天津市第一中学2020-2021学年高二英语上学期期中试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 天津市 第一 中学 2020 2021 学年 英语 学期 期中 试题 解析
- 资源描述:
-
1、天津市第一中学2020-2021学年高二英语上学期期中试题(含解析)本试卷分为第I 卷(选择题)、第 II 卷(非选择题)两部分,共 100 分,考试用时90 分钟。第I 卷 1 至 5 页,第 II 卷 6 页。考生务必将答案涂写规定的位置上,答在试卷上的无效。I 卷 (满分 70 分)I. 听力理解(共 20 小题,每小题 0.5 分,满分 10 分)第一节 听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A,B,C 三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。每段对话仅读一遍。1. What will the man go to London to do?A. Attend a
2、 meeting. B. Go sightseeing. C. Visit someone.2. Whats wrong with the mans alarm clock?A. It doesnt work well. B. It tells wrong time. C. It rings all the time.3. Whats the mans nationality?A. Canadian. B. British. C. American.4. Whats the weather going to be like tomorrow?A. Cloudy. B. Rainy. C. Su
3、nny.5. What is the man going to do first after school today?A Play basketball. B. Study at the library. C. Go home.第二节 听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A,B,C 三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。每段对话或独白读两遍。听第 6 段材料,回答第 67 题。6. What can we know about Peter?A. He has just got married.B. He met his girlfriend unexp
4、ectedly.C. He has returned home from abroad.7. What will the man go to Pairs for?A. Business. B. Sightseeing. C. Honeymoon. 听第 7 段材料,回答第 810 题。8. How did the man break the traffic rule?A. He didnt wear a seat belt.B. He sped in a speed-limited zone.C. He didnt stop at the crossing.9. What did the ma
5、n do to avoid punishment?A. He made an apology.B. He admitted his mistakes.C. He tried to establish a relationship.10. How was the man dealt with in the end?A. He received no punishment.B. He was fined by the woman.C. He couldnt drive any more.听第 8 段材料,回答第 1113 题。11. What day is it today?A. Monday.
6、B. Thursday. C. Saturday.12. What does the woman plan to do on Saturday evening?A. Clean the house.B. Help Julie with her science project.C. Read her history assignment.13. Whats the possible relationship between the two speakers?A. Husband and wife. B. Friends. C. Doctor and patient.听第 9 段材料,回答第 14
7、16 题。14. How much did the man pay to mail his parcel?A. 140 yuan. B. 410 yuan. C. 41 yuan.15. Which country did the man want to mail his parcel to?A. America. B. Australia. C. Austria.16. Why should the man fill in his true name?A. His parcel can be returned when something is wrong.B. His friend wil
8、l know who mailed the parcel.C. It can save some money.听第 10 段材料,回答第 1720 题。17. Where was the woman traveling?A. In Asia. B. In Africa. C. In Europe.18. What was the weather like that night?A. Very hot. B. Very cool. C. Rainy.19. Why were they worried about leaving the windows open?A. They were afra
9、id they would catch a cold.B. They were worried their things would be stolen.C. It was not a custom of that area.20. Who crashed into the pots and pans?A. Her husband. B. A thief. C. Herself.II. 单项选择 (共 10 小题,每小题 1 分,满分 10 分)1. We went to Mountain Tai last weekend, _ , not surprisingly, was crowded
10、with visitors.A. thatB. whichC. whereD. when【答案】B【解析】【详解】考查定语从句。句意:上周末我们去了泰山,那里挤满了游客,这一点也不奇怪。Mountain Tai l为先行词,在非限制性定语从句中做主语。that不引导非限制性定语从句。综合分析,故选B项。2. Jenny cant resist _ to buy the things that she doesnt really need while shopping.A. being persuadedB. persuadingC. to be persuadedD. to persuade【
11、答案】A【解析】【详解】考查非谓语动词。句意:在购物时,珍妮禁不住被人劝去买她并不真正需要的东西。分析题意,根据固定搭配resist doing sth.(抵制做某事)可知,此处需填非谓语的动名词形式做宾语。另外,persuade和逻辑主语之间表示被动关系。综合分析,此处需用being done的形式做宾语。故选A项。3. We _ to paint the whole house but finished only the front part that day.A. set upB. set outC. set asideD. set off【答案】B【解析】【详解】考查动词短语辨析。句意
12、:我们开始粉刷整个房子,但那天只完成了前面的部分。A.set up建立; B.set out开始; C.set aside留出;D.set off出发。根据“paint the whole house”可知,set out to do sth意为“开始做某事”。符合句意。故选B。4. The little girl seldom wears anything other than a red sweater _ the season.A. whateverB. whereverC. wheneverD. however【答案】A【解析】【详解】考查状语从句。句意:不管什么季节,这个小女孩除了一
