure your former hobbies are more beneficial. M: I cant deny that, and I cant help it, either. W: The bells ringing. That must be our partners. 8. What does the woman believe? A. Mahjong can become an addiction. B. Mahjong is a beneficial hobby. C. Mahjong is too boring to play. 答案: A9. What are t
13、hey going to do now? A. Teach their partners. B. Learn old card games. C. Play mahjong games. 答案: C10. What used to be the mans hobby? A. Playing old card games and reading. B. Stamp collecting and reading. C. Playing old card games and mahjong. 答案: B听第8段材料, 回答第1113题。Text 8M: Well, what about relaxi
14、ng after exercise then? I assume you have a restaurant or something. W: At the moment, weve got a salad bar which is very popular. M: Sounds good! W: What kind of membership are you interested in? M: Um, Im not really sure. What are the options? W: Well, the first one is called Gold, and you can use
15、 all the facilities at any time. You can also join in as many classes as you like for free. M: That sounds good. Is it very expensive? W: Well, you pay a 250 joining fee and then its 450oh no, Im sorry, its just gone up by50, sorry about that-its now 500 for the annual subscription fee. M: Right, go
16、t that. And whats the next type? W: Well,thats Silverfacilities are the same as Gold except you can only use the centre at certain times. M: I see. So when exactly? W:You can only use the facilities between 10 am and 4: 30 pm. M: OK. And the price for that? Is the joining fee the same as for Gold? W
17、: Actually, its slightly less than 250its 225, but the annual fee is only 300. Does that sound more like what you want? M: Well, its still more expensive than I thought. You know, Im just a student. 11. What is the woman? A. A restaurant staff member. B. A sports club staff member. C. A student unio
18、n staff member. 答案: B12. How much will the man pay for annual subscription fee if he takes the Gold membership? A. 250. B. 450. C. 500. 答案: C13. What can we learn from the dialogue if the man takes the Silver? A. He can use the facilities at 2 pm. B. He cannot join in the classes he likes. C. He sho
19、uld pay more for the joining fee. 答案: A听第9段材料, 回答第1417题。Text 9M: The special effects in that movie were so realistic! I felt like I was in outer space a few times. W: Yeah! It wouldnt have been the same watching this movie at home on TV.The huge screen and sound system in this theater really made a
20、difference. M: And when the aliens started shooting lasers at the ship, I was like, whoa! I jumped back in my seat. They were so scary, with those big eyes and long, strange fingers. W: I hope I dont have nightmares tonight about being taken prisoner by aliens. M: Just rememberthe astronauts won the
21、 battle. They defeated the aliens and saved the planet earth, so you dont have to worry. W: Thats right! Hey, do you have any more popcorn left? M: I cant believe youre still hungry! We ate almost an entire large popcorn, plus candy and soda. W:I didnt eat lunch! Lets get some ice cream and see anot
22、her movie. I want to watch the comedy about the talking cats. Its starting in 20 minutes! M: Or we could see the one about the prisoners breaking out of jail! W: No, Id rather see something funny. M: OK, that sounds good. 14. Where does the conversation take place? A. At home. B. In a restaurant. C.
23、 In a movie theater. 答案: C15. What did the man think about the movie? A. It was funny. B. It was realistic. C. It made him hungry. 答案: B16. What will the woman get to eat? A. Some ice cream. B. A large popcorn. C. Some candy and soda. 答案: A17. What kind of movie will the speakers watch? A. A movie a
24、bout a jail. B. A movie about aliens. C. A movie about talking cats. 答案: C听第10段材料, 回答第1820题。Text 10Good evening, Im Jenny with this weeks weather report. Although it was sunny today, it looks like a storm is heading here tonight,with rainfall supposed to last until Sunday afternoon. We should expect
25、 thunder and lightning tomorrow morning, which will last into late Tuesday afternoon. The rain should let up a bit by Thursday night, although light showers will last through the end of the week.Today, we saw temperatures in the low 70s, but this week, certain areas will reach a low of 45 degrees at
