宁夏青铜峡市高级中学2019-2020学年高二英语下学期期末考试试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 宁夏 青铜峡市 高级中学 2019 2020 学年 英语 学期 期末考试 试题 解析
- 资源描述:
-
1、宁夏青铜峡市高级中学2019-2020学年高二英语下学期期末考试试题(含解析)第一部分:听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)请听下面5段对话,选出最佳选项。I. How did the man feel about the movie?A. Scared . B. Amused. C. Moved.2. What did the woman do last night ?A. She watched TV. B. She attended a concert . C. She went to the cinema.3. Where are the spea
2、kers probably?A. At the hairdressers B. At the jewellers. C. At home.4.What do the speakers have in their own office?A. Some pens. B. Some pencils. C. Some sharpeners.5. What are the speakers talking about?A. How to boil eggs. B. Where to put the pan. C. Who to do the washing up.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分
3、22.5分)请听下面5段对话或独白,选出最佳选项。请听第6段材料,回答第6、7题6. Where is the flat?A. Next to school. B. Near a supermarket. C. Beside a park.7.What does the woman want to do ?A. To sell a flat B. To rent a flat C. To buy a flat.请听第7段材料,回答第8至10题。8. How does the woman sound?A. Strict. B. Ashamed C. Annoyed9. What do we kn
4、ow about Richard ?A . He is always late for class. B. He listens to his iPod in class.C He makes phone calls in class.10 .What is the probable relationship between the speakers?A. Classmates B. Couple C. Colleagues请听第8段材料,回答第11至13题11. Who is having a birthday on Saturday?A. Toms sister B. Toms cousi
5、n C.Tom12. What will the woman do next?A. Call her friend B. Go to the movies C. Talk to her mother.When will the man pick the woman up on Saturday?A. At 11:00pm . B. At 11:30 pm C. At midnight.请听第9段材料,回答第14至17题。14. Where will the woman work for the first week?A. In the dining room B. In the manager
6、s office . C. In the conference center .15. How long will the woman work for the first week?A. 42 hours B. 35 hours. C. 30 hours.16. When will the woman get free from work?A. On Fridays . B. On Saturdays . C. On Sundays17. Which meal can the woman have for free?A. Breakfast. B. Lunch . C. Supper .请听
7、第10段材料,回答第18至20题。Where will the winner of the this competition go on a trip?A. In Peru B. In Canada C. In South Africa19. What will the winner of the this competition do during the trip?A. Visit a research center B. Skate with some scientists.C. Study at a local university.20 What should competitors
8、 provide when they enter the competition?A . Their photograph B. Their phone number C. Their email address第二部分:阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。AHannah McKeand was born in Bristol in 1973. She got a degree in Classics at Lampeter University. After working as a
9、marketing manager, she decided at the age of 31 to devote herself entirely to her primary passions (热情), exploring, adventure and the outdoors. She would take part in various expeditions (探险), in the Egyptian desert first, then in the remote valleys of northeast of Afghanistan, and then in Antarctic
10、a.In 2001 her urge to explore began to develop with a trip to the Western Desert on the borders of Egypt, Libya and Sudan in search of prehistoric rock art. This trip took Hannah to the center of the second biggest wilderness on the planet, an uninhabited (无人居住的) area the size of India.In 2004 Hanna
11、h joined a British expedition to explore the Wakhan Corridor in the northeast of Afghanistan in search of the source of the River Oxus. The upper (上部的) areas of this mountain valley had rarely been visited by Westerners.Later that year Hannah turned to a cold desert in a 56-day expedition from the c
12、oast of Antarctica to the South Pole. Crossing one of the harshest (最严酷的) environments in the world, the team of five battled with physical and mental exhaustion, injury, hunger and some of the lowest temperatures on earth.In 2006 Hannah returned to Antarctica and once again skied from Hercules Inle