13、件红毛衣外很少穿别的衣服。分析句子结构可知,空后的句子是一个省略句,the season后省略了is,再根据句意可知,whatever引导让步状语从句,并在句中作is的表语。其他三个选项:B.wherever无论什么地方;C.whenever无论什么时候;D.however无论怎样,均不符合语境要求。故选A项。5. _ us long believing that talking plants are fantasy, new research has revealed something amazing: it appears that plants can communicate afte
14、r all.A. AlthoughB. ForC. AsD. With【答案】D【解析】【详解】考查介词。句意:长久以来,我们一直认为会说话的植物只是幻想,但最新研究揭示了一些惊人的事实:植物似乎还是可以交流的。分析题意,“_ us long believing ”为短语而非句子,故排除A和C。A项中的Although和C项中的As后接句子。D项中的with 符合“with+宾语+宾补”的符合结构。综合分析,故选D项。6. Its necessary to be prepared for a job interview. _ the answer ready will be of great
15、help.A. To have hadB. Having hadC. HaveD. Having【答案】D【解析】【详解】考查非谓语动词。句意:准备工作面试是有必要的。准备好回答是很有帮助的。分析句子结构,_ the answer ready作第二个句子的主语,用动名词,故选D项。7. We remained _ in the traffic jam until midnight due to a serious accident.A. stickingB. stuckC. to be stuckD. to have stuck【答案】B【解析】【详解】考查非谓语动词。句意:由于发生了一起严重
16、的事故,我们一直被困在交通堵塞中直到午夜。be stuck in意为“被困在里”,为固定搭配。remain在此处是系动词。所以用remain stuck表示“一直被困”,故选B。8. We hurried to the railway station yesterday only to be told that our train _ off.A. putB. was putC. has putD. had been put【答案】D【解析】【详解】考查时态语态。句意:昨天我们匆忙赶到火车站,结果却被告知我们的火车被推迟了。根据空前谓语动词 hurried可知,空处谓语动词发生在这之前,即“过
17、去的过去”,所以空处谓语动词需用过去完成时态:had done,因为火车是被推迟,所以空处谓语动词需用过去完成时态的被动语态:had been done。故选D。9. That river _ 250 kilometers long and 60 meters wide.A. measuresB. is measuredC. calculatesD. is calculated【答案】A【解析】【详解】考查动词辨析和主动表被动。句意:那条河长250公里,宽60米。measure表示“测量”,描述主语的属性时,用主动表被动,calculate表示“计算”,此处指河流的长宽等自然属性应用measu
18、re。故选A。10. After years of research, scientists have _ the virus that is responsible for the disease.A. distinguishedB. realizedC. identifiedD. recognized【答案】C【解析】【详解】考查动词词义辨析。句意:经过多年的研究,科学家们确定了导致这种疾病的病毒。A. distinguished区别;B. realized意识到;C. identified确定、识别;D. recognized认识。根据“After years of research”可
19、知,此处表示“识别、确定”,故C项正确。III. 完形填空(共 20 小题,每小题分,满分 20 分)阅读下面短文,从短文后所给各题的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。When my family moved to Ohio over the summer, I feared attending another new school and knowing no one because I was able to expect what was coming. I had bright red hair and enormous glasses
20、. In addition, I was_11_and not very sociable. Boarding the school bus that first day, I felt like all eyes on me. I could hear the_12_“Shes huge!” Obviously, the kids on the bus had known each other well. I spent that first bus_13_in silence.The following day was even_14_I did not notice that a few
21、 boys had tied a shoelace across the aisle(走道) and thus fell face first on the bus,_15_everything I was carrying._16_I was embarrassingly gathering my supplies, I could hear the laughter, and then the_17_“That felt like an earthquake!” Anyway, I_18_to find a seat. Looking out of the window, I_19_the
22、 tears welling up in my eyes.It was then that I sank into myself. I began walking everywhere. I would wander through the woods behind our house. I would also walk to a_20_about two miles down the road, where I would chat silently with God. I began_21_the afternoon school bus_22_, walking home instea
23、d. Then,_23_, I started losing weight. And as I became_24_with myself, I began making friends.One of my newly-found friends also_25_with her weight, wanting to be a “perfect” cheerleader. She lived near my neighborhood so we would meet and_26_together. This became a daily routine with talking and la
24、ughing_27_the way different from the lonely walks I had taken. My friend said that I didnt have to be_28_I just had to be me, and be happy with myself.While I would not want to relive that time of loneliness, sadness and embarrassment, I am_29_I made it through. Whenever I am struggling with any oth
25、er problem in life, I always remember the proverb “This too shall pass.” If you can find a path with no obstacles or challenges, it probably doesnt_30_anywhere.11. A. outgoingB. intelligentC. overweightD. friendly12. A. whistlesB. whispersC. screamsD. laughs13. A. rideB. liftC. driveD. travel14. A.