26、 night and 50 degrees during the day.With Thanksgiving coming up, there will be a lot of traffic this week as people head to holiday celebrations. Please be careful when driving in the rain, especially in areas that are likely to flood. Have a great week, everyone! Now over to Maria with the traffic
27、 report. 18. When is the rain expected to stop? A. On Sunday afternoon. B. On Tuesday afternoon. C. On Thursday night. 答案: A19. What was todays temperature? A. Around 70 degrees. B. Around 50 degrees. C. Around 45 degrees. 答案: A20. What time of the year is it? A. Spring. B. Summer. C. Winter. 答案: C第
28、二部分阅读(共两节, 满分50分)第一节(共15小题; 每小题2. 5分, 满分37. 5分)阅读下列短文, 从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。A(2021重庆高一检测)Multiple Tour Dates in 2020 & 2021This is the most exciting tour to Egypt ever offered! Led by the worlds most famous archaeologist, Dr. Zahi Hawass, The Royal Tour to Egypt provides unparalleled access to t
29、he wonders of Ancient Egypt. Unlike conventional tours, only the Royal Tour offers its participants VIP entry to areas of the ancient sites closed to the general public. Visit the Giza Pyramids and Luxor Temple outside of regular opening hours for a more intimate and crowd-free experience. Have a on
30、ce-in-a-lifetime chance to stand between the paws of the Great Sphinx (狮身人面像) instead of seeing it from the viewing platform. You will hear secrets never told before and spend time in the esteemed company of Dr. Mostafa Waziri, Egypts Head of Antiquities. Former First Lady, Mrs Jehan Sadat, will hos
31、t you in the living place of Egypts late president Anwar Sadatan experience normally reserved for royalty and heads of state. Travel like a Pharaoh (法老) with first-class service from start to finish! Tour dates and more information: www. royalegypt. comcontactarchaeologicalpaths. comUS phone: 917-71
32、9-1974【文章大意】这是一篇应用文。文章以广告的形式, 向读者介绍了一次最令人兴奋的埃及之旅! 21. Why is The Royal Tour to Egypt the most exciting tour? A. It offers a chance to have close contact with the Great Sphinx. B. Its participants have access to the wonders open to the public. C. Its participants can travel with a Pharaoh all through
33、 the tour. D. It is free of charge to visit the Giza Pyramids and Luxor Temple. 【解析】选A。细节理解题。由第一段可知去埃及的皇家之旅可以向游客提供贵宾通道进入不对公众开放的地区, 也能让游客与伟大的狮身人面像近距离接触, 所以是一次最令人兴奋的旅行。故选A。22. What makes the tour like a privilege of royalty? A. Being led by a famous archaeologist. B. Being told the stories by the curr
34、ent president. C. Being accompanied by Egypts Head of Antiquities. D. Being received by the former First Lady in her house. 【解析】选D。细节理解题。由第一段中的“Former First Lady, Mrs Jehan Sadat, will host you in the living place of Egypts late president Anwar Sadatan experience normally reserved for royalty and he
35、ads of state. ”可知这次旅行, 游客可以享受到前第一夫人Jehan Sadat接待王室成员和国家元首的体验, 这使旅行像行使皇室的特权。故选D。23. How can you get the further information about the tour? A. By text-messaging. B. By reading the guidebook. C. By visiting the website. D. By calling the agent in Egypt. 【解析】选C。细节理解题。由第二段中的“www. royalegypt. com, contac
36、tarchaeologicalpaths. com, US phone: 917-719-1974”, 可知可以通过访问网站, 写邮件或打电话得到关于这次旅行的更多信息。故选C。B(2021青岛高一检测)I am a person who has always loved reading. For me, it is easy to get lost in a book and return to the world a couple of hours later having been on an adventure. As a 6-year-old, I could be found re
37、ading Harry Potter, a difficult book for a 6-year-old, but I enjoyed it all the same. Now, as a student, it is harder to find the time to read books for pleasure; however, I relish the summers where I have the time to read to satisfy myself. Growing up, it soon became clear that spelling for me was
38、not difficult and I had a wide vocabulary. This is because I began reading from such a young age. My advice for you as English learners would be to read the books that you have often read in your own language in English. Reading, stories especially, is a great way of improving your vocabulary and sp
39、elling without noticing as you are lost in the story. For me, I have read Harry Potter and the Philosophers Stone in French and am currently reading Harry Potter and the Chamber of Secrets in Spanish. This is a really useful way of being able to read in another language because I know the story so w