13、t to the South Pole, but this time alone and unsupported. She set a new world record for the journey of 39 days 9 hours and 33 minutes.In October 2007 Hannah began her first full adventure season traveling from Australia across to Chile and from there around Cape Horn and down to Antarctica.Hannah h
14、opes that by writing and speaking about her experiences in the world and sharing them with those who care to read or listen, she will inspire people to go after their own dreams and achieve their own goals.1. What did Hannah decide to do at 31?A. Work on ClassicsB. Apply for a job.C. Return to colle
15、ge.D. Go exploring.2. Why did Hannah go to the Wakhan Corridor?A. To guide Westerners.B. To find the source of the RiverC. OxusTo study prehistoric rock art.D. To explore the worlds second biggest wilderness.3. What do we know about Hannahs expedition from Antarctica to the South Pole in 2004?A. It
16、was smooth.B. It was completed alone.C. She achieved a world record during the expedition.D. She stood up to the test of extreme environments.4. Whats the best title of the text?A. A polar expeditionB. A life in AntarcticaC. A female adventurerD. A life of hardship【答案】1. D 2. B 3. D 4. C【解析】这是一篇记叙文。
17、文章介绍了Hannah McKeand的探险生涯。【1题详解】细节理解题。根据第一段 she decided at the age of 31 to devote herself entirely to her primary passions (热情), exploring, adventure and the outdoors.可知,31岁时,Hannah决定全身心地投入到她的主要爱好上,探索,冒险和户外活动。故选D。【2题详解】细节理解题。根据第三段第一句In 2004 Hannah joined a British expedition to explore the Wakhan Co
18、rridor in the northeast of Afghanistan in search of the source of the River Oxus. 可知,2004年,Hannah加入了一个英国探险队,探索阿富汗东北部的Wakhan Corridor,寻找Oxus河的源头。故选B。【3题详解】推理判断题。根据倒数第四段Crossing one of the harshest (最严酷的) environments in the world, the team of five battled with physical and mental exhaustion, injury,
19、hunger and some of the lowest temperatures on earth.可知,穿越了世界上最恶劣的环境之一,五人小组与身心疲惫、受伤、饥饿和地球上一些最低气温作斗争。由此可推知,2004年Hannah的极地探险中,她经受住了极端环境的考验。故选D。【4题详解】主旨大意题。阅读文章并结合第一段 She would take part in various expeditions (探险), , and then in Antarctica.可知,本文主要介绍了女探险家Hannah McKeand的探险生涯。结合选项可知,选项C符合题意,最适合作文章标题。故选C。B
20、When traveling abroad, it is wise to carry your money in travelers checks because checks are protected against loss or theft. If your checks are lost or stolen, the issuing authority will refund(赔偿) your money.Not only are they safe, they are also convenient. They are available in different currenci
21、es and they can be cashed at most banks throughout the world. Most shops, hotels and restaurants also accept them. Travelers checks are very easy to use. When you collect them, you sign each check once. The cashier enters the amount in your passport. When you cash, you sign each check again. The cas
22、hier will usually ask to see your passport again too.To get travelers checks you usually go to your bank. They can be paid in cash or in other ways. Large amounts however, must be ordered in advance.For the safety and convenience of travelers checks, you are charged two commissions(佣金,酬劳): an insura
23、nce commission when you buy them and an encashment commission when you cash them.It is suitable to make a note of the serial numbers of your checks. Keep this separate from your travelers checks.(词数191)5. People like to carry their money in travelers checks when traveling abroad, because_A. they can
24、not be lost or stolenB. they can be used anywhereC. they are safe and handyD. they can save travelers plenty of money6. If your travelers checks are lost or stolen, who will refund you?A. The authority that issues you the passport.B. The insurance company.C. The bank where you buy your checks.D. The
25、 travel agency that arranges your travel.7. You sign your travelers check for the second time in order to _.A. get your passportB. cash itC. claim insuranceD. pay for commission8. Which of the following statement is TRUE?A. You need not pay a commission for the safety of your travelers checks.B. Peo