26、dullerB. longerC. funnierD. worse15. A. missingB. losingC. droppingD. leaving16. A. WhileB. ThoughC. SinceD. Because17. A. argumentsB. commentsC. statementsD. discussions18. A. determinedB. attemptedC. managedD. pretended19. A. kept awayB. took backC. put awayD. held back20. A. gardenB. churchC. mar
27、ketD. library21. A. escapingB. stoppingC. delayingD. missing22. A. on purposeB. by chanceC. in realityD. at ease23. A. uninterestedlyB. uncertainlyC. unexpectedlyD. unfortunately24 A. concernedB. contentC. angryD. disappointed25. A. struggledB. competedC. dealtD. lived26. A. runB. studyC. walkD. pla
28、y27. A. alongB. acrossC. byD. in28. A. thinB. perfectC. sociableD. pessimistic29. A. excitedB. upsetC. regretfulD. proud30. A. leadB. stretchC. existD. stay【答案】11. C 12. B 13. A 14. D 15. C 16. A 17. B 18. C 19. D 20. B 21. D 22. A 23. C 24. B 25. A 26. C 27. A 28. B 29. D 30. A【解析】这是一篇记叙文。本文讲述了作者初到
29、一个新学校,不太善于交际的作者在新的环境刚开始很不适应。同学们因她的体重而嘲笑她,作者决定减肥,最终作者觉得对自己满意了。开始交到了好朋友。作者认为人生避免不了会遇到坎坷,也正是这些坎坷在帮助自己成长。【11题详解】考查形容词词义辨析。句意:我身体超重并且不善于交际。A. outgoing外向的;B. intelligent聪明的;C. overweight过重的;D. friendly友好的。根据下文中的“Shes huge!”,可以判断出这里用形容词overweight,表示超重的。故选C。【12题详解】考查动词词义辨析。句意:我能听到小声的议论,“她太庞大了!”。A. whistles口
30、哨;B. whispers低语;C. screams拼命叫喊;D. laughs大笑。作者能听到其她人对他的小声议论。故选B。【13题详解】考查名词词义辨析。句意:第一次乘车我是在沉默中度过。A. ride乘骑;B. lift搭车;C. drive驾驶;D. travel旅行。由“Boarding the school bus that first day ”可知,作者是第一次乘校车。故选A。【14题详解】考查形容词词义辨析。句意:接下来的几天变得更糟了。A. dulle更迟钝的;B. longer更长的;C. funnier更好玩的;D. worse更糟的。由“I did not notic
31、e that a few boys had tied a shoelace across the aisle(走道) and thus fell face first on the bus, _5_ everything I was carrying”可知,接下来的几天变得更糟了。故选D。【15题详解】考查动词词义辨析。句意:所带的东西都掉下来了。A. miss错过;B. lose失去;C. drop掉落;D. leave离开。由“thus fell face first on the bus”可知,这里指作者一头栽在车上,所带的东西都掉下来了。故选C。【16题详解】考查连词词义辨析。句意:当
32、我很尴尬地收集我的东西,我能听到吵笑声,然后是评论“感觉像地震!A. While当时候;B. Though尽管;C. Since既然;D. Because因为。 “_我很尴尬地收集我的东西,我能听到吵笑声。”两个分句同时发生进行,所以本句while“当时候 ”引导的时间状语从句。故选A。【17题详解】考查名词词义辨析。句意:当我很尴尬地收集我的东西,我能听到吵笑声,然后是评论“感觉像地震!“。A. 想法,B. statement 声明,C. comment 评论,D. discussion讨论。下句“That felt like an earthquake!”是周围孩子对自己的评论。故选B。【
33、18题详解】考查动词词义辨析。句意:不管怎样,我总算找到了座位。A. determined下决心; B. attempted 尝试;C. managed设法做到;D. pretended假装。manage to do sth“设法做某事且做成功了”,表示作者还是成功地找到了座位。故选C。【19题详解】考查动词短语词义辨析。句意:望着窗外,我忍住了眼里涌出的泪水。A. kept away防范;B. took back拿回;C. put away放好;D. held back抑制。由上文可知,作者受了很大的委屈,但是作者还是忍住了泪水。故选D。【20题详解】考查名词词义辨析。句意:我步行到两英里外
34、教堂。A. garden花园;B. church 教堂;C. market市场;D. library图书馆。根据后文中where I would chat silently with God可知,作者所在的地方为教堂。故选B。【21题详解】考查动词词义辨析。句意:我开始故意错过下午的校车,而是步行回家。A. escaping躲避;B. stopping停止;C. delaying延迟;D. missing错过。这里指作者开始故意错过校车,选择步行回家。故选D。【22题详解】考查介词短语词义辨析。句意:我开始故意错过下午的校车,而是步行回家。A. on purpose 故意;B. by chan
35、ce碰巧;C. in reality事实上;D. at ease随意。因为作者有了不开心的乘坐校车的经历,所以作者开始故意错过下午的校车。故选A。【23题详解】考查副词词义辨析。句意:然后,出乎意料的是,我开始了减肥。A. uninterestedly没兴趣地;B. uncertainly不一定地;C. unexpectedly 出乎意料地;D. unfortunately不幸地。减肥这件事对作者来说是出乎意料的。因为作者从未想过要去减肥。故选C。【24题详解】考查形容词词义辨析。句意:当我对自己满意时,我开始交朋友了。A. concerned担心的;B. content满意的;C. angr
