广东省中山一中、仲元中学等七校2019届高三第一次(8月)联考英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 广东省中山一中、仲元中学等七校2019届高三第一次8月联考英语试题 WORD版含解析 广东省 中山 一中 中学 2019 届高三 第一次 联考 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、2019届高三第一次联考英语试卷考试用时:120分钟 满分:120分命题学校:普宁二中 命题人: 审题人:第一部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AIts almost camp season!Summer is wonderful. Summer at one of the following awesome camps? Even more wonderful.Tahosa High Adventure BaseLocation: Ward, Color
2、adoPeople puzzle: Tahosas ropes courses are some of the nations best. Use your hands, feet and brains to take up high-flying challenges and overcome your fears. Fly fishing at 9,000 feet? Yes. Fishing licenses or experience needed? No, sir!Choose your adventure: Go all-inclusive, where the staff pre
3、pares meals and runs the program, or take control and plan your perfect week. The choice is yours.Camp RaymondLocation: Parks, ArizonaDont look down: When looking up at the stars, light pollution is your enemy. But Camp Raymonds location and elevation (海拔) of 6,700 feet offer perfect conditions for
4、seeing otherwise invisible stars.Thats cool: Dont forget your camera and a jacket. During the day, you could spot bears and deer. At night, temperatures can fall sharply. Hot cocoa at summer camp? Cool.Pamlico Sea BaseLocation: Blounts Creek, North Carolina.Go coastal: Explore the Carolina coast by
5、boat. You choose the route, and Pamlico provides the equipment. Keep an eye out for wild horses, lighthouses and boatloads of fish.Set sail: Even if you dont know the difference between starboard and star-lord, Pamlicos sailing journey will make you a first-rate sailor in no time. Youll even practic
6、e finding your way using the stars.Base CampLocation: St. Paul, MinnesotaBig upgrade: What happens when you change a 1907 cavalry drill hall (骑兵训练场) into an adventure destination in the heart of the city? You get Base Camp for overnight lock-ins, weekend retreats (隐居处) and summer camp.Inside out: Mo
7、st of Base Camp is indoors, meaning the activities like climbing walls can be undertaken on winters coldest days.1. What do we know about Tahosa High Adventure Base?A. It requires fishing licensesB. It offers lessons on flying a planeC. Its a camp that is intended for brave kidsD. It is a camp where
8、 you can set your own pace2. What can be learned in Pamlico Sea Base?A. How to tell starboard from star-lord B. How to choose camping equipmentC. How to use the stars for directions D. How to make a boat on your own3. In which camp can kids climb walls inside on winter days?A. Base Camp B. Camp Raym
9、ondC. Pamlico Sea Base D. Tahosa High Adventure Base.【答案】1. D 2. C 3. A【解析】本文是一则广告。文章介绍了四个精彩的夏令营活动。【1题详解】细节理解题。根据Tahosa High Adventure Base 中Choose your adventure: Go all-inclusive, where the staff prepares meals and runs the program, or take control and plan your perfect week. The choice is yours.可
10、知,Tahosa High Adventure Base是一个你可以设定自己节奏的营地。故选D。【2题详解】细节理解题。根据Pamlico Sea Base中Set sail: Even if you dont know the difference between starboard and star-lord, Pamlicos sailing journey will make you a first-rate sailor in no time. Youll even practice finding your way using the stars.可知,在Pamlico Sea B
11、ase你能学到如何使用星星来指引方向。故选C。【3题详解】细节理解题。根据Base Camp中Inside out: Most of Base Camp is indoors, meaning the activities like climbing walls can be undertaken on winters coldest days.可知,在冬天,孩子们可以在Base Camp营地里爬墙。故选A。B“Youll be blind by the time youre twenty-five,” a doctor at Childrens Hospital predicted. “Yo
12、ur blood sugars are much too high.” It consumed me. No matter where I was or what I was doing, it was overhead like a dark cloud, waiting for just the right opportunity to break open and destroy my world.I liked painting. Losing myself in painting filled me with peace. Painting provided me with the
13、only place where I could escape from those threatening words.When I was twenty-one, my right eye went blind. Precisely three months after my twenty-fifth birthday, I had a massive hemorrhage (大出血) in my left eye because of an accident. For the next twenty years, vision came and went. I went through
