天津市滨海新区2020届高三英语联谊四校联考试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 天津市 滨海新区 2020 届高三 英语 联谊 联考 试题 解析
- 资源描述:
-
1、天津市滨海新区2020届高三英语联谊四校联考试题(含解析)本试卷共分为第卷(选择题)和第卷(非选择题),满分130分;考试时间为100分钟。本试卷共11页。第I卷 选择题(共95分) 注意事项: 1答第卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号用铅笔涂写在答题卡上。2选出答案后,用铅笔把答题卡上对应的题目的答案标号涂黑,如需改动,用橡皮擦干净后,再填涂其它答案。第一部分:英语知识运用(共两节; 满分45分)第一节:单项填空(共15小题;每小题1分,满分15分)1.I have something urgent to do. Can I borrow your car?Yes, _!A. I like
2、 itB. with pleasureC. by all meansD. I quite agree【答案】C【解析】【详解】考查情景交际。句意:我有急事要做,能把你的车借我用一下吗?好的,当然可以。A. I like it我喜欢它;B. with pleasure乐意效劳。C. by all means当然可以;D. I quite agree我十分同意。通过答句中的yes可知,是非常愿意借车的。故此题选C。2.Students will have their temperatures measured at school gates and must show a green health
3、 code on a special app that a persons infection risk.A. celebratesB. cancelsC. calculatesD. combines【答案】C【解析】【详解】考查动词词义辨析。句意:学生将在校门口测量温度,并且必须展示特殊的应用程序上的“绿色”健康代码,这个应用程序可计算出人的感染风险。A. celebrates 庆祝;B. cancels 取消;C. calculates计算;D. combines结合。根据句意,这里要表达的是该应用程序可以计算一个人的感染风险,故选C项。3.After work I went to the
4、 box office to buy the tickets for My People, My Country, only to be told there was _left.A. nothingB. noneC. no oneD. neither【答案】B【解析】【详解】考查代词辨析。句意:下班以后我去买我的人民,我的国家的票,结果被告知没有票剩下了。Nothing灭什么,指物;none没什么,既可以指人也可以指物,有特定的范围限制。no one=nobody指人。nether指两者都不。根据句意是指票没有了,有票这个范围限制。故B正确。4. The girl became the fi
5、rst Chinese signer to stand on the famous international stage. She _ put a lot of work into it.A. must haveB. shouldC. mustD. should have【答案】A【解析】【详解】考查情态动词+完成式。句意:这个女孩成为了第一个登上著名国际舞台的中国歌手。她一定花了不少功夫。固定结构:must have done意思是“一定是做某事了”,表示对过去事情有把握的肯定推测。结合句意,故选A。5.You can imagine Li Ziqi, a Chinese woman in
6、 a field, _ in traditional clothing, and picking flowers to create makeup for her cheeks.A. to dressB. dressingC. was dressingD. dressed【答案】D【解析】【详解】考查形容词短语作伴随状语。句意:你可以想象李子柒,一个中国女人,穿着传统服装,在田野里采花,为她的脸颊化妆。固定短语:be dressed in“穿着”。此处是形容词短语作伴随状语,修饰主语的状态。故选D。6. In order to lose weight, the young lady prefe
7、rs to _ regularly rather than take expensive weight-losing pills.A. hang outB. leave outC. work outD. figure out【答案】C【解析】【详解】考查动词短语。句意:为了减肥,年轻女性更倾向于规律性地做运动而不是去吃昂贵的减肥药。hang out闲逛; leave out遗漏; work out锻炼;解决; figure out解决,想出。根据“rather than take expensive weight-losing pills.”可知,年轻女性减肥更倾向于有规律地运动。故选C。7.
8、_ Beijing Opera to the basic education in China is a big step to promote traditional art.A. AddingB. AddedC. AddD. Having added【答案】A【解析】【详解】考查动名词做主语。句意:把京剧加入到中国基础教育中是提升传统艺术的一大步。根据句意可知句子缺主语,故用动名词做主语。故选A。8.Anyone with common sense is able to make the proper decision and do _ suits the occasion best.A.