36、y 生气的;D. disappointed失望的。下文中出现 One of my newly-found friends暗示此处填 friends,作者开始交朋友了,因为自己感到满意了。故选B。【25题详解】考查动词词义辨析。句意:我新结识的一个朋友也在被体重问题所困扰,她想成为一名“完美”的啦啦队长。A. struggled挣扎;B. competed竞争;C. dealt处理;D. lived生活。作者新结识的一个朋友也在为体重问题所困扰,所以这也是她们能成为好朋友的原因之一。故选A。【26题详解】考查动词词义辨析。句意:她住在我家附近,所以我们经常见面,一起散步。A. run跑;B. s
37、tudy学习;C. walk走;D. play玩。根据后文This became a daily routine with talking and laughing 47 the way different from the lonely walks I had taken.可知这里指一起散步。故选C。【27题详解】考查介词词义辨析。句意:和新交的朋友一路上谈笑风生成为我们每天的日常生活与我以前独自散步的时候不同。A. along沿着; B. across穿过; C. by通过; D. in在里。沿着路用介词 along。这里指作者和新交的朋友一路上谈着笑着成为他们每天的日常生活。故选A。【2
38、8题详解】考查形容词词义辨析。句意:我的朋友说我不需要变得完美,我只需要做我自己,对自己感到满意就可以。A. thin瘦的;B. perfect完美的;C. sociable 好交际的;D. pessimistic悲观的。由“I just had to be me, and be happy with myself ”可知,作者的朋友对朋友说不需要变得完美。 故选B。【29题详解】考查形容词词义辨析。句意:虽然我不想重新体验那段孤独、悲伤和尴尬的时光,但我很自豪我挺了过来。A. excited激动的;B. upset失望的;C. regretful遗憾的;D. proud骄傲的。由“I mad
39、e it through.”可知,作者很自豪我挺了过来。故选D。【30题详解】考查动词词义辨析。句意:如果你能发现一条没有障碍的路,那么它一定无法通向任何地方。A. lead通向;B. stretch张开;C. exist退出;D. stay呆着。由“a path,anywhere”可知,一条没有障碍的路一定无法通向任何地方。 故选A。IV. 阅读理解(共 4 篇文章 15 小题,每小题 2 分,满分 30 分)AThe following 4 famous paintings from Jan van Eycks portrait to Pablo Picassos masterpiece
40、have stood the test of time.The Amolfini PortraitJan van Eycks Amolfini Portrait, an oil painting on wood produced in 1434, in which a man and a woman hold hands with a window behind him and a bed behind her, is undoubtedly one of the masterpieces in the National Gallery, London. This painting is as
41、 visually interesting as it is famed. It is also an informative document on fifteenth-century society, through van Eycks heavy use of symbolism while husbands went out to engage in business, wives concerned themselves with domestic duties.The Starry NightVincent van Gogh painted The Starry Night, oi
42、l on canvas (帆布), a moderately abstract landscape painting of an expressive night sky over a small hillside village, during his 12-month stay at the mental hospital near SaintRemy-de-Provence, France between 1889 and 1890. When the Museum of Modem Art in New York City purchased the painting from a p
43、rivate collector in 1941, it was not well known, but it has since become one of van Goghs most famous works.The HarvestersThe Harvesters is an oil painting on wood completed by Pieter Bruegel the Elder in 1565. It depicts the harvest time which most commonly occurred within the months of August and
44、September. Nicolaes Jonghelinck, a merchant banker and art collector from Antwerp, commissioned this painting. The painting has been at the Metropolitan Museum of Art in New York City since 1919.GuernicaGuernica, a large black-and-white oil painting, was painted by the Cubist Spanish painter, Pablo
45、Picasso in 1937. The title Guernica refers to the city that was bombed by Nazi planes during the Spanish Civil War. The painting depicts the horrors of war and as a result, has come to be an anti-war symbol and a reminder of the tragedies of war. Today, the painting is housed at the Museo Nacional C