14、many eye operations in an attempt to keep my vision. But after one final operation, I lost the battle and all remaining vision. And I buried all dreams of painting.Desperate, I enrolled in (注册) a sixteen-week program for the blind and visually impaired (损伤的). I learned personal adjustment and the us
15、e of a computer with adaptive software. A whole new world opened up to me through this program.“Jaws and Window-Eyes are leading software for the blind,” my instructor told me. “You can use the Internet, e-mail and Microsoft with all its tools and features.” Its amazing! Hope went up for the first t
16、ime in years. “By learning how to use hot keys to control the mouse, you can use Microsoft Access, Excel and Powerpoint,” my instructor added.For the next several years, I learned that when one door closes, another door opens. There are plenty of choices available for the blind and visually impaired
17、 through the gift of technology. Not only do I have a speaking computer, but I have a speaking watch, alarm clock and calculator.4. What does the underlined word “it” in Paragraph 1 refer to?A. The right opportunity. B. Losing my sight in the future.C. Consuming too much sugar D. The childrens hospi
18、tal.5. What happened when the author was 25 years old?A. He gave up painting. B. He went blind completelyC. He injured one of his eyes. D. He picked up a new hobby6. What brought a turning point to the author?A. A special course. B. A meaningful eventC. An inspiring speech. D. An important interview
19、.7. What does the author intend to tell us?A. No pain, no gain.B. Every man has his price.C. Nothing is impossible to a willing heart.D. Be optimistic in the face of lifes difficulties.【答案】4. B 5. C 6. A 7. D【解析】【分析】本文是一篇记叙文。作者的左眼失明,右眼视力严重受损,但作者没有气馁,“一个特殊的课程” 给作者带来了一个转折点。文章告诉我们:当一扇门关上时,另一扇门就会打开。【4题详
20、解】词义指代题。根据“Youll be blind by the time youre twenty-five,” a doctor at Childrens Hospital predicted.“当你25岁的时候,你就会失明” 可知, No matter where I was or what I was doing, it was overhead like a dark cloud, waiting for just the right opportunity to break open and destroy my world.中的it指的是“在未来会失明”,故选B。【5题详解】细节
21、理解题。根据第三段第二句Precisely three months after my twenty-fifth birthday, I had a massive hemorrhage (大出血) in my left eye because of an accident.可知,作者25岁时左眼受伤。故选C。【6题详解】推理判断题。根据第四段Desperate, I enrolled in (注册) a sixteen-week program for the blind and visually impaired (损伤的). I learned personal adjustment a
22、nd the use of a computer with adaptive software. A whole new world opened up to me through this program.可知,“一个特殊的课程” 给作者带来了一个转折点。故选A。【7题详解】主旨大意题。根据最后一段中For the next several years, I learned that when one door closes, another door opens. There are plenty of choices available for the blind and visuall
23、y impaired through the gift of technology.可知,作者告诉我们“面对生活中的困难,要乐观。”故选D。【点睛】代词指代题要求同学们根据语境的逻辑关系、判断画线的人称代词或指示代词在文章中指代的对象,包括考查it(指动物,无生命的事物、特定的事件或人),they/them(指代人、物、事件的复数名词),he/she等人称代词的指代意义,以及指示代词this,that,these,those等在文章中的指代意义,考查同学们对文章中叙述特定的人,物,事件的认知能力。解答这类题时,同学们要认真阅读画线词所在句和前后临近句的内容,分析人称转换和动作变换的详细过程,理
24、清来龙去脉和前后的因果关系,从而准确推断其指代的对象。本题第1小题,根据“Youll be blind by the time youre twenty-five,” a doctor at Childrens Hospital predicted.“当你25岁的时候,你就会失明” 可知, No matter where I was or what I was doing, it was overhead like a dark cloud, waiting for just the right opportunity to break open and destroy my world.中的
25、it指的是“在未来会失明”。CThese days, I walk down the steps leading toward the south end of the All England Club in Wimbledon, and still look for the Crows Nest, a small green observation tower with an outer ladder that I used to climb on for a wide view of the grounds, but which has since been knocked down.Th
26、e Crows Nest was a particularly useful point, because it allowed a tennis writer to keep trackof the action on as many as 10 outside courts at a time. At days end, reporters from different nations would share notes on what they had observed all over the grounds.Twenty-seven years later, the press ro