9、 no matter whatB. no matter howC. whateverD. however【答案】C【解析】【详解】考查连接词辨析。句意:任何有常识的人都能做出正确的决定,做最适合这个场合的事。A. no matter what 无论什么,只能引导状语从句;B. no matter how无论怎样,只能引导状语从句;C. whatever一切,可引导名词性从句和状语从句;D. however不管怎样,不管多么,可引导名词性从句和状语从句。分析句子结构可知此处为宾语从句,故排除A、B选项,且从句中缺少主语,结合句意应用whatever引导。故选C。9.Because society
10、 _ so rapidly during the last few years, the gap between the generations has become larger.A. changedB. had changedC has been changingD. was changed【答案】C【解析】【详解】考查动词时态。句意:因为在过去几年社会变化非常快,不同年代的人之间的代沟也变得更大。主语society和谓语动词change之间是主动关系,根据时间状语“during the last few years”并结合下文“the gap between the generation
11、s has become larger”可知,此处描述最近几年一直不断发生的事情对现在造成的影响,并且动作还有可能持续下去,所以用现在完成进行时。故选C项。10.5G is an exciting mobile technology, _ will give a massive boost to smart cities and vehicles.A. whereB. whenC. thatD. which【答案】D【解析】【详解】考查定语从句。句意:5G是一项令人兴奋的移动通讯技术,它将极大地推动智能城市和汽车的发展。5G作为先行词是一个事物,定语从句中又缺主语并且前还有逗号,所以不能用th
12、at,只能用关系代词which。故此题选D。11.In his daily life, the student _ ignore work, study, and other activities to check his phone for messages.A. fluentlyB. frequentlyC. immediatelyD. practically【答案】B【解析】【详解】考查副词词义辨析。句意:在日常生活中,这个学生经常忽略工作、学习和其他的活动来查看手机上的信息。A. fluently流利地;B. frequently频繁地;C. immediately立刻;D. prac
13、tically实际地。通过题干要表达的意思可知,这个学生忽视学习和工作来查看手机信息,这是频繁发生的事情。故此题选B。12.Many countries have a Mothers Day, _ they dont always fall on the second Sunday in May.A. whenB. thoughC. asD. once【答案】B【解析】【详解】考查连接词辨析。句意:许多国家都有母亲节,尽管它们并不总是在五月的第二个星期天。A. when当时候;B. though尽管;C. as正如,当时候;D. once一就。本句为让步状语从句,表示“尽管”应用though引
14、导。故选B。13.Dr. Andrew Morgan, _headmaster of the school, told us, “_fifth of students here go on to study at first-class universities.”A. 不填; AB. 不填; TheC. the; TheD. a; A【答案】A【解析】【详解】考查冠词。句意:该校校长安德鲁摩根博士告诉我们,“这里五分之一的学生会继续在一流大学学习。”某一区域的最高职务在句中作同位语、表语和补足语时前面不用冠词,所以第一空前不用冠词;分数的表达方法是:分子用基数词,分母用序数词,分子超过1时,
15、分母用复数形式,第二空指“五分之一”,所以用one或a。故选A。14.Do you think I should have a record of the medical workers who risked their lives to come to the aid of Hubei, Mary?If I were in your shoes, I certainly would.A. None of your business.B. It depends.C. Why not?D. I dont think so.【答案】C【解析】【详解】考查情景对话。句意:Mary,你觉得我应该把冒着
16、生命危险去湖北救助的医务工作者的名单纪录下来吗?为什么不呢?如果我站在你的立场上的话,我一定会的。分析句子可知,前一句使用了Do you think?一般疑问句就某事进行提问,答句中“I certainly would”表明肯定的回答,why not意为“为什么不呢?”表示肯定的含义。故选C。15._ the quickening pace of life competition goes increasingly fierce in all respects of life, bringing great pressure as well as plentiful chances to ev
17、eryone.A. In spite ofB. By means ofC. On account ofD. In terms of【答案】C【解析】【详解】考查介词短语辨析。句意:由于生活步伐的加速,生活中的各个方面竞争都很激烈,而这样给每个人都带来了很大的压力以及丰富的机会。A.In spite of不管,无视;B.By means of依靠,借助于;C.On account of因为,由于,为了;D. In terms of就而言。根据对句意的理解可知此句中空缺部分的意思是因为、由于,故选C。第二节:完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从16-35各题所给的四个
18、选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项并在答题卡上将其涂黑。Some of the greatest problems we face today are concerned with the gradual destruction of our environment. Brown clouds; wildlife _16_; polluted water. These _17_ all seem so huge. So my family does what we can. We take cloth bags to stores instead of using plas