46、entro de Arte Reina Sofia in Madrid.31. Which of the following paintings was produced earliest?A. Guernica.B. The Harvesters.C. The Starry Night.D. The Amolfini Portrait.32. Who created the painting describing the harvest seasons?A. Pieter Bruegel the Elder.B. Vincent van Gogh.C. Jan van Eyck.D. Pab
47、lo Picasso.33. What do we know about the painting The Starry Night?A. It was painted on wood in oils.B. It described the painters life in hospital.C. It wasnt widely recognized before 1941.D. It was given away to the museum by a collector.【答案】31. D 32. A 33. C【解析】这是一篇说明文。文章介绍了四幅名画从扬凡艾克的肖像画到巴勃罗毕加索的杰作
48、。它们都经受住了时间的考验。【31题详解】细节理解题。根据第二段The Amolfini Portrait中的Jan van Eycks Amolfini Portrait, an oil painting on wood produced in 1434第三段The Starry Night中的during his 12-month stay at the mental hospital near Saint-Remy-de-Provence, France between 1889 and 1890.第四段The Harvesters中的The Harvesters is an oil p
49、ainting on wood completed by Pieter Bruegel the Elder in 1565.和第五段Guernica中的Guernica, a large black-and-white oil painting, was painted by the Cubist Spanish painter, Pablo Picasso in 1937.由此可知,The Amolfini Portrait是最早创作的画。故选D。【32题详解】细节理解题。根据The Harvesters中的The Harvesters is an oil painting on wood
50、completed by Pieter Bruegel the Elder in 1565.“收获者是一幅木刻油画,由Pieter Bruegel the Elder于1565年完成。”可知,Pieter Bruegel the Elder画了这幅描绘丰收季节的画。故选A。【33题详解】推理判断题。根据The Starry Night中的When the Museum of Modem Art in New York City purchased the painting from a private collector in 1941, it was not well known, but
51、it has since become one of van Goghs most famous works.“1941年,当纽约现代艺术博物馆从一位私人收藏家手中买下这幅画时,它并不为人所知,但后来却成了梵高最著名的作品之一。”可知,The Starry Night在1941年之前没有被广泛认可。故选C。BAt Blossom End Railroad Station, 22-year-old Stanley Vine sat, waiting for his new employer. The surrounding green fields were so unlike the mudd
52、y landscape of war-torn France. After four horrible years as an army private ( 列 兵 ) fighting in Europe, Stanley had returned to England in February 1946. Armed now with some savings and with no prospects for a job in England, he answered a newspaper ad for farm help in Canada. Two months later he w
53、as on his way.When the old car rumbled toward the tiny station, Stanley rose to his feet, trying to make the most of his five foot, four inch frame. The farmer, Alphonse Lapine, shook his head and complained, “Youre a skinny thing.” On the way to his dairy farm, Alphonse explained that he had a wife
54、 and seven kids. “Moneys tight. Youll get room and board. Youll get up at dawn for milking, and then help me around the farm until evening milking time again. Ten dollars a week. Sundays off.” Stanley nodded. He had never been on a farm before, but he took the job.From the beginning Stanley was trea
55、ted horribly by the whole family. They made fun of the way he dressed and talked. The humourless farmer frequently lost his temper, criticizing Stanley for the slightest mistake. The oldest son, 13-year-old Armand, constantly played nasty tricks on him. But the kind-hearted Stanley never responded.S