26、ple usually get travelers checks from foreign banks.C Travelers checks can be exchanged for the money of the country you visit.D. You cannot get your passport until you get your travelers checks.【答案】5. C 6. C 7. B 8. C【解析】这是一篇说明文。本文讲述了在旅行的时候,使用支票的方便性,你可以在世界上任何一个地方的银行兑换,可以在很多的商店里购物等,很安全也很方便。【5题详解】 细节
27、理解题。根据文章第二段Not only are they safe, they are also convenient.它们不仅安全,而且方便。所以人们在国外旅行时喜欢带着旅行支票,因为这样既安全又方便。故C正确。【6题详解】细节理解题。根据第一段最后一句If your checks are lost or stolen, the issuing authority will refund(赔偿) your money.如果你的支票丢失或被盗,签发机关会赔偿你的钱,故C正确。【7题详解】细节理解题。根据文章第三段 When you cash, you sign each check again
28、. 当你兑现时,你要在每张支票上再签一次名。故B正确。【8题详解】细节理解题。根据第二段They are available in different currencies and they can be cashed at most banks throughout the world. Most shops, hotels and restaurants also accept them. 它们有多种货币可供兑换,可以在世界各地的大多数银行兑现。大多数商店、酒店和餐馆也接受。所以在世界上很多地方的银行里都可以兑换旅行者的支票,故C正确。CSome people think that as
29、more and more people have televisions in their homes, fewer and fewer people will buy books and newspapers. Why read an article in the newspaper, when the TV news can bring you the information in a few minutes and with pictures? Why read the life story of a famous man, when a short television progra
30、m can tell you all that you want to know?Television has not killed reading, however. Today, newspapers sell in very large numbers. And books of every kind are sold more than ever before. Books are still a cheap way to get information and enjoyment. Although some books with hard covers are expensive,
31、 many books are printed today as paperbacks (平装本), which are quite cheap. A paperback collection of short stories, for example, is always cheaper than an evening at the cinema or the theater, and you can keep a book for ever and read it many times.Books are a wonderful provider of knowledge and plea
32、sure and some types of books should be in every home. Every home should have a good dictionary. A good encyclopedia (百科全书), though expensive, is useful, too, because you can find information on any subject. Besides, you can have such books as history books., science textbook, cookbooks, and collecti
33、ons of stories and poems. Then from time to time you can take a book of poems off your shelves and read the thoughts and feelings of your favorite poets.9. It can be inferred from the passage that _.A. TV programs are a chief provider of knowledgeB. cinemas are the best choice in getting information
34、C. reading is a cheap way of learning and having funD. newspapers are an expensive way to enjoy oneself10. What does the sentences “Television has not killed reading, however ” underlined in the second paragraph suggest?A. People only need reading, though.B. Reading is still necessary today.C. Readi
35、ng is more fun than television.D. Watching television doesnt help reading.11. What can we learn from the passage?A. Fewer and fewer people will buy books.B. A good dictionary should be kept in every home.C. Books with hard covers sell better than paperbooks.D. More people like TV programs about famo
36、us men.【答案】9. C 10. B 11. B【解析】本文是一篇说明文。文章主要描述了尽管人们看电视越来越多,但阅读在人们的日常生活中仍然是必需的。【9题详解】推理判断题。根据第二段提到A paperback collection of short stories, for example, is always cheaper than an evening at the cinema or the theater, and you can keep a book for ever and read it many times.(例如,一本平装短篇小说集总是比晚上去电影院或剧院便宜,而
37、且你可以永远保存一本书,反复阅读。)可推断,阅读是一种比较便宜的学习和娱乐的方式,故选C项。【10题详解】句意理解题。根据第二段提到第一句Television has not killed reading, however.是本段的主题句。上文讲到人们看电视越来越多,行文到此,来一个转折,尽管如此,阅读在人们的日常生活中仍然是必需的,故选B项。【11题详解】细节理解题。根据文章最后一段Every home should have a good dictionary.可知,每个家庭都应该有一本好字典。故选B项。DMost scientists are now certain that globa
38、l warming is taking place. Gases such as carbon dioxide are creating a warm blanket around the earth. This blanket is trapping heat in the atmosphere, and so raising the temperature of the earth.In Europe, eight of the last ten years have seen record high temperatures. On the other hand, the countri