19、tic bags. We walk where we dont have to _18_.But does it do any good?I recently learned something about flamingos (火烈鸟). These beautiful birds gather in _19_ groups of a thousand or more. Every year, when the time _20_ for migration, a few flamingos start the process by taking off from the lake. But
20、 _21_ of the others seem to notice, so the tiny group returns.However, the next day they _22_ again. This time a few more struggle along with them, but the vast majority still _23_ no attention, so these pioneers come back.The _24_ continues for several more days. Every time a few more birds join in
21、 but, _25_ the thousands of others still take no _26_, the great migration plan is once again _27_.Then one day something _28_. The same small group of birds takes wing and a tiny number more join in, just as before. And this time their total number, though still quite _29_, is enough to tip the bal
22、ance. As one, the whole group takes flight and the migration _30_. What a _31_ sight it must be thousands of flamingos taking to the sky at once!A few can make a _32_. Its true that all of the great problems of the world have been solved because of the _33_ efforts of a few.If you believe in a cause
23、 (事业), dont _34_! Others will someday take notice and together we will _35_ even our greatest problems.16. A. protectionB. extinctionC. migrationD. separation17. A. questionsB. costsC. examplesD. problems18. A. driveB. runC. cycleD. stand19. A. tinyB. differentC. hugeD. similar20. A. comesB. passesC
24、. variesD. moves21. A. allB. anyC. noneD. most22. A. gatherB. tryC. singD. appear23. A. attractB. requireC. escapeD. pay24. A. planB. trendC. activityD. movement25. A. sinceB. thoughC. unlessD. while26. A. responsibilityB. noticeC. chanceD. measure27. A. put offB. cut offC. carried outD. worked out2
25、8. A. approachesB. worksC. changesD. disappears29. A. significantB. reasonableC. adequateD. small30. A. continuesB. delaysC. finishesD. begins31. A. familiarB. strangeC. magnificentD. unrealistic32. A. pointB. decisionC. differenceD. mistake33. A. uselessB. tirelessC. extraD. special34. A. give upB.
26、 give inC. give awayD. give out35. A. identifyB. understandC. predictD. solve【答案】16. B 17. D 18. A 19. C 20. A 21. C 22. B 23. D 24. B 25. A 26. B 27. A 28. C 29. D 30. D 31. C 32. C 33. B 34. A 35. D【解析】【分析】本文是一篇夹叙夹议文,作者从那些准备迁徙的火烈鸟先行者身上认识到少数人也可以产生大影响,最终会带领大多数人行动起来解决我们与环境被破坏有关的大问题。【16题详解】考查名词词义辨析。句意
27、:棕色云;野生动物灭绝;被污染的水,这些问题看起来都很严重。A. protection保护;B. extinction灭绝;C. migration迁移;D. separation分离。此处与Brown clouds和polluted water并列是三个严重的问题,指的是野生动物灭绝,故B项正确。【17题详解】考查名词词义辨析。句意同上。A. questions提问;B. costs花销;C. examples例子;D. problems问题。根据第一句中的“problems”可知,这些问题看起来都很严重,故D项正确。【18题详解】考查动词词义辨析。句意:我们步行去不需要开车去的地方。A.
28、drive开车;B. run跑;C. cycle骑自行车;D. stand站。根据本空前的“We walk where we dont have to”可知,我们步行去不需要开车去的地方,故A项正确。【19题详解】考查形容词词义辨析。句意:这些美丽的鸟聚集成上千只甚至更多的大群。A. tiny微小的;B. different不同的;C. huge 巨大的;D. similar相似的。根据空后的“groups of a thousand or more.”可知,一个鸟群有很多只火烈鸟,规模非常大,故C项正确。【20题详解】考查动词词义辨析。句意:每年,当迁徙的时候,一些火烈鸟会从湖中起飞。A.
29、comes到来;B. passes经过;C. varies不同;D. moves移动。the time comes for.表示“到的时候了”,故A项正确。【21题详解】考查代词词义辨析。句意:然而,其他的火烈鸟好像并没注意到,于是这一小群火烈鸟又飞回到湖面上。A. all所有;B. any任何;C. none一个也没有、没有人;D. most大多数。根据空后的“so the tiny group returns.”可知,其他的火烈鸟中没有人注意到,于是这一小群火烈鸟又飞回到湖面上,故C项正确。【22题详解】考查动词词义辨析。句意:可是第二天,这些少数的先行者会继续尝试起飞(准备迁徙)。A.