40、ell in English, it is easy to follow the story in the foreign language even if I do not understand every word. This is another important point: it is not necessary to understand every word. If you understand the meaning of the sentence, each word is not necessarily important. Sometimes it is impossi
41、ble to translate directly from one language to another. Quite often, if a word is used several times in a text, you can gain your own meaning from it and it makes much more sense than if you tried to translate it in the first place. Give it a try. If you like reading you could be opening up a whole
42、new world of literature. 【文章大意】这是一篇夹叙夹议的文章。作者通过自身经历, 论述了阅读的好处。24. What can we learn from the authors reading experiences? A. He often spent hours taking an adventure. B. He didnt like Harry Potter any more with aging. C. He could spare enough time reading for fun as a student. D. Reading helped him
43、a lot since his early age. 【解析】选D。细节理解题。根据第一段最后两句(长大后, 我很快意识到拼写对我来说并不难, 而且我的词汇量也很广。这是因为我从小就开始读书。)”可知从小开始阅读, 这给作者带来了很多帮助, 故选D。25. Which of the following can best replace the underlined word “relish” in Paragraph 1? A. Spend. B. Lose. C. Enjoy. D. Hate. 【解析】选C。词义猜测题。根据第一段“Now, as a student, it is hard
44、er to find the time to read books for pleasure (现在, 作为一个学生, 很难找到时间来读书消遣)”可知作者作为学生没有时间阅读来消遣, 结合下一句由however(然而)引导的对比关系, 可推知划线词所在句子意为: 我很享受夏天, 可以有时间看书来满足自己。由此可知, 画线词relish意为“喜欢, 享受”, 故选C。26. What suggestion does the author give for learning English? A. Reading English stories youre familiar with in you
45、r own language. B. Reading Harry Potter in different languages. C. Translating word by word. D. Understanding the story in your own language. 【解析】选A。细节理解题。根据第二段“My advice for you as English learners would be to read the books that you have often read in your own language in English. (作为英语学习者, 我的建议是阅
46、读你经常读的母语书籍的英语版。)”可知, 作者给英语学习者的建议是, 阅读熟悉的母语故事的英文版。故选A。27. What can be the best title for the text? A. Better Ways to Read Stories. B. The Benefits of Reading. C. How to Improve Spelling and Vocabulary. D. Is It Necessary to Know Each Word? 【解析】选B。主旨大意题。根据第一段最后两句(长大后, 我很快意识到拼写对我来说并不难, 而且我的词汇量也很广。这是因为我
47、从小就开始读书。)”可知作者从阅读中受益良多, 结合全文对如何阅读、阅读带来的好处的介绍可知 “阅读的益处”适合用作本文的最佳标题。故选B。CI had the meanest mother in the whole world. While other kids ate candy for breakfast, I had to have porridge, eggs or toast. When others had Coke and candy for lunch, I had to eat a sandwich. But at least I wasnt alone when I wa
48、s sad. My sister and two brothers had the same mean mother as I did. My mother preferred to know where we were at all times. She had to know who our friends were and where we were going. We had to clean clothes and take a bath every day. The other kids got to wear the same clothes for days. We could
49、 not lie in bed “sick” in order to miss school. The worst is yet to come. We had to be in bed by nine each night and get up at eight the next morning. We couldnt sleep till noon like our friends. So while they slept, my mother was brave to break the Child Labour Laws. She made us work. We had to was
50、h dishes, make beds, and learn to cook and all kinds of things at home. I believe she lay awake thinking up all things for us to do. My mother was a complete failure as a mother. Two of her children received higher education. None of us have ever been taken away by the police or divorced (离婚). She f
51、orced us to grow up into educated and honest adults. I am now trying to raise my three children this way. I am filled with pride when my children call me “mean”. Why? Because now I thank God every day for giving me the meanest mother in the world. 【文章大意】本文主要讲了作者的妈妈对他们很严格, 包括不让他们吃糖, 要求他们按时睡觉, 让他们刷碗等。
52、虽然作者小时候很讨厌妈妈, 但是当作者长大后才明白, 妈妈这样做是为了让他们变得更优秀, 作者因此很感激妈妈。28. Why couldnt the author eat candy for breakfast? A. Her mother couldnt afford (买得起) for candy. B. She preferred porridge, eggs or toast to candy. C. Her mother thought it not good to eat candy for breakfast. D. Her mother had to give candy to
53、 the authors sister and two brothers. 【解析】选C。推理判断题。通读全文, 根据对文章的整体理解可知, 作者的妈妈对他们很严格, 早上不准他们吃糖是因为她认为糖果对身体不好。故选C。29. Why did the authors mother make her children work? A. She had trouble falling into sleep. B. She had no time to do the housework. C. She was teaching her children to live by themselves.
