2021-2022学年新教材高中英语 单元综合检测 UNIT 6 THE ADMIRABLE(含解析)北师大版必修第二册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材高中英语 单元综合检测 UNIT THE ADMIRABLE含解析北师大版必修第二册 2021 2022 学年 新教材 高中英语 单元 综合 检测 ADMIRABLE 解析
- 资源描述:
-
1、单元综合检测(三).阅读理解(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)AMusicOpera at Music Hall:1243 Elm Street.The season runs June through August,with additional performances in March and September.The Opera honors Enjoy the Arts membership discounts.Phone:2412742.http:/.Chamber Orchestra:The Orchestra plays at Memorial Hall at 1
2、406 Elm Street,which offers several concerts from March through June.Call 7231182 for more information.http:/.Symphony Orchestra:At Music Hall and Riverbend.For ticket sales,call 3813300.Regular season runs September through May at Music Hall in summer at Riverbend.http:/www.symphony.org/home.asp.Co
3、llege Conservatory of Music (CCM):Performances are on the main campus(校园) of the university,usually at Patricia Cobbett Theater.CCM organizes a variety of events,including performances by the wellknown LaSalle Quartet,CCMs Philharmonic Orchestra,and various groups of musicians presenting Baroque thr
4、ough modern music.Students with ID.cards can attend the events for free.A free schedule of events for each term is available by calling the box office at 5564183.http:/www.ccm.uc.edu/events/calendar.Riverbend Music Theater:6295 Kellogg Ave.Large outdoor theater with the closest seats under cover (pr
5、ice difference)Big name shows all summer long! Phone:2326220.http:/.【语篇解读】本文介绍了几场音乐演出的相关信息。1Which number should you call if you want to see an opera?A2412742.B7231182.C3813300.D2326220.A细节理解题。根据第一段中的“Opera at Music Hall”及“Phone:2412742.”可知,想看戏剧的话应该拨打2412742,故A项正确。2When can you go to a concert by Cha
6、mber Orchestra?AFebruary.BMay.CAugust.DNovember.B细节理解题。根据第二段中的“Chamber Orchestra:The Orchestra plays at Memorial Hall at 1406 Elm Street,which offers several concerts from March through June.”可知,室内管弦乐队的音乐会在3月到6月举办,所以你可以5月去,故B项正确。3Where can students go for free performances with their ID.cards?AMusic
7、 Hall.BMemorial Hall.CPatricia Cobbett Theater.DRiverbend Music Theater.C细节理解题。根据倒数第二段中的“Performances are on the main campus(校园) of the university,usually at Patricia Cobbett Theater.”及“Students with ID.cards can attend the events for free.”可知,学生持身份证可免费到Patricia Cobbett歌剧院观看演出,故C项正确。BAs the oldest o
8、f three children,I never had any handmedowns to wear like other poor kids.Instead,Mom got my wardrobe (行头) from neighborhood mothers.Imagine the fun other kids had when they saw me wearing their used clothing.Perhaps my biggest challenge came from Charlie.As far as I was concerned,Charlies main fun
9、was to make fun of me.During those years,I slowly learned to hate.I hated Charlie,but I also hated myself for not being able to change my situation.But situations do change.That opportunity came after high school when I joined the Navy.The Navy made me a social equal for the first time in my life,an
10、d the GI Bill gave me a college education.Hard work and a few lucky career (职业) choices finally lifted me into the middle class.I found myself living the American Dream.One beautiful summer afternoon,my friend and I celebrated Friday in Jacksons Steak House.For the first time in almost twenty years,
11、I saw Charlie.Not only did I see him,but he spoke to me.I could tell he didnt recognize me,but I surely recognized my childhood tormentor (摧残者)His words were short,but Ill never forget them.He said,“Sir,what kind of dressing would you like with your salad?”The tables had turned.Charlie was calling m
12、e “Sir”. While hundreds of improper ideas raced through my mind,I could only give a twoword reply,“Blue cheese.” As much as I wanted to taste the sweet taste of revenge (复仇),I refused to do it.I wouldnt put another person through what I had gone through as a child.It was time to put childish things
13、behind me and make use of the new opportunity that life had given me.I left him a good tip and I didnt say one word about recognizing him.【语篇解读】文章讲述了小时候查理折磨了作者的童年,他很恨查理。成年后遇到了做服务生的查理,作者本想报复查理,但是他最终选择了放手,并且要好好利用生活给自己的新机会。4Where did the author usually get his clothes as a kid?AHis mum bought them for
14、him.BThey were from other families.COther poor kids collected them for him.DThey were handed down by his brothers.B细节理解题。根据第一段中的“As the oldest of three children,I never had any handmedowns to wear like other poor kids.Instead,Mom got my wardrobe from neighborhood mothers.”可知,作者小时候经常从其他家庭里得到衣服。故选B。5W