30、gather聚集;B. try尝试;C. sing唱歌;D. appear出现。根据空后的“This time a few more struggle along with them”可知,第二天,这些少数的先行者会继续尝试起飞(准备迁徙),故B项正确。【23题详解】考查动词词义辨析。句意:这一次又有一些与它们一起起飞,但绝大多数仍然不理会,所以这些先行者又回来了。A. attract吸引;B. require要求;C. escape避开;D. pay给予。pay no attention to表示“不理会”,故D项正确。【24题详解】考查名词词义辨析。句意:这种趋势(尝试)要持续好多天。A.
31、 plan计划;B. trend趋势;C. activity活动;D. movement运动。此处指火烈鸟起飞准备迁徙的尝试,故B项正确。【25题详解】考查连词词义辨析。句意:由于成千上万的火烈鸟仍然没有注意到,大迁移计划再次被推迟。A. since既然、由于;B. though尽管;C. unless除非;D. while而。成千上万的火烈鸟仍然没有注意到是大迁移计划再次被推迟的原因,故A项正确。【26题详解】考查名词词义辨析。句意同上。A. responsibility责任;B. notice注意;C. chance机会;D. measure措施。take no notice与上文pay
32、no attention to意思相近,表示“没注意到”,故B项正确。【27题详解】考查动词短语辨析。句意同上。A. put off推迟;B. cut off切断;C. carried out实施;D. worked out算出。根据上文先行者又飞回来可知,迁徙计划被推迟了,故A项正确。【28题详解】考查动词词义辨析。句意:但有一天,事情发生了变化。A. approaches靠近;B. works起作用;C. changes改变;D. disappears消失。根据空后的“The same small group of birds takes wing and a tiny number mo
33、re join in, ”可知,情况发生了改变,又有一些火烈鸟加入,故C项正确。【29题详解】考查形容词词义辨析。句意:这一次,它们的总数虽然仍然很小,但足以打破平衡。A. significant重大的;B. reasonable合理的;C. adequate充足的;D. small小的。根据空前的“though”及空后的“is enough to tip the balance.”可知,尽管总数仍然很小,但足以打破平衡,故D项正确。【30题详解】考查动词词义辨析。句意:作为一个整体,整个群体飞了起来开始迁徙。A. continues继续;B. delays耽搁;C. finishes完成;D
34、. begins开始。经过多次尝试后,大迁徙终于开始了,故D项正确。【31题详解】考查形容词词义辨析。句意:成千上万只火烈鸟同时飞上天空,是多么壮观的景象啊!A. familiar熟悉的;B. strange奇怪的;C. magnificent壮丽的、宏伟的;D. unrealistic不切实际的。根据空后的“thousands of flamingos taking to the sky at once!”可知,成千上万只火烈鸟同时飞上天空,场面一定非常壮观,故C项正确。【32题详解】考查名词词义辨析。句意:少数人也可以产生大影响(改变世界)。A. point要点;B. decision决定
35、;C. difference不同;D. mistake错误。make a difference表示“有意义、有影响”,故C项正确。【33题详解】考查形容词词义辨析。句意:诚然,世界上所有的重大问题都是通过少数人的不懈努力而得到解决的。A. useless无用的;B. tireless孜孜不倦的;C. extra额外的;D. special特别的。根据上文可知,正是因为那些少数先行者一次又一次的尝试,最后火烈鸟大军才成功迁徙,故B项正确。【34题详解】考查动词短语辨析。句意:如果你想从事一项事业,就不要放弃。A. give up放弃;B. give in屈服;C. give away泄露;D.