54、D. She couldnt keep such a big family without her childrens help. 【解析】选C。推理判断题。通读全文, 根据对文章的整体理解可知, 作者的妈妈让他们做家务是想让他们学会自理。故选C。30. What can we infer from the text? A. The author is strict with her children. B. The author is not happy to have such a mean mother. C. The authors mother broke the Child Lab
55、our Laws to make money. D. The authors mother failed to educate her children to be honest. 【解析】选A。推理判断题。根据最后一段“I am now trying to raise my three children this way. ”可知, 作者也是用妈妈教育他们的方法教育自己的孩子, 所以她对自己的孩子很严格。故选A。31. What can we learn from the text? A. The author dislikes her mother. B. The author is ve
56、ry grateful to her mother. C. The author is polite to her mother. D. The author is tired of her mother. 【解析】选B。推理判断题。根据文中最后一段“I am filled with pride when my children call me mean. Why? Because now I thank God every day for giving me the meanest mother in the world. ”可知, 作者很感激她的妈妈。故选B。D(2021遵义高一检测) T
57、he baobab tree is sometimes called “the Tree of Life”. Baobabs grow in Africa and Australia. They are the most famous trees in Africa. Baobabs have very thick, wide trunks (树干). Often the trunks have large empty spaces inside. In South Africa, one famous tree had a hole so large that someone built a
58、 bar inside it. People could sit inside and order drinks. That tree was known as the Sunland Baobab. It was more than 1, 000 years old. It was the biggest baobab in Africa. But in 2017 it fell down. In 2016, another famous baobab fell down and died. It was called the chapman tree in Botswana. A rece
59、nt study shows that the problem is widespread. Adrian Patrut and his team started studying the baobabs in 2005. The team found bad news. In the past 12 years, “nine of the thirteen oldest and five of the six largest have died, ” the report found. Sometimes parts of the tree didnt die. But the “oldes
60、t parts” did. Experts arent sure what is causing the baobabs to die. They think it may be related to climate change. But more research is needed to prove it. The largest trees need more water and food than smaller baobabs. Patrut thinks that is what puts them at greater danger. More heat and less ra
61、infall could have a big influence on the trees. In Zimbabwe a fungus(真菌)turns baobabs black before they die. But Patruts study didnt find signs of a widespread disease. No matter the cause, the loss is huge. Baobabs are amazing. They are a major food source for people. The trees grow white flowers t
62、hat open at night. Bats spread the pollen(花粉)and help the trees grow fruit. Their white fruit is called monkey bread. People use it as food and to make cool drinks. People make paper, cloth, and even drugs from baobab bark(树皮). 【文章大意】文章主要介绍了研究人员发现许多猴面包树正在死亡, 但其死亡原因还不能确定。32. What do we know about the
63、 Sunland Baobab? A. It was the biggest baobab in Australia. B. It was the oldest tree in the world. C. It fell down in 2016 in Botswana. D. It once had a bar inside it. 【解析】选D。细节理解题。根据文章第二段中的内容可知, 在南非, 一棵著名的树有一个大洞, 以至于有人在里面建了一个酒吧。人们可以坐在里面点饮料。那棵树被称为桑兰猴面包树。由此可知, 桑兰猴面包树里面曾经有个酒吧。故选D。33. What did Patruts
64、 study find? A. More baobabs are dying. B. Old baobabs are going to disappear. C. Trees worldwide have common problems. D. Trees living environment is getting worse. 【解析】选A。细节理解题。根据文章第三段中的内容可知, Adrian Patrut和他的团队从2005年开始研究猴面包树。研究小组发现了坏消息。报告发现, 在过去的12年里, 年龄最大的13棵中有9棵死亡, 最大的6棵中有5棵死亡。由此可知, Patrut研究发现更多
65、的猴面包树正在死亡。故选A。34. What can we learn from Paragraph 4 as for whats killing baobabs? A. Experts are certain human activities put them in danger. B. Experts are sure it is because of climate change. C. Experts have proved disease is the main cause. D. Experts need to carry out more studies. 【解析】选D。细节理解
66、题。根据文章第四段可知, 专家们还不确定猴面包树死亡的原因。他们认为这可能与气候变化有关。但是需要更多的研究来证明这一点。由此可知, 猴面包树死亡的原因, 专家需要开展更多的研究。故选D。35. What is the main idea of the last paragraph? A. The great uses of baobab trees. B. The danger of losing baobab trees. C. How baobab trees help other plants. D. The importance of protecting the environme
67、nt. 【解析】选A。主旨大意题。根据文章最后一段最后两句(人们用它作为食物和制作冷饮。人们用猴面包树树皮造纸、织布, 甚至制造药物。)”及全段内容可知, 本段主要介绍猴面包树的巨大用处。故选A。第二节(共5小题; 每小题2. 5分, 满分12. 5分)阅读下面短文, 从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。(2021济南高一检测)Walk Out of the Comfort Zone and Try New ThingsFor most high school students, free periods (课, 节) are useless. From wh
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-385210.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