15、hich word best describes the authors childhood?APainful.BFunny.CStrange.DLucky.A推理判断题。根据第一段中的“Imagine the fun other kids had when they saw me wearing their used clothing.”及第二段中的“During those years,I slowly learned to hate.I hated Charlie,but I also hated myself for not being able to change my situat
16、ion.”可推知,作者感觉自己的童年是痛苦不堪的。故选A。6What job did Charlie probably do?AA hairdresser.BA waiter.CA soldier.DA cook.B细节理解题。根据第四段中的“He said,Sir,what kind of dressing would you like with your salad?”可知,这是作者遇到查理后的情景。由此可知,查理是一名服务员。故选B。7What is the best title of the passage?ALive Your Own American Dream.BBest Mem
17、ories in Childhood.CDont Hate but Love Your Enemy.DGrowing Up and Letting GoD主旨大意题。根据第二段中的“I hated Charlie,but I also hated myself for not being able to change my situation.”及最后一段中的“As much as I wanted to taste the sweet taste of revenge,I refused to do it.I wouldnt put another person through what I
18、 had gone through as a child.It was time to put childish things behind me and make use of the new opportunity that life had given me.I left him a good tip and I didnt say one word about recognizing him.”可知,小时候查理折磨了作者的童年,他很恨查理。成年后遇到了做服务生的查理,作者本想报复查理,但是他最终选择了放手,好好利用生活给自己的新机会。由此可知,Growing Up and Lettin
19、g Go(成长并放手)适合作本文最佳标题。故选D。CAlmost none of us have the time to read everything wed like to read.Yet we lose countless hours to daily activities that bring us little joy like taking buses and waiting in line.What if we could turn these little blocks of unoccupied time into precious and rewarding moment
20、s for learning and thinking?Established in 2012,iReader,a microlearning app on mobile phones,brings the biggest ideas from bestselling books through 15minute audio (音频) and text.So far,more than 3,000 books have been included,ranging from psychology and parenting to management and economics,with new
21、 titles added every day.iReader is pioneering a new method of reading,with over 9 million users enjoying the benefits already.According to the Pew Research Centre (PRC),the British read just 4 paper books a year and over 25% havent read a single paper book this year,but reading isnt dying.There are
22、now more ways for the British to read than ever before,due to the widespread use of ebooks and audio books.The books in iReader are rewritten to ensure it is easy to remember the main content.The way the content is edited has been specifically designed to ensure it is useful in practice.Besides,the
23、content is rewritten with related examples in real life,which means users are more likely to remember and apply what is helpful to them.Holger Seim,German cofounder of this app,declares,“iReader gives you the biggest ideas in the shortest possible time.It transforms great ideas into little packs you
24、 can listen to or read in just 15 minutes.”【语篇解读】本文介绍了iReader应用软件。iReader开创了一种新的阅读方式,可利用空余的时间来阅读。iReader改写了书的内容,通过专门设计,让书的内容能与现实生活相结合,并能运用于生活实践中,内容更容易记住。iReader把伟大的想法转化成小包装。8What does the author suggest people do in the unoccupied time?ABring joy to daily routines.BWrite and share.CAvoid taking buse
25、s.DRead and think.D细节理解题。根据第一段中的“Yet we lose countless hours to daily activities that bring us little joy like taking buses and waiting in line. What if we could turn these little blocks of unoccupied time into precious and rewarding moments for learning and thinking?”可知,作者建议人们在空闲时间进行阅读和思考。故选D。9What
26、 can we infer from the PRC findings?AThe British benefit a lot from reading.BReading methods are more important than before.CDigital technology took the place of paper books.DNew forms of books are changing the way the British read.D推理判断题。根据第三段中的“According to the Pew Research Centre (PRC),the Britis
27、h read just 4 paper books a year and over 25% havent read a single paper book this year,but reading isnt dying.There are now more ways for the British to read than ever before,due to the widespread use of ebooks and audio books.”可知,英国有超过25%的人今年没有读过一本纸质书,但阅读并没有消失。由于电子书和有声书的广泛使用,英国人现在有了比以往更多的阅读方式。由此可推
28、断出新形式的书籍如电子书和有声书籍正在改变英国人的阅读方式。分析选项可知D项符合题意,故选D。10How does iReader make the content easy to remember?ABy bringing fun to it.BBy making it useful.CBy using artistic designs.DBy taking users as examples.B推理判断题。第四段内容说 iReader中的书被改写,目的是让读者便于记住主要内容。编辑内容的方式是专门设计的,以确保在实践中是有用的。此外,还会用现实生活中相关的例子改写,让用户更容易记住并应用对
29、他们有帮助的内容。由此可推断出,iReader改写了书的内容,并使之能运用于生活实践中,这样书中的内容更容易记住。分析选项可知,B项符合题意,故选B。11What is the best title for the text?AiReader Prevents Reading from DyingBiReader Unites Worldwide BookloversCiReader:The Best New App CreationDiReader:Big Ideas in Small PackagesD主旨大意题。本文介绍了一款新的阅读软件iReader。由于人们几乎没有时间阅读,而iRe
