2021-2022学年新教材高中英语 课时分层作业(五)UNIT 2 WILDLIFE PROTECTION(含解析)新人教版必修第二册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材高中英语 课时分层作业五UNIT WILDLIFE PROTECTION含解析新人教版必修第二册 2021 2022 学年 新教材 高中英语 课时 分层 作业 UNIT
- 资源描述:
-
1、课时分层作业(五).单句语法填空1They started off at once in search of the missing girl.2Love,joy,hate and fear are all emotions(emotion)3My dog is unusually(unusual) fond of chocolate.4So Id like to suggest that the seats at the back be placed higher than those at the front so that everyone can see the screen easi
2、ly.5His father threatened to throw(throw) him out,but he knew it was an empty threat.6I was attacked(attack) by a dog when I was a child.7Reflecting happiness makes people stir up the love of life.8The average output(产量) of the factory is reduced(reduce) to 30 cars a day.9The captain of the ship was
3、 advised to turn back due to a sudden heavy storm.10This is why it is important to think before you speak and not to make promises you dont have any intention(intend) of keeping.阅读理解Pangolins(穿山甲) are strangelooking creatures, covered with hard scales(鳞)They can roll up into a ball to protect themse
4、lves from enemies and have tongues that are longer than their bodies.Pangolins have recently become the focus of Chinese people.A screenshot of a microblog post showing some people eating pangolins at a feast spread.A few days later, people were angered again by pictures showing people eating protec
5、ted animals, including pangolins.Yet this is only the tip of the iceberg.Many more pangolins have been hunted or killed.According to the International Union for Conservation of Nature (IUCN), more than 1 million of them have been killed or sold in the last 10 years.It also said that they are the mos
6、t illegally traded mammals in the world.In September 2016, the IUCN added the pangolin to the worlds “endangered animals list”They are now more endangered than pandas.A growing trade of their scales and meat is the main reason for their decline in number.Many people in Asia and Africa consider pango
7、lin meat is delicious.Some people even think pangolin scales have medical qualities.However, their scales are made of keratin(角蛋白), the same material human fingernails are made of.Luckily, the situation is getting better.World Pangolin Day is on the third Saturday of February each year.Its a day to
8、help people know more about pangolins.The government now stops anyone from buying and eating pangolins in China.Breaking this law is regarded as a crime, and the trade of pangolins across the world is also not allowed, according to the Convention on Trade in Endangered Species of Wild Fauna and Flor
9、a.【语篇解读】这是一篇说明文。本文阐述了穿山甲濒临灭绝的现状,以及世界各地为保护穿山甲而采取的举措。1Pangolins have caught peoples attention these years because _Athey look strangeBthey appear in some moviesCthey are killed and eaten by peopleDthey have something to do with pandasC细节理解题。根据题干中的关键词“attention”和“these years”,我们把答案定位在第二段。该段开头说,穿山甲近来成为中
10、国人关注的焦点,然后提到一张屏幕截图和一些图片里,穿山甲成为人们的盘中珍馐,这与C项的描述是一致的。2What can we learn from the passage?APangolins can roll up into a ball to attack enemies.BMore than 1 million pangolins were killed or sold last year.CPangolins were named the most endangered animal in 2016.DThe pangolin is a kind of mammals.D细节理解题。根
11、据第三段内容,尤其是“they are the most illegally traded mammals in the world”可知,穿山甲是一种哺乳动物。故选D项。3The real aim of World Pangolin Day may be to_.Aattract people to the zoo to watch pangolinsBlift peoples awareness of protecting pangolinsCremind people of pangolins medical valueDexplain the law to peopleB推理判断题。根
12、据题干中的“World Pangolin Day”,我们把答案定位在最后一段。该段主要陈述为保护穿山甲而采取的举措,而这个节日能让人们更多地了解穿山甲,从而提高人们保护穿山甲的意识,故B项符合题意。4What might be the authors attitude towards the measures taken to protect pangolins?APositive.BNegative.CDisappointed.DUnconcerned.A观点态度题。根据最后一段内容可知,中国政府禁止任何人购买和食用穿山甲;世界各地也禁止买卖穿山甲,局面正在好转。由此可推知作者觉得这些措施是
13、有效的,因此选A。.完形填空Once upon a time,much of the world was populated by 1 .They ranged all over the United States,Canada,Siberia and much of mainland Europe,as well as Great Britain,and if humans hadnt come along,they would still be there in great numbers.But man did come along,farmed the land, 2 the wolv
14、es that killed their livestock and so gradually drove them out of the homes that had once been theirs.Wolves are not 3 in our language and our literature,however.In fairy stories,they are seen as evil and dangerous,always 4 to eat people.Remember the time when Little Red Riding Hood thinks that a wo
15、lf is her grandmother? “What big teeth youve got,grandmother?” she says,and the wolf,disguised as her grandmother,shouts back,“All the better to eat you with,my dear!”If you really want to see what Englishspeaking humans think of the wolf,just look at the 5 ! “A wolf in sheeps clothing” is not a ple
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-385562.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
