宁波市2015高考英语四月两天一练及答案11.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 宁波市 2015 高考 英语 四月 两天 答案 11
- 资源描述:
-
1、阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。The Western has been the favorite type for American adventure story since the nineteenth century. While the American West was being settled, newspapers and dime novels could depend on stories of the frontier settlements and tell tales about living in the unta
2、med wilderness to sell. The public back East was eager to read about the West, even if the stories were more fiction than fact.In 1902, Owen Wister published his novel The Virginian, which was one of the first novels to treat the Western as a serious literary form; the novel still sold well and had
3、inspired several movies and a television series. In 1905, Bertha H. Bower and Zane Grey published their first novels, and the popular Western novels had continued to flourish from that day on, with current novels by Luke Short, Max Brand, and Louis L Amour carrying on the tradition.The first Western
4、 movie appeared even earlier than these serious Western novels. Before the turn of the century, an associate of Edisons had filmed Cripple Creek Barroom Scene, a few seconds of film showing the inside of a saloon, to help publicize the invention of the movie camera. In 1903 the Edison company filmed
5、 the first full-length Western The Great Train Robbery. The film lasts less than fifteen minutes, but a story is told its entirety. In the movie, bandits (强盗) rob a train and its passengers, killing the engineer, and find themselves tracked down by a posse. Audiences loved the movie. Some theaters w
6、ere actually opened for the single purpose of showing The Great Train Robbery and only later realized that they could do equally well showing other movies. The film was so successful that other companies, and finally even the Edison company itself, began producing copies and other versions of The Gr
7、eat Train Robbery. Ironically, in an era when the West was still very real -Arizona, New Mexico and Oklahoma were all territories rather than states in 1903 The Great Train Robbery was filmed in New Jersey. 1. The purpose of this passage is to_.A. discuss the making of the movie The Great Train Robb
8、eryB. discuss the early Western novelsC. discuss the art of movie makingD. trace the development of the Western as an American adventure story tradition2. We can conclude from this passage that_.A. people lost interest in the West after 1903B. Owen Wister was an ex-cowboyC. New Jersey was still unta
9、med wilderness in 1903D. films were fairly uncommon at the time The Great Train Robbery was made3. The passage suggests that_.A. Edisons invention of the movie camera happened;by accidentB. movie houses didnt make much-money in the early daysC. Easterners were fascinated by the wild WestD. The Great
10、 Train Robbery was poorly received by the public because it lacked a plot4. As used in this passage, the word “literary” means_.A. humorous B. financial C. appropriate to literature D. amateur【答案解析】1. D 推断题。从1902年出版的小说,1903年拍的一部电影,到1905年的第一批小说等,作者如此不吝惜笔墨,是为了追溯具有冒险故事传统的美国西部发展史。故D项是正确答案。2. D 推断题。第三段,通
11、过The Great Train Robbery影片的成功放映,人们才开始认识到在影剧院也可以同样放映一些其它影片,于是其它制片公司甚至于the Edison公司本身便开始生产其副本及The Great Train Robbery的其它译本。通过以上信息,我们得出的结论应是D项所表达的内容,那一时期的电影并非相当普及。3. C 推断题。第一段最后一句的was eager to read about the West(渴望看一些有关西部的书),与题中were fascinated by the wild West (对荒芜的西部着了迷)表达了同样的信息,故C项为正确答案。4. C 词义题。根据上
12、下文关系以及关键词语novels和form可推知literary的词义。因为“小说”与“形式”应属于“文学”范围。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。TOKYO Lonely astronauts on the International Space Station (ISS) may soon be getting a robot friend from Japan. Japans space agency is considering putting a talking humanoid (有人的特点的) robot on the ISS to watch
13、 the work while astronauts are asleep, monitor their health and stress levels and communicate to Earth through the micro-blogging site Twitter. Japans space agency JAXA announced this week that it is looking at a plan to send a humanoid robot to the space station in 2013 that could communicate with
14、the ground through Twitter primarily feeding photos, rather than original ideas and provide astronauts with “comfort and companionship”. Following up on US NASAs “Robonaut” R-2 program, which is set for launch on the Discovery shuttle next week, the Japanese robot would be part of a larger effort to
15、 create and refine robots that can be used by the elderly, JAXA said in a statement. Japan is one of the leading countries in robotics and has a rapidly aging society with one of the worlds longest life expectancies. Improving robot communication capabilities could help elderly people on Earth by pr
16、oviding a nonintrusive (无干扰的) means of monitoring the robot owners health and vital signs and sending information to emergency responders if there is an abnormality, JAXA said. “We are thinking in terms of a very human-like robot that would have facial expressions and be able to talk with the astron
17、auts,” said JAXAs Satoshi Sano. The robot was being developed with the advertising and communications giant Dentsu Inc and a team at Tokyo University. The NASA project has a human-like head, hands and arms and uses the same tools as station crew members. The “Robonaut” called R-2 is intended to carr
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