36、give out分发。从那些火烈鸟先行者的身上我们学到的是永不放弃的精神,故A项正确。【35题详解】考查动词词义辨析。句意:总有一天,其他人会注意到,我们将一起解决我们最大的问题。A. identify识别;B. understand理解;C. predict预言;D. solve解决。根据第一段提到的那些与环境被破坏有关的问题可知此处指我们将一起解决我们最大的问题,故D项正确。【点睛】夹叙夹议文完形的设空特点是首尾呼应,例如本篇最后一空,第一段提到的一些与环境被破坏有关的问题,如棕色云、野生动物灭绝以及被污染的水等,既然前面提到了问题,后面就应该指出解决问题的方法,最后一空与第一段相呼应,指
37、的是我们将一起解决这些问题,故D项正确。第二部分:阅读理解(共20小题;每小题2.5分,满分50分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。AHere are four pieces of news from China Daily.SHANGHAI The Huachen Group recently held a meeting in Shanghai to show the use of its newly opened tourism business payment network. The network aims to serve tourists fr
38、om all over the world, but especially from Europe and the United States where credit cards are popularly used. After opening the website, netizens can get information about hotels and tourism services on tourism page. Hotels and services can be reserved and payments made through credit cards. The ne
39、twork opened in February in Beijing.SYDNEY The Sydney Olympic flame will travel underwater on Australias Great Barrier Reef during the torch relay following a successful test. Scuba diver Wendy Craig, a marine biologist, will carry the torch on a three-to-four-minute underwater journey at Agincourt
40、Reef on June 27, creating Olympic history, organizers said yesterday. Burning at 2000 degrees, the torch is expected to remain a light three meters underwater because of the special technology which creates a fierce flame that can not be drowned out by water.Charles Tegner, managing director of torc
41、h creator, said the flame would burn like a flare (照明弹) from oxygen-producing chemicals.BEIJING The election of a new leader in Taiwan can not change the fact that Taiwan is a part of Chinese territory. “Taiwan Independence” in whatever form will never be allowed, according to a statesman of Chinas
42、central government.“We should listen to what the new leader in Taiwan says and watch what he does. We will observe where he will lead cross-Straits (海峡两岸) relations. We are willing to exchange views on cross-Straits relations and peaceful reunification with all parties, organizations and personages
43、in Taiwan who favor the one China principle,” says the statesman, which was released by the Taiwan Affairs Office of the CPC Central Committee.HAIKOU Customs officers in Haikou recently stopped a boat loaded with 781 cases of foreign-brand cigarettes being smuggled (走私) into China. The smuggled ciga
44、rettes cases, packed into two containers, were disguised to avoid being examined. The boat was registered in the coastal city of Xiamen in East Chinas Fujian Province. All eight suspects aboard the boat were kept by the police in Haikou.36. Why does the network aim to serve tourists especially from
45、Europe and the USA?A. Because they are from developed countries.B. Because the payments of hotels and services should be made through credit cards.C. Because people in these countries travel much more than other countries.D. Because it is more convenient for them to surf the Internet.37. Which of th
46、e following statements is NOT true according to the second piece of news?A. The whole torch relay will be held three-four metres underwater.B. The underwater journey of the torch will play an important part in Olympic history.C. A test has been made before this activity.D. Some chemicals will help t
47、he flame burn by producing oxygen.38. Which is the best title for the third piece of news?A. Ready to FightB. No Good EndC. Wait and SeeD. Peace Comes First39. Which of the following best explains the underlined word disguised in the last piece of news?A. made different from normalB. designed for a
48、good purposeC. dividedD. pretended【答案】36. B 37. A 38. C 39. A【解析】本文是四则新闻报道。文章有四则中国日报的新闻报道构成,它们分别为发自上海、悉尼、北京和海口的简讯。36题详解】细节理解题。根据第一则新闻中The network aims to serve tourists from all over the world, but especially from Europe and the United States where credit cards are popularly used.(该网络的目标是为来自世界各地的游客服
49、务,尤其是来自信用卡使用普遍的欧洲和美国的游客)和Hotels and services can be reserved and payments made through credit cards.(酒店和服务可以通过信用卡预订和付款)可知,该网络旨在服务游客,特别是来自欧洲和美国的游客,因为酒店和服务的支付应该通过信用卡。故选B。【37题详解】细节理解题。根据第二则新闻中Scuba diver Wendy Craig, a marine biologist, will carry the torch on a three-to-four-minute underwater journey
50、at Agincourt Reef on June 27, creating Olympic history, organizers said yesterday.(奥运组织者昨日表示,6月27日,海洋生物学家温迪克雷格将携带火炬在阿金库尔礁进行3至4分钟的水下传递,创造奥运历史)可知,圣火传递的水下之行将持续3到4分钟,而A项The whole torch relay will be held three-four metres underwater.(整个火炬传递将在水下3到4米进行)属于偷换概念,与原文不符。故选A。【38题详解】主旨大意题。根据第三则新闻中的声明We should li