30、ader改写了书的内容,通过专门设计,让书的内容能与现实生活相结合,并能运用于生活实践中,内容更容易记住。iReader能在尽可能短的时间内为你提供最大的创意。本文的主旨句在最后一段最后一句,即iReader“把伟大的想法转化成小包装”。因此最佳的题目为:iReader是小包装的大创意。因此D项符合题意,故选D。DToday we will explore effective and ineffective ways to study for tests.You might learn that some study habits you used in the past might not
31、be the best methods.Rereading and highlighting (划重点) are common strategies that you will see in schools around the world.Students look at information they have already read in an effort to remember what is important.Students often combine (结合) rereading with highlighting.They underline important inf
32、ormation in what they read.Both rereading and highlighting are ineffective study tools.While better than not studying at all,they are not as useful as other habits.For example,with rereading,its maybe not that effective because you are not trying to actively get the information back.With rereading,w
33、hat is going to happen is that it is going to feel like you already know the information because youve already read it.So,you have this sense of fluency that is leading you to think “OK,yes,I know the information.”The problem with highlighting is that students have a false sense of understandingsimi
34、lar to when they reread information.Also,there is a second problem that comes with highlighting.Students arent always aware of what the most important information is.So its possible that they are maybe highlighting details that arent as important as the higher level concepts.So what should you do if
35、 rereading and highlighting are not the best ways to study for a test? One idea is to test yourself.Simple flashcards and practice exams can be helpful when you want to make sure that you have learned something.Another strategy is to practice remembering the new information over time,instead of doin
36、g everything all at once.Regardless of which strategy you choose,you should know that effective learning takes time and it takes effort.The next time you have a test coming,try to plan for the big day so that you can give yourself time to develop different study habits.And remember,rereading and hig
37、hlighting are better than not studying at all,but there are better methods out there!【语篇解读】文章分析了重读和划重点这两种常用的但是实际上无效的备考方法,又向我们介绍了一些有效的方式。12What does Paragraph 3 mainly talk about?AWhat to reread before tests.BWhy rereading is not a useful study habit.CHow to actively get the information back.DHow to
38、combine rereading with highlighting.B段落大意题。根据第三段句首“Both rereading and highlighting are ineffective study tools.”可知,本段接下来主要分析它们无效的原因。再根据第三段中“For example,with rereading,its maybe not that effective because you are not trying to actively get the information back.With rereading,what is going to happen i
39、s that it is going to feel like you already know the information because youve already read it.”由此可知,本段主要分析了重读不是一个有效的学习方法的原因,故选B。13What study method for a test does the author recommend in the text?APutting all your efforts into it.BDoing exercises every day.CDoing selfexaminations.DMaking sure to l
40、earn something.C细节理解题。根据倒数第三段中“So what should you do if rereading and highlighting are not the best ways to study for a test? One idea is to test yourself.”可知,自我测试是作者推荐的一种备考的学习方法,故选C。14What does the author think of the study habits of rereading and highlighting?AThey are better than nothing.BThey wi
41、ll lead to failure.CThey will be replaced.DThey are useless and harmful.A细节理解题。根据第三段中“Both rereading and highlighting are ineffective study tools.While better than not studying at all,they are not as useful as other habits.”以及最后一段中“And remember,rereading and highlighting are better than not studying
42、 at all,but there are better methods out there!”可知,虽然重读和划重点是无效的学习方法,但是比不学习要好,比什么都不做要好,故选A。15What may be the best title for the text?ANo Pains,No GainsBAvoid Ineffective Study MethodsCTake Measures Only When in UrgencyDAdvantages of Common Review MethodsB主旨大意题。根据文章第一段中“Today we will explore effective
43、 and ineffective ways to study for tests.”可知,文章主要是围绕备考的有效和无效方法展开。根据第三段开头“Both rereading and highlighting are ineffective study tools.”可知,接下来的内容主要分析了它们为什么不是有效的学习方法。再根据倒数第三段中“So what should you do if rereading and highlighting are not the best ways to study for a test?”可知,接下来的内容主要介绍一些有效的学习方法。综合可知,本文主要
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-385332.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