27、om has touch screens that allow us to watch live videos from any court, and even go back to watch key moments in key matches long after they have finished. You could cover Wimbledon without leaving your seat. But that is a bit like spending all your time ordering room service and looking up fun fact
28、s on Wikipedia.More than at any other tennis tournament, there is also an appetite for stories that deal with the setting, the history and the traditions.If they change the price of the fish tacos (鱼肉卷饼) at the United States Open, its not a story. If they change the price of the strawberries and cre
29、am, the signature treat at Wimbledon. Its time to email your editor using capital letters.The new retractable (可伸缩的) roof was put in place in 2009. Until then, you always had to have a rainy-day story in your notebook because there were no guarantees any matches would be played. Now tennis is a sure
30、 thing on Centre Court, which has made tennis reporters a bit less creative. But at least it guarantees us daily access to the most atmospheric place in the sport.So much has changed, but Centre Court remains true to its original spirit: more a theater than a stadium. Catching that feeling is part o
31、f covering Wimbledon, too.8. What did the author do on the Crows Nest in the past?A. He made friends with reporters.B. He reported on tennis matches.C. He appreciated the beautiful scenery.D. He exchanged experiences with tennis players.9. What does the author think of the new way of covering Wimble
32、don?A. It lacks fun. B. It is expensiveC. It is not convenient. D. It is not quick enough10. Why does the author mention strawberries and cream?A. To compare popular foods.B. To introduce the typical treat at Wimbledon.C. To describe peoples craze for traditional dishes.D. To show the traditions of
33、Wimbledon are an attraction.11. What difference does the new roof make?A. Audiences have easier access to a tennis court.B. Theres less fun in watching Wimbledon indoors.C. Reporters are struggling to find original material.D. rainy-day stories about Wimbledon have become history.【答案】8. B 9. A 10. D
34、 11. D【解析】本文是一篇记叙文。作者追忆对温网的报道。虽然发生了很大的变化,但中心球场仍然忠于它的原始精神:与其说是体育场,不如说是一座剧院。捕捉这种感觉也是报道温网的一部分。【8题详解】推理判断题。根据第二段The Crows Nest was a particularly useful point, because it allowed a tennis writer to keep track of the action on as many as 10 outside courts at a time. At days end, reporters from different
35、nations would share notes on what they had observed all over the grounds.可知,过去作者在the Crows Nest报道了网球比赛。故选B。【9题详解】推理判断题。根据第三段中You could cover Wimbledon without leaving your seat. But that is a bit like spending all your time ordering room service and looking up fun facts on Wikipedia.可知,作者认为报道温网的新方式是
36、昂贵的。故选A。【10题详解】推理判断题。根据第五段中If they change the price of the strawberries and cream, the signature treat at Wimbledon. Its time to email your editor using capital letters.可知,作者提到草莓和奶油是为了展示温布尔登的传统是一种吸引。故选D。【11题详解】推理判断题。根据倒数第二段中The new retractable (可伸缩的) roof was put in place in 2009. Until then, you al
37、ways had to have a rainy-day story in your notebook because there were no guarantees any matches would be played.可知,新屋顶使关于温布尔登的雨天故事已经成为历史。故选D。DOn January 13, 2016, France became the first country in the world to pass a law requiring supermarkets to donate food that is approaching its expiration date
38、 (保质期) instead of throwing it away. The regulation that applies to supermarkets over 4,000 square feet requires stores to sign official donation agreements with local food banks.The law also makes it illegal for stores to pour water over nearly-expired food, or store it inside locked warehouses unti
39、l it is picked up by the garbage trucks. These measures are often undertaken by supermarkets to prevent the hungry from searching for food through the dustbins.Though that may appear cruel, the stores claim they do it to avoid potential food poisoning that could occur if the product is on its way pa