56、tanley never became part of the Lapine family. After work, they ignored him. He spent his nights alone in a tiny bedroom. However, each evening before retiring, he lovingly cared for the farmers horses, eagerly awaiting him at the field gate. He called them his gentle giants.Early one November morni
57、ng Alphonse Lapine discovered that Stanley had disappeared, after only six months at his farmhand. In fact no one in the community ever heard of him again. That is, until one evening, almost 20 years later, when Armand, opened an American sports magazine and came across a shocking headline, “Million
58、aire jockey, Stanley Vine, ex-British soldier and 5-time horse riding champion, began life in North America as a farmhand in Canada.”34. Stanley Vine decided to go to Canada because _.A. he wanted to escape from war-torn FranceB. he wanted to serve in the Canadian armyC. he couldnt find a job in Eng
59、landD. he loved working as a farmhand35. Which of the following is TRUE according to the passage?A. Stanley joined the French army when he was 18 years old.B. On the farm Stanley had to milk the cows 14 times a week.C. The Lapine family were rich but cruel to Stanley.D. Stanley read about the job of
60、fer in a newspaper.36. What can we infer from the passage?A. When Stanley first met his employer, he tried to impress him but failed.B. Stanley had never worked on a farm, so he made a lot of mistakes.C. Stanleys weekly salary was not enough for him to live on.D. Stanley left the farm by train, with
61、out telling anyone why he did so.37. Why was Armand so astonished when he read about Stanley in the magazine?A. He didnt know Stanley had been a British soldier.B. He had no idea Stanley had always been a wealthy man.C. He didnt know his father paid Stanley so little money.D. He didnt expect Stanley
62、 to become such a success.【答案】34. C 35. D 36. A 37. D【解析】这是一篇记叙文。讲述了退伍军人斯坦利在加拿大的农场工作时备受歧视虐待,但最终成为百万富翁骑师的故事。【34题详解】细节理解题。根据第一段第四句“Armed now with some savings and with no prospects for a job in England, he answered a newspaper ad for farm help in Canada. ”(现在他有了一些积蓄,而且在英国找不到工作,于是他就去应聘报纸上加拿大的农场帮手。)可知,他
63、是因为在英国找不到工作所以前往加拿大。故选C。【35题详解】细节理解题。根据第一段第三句“After four horrible years as an army private fighting in Europe, Stanley had returned to England in February 1946. ”(在欧洲当了四年可怕的二等兵后,斯坦利于1946年2月回到了英国。)可知,并未提及具体在哪个国家,只提到是在欧洲,所以选项A错误,排除A;根据第二段第五句到第七句“Youll get up at dawn for milking, and then help me around
64、 the farm until evening milking time again. Ten dollars a week. Sundays off.”(你天一亮就起来挤奶,然后帮我在农场干活,直到晚上再次挤奶的时候。一周十美元。周日休息。)可知,他一周要工作六天,周天休息,每天挤奶两次,所以是一周挤奶十二次,所以选项B错,排除B;根据第二段第四句“Moneys tight. ”(资金紧张)可知,Lapine家族并不富裕,所以选项C错,排除C;根据第一段第四句“Armed now with some savings and with no prospects for a job in Eng
65、land, he answered a newspaper ad for farm help in Canada. ”(现在他有了一些积蓄,而且在英国找不到工作,于是他就去应聘报纸上加拿大的农场帮手)可知,他是在报纸上得到的招聘信息,所以选项D正确。故选D。【36题详解】推理判断题。根据第二段第一句和第二句“When the old car rumbled toward the tiny station, Stanley rose to his feet, trying to make the most of his five foot, four inch frame. The farmer
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