39、es around the Mediterranean Sea are receiving even less rain than before. In Sub- Saharan Africa the crops are drying out in the fields and people are dying of starvation. In 1999, the southern United States was struck by a serious of destructive(毁灭性的) hurricanes. Scientists expect such trends to co
40、ntinue, and to worsen, if global warming cannot be stopped.In addition to worrying about rising global temperatures and extreme weather conditions, scientists are closely monitoring sea levels around the world. They are slowly rising, as the northern and southern polar ice caps start to melt. This w
41、ill have serious consequences for low-lying countries near the sea. Already parts of these places are disappearing under the rising sea water.According to a new research, one contradictory feature(特征) of global warming is that it will probably lead to a period of much colder weather. Scientists base
42、 their theory on what happened the last time the world warmed up, 8,300 years ago. They have discovered that when the ice melted from the northern polar ice cap it became trapped in a lake in northern Canada. As more ice melted, this lake suddenly burst open, pouring millions of tons of freezing fre
43、sh water into the North Atlantic. This flood of water prevented the normal flow of water in the Atlantic, which takes warm water from the tropics(热带地区) north to Europe. When this flow of warm water was cut off, temperatures in Europe dropped by between three and eight degrees over the next 200 years
44、. Thats the concern here, says Richard Alley, an American climate expert. The climate hasnt varied much in 8, 000 years. But big changes could come back!12. What is the overall effect of global warming on Europe?A. A warmer climate.B. A decline in rainfall.C. An increase of hurricanes.D. A decrease
45、of crop production.13. What is Paragraph 3 mainly about?A. The rising sea level.B. The melting of icebergs.C. The increase in disasters.D. The cause of global warming.14. How does the author describe the climate change in Europe 8 ,300 years ago?A. By offering statistics.B. By giving an example.C. B
46、y making comparisons.D. By analyzing the process.15. What can we infer from Richard Alley s words?A. Global climate change will bring more disasters.B. Global warming will likely produce a colder climate.C. Global warming will continue for the next two centuries.D. Global climate will remain unchang
47、eable in the next 8,000 years.【答案】12. A 13. A 14. D 15. B【解析】这是一篇说明文。文章主要讲述了全球变暖不仅带来了极端的天气情况和不断上升的海平面,一个新的研究表明它还有可能导致一段时间更冷的气候。【12题详解】细节理解题。根据第二段的In Europe, eight of the last ten years have seen record high temperatures.可知,全球变暖带给欧洲的影响是气温升高。A. A warmer climate.(更加温暖的气候)符合以上说法,故选A项。【13题详解】主旨大意题。根据第三段的
48、In addition to worrying about rising global temperatures and extreme weather conditions, scientists are closely monitoring sea levels around the world. They are slowly rising, as the northern and southern polar ice caps start to melt. (除了担心持续升高的全球温度和极端的天气情况外,科学家们正密切监测世界各地的海平面。随着南北极冰盖开始融化,它们正在慢慢上升)可知
49、,本段主要讲述持续上升的海平面。A. The rising sea level.(上升的海平面)符合以上说法,故选A项。【14题详解】推理判断题。根据最后一段的They have discovered that when the ice melted from the northern polar ice cap it became trapped in a lake in northern Canada. As more ice melted, this lake suddenly burst open, pouring millions of tons of freezing fresh
50、water into the North Atlantic. This flood of water prevented the normal flow of water in the Atlantic, which takes warm water from the tropics(热带地区) north to Europe. When this flow of warm water was cut off, temperatures in Europe dropped by between three and eight degrees over the next 200 years.(他
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-387582.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