40、st its expiry. Those who do not obey the new law face the risk of heavy fines.Also, excess goods like yogurt or milk that are likely to go bad quickly are now allowed to be donated directly to the food banks. Though this has always been possible, the current process is long and complex, making it di
41、fficult for producers to give away the food in a timely manner.Frances food banks are of course thrilled about the possibility of receiving extra food. Jacques Bailet, who heads a network of French food banks called the Banques Alimentaires, says that of the 110,000 tons of goods received annually,
42、only 36,000 tons comes from supermarkets. Bailet estimates (估计) that just a 15% increase in supermarket donations would translate to over 10 million additional meals to feed the hungry each year.Though this is a great first step, Arash Dermabarsh, the activist responsible for the grassroots movement
43、 that led to the ban, is not done. He now wants to extend the law to other places like restaurants and also try to convince other countries in the European Union to pass similar regulations. These steps are necessary because of the over 9 million tons of food wasted in France; an astonishing 67% is
44、thrown away by consumers, with supermarkets and restaurants making up the rest.12. What should stores do with nearly-expired food?A. Throw it away. B. Send it to the hungry.C. Store it in refrigerators. D. Give it away to food banks.13. What does the underlined word “excess” in Paragraph 4 probably
45、mean?A. Extra. B. Cheap.C. Seasonal. D. Returned.14. What might Bailet agree with about the French food banks?A. They have a lot of expired food.B. They will get much benefit from the law.C. Their food is enough for the people in need.D. Their food mainly comes from supermarkets.15. What does Dermab
46、arsh plan to do?A. Build more food banks in France.B. Make the law take effect in more places.C. Organize a campaign to promote this law.D. Raise consumers awareness of waste reduction.【答案】12. D 13. A 14. B 15. B【解析】本文主要讲述了法国成为世界上第一个通过法律要求超市捐赠即将过期食品的国家。而即将过期食品的捐赠对人们和社会都有积极的影响。【12题详解】推理判断题。根据文章内容第1段讲
47、到,法国成为世界上第一个通过法律要求超市捐赠即将过期食品的国家,之后文章就此展开。故选D。【13题详解】词义猜测题。根据第四段中Also, excess goods like yogurt or milk that are likely to go bad quickly are now allowed to be donated directly to the food banks. 此外,像酸奶或牛奶这样的过剩商品可能很快就会变质,现在可以直接捐赠给食品银行。由此推知划线词的意思是“额外的,过量的”,故选A。【14题详解】推理判断题。根据倒数第二段最后一句Bailet estimates
48、(估计) that just a 15% increase in supermarket donations would translate to over 10 million additional meals to feed the hungry each year.可知,Bailet认为他们将从法律中得到很多好处。故选B。【15题详解】推理判断题。根据最后一段中Though this is a great first step, Arash Dermabarsh, the activist responsible for the grassroots movement that led
49、to the ban, is not done. He now wants to extend the law to other places like restaurants and also try to convince other countries in the European Union to pass similar regulations.可知,Dermabarsh计划让法律在更多的地方生效。故选B。第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项,并在答题卡上将该项涂黑。We all have to
50、make decisions all the time, and we have an abundance of choices, ranging from tiny issues to vital ones. Unfortunately, people often find it hard to make decisions. _16_ If you would like to improve your skill of decision making, here are four suggestions for you.Dont expect to have it all._17_ You
51、 cant order every delicious dish on the menu. And there will be paths not taken, careers not chosen, to name a few. You can imagine some “what if” situations if you must, but do not let them take up too much space in your brain._18_Its often good to think through your decisions. But dont overdo it.
52、Research can reach a point where returns begin to reduce, which makes it confusing more than clarifying. Many good decisions can be made based as much on intuition (直觉) as on careful assessment of endless data.Dont delay making decisions.Yes, there is a time to put off making a decision. Perhaps you
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-386246.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2022春八年级英语下册 Unit 8 Save Our World单元整合与拔高习题课件(新版)冀教版.pptx