51、sten to what the new leader in Taiwan says and watch what he does. We will observe where he will lead cross-Straits (海峡两岸) relations.(我们应该听台湾新领导人说什么,看他做什么。我们将观察他对两岸关系的引领方向)可知,对于台湾新领导人的现阶段的做法是先听先看先观察,拭目以待。由此可知,Wait and See适合做本则新闻标题。故选C。【39题详解】词句猜测题。根据该词所在句子The smuggled cigarettes cases, packed into t
52、wo containers, were disguised to avoid being examined.并结合整体新闻内容可知,犯罪嫌疑人的目的是走私香烟,他们要做某个动作来避免被海关检查。由此推断出,他们所做的是将走私货物伪装成其它种类的普通货物来逃避检查。A项made different from normal(使之与平常不同)与划线词意思接近。D项pretended是指某人假装做某事,无被动语态,将其替换原文disguised后内容完全不通。故选A。BAll through the long summer vacations, I sat on the edge of the str
53、eet and watched enviously the other boys on the block play baseball. I was never asked to take part even when one team had a member missing not out of special cruelty, but because they took it for granted I would be no good at it. I would never forget the wonderful evening when something changed. Th
54、e baseball ended about eight or eight thirty when it grew dark. Then it was the custom of the boys to sit at a little stoop (门廊), mostly talking about the games played during the day and of the game to be played tomorrow. Then long silences would fall and the boys would wander off one by one. It was
55、 just after one of those long silences that my life as an outsider changed. I can no longer remember which boy it was that summer evening who broke the silence with a question; but whoever he was, I nod to him gratefully now. “Whats in those books youre always reading?” he asked casually. “Stories,”
56、 I answered “What kind?” asked somebody else without much interest. Nor do I know what drove me to behave as I did, for usually I just sat there in silence, glad enough to be allowed to remain among them; but instead of answering his question, I told them for two hours the story I was reading at the
57、 moment. The book was Sister Carrie. They listened bug-eyed and breathless. I must have told it well, but I think there was another and deeper reason that made them so keen an audience. Listening to a tale being told in the dark is one of the most ancient of mans entertainments, but I was offering t
58、hem as well, without being aware of doing it, a new and exciting experience.The next night and many night thereafter, a kind of unspoken ritual (仪式) took place. As it grew dark, I would take my place in the center of the stoop and begin the evenings tale. Some nights, in order to taste my victory mo
59、re completely, I cheated. I would stop at the most exciting part of a story by Jack London or Bret Harte, and without warning tell them that that was as far as I had gone in the book and it would have to be continued the following evening. It was not true, of course; but I had to make certain of my
60、new-found power and position. I enjoyed the long summer evenings until school began in the fall.Other words of mine have been listened to by larger and more fashionable audiences, but for that tough and athletic one that sat close on the stoop outside the candy store, I have an unreasoning love that
61、 will last forever.40. Watching the boys playing baseball, the writer must have felt _.A. special and differentB. bitter and lonelyC. pleased and excitedD. disturbed and annoyed41. The writer feels grateful even now to the boy who asked the question because the boy _.A. broke the long silence of tha
62、t summer eveningB liked the book that he was readingC. invited him to join in their gameD. offered him an opportunity that changed his life42. According to Paragraph 3, story-telling was popular among the boys basically because _.A. the story was from a childrens bookB. the boys had few entertainmen
63、ts after darkC. listening to tales was an age-old practiceD. the boys didnt read books by themselves43. Sometimes the writer stopped at the most exciting part of a story to _.A. experience more joy of achievementB. play a mean trick on the boysC. add his own imagination to the storyD. help the boys
64、understand the story better44. What is the message conveyed in the story?A. Reading is more important than playing games.B. Friendship is built upon respect for each other.C. One can find his position in life in his own way.D. Adult habits are developed from childhood.【答案】40. B 41. D 42. C 43. A 44.
65、 C【解析】本文是记叙文。文章叙述了作者在夏天给一群社区的孩子讲故事的事情,这让作者找到了快乐,体验了成功。【40题详解】推理判断题。根据第一段第一句All through the long summer vacations, I sat on the edge of the street and watched enviously the other boys on the block play baseball.(整个漫长的暑假,我坐在街道的边缘,羡慕地看着街区里的其他男孩打棒球)可知,作者一个人看着其他孩子们在玩,是嫉妒的心情,他应当是感到苦涩和孤独。故选B。【41题详解】推理判断题。根
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
